Aihe: Ohitus vs. etiketti - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][3]
KilpailuaSuomalaista

Ohitus vs. etiketti

Etusivu Foorumit Yleistä Ohitus vs. etiketti

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Tapahtuipa tässä männäpäivänä kentällä seuraavaa. Väylällä oli 4 hengen ryhmä. Osa avauksista katosi ja he näyttivät takaa tulevalle 3 hengen ryhmälle, että menkää ohi. Kolmen hengen ryhmä huuteli perään, että pelatkaa vaan, ei meillä mikään kiire ole. No samaan aikaan minä ja kaverini (kahden hengen ryhmä) saimme edellisen reiän pelattua ja saavuimme kolmen hengen ryhmän kanssa samalle tiiauspaikalle. Minä olisin mieluusti nopeuttanut peliä, koska kenttä tökki pikkuisen. Kolmen hengen ryhmä ei kuitenkaan tarjonnut meille tiiauspaikalla ohituslupaa. Menikö homma nyt ihan etiketin mukaisesti? Voiko takaa tulevan ryhmän ’pakottaa’ odottamaan tässä tapauksessa omaa vuoroaan?

  Nimetön

  on juuri tuollainen..

  edessä menee todella hidas neljän ryhmä, jonka perässä 2-3 hengen ’tuuppariryhmä’ ja itse tulet oman ryhmäsi kanssa näiden perässä. Tuuppariryhmällä ei ole mitään halua mennä toisen ryhmän ohi vaikka olisi mahdollisuuskin koska ’tietäähän sen, että ohittamisessa lyönnit menee miten sattuu’ ja tykkäävät muutenkin pelata mieluummin hitaasti ja tehdä mahdollisimman monta harjoitussvingiä. Sen lisäksi että eivät ohita, eivät myöskään anna ohituslupaa sillä eiväthän HE ole tien tukkona vaan edellä menevä neljän ryhmä. ’Ohittaminen ei hyödyttäisi kuitenkaan mitään eikä nopeuttaisi kenenkään peliä’. Heillä kun ei tule mieleen, että golf-kierros on (useimmille) 18 reikää ja kierroksen aikana voi ohittaa useammankin kuin vain yhden ryhmän.

  Pahinta mitä eteen voi tulla on juuri 2-3 hitaasti pelaavaa ymmärtämätöntä ryhmää, joilla ei ole ohitushaluja suuntaan eikä toiseen. Näin syntyy niitä 5 tunninkin kierroksia liian helposti.

  Eipä siinä ole paljon muuta tehtävissä kuin ehkä soittaa valvojalle ettei tarvi pitää varttikenttää tyhjänä.

  Ei mennyt.

  Joskus olisi suotavaa että valvoja jopa poistaisi kentältä liian hitaasti pelaavia pelaajia / ryhmiä.

Esillä 3 viestiä, 1 - 3 (kaikkiaan 3)
Vastaa aiheeseen: Ohitus vs. etiketti

Etusivu Foorumit Yleistä Ohitus vs. etiketti