23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Olisko aika virkistää foorumin ulkoasua

Etusivu Foorumit Yleistä Olisko aika virkistää foorumin ulkoasua

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Seurattuani ainakin kolme vuotta tätä palstaa ja sen mielenkiintoisiakin keskusteluja kysyisin nyt arvoisilta foorumilaisilta, että pidättekö tästä nykypalstasta tällaisenaan vai tahtoisitteko että foorumi siirtyisi nykyaikaiseen php formaatiin jota varmaan 90% kaikista keskustelupalstoista nykyään käyttävät. Laitan oheen linkin malliksi 16 000 jäsenen englanninkielisestä keskustelupalstasta. Laittakaa otsikkoon yksinkertaisesti kyllä tai ei niin tulos on helppo laskea. Lue lisää: Golf Tuition Online keskustelupalsta

    Kyllähän tuota php:tä aina silloin tällöin ruinataan mutta ylläpito ei jostain syystä ole oikein halukas softaa vaihtamaan, mikä on sinänsä harmi koska tämä palsta kärsii aika suuresti tästä nykyisestä softasta.

    Kyllä: Tekniikka on ehtottomasti vanhentunutta.
    Ei: Tekniikalla ei taata sisältöä.

    se, että tähän nykypalstalle rekisteröityessä on pystytty keräämään hyvä joukko ihmisten tietoja (esim. puhelinnumeroita ja osoitteita) joita myydään sitten markkinointiin (esim. pro-golf lehdestä on soiteltu tämän rekisteröitymisen numeronannon perusteella). Phpbb:ssä taas annetaan pakollisina vain nimimerkki (ja joskus nimi) + sähköpostiosoite rekisteröitymisen yhteydessä.

    Golfpiste menettäisi hyvän rahanlähteen markkinointikannan muodossa foorumisoftan vaihdolla. Muutenhan homma olisi jo tehty aikapäiviä sitten; onhan phpbb:tä kinuttu jo yli vuoden ajan.

    T: Totuudentorvi

    P.S phpbb olisi aivan loistava, ja vielä määritettynä siten, että nimimerkin lisäksi jokaisessa viestissä näkyisi pakollisena myös kirjoittajan oikea nimi. Toimisi sopivana tasonnostajana foorumilla.

    Lainaus rekisteröitymistekstistä:

    ’11.6 Golfpiste rekisteröi ja käyttää tietojasi voidakseen tarjota sinulle parempaa ja yksilöllisempää Palvelua. Golfpiste voi myös lähettää sinulle Palvelua koskevia tiedotteita. Tietojasi voidaan käyttää myös mainonta- ja suoramarkkinointitarkoituksiin. Golfpiste voi lähettää sinulle tarjouksia myös yhteistyössä yhteistyökumppaniensa kanssa. Golfpisteellä on myös oikeus luovuttaa henkilötietojasi Golfpisteen kanssa samaan konserniin kuuluville yhteisöille Suomessa ja ulkomailla sekä Golfpisteen yhteistyökumppaneille ja muille tahoille mainonta-, etämyynti- ja suoramarkkinointitarkoituksissa.’

    Epäilen jopa tämän asian laillisuutta. Uskoisin, että kuluttajansuojalaissa sanotaan (tai vähintään kuluttajansuojalautakunnassa on tehty suositus), että tämmöisen rekisteröitymisessä kerättävien tietojen luovuttamisesta eteenpäin pitäisi antaa asiakkaalle oikeus päättää. Kaikissa muissa isoissa portaaleissahan omista asetuksista saa itse rastita ruudun, jossa sanotaan:

    ’tietojani voidaan luovuttaa suoramarkkinointitarkoituksiin / myydä eteenpäin kolmansille osapuolille jne.’

    Golfpisteellä ei tällaista MAHDOLLISUUTTA edes anneta.

    Eli siis ei anneta mahdollisuutta itse päättää omien tietojen luovuttamisesta (=myymisestä) eteenpäin.

    Joku lakimies tai vastaava, joka on perehtynyt kuluttajansuojalakiin ja lautakunnan antamiin suosituksiin, voi kommentoida asiaa lisää.

    Summa summarum: Tuo on tietenkin se syy. Kukaan ei vaan ole uskaltanut sitä sanoa aiemmin ääneen. Jos ei olisi, niin kyllä varmasti foorumisofta olisi ehditty vaihtaa; tietoteknisestihän se on nopea pikku juttu verrattuna tämän koko portaalin muihin teknisiin toimintoihin.

    …henkilötietolaista. Kyseinen lakihan muuttuikin juuri joiltain osin antaen lisää suojaa yksilölle mm. rekistereiden ylläpidon suhteen; liekö otettu täällä huomioon golfpisteen rekisterissä?

    P.S Esimerkiksi tämä omien viestien muokkaamismahdollisuuden puuttuminen on erittäin nyppivä ominaisuus tässä nykyisessä (surkeassa) foorumissa. Pitää kirjottaa uusi viesti, jos haluaa muuttaa jotain termiä viestissään tai lisätä jotain asiaan. Sitten on tällä tavalla iso nippu viestejä peräkkäin, jotka voin korjaavat edellistä.

    Clubhousen sopimustekstissä sanotaan kyllä seuraavasti:

    ’11.10 Voit aina halutessasi tutustua Golfpisteelle ilmoittamiisi henkilötietoihin sekä muuttaa niitä osoitteessa https://golfpiste.com/clubhouse/userinfo. Sinulla on oikeus tutustua myös sinusta muulla tavalla kerättyihin ja rekisteröityihin henkilötietoihin. Tiedot saat ottamalla yhteyttä rekisterinpitäjänä toimivaan [Suomen Golfpiste Oy:hyn, Tekniikantie 12, 02150 Espoo]. Jos Golfpisteen sinusta rekisteröimät tiedot ovat virheellisiä tai puutteellisia, sinulla on oikeus vaatia virheiden korjaamista. Sinulla on myös oikeus kieltää tietojesi luovuttaminen ja käsittely muun kuin Golfpiste-palvelun omaa suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia varten.’

    Mutta tuo ei täytä vielä kokonaisuudessaan lakia hyvän tavan mukaisesti, koska tietosuojavaltuutettu sanoo seuraavaa:

    ’KIELTO-OIKEUS:

    Sinulla on oikeus kieltää rekisterinpitäjää käsittelemästä sinua koskevia tietoja tiettyihin tarkoituksiin.

    Voit kieltää tietojesi käytön

    * suoramainontaa

    * etämyyntiä tai muuta suoramarkkinointia

    sekä

    * markkina- ja mielipidetutkimusta

    * henkilömatrikkelia ja sukututkimusta varten

    Jos haluat kieltää osoitetietojesi käyttämisen tai luovuttamisen suoramarkkinointitarkoituksiin, ilmoita kiellosta rekisterinpitäjälle, esim. puhelin- tai lehtiyhtiölle tai yhdistykselle. Voit ilmoittaa kiellon puhelimitse tai kirjallisesti. Kielto-oikeuden käyttäminen on maksutonta.’

    Lähde: http://www.tietosuoja.fi/1678.htm

    Golfpiste EI siis anna vastoin tuota asetusta

    1. Edes mahdollisuutta kieltää kysyttyjen tietojen käyttöä kaikessa suoramarkkinoinnissa (ks. yllä oleva kohta 11.10: ’Sinulla on myös oikeus kieltää tietojesi luovuttaminen ja käsittely _muun_ kuin Golfpiste-palvelun omaa suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia varten.’)…Kun PITÄISI olla mahdollisuus kieltää luovuttaminen ja käsittely koskien KAIKKEA suoramarkkinointia – myös Golfpisteen omaa.

    2. Golfpiste EI myöskään anna mahdollisuutta kieltää luovutettujen tietojen käyttöä ILMAISEKSI JOKO PUHELIMITSE TAI KIRJALLISESTI, kuten vaadittua. Alussa näkyvässä sopimuksen kohdassa 11.10 annetaan vain osoite, jossa Suomen Golfpiste Oy sijaitsee, mutta EI anneta ilmaista puhelinnumeroa, tai sähköpostiosoitetta tms. ilmaista vaihtoehtoa ilmoittaa kiellosta, mitä kuitenkin KIELTO-OIKEUS -säädöksessä vaaditaan. Postimerkin hintaakaan kun EI saa periä, mikäli haluaa tuota kielto-oikeuttaan käyttää. (Esimerkkinä oikeasta tavasta vaikkapa Suomen Suoramarkkinointiliitto, jolla on postista

    saatavissa valmiita lappuja, joissa postimaksun maksaa vastaanottaja).

    Ainoa järkevä ja helppo tapa täyttää tämä pykälä kokonaisuudessaan on laittaa omiin asetuksiin rastitusmahdollisuus ’kiellän kaikkien luovuttamieni henkilötietojeni eteenpäinluovuttamisen ja käsittelyn’, kuten muissa maineikkaissa, rekisteröitymisen vaativissa verkkoportaaleissa on mahdollista tehdä (Esim. vaikkapa http://www.huuto.net tai http://www.city.fi tai mikä vaan vastaava). Toisena MAHDOLLISUUTENA voisi sitten olla myös lievempi ’Kiellän tietojeni luovuttamisen ja käsittelyn muihin kuin Golfpisteen omiin suoramarkkinointi tarkoituksiin’, mikäli golfpiste tällaisenkin mahdollisuuden haluaa toiseksi laittaa. Ja sitten voi olla myös rastittamatta kumpaakaan, mikäli haluaa luovuttaa kaikki tietonsa eteenpäin myytäväksi tai muuten käytettäväksi.

    Nämä epäkohdat pitäisi korjata välittömästi!

    …Niin, ja myös se uusi foorumisofta sitten käyttöön.

    En näe tarvetta nykyisellä ’keskustelun’ määrällä ja varsinkaan laadulla.

    Mailoja ei kannata vaihtaa jos swingi on sekaisin.

    Kyllä tämä saisi muuttua hieman nykyaikaisempaan systeemin. Tuo avaus meilin linkissä ollut foorumi on aikalailla selkeämpi käyttäjän kannalta.

    Muutoksella saattaisi olla positiivista vaikutusta jopa kirjoitteluun. Sieltä voi hakea kiinnostuksen kohteet aiheittain.

    Kyllä jo pelkästään sen takia, että saataisiin keskustelun aiheet eroteltua!

    Tosin estäisikö sekään näitä ’osta titu, komponentit on per****tä’-kirjottelijoita!

    Mutta kyllä on siis vastaukseni…

    PS. Hauskaa lukea palstalta, kun joku käy keskustelua itsensä kanssa!

    PHP on varmasti oikein näppärä väline osto- ja myynti-ilmoitusten julkaisuun, mutta missä ovat golf.fi:n ja golfarit-netin varsinaiset keskustelijat?

    Golf.fi:ssä ei ole aikoihin enää näkynyt muita uusia keskustrelunavauksia kuin sinne viran puolesta väkisin avattuja, ja alkuperäisistä paristakymmenestä aihealueesta on jäljellä anää Pickadilly. Golfarit netissä kaikki tämän vuoden puolella tulleet viestit ovat mainoksia.

    Tiesitkö muuten, että uusimmassa IPod mp3-soittimessa ei ole radiota tai edes yhden rivin näyttöä ja ainoa ylimääräinen toiminto on satunnaissoitto? Ja kauppa käy…

    Aiheiden mukainen teemoittelu lisäisi fokusta/vähentäisi kaaosta; ’pysyvä’ nicki vähentäisi loanheittoa. Sikäli erikoista, ettei moiseen kehittelyyn ole ryhdytty, kun foorumin väki lienee kuitenkin koko portaalin keskeisin kohde/asiakasryhmä… Taitaa PeliMannen näkökulmassa olla ihan oikea pointti.

    Mika: ’Mailoja ei kannata vaihtaa jos swingi on sekaisin.’

    – Kannattaa ilman muuta, jos mailoilla on jokin osuus swingin sekaisuuteen.

    Insinöörit kehittää aina uusia juttuja, mutta ei tekniset hienoudet tee keskustelufoorurmista suosittua. Tämän palstan paras puoli on käytön helppous. Miksei golf.fi palstalla ole keskustelua, jos uusi tekniikka on niin hienoa?

    Jotkut haluaa vain pysyä ’tuntemattomana’, vaikka nickkiä välillä vaihtaen :-).

    Ei niitä varsijuttua ym. tarvitse lukea, jos ei kiinnosta.

    Vuodet tietotekniikan hyväksikäyttöön liittyvien projektien parissa ovat opettaneet, että tekniikalla ei sisältöongelmia ratkaista, jos jonkun mielestä täällä sellaisia on. Mutta en toki hanttiinkaan panisi, joten ei ja kyllä, kuten haluatte.

    Mun puolesta semmosta vois kokeilla, mutta jos keskustelijat muutoksen jälkeen kaikkoaa, muihin vastaaviin sekasotkufoorumeihin, onko ylläpidolla pokkaa palata vanhaan myllyyn?

    Keskustelujen ’tasoon’ sillä tuskin olisi mitään vaikutusta.

    Nykyisestä näkee mukavasti yhdellä vilkaisulla onko itseäni kiinnostavia aiheita käsittelyssä.

    Avausten otsikoinnissa olisi välillä hieman petrattavaa, niin ja otsikon aiheessa pysymisessä…

    Joskus olen ehdottanut, että avauksissa voisi olla jonkilainen bullet valinnalla toimiva luokittelu (Kentät, Välineet,…), jota voisi käyttää hakutekijänä/filtterinä.

    Kyy

    Näkee yhdellä silmäyksellä kaiken kiinnostavan.

    Tämä viestimäärä ei tarvitse montaa ’lokeroa’: pari kolme riittäisi.

    Toisaalta avauksen esimerkkisoftan muut ominaisuudet olisivat tervetulleita: Keskustelijan profiilin tiedot, henkilökohtaiset vastaukset, sähköpostin lähettäminen yms. Saataisiin esim Invitationalin meriitit postaajan tietoihin. Sellaiset kyllä maistuisivat…

    Summa summarum: Parempi softa, ei lokerointia.

    PT

    Kylä kylä kyllä!

    Pelkkään kysymykseen, vastaus on yllämainittu. Helppo lukea; Heti sivun avatessaan näkee kaiken minkä perusteella on helppo ja nopea päättää jatkotoimenpiteistä.

    Nimetön

    uusi softa tuo jopa uusia tuulia mukanaan, kukaan ei tänä päivänä jaksa rekisteröityä näin neuvostonaikaiselle foorumille.

    Ja mitä pelimanne sanoi, hän on täysin asian ytimessä. myöntää ylläpito asian tai ei. todennäköisesti ei.
    Paskat housussa tulevat kyllä selittelemään.

    internet suunnittelun ammattilaisena sanon ehdottomasti ’EI’. tämä palvelee tarkoitustaan mielestäni erinomaisesti!

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Olisko aika virkistää foorumin ulkoasua

Etusivu Foorumit Yleistä Olisko aika virkistää foorumin ulkoasua