26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Ostanko osakkeen nyt vai myöhemmin?????

Etusivu Foorumit Yleistä Ostanko osakkeen nyt vai myöhemmin?????

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen ostamassa osakkeen pääkaupunkiseudulta tänä keväänä ja taidan tietää miltä kentältä sen ostankin. (En Masterista enkä Paloheinästä, mutta siltä väliltä) Vaan, hyvät herrat, nyt haluaisin teiltä tietää ostanko sen a) nyt heti b) vähän myöhemmin c) golfmessujen aikaan vai d) kenttien juuri avautuessa. Haluan siis ostaa sen mahdollisimman halpaan hintaan, ja nyt naisetkin saavat osallistua galluppiin. P.S. Mikäki joku kenttä julistautuu savuttomaksi, saataan muuttaa kenttäpäätöstäni. Olen kiitollinen kaikista vastauksista. Lupaan ottaa jokaisen ajatuksen tarkkaan harkintaan ja mahdollisesti myös vastata niihin tällä palstalla.Kyseessä ei kuitenkaan ole ostoilmoitus, vaan markkinatilanteen tutkiminen – myynniissähän niitä on vaikka kuinka paljon tuolla pörsissä.

    Eiköhän se tinkimisvara pienene samaa tahtia hankien kanssa ja toisaalta kukaan ei suostu varmaan halvalla myymään ellei ole rahapulassa. Osta nyt niin voit keskittyä olennaiseen eli sään tarkkailuun ja kesän odotteluun. Tuosta savuttomuudesta, taitaa ravintolat olla savuttomia ennen golfkenttiä, valitettavasti.

    tuskinpa osakkeiden hinnoissa niin kamalan suurta kausittaista vaihtelua ole… Nyt on varmaankin tarjonta kaikkein parasta!

    Kun hinnat vaihtuvat lähes päivittäin ihan niinkuin muussakin osakekaupasa on täysin mahdotonta etukäteen tietää edullisin ajankohta ostoksille. Joten en panisi tuohon pohdintaan liikaa panoksia. Päätä kenttä ja päätä hinta, minkä olet valmis maksamaan. Ja sitten ilmoitus vaikka pörssiin. Ja kun sopivan hintainen osuu kodalle, kiinni.

    Savuttomuudesta tuli mieleen että vaikka kenttä ei savuton olekaan niin Keimolan klubitalo ja ravintola on sisätilojen osalta täysin savuton. Ravintolan ulkoterassilla toki sauhutellaan.

    Osakkeiden pyyntihinnoissa ei ole suuria kausivaihteluita. Monet osakkeenomistajat, joilla on myyntiaikeita, ovat vuokranneet tai vuokraamassa osakkeen pelioikeutta kaudeksi 2005. Kenttien avautuessa pelioikeudet on vuokrattu (suurelta osin) ja käytännössä myyntiaikeet siirtyvät syksyyn/seuraavaan vuodenvaihteeseen/alkukevääseen. Tarjonta tuntuu juuri nyt olevan suurimmillaan, joten tinkimisvara on parhaimmillaan – tämä lienee vastoin ’yleistä käsitystä’, jonka mukaan hinnat ovat keväällä kovimmillaan kauden lähestyessä.

    Myöhemmin. Ota nyt vuokrapelioikeus ja osta osake vasta parin vuoden kuluttua. Nyt on niin paljon uusia kenttiä valmistumassa että markkinat eivät voi imeä kaikkia osakkeita nykyhinnoilla.

    Jos saman (löysän) rahan meinaat pistää autoon, niin osta osake. Jos joutuisit ottamaan lainaan osakeen ostoon, niin hommaa esim. vuokrapelioikeus.

    Nimetön

    Osta heti kun saat kohtuullisen tarjouksen. Kausivaihtelua ei juuri ole, mutta pyynnöt kyllä saattavat vaihdella, varsinkin jos ko kentän osakkeita ei ole jatkuvasti kaupan. Eikä mitään tulevaisuudessa tapahtuvaa halpenemista kannata odottaa Pönttövuoren tunnelin tällä puolen.

    Matka kentälle tulee sitä tärkeämmäksi, mitä enemmän pelaat.

    Mielestäni yksi tärkeimmistä asioista kantän valinnassa on missä päin pääkaupunkia asut ja tietenkin paljonko varaa sinulla on laittaa osakkeeseen kiinni.

    Jos asut esim Espoossa lähellä Turuntietä, niin osta osake Lohjalta. Ajoaika puolituntia ja kun moottoritie valmiistuu joulukuussa 2005, aika lyhenee siitäkin. Kaksi huippukenttää ja osakkeen pyyntihinta hävyttömän halpa 6000 €. Ensi keväänä varmasti enemmän. Tietenkin päätökseen vaikuttaa ajatko omalla autolla vai onko töistäsi esim vapaa autoetu.

    Itä/pohjois-Helsinki, niin valitse Talma, perusteluna

    kaksi ihan ok kenttää.

    Jos rahalla ei ole niin suurta merkitystä ja satut asumaan Hämeenlinnantien lähettyvillä, niin ehdottomasti Kytäjä.

    Jos rahaa on ihan ylettömästi ja asut keskustassa tai siitä länteen, niin Sarfvik.

    Jos asut Espoossa ei Pickalakaan ole kolmella kentällä huono vaihtoehto.

    Osakkeen hankkimen on joka tapauksessa pitkäntähtäimen suunnitelma ja näin ’keväällä’ on kaikkein eniten niitä tarjolla, niin osta osake maaliskuun 15 päivä.

    Osta nyt kun on ostajan markkinat. Äläkä missään tapauksessa luota pörssin hintoihin, vaan kilpailuta. Ostajia on tosi vähän liikkeellä, joten tarjoajia riittää.

    Jos aoit ostaa osakkeen tulevaa kautta silmällä pitäen, niin olen sitä mieltä että osake kannattaa ostaa vasta kun vastikkeet on maksettu. Itse säästin tällä tavalla hinnassa viime vuonna, kun edellinen omistaja maksoi vastikkeen. Hintavaihtelut kauden aikana ovat yllättävän pieniä. Tietenkin kenttien välillä on eroja. Pitemmällä tähtäimellä ajatellen en usko hintojen ainakaan nousevan, mieluummin päinvastoin. Golfbuumi näyttää saavuttaneen katon.

    Jos nyt välttämättä haluat omistaa osakkeen, niin osta Masterista tai Sarfvikista. Niinden arvo pysynee jollei jopa kasva. Muualta kannattaa vuokrata, koska näkyvissä enemmänkin laskua kuin nousua. Kaikki tämä perustuu vilkaisuun aamukahvien poroihin…

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Ostanko osakkeen nyt vai myöhemmin?????

Etusivu Foorumit Yleistä Ostanko osakkeen nyt vai myöhemmin?????