16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Ohittaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Ohittaminen

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Olen tässä ihmetellyt jo hieman aikaan tätä ohittamisesta saatua hyötyä/aikasäästöä. Useasti edellä menevä ’hidas’ (4-henkeä) ryhmä ei tohdi millään päästää ohitse ’nopeaa’ (2-hengen) ryhmää vaikka olisikin väylä tyhjää edessä. Yleinen vastaus siihen miksi eivät päästäneet ohitse oli, että heillä on vain väylä tyhjää edessä, ja sen jälkeen kenttä on täynnä. Ei olisi teitä nopeuttanut kuin muutaman minuutin. Toki aikasäästö ohittamisessa tietyissä tapauksissa on minimaalinen, mutta onko kukaan ajatellut ohittamista ihan vaan pelin joustavan sujumisen kannalta. Eli onko järkevää 2-hengen porukan pelata 4-hengen takana? 2-henkeä joutuu odottamaan joka ikistä lyöntiä. Jos olisi toisin päin, niin ainoa paikka missä 4-hengen porukka joutuisi odottelemaan olisi tiiauspaikka. Omasta mielestäni väylän sujuva pelaaminen ilman odotustaukoja on tuloksen teon kannalta yksi avaintekijä. Siellä avauslyöntipaikalla voi sitten odotella ja keskittyä seuraavaan väylään, mutta jos jokaisen lyönnin jälkeen joutuu odottelemaan, niin kyllä siinä väkisinkin rytmi hieman katoaa.

    Nimetön

    Maailmalla käy yleensä niin, että edessä oleva hitaampi ryhmä kysyy, haluavatko jäljessä tulevat ohittaa. Suomessa kukaan ei kysy mitään. Lopulta paineet purkautuvat ’epäasiallisena’ keskusteluna.

    Tietysti suomalaisilla ’kantriklubeilla’ on muutoinkin tuollaista ’lastu koskessa, p..kele’ menttaliteettia aivan liikaa. Mutta kuten sanotaan historian kulkua ei voi muuttaa, joten jatketaan nykymalliin survival-hengessä – ja yritetään nauttia elämästä, golfistakin.

Esillä 2 viestiä, 1 - 2 (kaikkiaan 2)
Vastaa aiheeseen: Ohittaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Ohittaminen