Aihe: Olisiko green cardin myöntämisessä vähän parantamista? - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

Olisiko green cardin myöntämisessä vähän parantamista?

Etusivu Foorumit Yleistä Olisiko green cardin myöntämisessä vähän parantamista?

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #185638 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vissiin ennen Green card myönnettiin oikeasti vain niille, jotka todella suoriutuivat kokeesta. Nykyisin näyttää siltä että kuka vaan saa maksusta tuon kortin. Itsekin sain, vaikken edes saanut palloa ilmaan vielä pari vuotta sitten… Pelasin toissapäivänä 9 reiäin kierroksen kahden 54 tasoituksella pelaavan henkilön kanssa. Aikaa kului 2h 40min. Yksinäni kierrän samassa ajassa jopa koko kentän jollei tarvitse odotella. Näistä kanssapelaajista erityisesti nainen, joka oli kaikinpuolin mukava ja muuten kivaa peliseuraa, ei tuntunut ymmärtävän koko golfista pätkän vertaa. Höpötti koko ajan, kyseli mikä maila mihinkin lyöntiin ja ihmetteli kun sanoin, ettei putteri välttämättä ole paras mahdollinen maila 50m päästä griinistä 🙂 Lisäksi löi koko ajan täysillä, eli chippejä ei ainakaan ainakaan osannut lainkaan. Tästä syystä palloa viskottiin ees taas griinin yli useiden lyöntien verran. Kärryt oli milloin missäkin, ihan griinin rajalla ja täysin vastakkaisessa päässä kulkusuuntaa seuraavalle tiille. Ja jokaiseen lyöntiin valmistauduttiin minuutin verran samaan aikaa höpöttäen sitä ja tätä. Ja putit mitattiin niinkuin olisi ollut isostakin rahasta kysymys, vaikka putti oli 20. lyönti… Lisäksi vielä käytiin koko ajan kaivamassa tiitä ja varapalloa bägistä kun taskuja ei ollut. Olen itse kai ihan liian kiltti ihminen kun en oikeastaan puuttunut kuin ainoastaan joihinkin epäkohtiin. Näitä oli mm. takana tulevan ryhmän ohi päästäminen ja sitäkin pelikaverit kovasti ihmetteli, että kuinka näin. Neuvoin kyllä jonkin verran, mutta ihan jokaiseen epäkohtaan en kertakaikkiaan kehdannut puuttua. Lähinnä itse pyrin näyttämään ripeällä pelitahdilla, että näin. Varovaisesti kysäsin että missä ovat saaneet Green cardinsa ja häpesin kun sanoivat, että omalla kotikentälläni. Jonkinlainen tietämättömyys vielä anteeksi annettakoon, mutta mielestäni pitäisi ehdottomasti tiukentaa edellytyksiä millä saa Green cardin. Erityisesti tota teoriapuolta. Itse kun aikoinaan kortin suoritin ja lähdin pelaamaan, niin ihan suosiolla noukin pallon taskuun välillä ollen hidastamatta peliä. Ja olin perehtynyt teoriaan edes sen verran, että tiesin miten kentällä ollaan ja miten menetellään.

  #403010 Ilmoita asiaton viesti

  En ole aikoihin pelannut ”untuvikkojen” kanssa, joten eipä nykytilanteesta sen kummempaa tietoa ole. Tiedänpä kuitenkin yhden proffan jolta ei korttia pelkällä rahalla saa. Toisaalta kaikkien tiedossa on tää yks tehtailija jonka slogan on: ”Hanki golfin greencard”. Silleen sitä viestitetään että rahalla saa ja golfautolla pääsee. Vaikea on sitten sanoa mikä on proffien mixi tuossa välissä.

  Niin itse greencardin vaatimuksethan ovat asialliset, mahtaiskohan noista nykyään läpi edes päästä? Kun kokeen läpäisee, on jo valmis kentälle opettelemaan.

  #403011 Ilmoita asiaton viesti
  tmv

  Vaikea asia on tämäkin… samoin kun tuo pelinopeus.

  GC:n suorittamisenhan tulisi antaa perusvalmiudet niin sääntöjen, etiketin, kuin lyömistekniikankin suhteen. Mutta jos nollasta aloittaa ja suorittaa parin päivän (tai siis oikeastaan tunnin) mittaisen kurssin, niin ei siinä kyllä kuin erityislahjakkuus saavuta kentällä vaadittavaa pelitaitoa. Puhumattakaan siitä että osaisi / muistaisi, mitä saa tai kannattaa kentällä toimiessaan tehdä.

  Toki green cardin myöntäminen on varmasti paikoin liian köykäistä ja raha kelpaa ammatikseen kursseja pitäville. Eroja taitaa olla ’proosta proohon’ melkoisesti. Osa saattaa vain kysellä sääntökokeen, jotkut teettävät tietokoneella ja jotkut taasen paperilla. Osa peluuttaa 5 reikää par3-kenttää, testauttaa putit ja chipit sekä hiekkalyönnit ja vaatii riittävän pelitason. Toinen taasen katsoo rangella pari lyöntiä ja antaa gc:n käteen. Tähän sitten kun pistetään yksilöerot ja täysin erilaiset henkilökohtaiset lähestymistavat lajiin, niin varmasti tulee vaihtelua osaamistasoon jo heti kättelyssä. Mutta toki niinhän sitä tulee vuosienkin varrella. Toinen pelaa 120 kierrosta kesässä ja siirtyy singeliksi vuodessa tai parissa. Toinen taas hakkaa 15 kierrosta kesässä seuraavat 15 vuotta tasoituksella 25.

  On varmaankin niin että skarppaamisen varaa gc:n myöntämisessä on. Ihan vain ostamalla korttia ei pitäisi saada. Erityisesti kuitenkin itse toivoisin nimenomaan sitä, että gc-kokeissa painotettaisiin enemmän vielä tuota kentällä ’oikein’ toimimista ja perussääntöjen tuntemusta. Pallon lyömisen varmuus ja tekniikka kun tulee lähinnä kovan harjoittelun ja oivallusten/mielikuvien kautta. Sitä harvempi oppii muutamassa tunnissa.

  #403012 Ilmoita asiaton viesti

  Chilipippuri kirjoitti: …Näistä kanssapelaajista erityisesti nainen, joka oli kaikinpuolin mukava ja muuten kivaa peliseuraa, ei tuntunut ymmärtävän koko golfista pätkän vertaa. Höpötti koko ajan…. Ja jokaiseen lyöntiin valmistauduttiin minuutin verran samaan aikaa höpöttäen sitä ja tätä. Ja putit mitattiin niinkuin olisi ollut isostakin rahasta kysymys, vaikka putti oli 20. lyönti… Lisäksi vielä käytiin koko ajan kaivamassa tiitä ja varapalloa bägistä kun taskuja ei ollut.

  Varovaisesti kysäsin että missä ovat saaneet Green cardinsa…

  VAIKEA KESKUSTELUAIHE tämä pelitaito ja ym. asiat
  Onko edes mahdollista tuoda esiin monia näkökulmia tähän asiaan ilman ’syyttelyä’?

  NIINPÄ, välillä tapaa pelikierroksella tas 54 henkilöitä, jotka yrittävät pelata peliä nimeltä golf ja KESKITTYVÄT sekä haluavat oppia. Toisinaan osuu ryhmään, joku green cardtodistuksen saanut henkilö, joka pelaa peliä nimeltä xxx ??? Yritetään ymmärtää

  Aikoinaan oli juttua (golf-lehti?), että jossain golfseuroissa oli lista henkilöistä – kokeneita golfpelaajia (vapaaehtoisia). Seurat pyrkivät ohjaamaan tuoreet tas 54 pelaamaan pari kierrosta näiden kokeneiden, neuvoja jakavien ja lempeän kärsivällisesti opastavien golfareiden seurassa. Molemmat osapuolet olivat kentällä samassa mielentilassa. Green card kertoo, että olet käynyt ’kurssin’ ja saanut todistuksen. Mutta ymmärtääkö golfpelistä tai 3heng ’yhteis’pelaamisesta mitään ???

  Ehkäpä tätä kannattaisi golfseuroissa suosia, varsinkin kun pelaavat omalla kotikentällä? Osalla nykyihmisiä on vaikeaa ottaa vastaan hienomuotoisia neuvoja kierroksen aikana, heillä on oma mielikuva golfista. Pallo pelataan ekalla väylää kuppiin asti vaikka lyöntejä kertyy 24 kpl, sama juttu seuraavalla… jne. Helppoa on myös sanoa, että kokeneemman golfarin PITÄÄ neuvoa aloittelijaa (osa osaa, osa ei, osa yrittää, osa ei tai kuulija ei halua, ei välitä vastaanottaa vinkkejä jne.) Aikoinaan taisi olla kapteenin kierroksia ym. joilla henkilöt vastaanotettiin golfseuraan.

  ps Mielestäni ongelma on, jos olet vieraspelaajana maksanut greenfeen ja odotat peliä innolla. Samaan ryhmään caddiemasteri laittaa pari kotikentän 54 tas. Mikäs siinä…? Jotenkin on tietyllä tavalla väsyttävää pyrkiä ystävällisen rakentavasti neuvomaan golfin aloittelijaa kierroksen ajan täysaikaisesti ja samalla itse maksaa 50e ko. kierroksesta.

  pps edelleen kannatan lämpimästi tas 54 pelaamista isolla oikealla golfkentällä, mutta ehkäpä omien sen hetkisten taitojen tunnistaminen lisää myös oman pelikierroksen nautintoa.

  #403013 Ilmoita asiaton viesti
  RfC

  Tähänhän on helppo ratkaisu eli 36+ handarit pelaa kotikentällä, eikös joku tällänen alunperin ole ollut käytössäkin? Saattaapi palaute omalla klubilla olla myös proffalle motivoivampaa.

  Taitaa vaan painaa gf-, yritystapahtuma-, kutsukilpailutulot vaimitänenyton enemmän vaakakupissa kun moiset rajoitukset

  #403014 Ilmoita asiaton viesti

  ms wedge kirjoitti: (30.7.2008 12:57:20)
  .. Green card kertoo, että olet käynyt ”kurssin” ja saanut todistuksen. …

  Liitto selittää asian näin:

  … Golfharrastus alkaa Green Card -suorituksesta. Sen tavoitteena on varmistaa, että pelaajalla on riittävät tiedolliset ja taidolliset valmiudet golfharrastuksen varsinaiseen aloittamiseen ja golfkentällä pelaamiseen etenkin kanssapelaajia vaarantamatta. Green Card -kurssi ei yksinään takaa suorituksen hyväksymistä. Omaa osaamista on syytä kehittää harjoituskentällä myös omatoimisesti tai opettajan avustuksella. …

  Mistään kursseista ei siis näiltä osin ole mitään mainintaa, vaikkakin alkeiskurssin looginen jatkumo on greencardkoe.

  #403015 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä nykyinen suuntaus aika huolestuttava on. Sen nyt vielä ymmärttää, että pelitaidot ovat vähän sitä sun tätä ensimmäisillä kierroksilla. Onhan pelaaminen golfkentällä paljon vaativampaa kuin huiskiminen rangella. Mutta usein esiin tuleva täydellinen tietämättömyys, vaikka kurssit on läpäisty, on anteeksiantamatonta. Kentälle ei pitäisi sellaista peluria päästää, jolla ei ole juuri aavistustakaan miten siellä tulisi toimia. Puuttuva tietotaso pakkaa vielä jäämään päälle silloinkin, kun pallo alkaa jo kohtuullisesti lentää. Mm. korjaamattomat lyöntijäljet ovat siiitä todisteena.

  #403016 Ilmoita asiaton viesti

  Suoritin green cardin avopuolisoni kanssa viime kesänä. Paikka jääköön kertomatta, mutta nykyinen kotiseurani se ei ollut. Kurssilla (kesto kolme iltaa, n. 10 h yht.) oli yhden pron opastuksessa muistaakseni 17 kurssilaista. Pro sanoi avoimesti ettei itse olisi halunnut näin isoa ryhmää, mutta seuran taholta tulee painostusta mahdollisimman monen kurssittamiseksi.

  Käytiin läpi lyöntitekniikan osalta grippi, svingin perusteet, chippi, pitchi, putti ja hiekkalyönti. Itse sain pallon joten kuten ilmaan, ainoa kommentti prolta henkilökohtaisesti oli suntaan ’aha, sullahan lähtee ihan hyvin’. Vähintään puolet ajasta käytiin läpi sääntöjä ja etenkin etikettiä. Eli juuri näitä pelinopeuteen, ohitse päästämiseen, kentän kuntoon, turvalisuuteen yms. liityviä juttuja.

  Aluksi ei avokin kanssa kahdestaan päässyt millään tavoitepeliaikaan, mutta eipä me tukkeenakaan kentällä ollut. Ohituslupa tuli ainakin kohteliaimpien ohittajien mielestä joskus liiankin hanakasti. Tietenkin välttelimme ruuhkaisimpia aikoja kentällä, aamutuimaan tai iltamyöhään sinne aluksi uskallettiin. Palloa laitettiin taskuun jos tilanne siltä näytti. Nykyään yksin kiertää kentän jo hiukan runsaaseen kahteen tuntiin, mutta kolmen ryhmässä jos yhteistasoitus on sadan paikkeilla menee aikaa vieläkin noin neljä tuntia.

  Pointti tässä on se, että mielestäni varsin fiksusti kyseinen pro hoiti hommansa vaikeasta tilanteesta huolimatta, ei riittäviä pelitaitoja opeteta noin suurelle määrälle tuossa ajassa. Lupasi tosin antaa ilmaiseksi lisäoppia niille jotka heti kurssin päätyttyä kokivat sitä tarvitsevansa. Itsellä tuon green cardin lyöntitestit olisivat tehneet tiukkaa kurssin jälkeen eikä avokki niitä olisi suorittanut takuuvarmasti, mutta etikettipuoli tuli sen verran hyvin haltuun että en usko meidän olleen kentän tukkivia tai peräti vaarallisia aloittelijoita.

  Mielestäni olisi ehdottoman suotavaa määrätä vaikka pakolliseksi muutama pelikierros alkuun pelattavaksi kotikentän kokeneempien golffarien seurassa. Ei juuri lajin aloittanut ensimmäisillä kierroksillaan edes muista opetettuja asioita (jos niitä edes on opetettu), vaan täysi työ on saada pallo lentämään suurinpiirtein odotettuun suuntaan. Minulla oli onni päästä muutaman kerran kokeneempien oppiin, mistä koin olevan suurta hyötyä. Nykyisellä kotikentällä kentän nuoresta iästä johtuen on suhteellisen paljon aloittelijoita, jopa itseänikin kokemattomampia, joita seuratessa tulee joskus ihmeteltyä juuri tätä etiketin sisäistämisen määrää. Oma lukunsa ovat tietenkin ne pelaajat, joita ei kiinnostakaan muiden viihtyvyys kentällä, vaan oma napa on tärkein kun kerran maksut on hoidettu.

  #403017 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Enhän mä mitään syytellyt, mutta mielestäni niin kauan kun lähdöt on 10 minuutin (joillain kentillä jopa 8 minuutin välein) tulisi yhdestä väylästä suoriutua tuossa ajassa. Ei sillain että rampataan 100 metrin päähän toteamaan, että siinä se pallo makaa ja sitten juostaa 100 metriä hakemaan maila. Ja keskitytään siihen päälle vielä lukuisin harkkalyönnein viiden minuutin ajan.

  Ja mitä GC:n saamiseen tulee, niin ihan erityisesti nämä pelin kulkuun liittyvät tekijät tulisi olla edes suunnilleen hallussa. Se on sitten ihan sama lyökö uusi pelaaja pallonsa jorpakkoon tai noukkii taskuun, kunhan peli etenee. Itse suoritin Vuosaaressa GC:n ja teoriakoe tehtiin ns. ryhmätyönä sanallisesti. Ei siitä silloin paljoakaan irronnut oppia, mutta mies opetti miten kentällä ollaan. Ja en ois todellakaan ikinä silloin saanut lyötä 6/10:stä pallosta läpi jonkun renkaan 60m etäisyydeltä, mutta ei sitä edes vaadittu. Enkä onnistunut kyllä tuolloin puttaamaakaan sitä vaadittua tulosta…

  Pelitaitojen osalta kuitenkin on mun mielestä lähes sama miten pelaa, mutta se sääntö kuinka nopeasti kentällä edetään pitäisi olla kaikkien siellä olevien tiedossa. Hitaimmat kierrokseni olen muuten pelannut alle 10 tasoituksen omaavien miesten kanssa, jolloin sitä palloa etsitään tuntitolkulla ja vaikka sukelletaan tarvittaessa noukkimaan se järvenpohjasta… Eli eiköhän meillä kaikilla oo jotakin opittavaa kuitenkin 🙂

  #403018 Ilmoita asiaton viesti

  Chilipippuri kirjoitti: (31.7.2008 10:53:50)
  Se on sitten ihan sama lyökö uusi pelaaja pallonsa jorpakkoon tai noukkii taskuun, kunhan peli etenee.

  Jos tähän vielä lisää, ettei tuhoa kenttää eikä vaaranna muita pelaajia, niin siinä se on.

  Muistuu mieleen oma aloittamiseni esi-GCläisellä kaudella Suomen ulkopuolella. Pro myi mailat ja pron apulainen – krapulainen – antoi viisi puolen tunnin opetussessiota ja käski mennä kentälle greenfeellä. Opetus oli lyöntitekniikkaa, taisi se jotain höpistä muutakin, mutta säännöt opiskeltiin kirjoista ja käyttäytyminen muuten vaan. Taisi vaimo olla nopeampi oppimaan, kun aloitti golf-uransa parilla (kentän eka reikä oli par-3), minulla meni siinä 10 lyöntiä. Jo ekalla kierroksella pelattiin reikään jokainen väylä, tulokset olivat siinä 130-140 haarukassa. Aikaa meni se säädetyt neljä tuntia, vaikkei sitä erityisesti seurattukaan. Eli kyllä kaiken oppi ja ymmärsi, kun ajatteli, että siellä on niitä muitakin pealajia, jotka pitää ottaa huomioon niin turvallisuus- ja pelinopeusmielessä sekä kentän kunnon kannalta. Oli hienoa päästä kentälle vaikka tiesi, ettei mitään osannutkaan.

  Minusta GC-homma on lähinnä kääntynyt itseään vastaan. Joillakin ihmisillä näyttää oleva sellaista ajatusta, että kun nyt on GC suoritettuna, niin homma on hanskassa eikä ainakaan käyttäytymisen kannalta tarvitse oppia enää mitään. Ennen kun kentälle pääsi aluksi ’armosta’, sitä osasi arvostaa kokeenmpien toimintaa ja ottaa siitä mallia. Josko tällaiset pseudolisenssit olisi syytä heittää romukoppaan?

  Toisaalta, kun harrastus leviää laajalle, joukkoon osuu aina porukkaa, joilla ei ole mitään kykyä ottaa huomioon muita ihmisiä. Tämähän on nähty esimerkiksi laskettelussa jo 80-luvulla.

  Haluan kuitenkin uskoa, että valtaosa uusista pelaajista on fiksua väkeä.

  #403019 Ilmoita asiaton viesti
  -PP

  Kyllähän tuon suht helposti saa, ja vaikka nyt ei saisikaan. Niin jos heti GreenCardin saatuan lähtee pelaamaan täysiä kierroksia kunnon kentillä niin ei ihme jos ei osaa. Itse sain greencardin tänä vuonne alkuvuodesta ja olen koko kesän pelannut par3-kenttää harjoitus mielessä. Nyt 3 kuukauden jälkeen alkaa peli edes jotenkin kulkemaan ja suht ripeästi vielä. Myös sääntöjä alkaa oppimaan, joten nyt voisin ehkä miettiä menemistä kunnon kentälle.

  Joten suurin ongelman on kyllä omasta mielestä se että pelaajat yrittävät liian vaikeita kenttiä heti alussa.

  Ja niin älkää ottako kaikkea niin vakavasti. Golfarit tuntuvat olevan kyllä vakavimpia ja pahimpia valittajia mitä tiedän. Ainenki jos lukee tätä foorumia niin suurinosa valittaa ihan pikkuasioista. Kuitenkin golfissa on kyse hauskanpidosta ja harrastuksesta. Ja kaikki ei ole aina niin te haluaisitte, joskus pitää odottaa ja sopeutuva olosuhteisiin. 🙂

  Ja niin millä kentillä porukka täällä pelaa? Itse en ole vielä kertaakaan törmännyt mihinkään valituksiin kentällä.

  #403020 Ilmoita asiaton viesti
  tmv

  -PP kirjoitti: (31.7.2008 18:25:41)
  Ja niin millä kentillä porukka täällä pelaa? Itse en ole vielä kertaakaan törmännyt mihinkään valituksiin kentällä.

  Que? Aiemmin viestissäsi sanoit, että vasta alat harkita kunnon kentälle menemistä ja että olet pelannut vasta par3-kenttää. Tässä valossa on aika luonnollista, että et vielä ole törmännyt valituksiin kentällä?

  #403021 Ilmoita asiaton viesti

  -PP kirjoitti: (31.7.2008 18:25:41)
  Kyllähän tuon suht helposti saa, ja vaikka nyt ei saisikaan. Niin jos heti GreenCardin saatuan lähtee pelaamaan täysiä kierroksia kunnon kentillä niin ei ihme jos ei osaa. Itse sain greencardin tänä vuonne alkuvuodesta ja olen koko kesän pelannut par3-kenttää harjoitus mielessä. Nyt 3 kuukauden jälkeen alkaa peli edes jotenkin kulkemaan ja suht ripeästi vielä. Myös sääntöjä alkaa oppimaan, joten nyt voisin ehkä miettiä menemistä kunnon kentälle.

  Joten suurin ongelman on kyllä omasta mielestä se että pelaajat yrittävät liian vaikeita kenttiä heti alussa.

  Ja niin älkää ottako kaikkea niin vakavasti. Golfarit tuntuvat olevan kyllä vakavimpia ja pahimpia valittajia mitä tiedän. Ainenki jos lukee tätä foorumia niin suurinosa valittaa ihan pikkuasioista. Kuitenkin golfissa on kyse hauskanpidosta ja harrastuksesta. Ja kaikki ei ole aina niin te haluaisitte, joskus pitää odottaa ja sopeutuva olosuhteisiin. 🙂

  Ja niin millä kentillä porukka täällä pelaa? Itse en ole vielä kertaakaan törmännyt mihinkään valituksiin kentällä.

  Tässäpä PP osuu aivan naulan kantaan, vai mitä sanovat ’arvoisat’ foorumin vakikommentoijat nimimerkkejä mainitsematta.Ps. pirusti huutomerkkejä

  #403022 Ilmoita asiaton viesti

  Kesäkuussa vuonna 2008 GC:n sai suorittamalla pankkisiirron. Koe oli, mutta vastauksia ei koskaan tarkistettu. Myöskään lyöntikoetta ei ollut.

  #403023 Ilmoita asiaton viesti

  Chilipippuri kirjoitti: (30.7.2008 11:42:47)
  Vissiin ennen Green card myönnettiin oikeasti vain niille, jotka todella suoriutuivat kokeesta. Nykyisin näyttää siltä että kuka vaan saa maksusta tuon kortin. Itsekin sain, vaikken edes saanut palloa ilmaan vielä pari vuotta sitten…

  Eiköhän se nyt kuitenkin ole niin päin että ennen (vielä ihan vähän aikaa sitten) ei edes maksettu GC:sta, puhumattakaan kurssesta tai suorituksista, vaan ostettiin mailat ja mentiin kentälle 😉 Että en usko että tuosta on kyse.

  Mutta tuossa muutama vuosi sitten kyllä ihmettelin miten erinlaisia harrastajia kursseilta tulee.

  Wanhaa Peura pelailin ja yhtenä seuralaisena oli Wanhempi rouva joka oli aivan hukassa, niin etiketin, kuin sääntöjenkin kanssa. Löi veteen sadan metrin päähän ja ihmetteli että saanko enää jatkaa väylää, lyönkö tästä teen päältä uuden vai mitä teen. Pöpötteli kun muut löi, talloi puttilinjoja huoletta, käryt oli missä milloikin sattui, yms. Pelasi ekaa kierrostaan joten olin ihan ymmärtäväinen eikä nuo minua sillon häirinnyt, eikä vieläkään, kunhan peli vaan mukavasti etenee, kuten se kuitenkin tuolloinkin teki.

  Mutta pari päivää tuon jälkeen samalla kentällä seurassa oli neiti (sillä ei ole merkitystä että em. henkilö oli vanhempi rouva ja jäljempi nuorempi neiti. Tai oli merkitystä, mutta ei tässä asiassa) joka pelasi myös ensimmäsitä kierrostaan. Oli hämmästyttävää seurata miten hän pelasi kuin olis pelannut jo monta kierrosta. Etiketti oli hallussa, säännöissä tietysti vähän viilattavaa. Kysyi kun ei oikein tiennyt ja muutenkin oli aivan erinomaista peliseuraa (edelleenkin painotan että siviilisääty ja ikä ei vaikuttanut asiaan).

  Silloin tulin siihen tulokseen että kukaan ei pysty ketään opettamaan tai kouluttamaan, jos opetettavalla tai koulutettavalla ei ole siihen itse halua. Ihan selvästi näistä kahdesta huomasi että toinen halusi kuunnella, toinen puhua. Ei siihen GC pro voi nähdäkseni vaikuttaa. Jos voi niin äkkiä neuvot osoitteeseen myexwife@listeningisuseful.com

  Noh, jos kuitenkin käy niin että exwifeni saa tämän jostakin käsittämättömästä syystä silmiinsä, niin ihana ihminen eikä lainkaan tuon tapainen jota en todellakaan halua loukata, että kuvitteellisiin stereotypisiin exwifeihin vittasin, en omaani. Odottakaas kun keksin yhdistää exmotherinlawit johonkin juttuun. Tai itseasiassa elkää odottakoo. Sitä on sitte jo syytä pelätä.

  #403024 Ilmoita asiaton viesti

  Tähän ilmiöön on tullut kanssa törmättyä ja ihmeteltyä miten helposti kortteja oikein annetaan.Mikäli sama trendi jatkuu,että gc:kortteja luovutetaan suurin piirtein maksua vastaan niin pitää tehdä niin,kuin esimerkiksi Kytäjällä,että maksimi ryhmätasoitus on 100 eikä siitä jousteta yhtään,silloin peli sujuu ainakin vähän jouhevammin.

  #403025 Ilmoita asiaton viesti

  Vaikka itsekin olen juuri golf-neitsyyden menettänyt noviisi, niin en ole – eikä kukaan ystävänikään – koskaan kuullut, että joku ei olisi läpäissyt GC-koetta. Vaan niinpä kävi tänä kesäisenä torstai-iltana, kun oli vaimoni vuoro suorittaa kortti. Eli tosiaan erään vahvasti tänä vuonna kasvaneen varsinais-suomalaisen seuran pro ilmoitti kolmen väylän pelaamisen jälkeen, että puolet neljän henkilön ryhmästä voivat noutaa vihertävän korttinsa CM:n toimistosta mutta kahden muun osalta suositeltiin lisäharjoittelua ja asiaan palaamista kunnon harjoittelusession jälkeen.

  Niin ja jos jotain nyt kiinnostaa, niin kyllä, vaimoni sai kortin mutta ihan helposti ja ilmaiseksi sitä ei hankittu. Koko alkukesän kestäneen harjoittelun ja n. viidentoista par3-harjoituskierroksen pelaaminen eri puolilla Etelä-Suomea siis kannatti ja tulevalla viikolla pääsemme tutustumaan yhdessä harrastukseen todellisiin hienouksiin / haasteisiin oikealla kentällä.

  #403026 Ilmoita asiaton viesti

  tmv kirjoitti: (31.7.2008 18:51:23)

  -PP kirjoitti: (31.7.2008 18:25:41)
  Ja niin millä kentillä porukka täällä pelaa? Itse en ole vielä kertaakaan törmännyt mihinkään valituksiin kentällä.

  Que? Aiemmin viestissäsi sanoit, että vasta alat harkita kunnon kentälle menemistä ja että olet pelannut vasta par3-kenttää. Tässä valossa on aika luonnollista, että et vielä ole törmännyt valituksiin kentällä?

  Niin kyllähän täällä foorumilla taitavat asiat jossain määrin kärjistyä. Kyllähän tuo valitus aika vähäistä kentällä on, no ainakin täällä skugessa. Tiedä sitten kuinka verissäpäin tappelette siellä kehäkolmosen ruuhkissa.

  #403027 Ilmoita asiaton viesti
  tmv

  kebax kirjoitti: (1.8.2008 8:57:33)
  Niin kyllähän täällä foorumilla taitavat asiat jossain määrin kärjistyä. Kyllähän tuo valitus aika vähäistä kentällä on, no ainakin täällä skugessa. Tiedä sitten kuinka verissäpäin tappelette siellä kehäkolmosen ruuhkissa.

  Oikeassa toki olet siitä, että keskusteluissa asiat kärjistyvät. Mutta ääri-ilmiiöstähän sitä keskustelua usein syntyykin.

  Harvemminhan (onneksi) näihin ’ongelmiin’ kentillä törmää, mutta kyllä ainakin pari kertaa kesässä valitettavasti jonkinlainen muista piittaamaton sankari kohdalle pelatessa osuu.

  #403028 Ilmoita asiaton viesti

  Henkka kirjoitti: (31.7.2008 21:08:16)
  Jos voi niin äkkiä neuvot osoitteeseen myexwife@listeningisuseful.com

  Vaffasti luulen, että tuon pitäisi olla oikeasti mailing list. exwives siis.

  #403029 Ilmoita asiaton viesti

  -PP kirjoitti: (31.7.2008 18:25:41)
  Kyllähän tuon suht helposti saa, ja vaikka nyt ei saisikaan. Niin jos heti GreenCardin saatuan lähtee pelaamaan täysiä kierroksia kunnon kentillä niin ei ihme jos ei osaa. Itse sain greencardin tänä vuonne alkuvuodesta ja olen koko kesän pelannut par3-kenttää harjoitus mielessä. Nyt 3 kuukauden jälkeen alkaa peli edes jotenkin kulkemaan ja suht ripeästi vielä. Myös sääntöjä alkaa oppimaan, joten nyt voisin ehkä miettiä menemistä kunnon kentälle.

  Joten suurin ongelman on kyllä omasta mielestä se että pelaajat yrittävät liian vaikeita kenttiä heti alussa.
  ….

  En ollenkaan vähättele par3-kenttien merkitystä harrastuksen alkuvaiheessa ja sen jälkeenkään, päinvastoin, mutta oma mielipide ja vaatimaton kokemus väittää, että par3-kentällä saattaa oppia lyömään lyhyitä rautoja, mutta siellä ei välttämättä opi etenemään ripeästi järkevästi. Tämä siksi, että sujuva tapa pelata ei ole pelkästään pallon perässä juoksemista, eikä sitä opita kirjoista, vaikka niistäkin vinkkejä löytyy, vaan apinoimalla kokeneempia kanssapelaajia ja toistamalla virheitä.

  Jos selviää green card-kokeesta, selviää pelillisesti myös ns. oikeasta kentästä. Eri asia sitten onkin se, että kuka on saanut kortin todella selviämällä kokeen vaatimuksista. Silloin kun itse kävin kurssin, niin vaatimuksia testaavaa koetta ei koskaan pidetty. Kaverin kanssa arvioitiin, että ehkäpä noin yksi tai kaksi oppilasta kymmenen hengen kurssilta olisi lyöntikokeen läpäissyt, tai sitten ei. Varsinkin leideille ’virallisen’ testin rima on yllättävän korkealla.

  Green cardin vaatimukset.

  #403030 Ilmoita asiaton viesti

  Kortin myöntämiseen en ota kantaa, kun ei ole asiaan mitään kosketuspohjaa. Itse kun en koskaan ole käynyt Gc-kurssia. Mut asiaan..

  Eilen kotikentälläni edellä menevässä ryhmässä kolme juuri kortin suorittanutta 54 händärillä pelaavaa aloittelijaa seuran kapteenin kanssa ns. kapteeninkierroksella. Ensimmäinen reaktio tietty oli, et kyl me ohitse päästään jossakin välissä. Tässä olin niin väärässä, kuin vaan voi olla. Vaikka edellä menevien peli näyttikin juuri siltä, miltä sen vain voikin odottaa näyttävän. Kapu pitikin heidät minuutilleen kentän vauhdissa, sen sijaan et olisi jokatoisella väylällä alkanut laskemaan takana tulevia ohitse. Ja mitä omalta peliltäni ehdin ko. ryhmää seuramaan, niin mielestäni jokainen vielä pelasi kaikki 18 reikää loppuun saakka. Näin alottelijoita pitää perehdyttää lajiin. Vaikka peli vielä hakeekin uomiaan, niin kentän vauhdissa pysytään. Eikä me takana jouduttu odottelemaan yhtään sen enempää, kuin normaalistikaan. Pari ’sokkoväylää ja griiniä’ tietty. Täydet kymmenen pistettä kapteenille toiminnastaan!!

  #403031 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Omalta kentältäni tuli mieleen vielä toinenkin kokemus. Ihmettelimme pelikaverien kanssa miten voi olla mahdollista, että 8 ihmistä seisoo seuraavalla tiillä ja sitten ympäri griinin hakemassa hukassa oleviaan pallojaan. Pari reikää touhua seurattuamme saimme varmuuden, että oli Green card -koe meneillään, siksi niin paljon pelaajia samaan aikaan. Ei siinä mitään, hienoa että pääsevät ihan kiertämään kenttää kuten kokeeseen kuuluukin käsittääkseni, mutta kyseini pro olisi voinut ystävällisesti neuvoa ajan käytössä ja että nopeammin tulevat pelaajat pitää päästää ohi.

  #403032 Ilmoita asiaton viesti

  Minusta riittää kun annetaan perusopetus golfista, nykysysteemi toimii hyvin ja johdattelee ihmisiä golfin pariin. En ole koskaan törmännyt huonosti käyttäytyviin vatsa-alkajiin, sen sijaan monesti kyllä huonosti käyttäytyviin itseään jo lähes ammattilaisina pitävinä.

  Olen pelannut paljon USAssa. Siellä ei tunneta mitään green cardia ja useille kentille pääsee kuka tahansa. Hyvin kuitenkin tuntuu sielläkin systeemi toimivan.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Olisiko green cardin myöntämisessä vähän parantamista?