16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Offseteistä bladeihin…

Etusivu Foorumit Yleistä Offseteistä bladeihin…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Testasin eilen kuplassa saman sarjan bleidiä kuin omat offset keppini ovat ja se tuntuikin kovin kivalta. Tosin kun oli vain r6 käytössä ja 35 metriä seinään niin eihän siitä ihan kaikkea saanut irti. Kysyisinkin nyt siirroksen tehneiltä, että minkälaisissa sfääreissä HCP pyöri vaihdon aikaan, oliko vaikeuksia (ts nousiko HCP/vast) ym mitä nyt teille arvon herrat ja rouvat tulee mieleen muutostilanteesta. Ei nyt ens kesänä, mutta…

    R&A

    Itse ole tehnyt päinvastoin. Vaihdoin bladesta noihin ’offset-lusikoihin’. Lyönnit eivät parantuneet lainkaan, saatikka että olisivat helpottuneet. Niinpä vaihdankin takaisin bladeihin tänä keväänä. Samalla toivon myös vahvan drawn ja hookin jäävän tuohon entiseen bägiin

    Offset sukkaa…

    Vastahan sä postasit tuon Aloittelija kyselee-topicin, ja nyt jo oot pikkuhiljaa siirtymässä Blademieheksi.

    Kyllä hallitreeni näköjään kannattaa.

    Nimetön

    Hanki demo bladet kaupasta , testaa mailoja iha rauhassa ja jos tuntuu hyvältä pitkissä ja lyhyissä raudoissa , nii hanki vaan!Kyllä hyvän tatsin tunnistaa kuplassakin!Toinen hyvä vaihtoehto ellei parempikin on hankkia combot Esim. MacGregor 1025m raudat(pelaan iten niilä)taylormadet tai vaikka nike pro combot…

    Mä siirryin offset mailoista bleideihin viime kauden alkupuolella ja hcp oli silloin 8 pinnassa. Mitään ongelmia en bleideihin siirtymisessä kokenut. Sitten kauden aikana hcp seilasi välillä 8.5-7.7 jääden kauden lopussa tuohon 7.7. En kokenut mitenkään että nuo olisivat olleet liian vaikeat ja huonot lyönnit on huonoja niin offset lavoilla kuin bleideilläkin.

    Jostain luin sellaisen perussäännön että bleidejä voi suositella pelaajalle jolla noin 60-65% lyönneistä osuu lavan sweet spottiin tai hyvin lähelle sitä.

    Tosiaan joo… Vaikuttaa hyvältä. Se kun ei tuntunu ’pahalta’, niin aattelin kysästä kokemuksia.

    Mulla on vammana aina kun innostun jostain ottaa selvää niin, että ahdistaa. Sit mä tiedän ko aiheesta ihan v**usti, mutta en osaa ite. Kolhvissakin tulee käymään näin. Valitettavasti…

    Ja sitä paitsi ne bladet on NIIN kauniita! Ne niinku näyttää kolf kepeiltä!

    Tais olla HCP 54 kun kokeilin 70-luvulta peräisin olevia Wilsonin Rockridge mailoja (niitä muuten 70-luvulla kaupattiin starter settinä). Mä mitn eroo huomannu silloisiin offsethirvityksiini verrattuna.

    Rollelta sain testiin viime vuoden vaihteessa klassiset Spaldingit. Tällöin menetin sytämmeni kokonaan täntyyppisille kepulaardeille. HCP 36.

    Pakilta ostin sitten Mizut, ensimmäiset ihkaomat b-leidit. Kauniit ja toimi ihan samaan tyyliin kun ne offasethirvitykset jotka pian dumppasin työkaverilleni.

    Ny mulla on siis Toskit, mutta komposellattis. Offsetti on hyvän maun sallimmissa rajoissa tossa cavitybackissäkin. Händäri 35.2. Aika vähän oon saanu b-leideillä siis putoon, ööö… juu =D

    Vaihdoin juuri pois bladeista.

    Nykyiset mailani ovat callawayn big berthat ja grafiitti varsilla.

    Golf on muutenkin niin vaikea laji, niin miksi tehdä siitä vielä vaikeampaa liian vaikeilla välineillä?

    HCP on siinä 2.5 pintaan.

    Blade on nykyään haastavuutta ajatellen vähän harhaanjohtava käsite. Itse vaihdoin viimetalvena linkin mukaisiin mailoihin, kun ne vaan oli niin pirun kauniit. Pidin myöskin kovasti lyöntituntumasta, kuten edelleenkin teen. Händäri ei juurikaan viimekaudella tippunut, mutta pelitaso kylläkin. Kierroskeskiarvosta tippui reilut viisi lyöntiä (HCP 17,5), mikä tuskin kylläkään johtuu mailoista.

    Bladen tyyppisiä ja näköisiä mailoja nykyään löytyy moneen lähtöön, myös mukavasti anteeksiantavia, kuten omani. Omani kuitenkin luokittelen lähes kehäpainoisiksi, vaikka bladeilta näyttävätkin.

    Lue lisää: MGolf Mi Pro FB

    Vaihdoin combosettiin hcp:llä 15. Bladet kutoseen asti. Mielestäni vaikeuseroa MB/CB liioitellaan.

    Lainaan jostakin lukemaani sanontaa, että bladet ovat oikeasti ne game improvement mailat. Treenatessa tietää joka lyönnistä mihin kohtaa lapaa pallo osuu. Siitä on suuri apu, sama kun löisi aina osumateipin kanssa.

    nosiis nykyäänhän on olemassa jopa helpompia bleidejä kuin cavitybakkeja. En siiten tiiä mihin se raja kuuluu vetää kun vaikka mgolfin bleideissä on yhtä paljon offsettia kuin uskollisissa taylorin 320 mötiköissäni. sitten taas teilorin composetti lyö käsille niin saakutisti kun vähänki osuu hutiin.. Riippuu ihan mailoista. Ite en huomannu helppoudessa eroa kun kokeilin niken bleidejä ja comboja vierekkäin. Ainoo vaan että onha ne bladet h-vetin seksikkäät!

    R&A

    En halua olla pahanilman lintu Pokke….Mutta tein juuri samoin itsekin. Vaihdoin samankaltaisiin kepukoihin kuin sinäkin. Pituuskontrolli kärsii eniten juuri tuolla mainitsemallasi kombinaatiolla (lapa ja varsi). Käsittämättömän pitkiä lyöntejä tulee lyhyillä raudoilla 8-pw. Sellaisia, joita edellisellä setillä et olisi saanut aikaan millään – etkä olisi halunnutkaan.

    Samoin tuossa setissä on räpelletty lofteja siten, että setin alakerta ei ole verrattavissa edellisiin mailoihisi, tarviset ainakin yhden väliwedgen lisää paikkaamaan syntynyttä aukkoa.

    Ai niin se tasuri…1,7

    en tiedä mikä sopii kellekkin mutta itselläni sama prosessi etenee niin että pelasin ensimmäisen kauteni kunnon pizzalapioilla, sitten siirryin Cavity Backeihin ja varmaankin tämän kauden jälkeen hankittavat kepit tulevat olemaan MB:t.

    kun vaihdoin pizzalapiot oikeisiin mailoihin (HCP noin 25) niin viime kesänä HCP tippui sinne 13 nurkille.

    ainoa ’huono’ (ja samalla hyvä…) puoli muutoksessa oli se että kaikilla raudoilla lyöntien pituudet menivät täysin uusiksi. joutui siis reenaamaan tuplasti mutta sehän ei haittaa ollenkaan!

    kannattaa ainakin kokeilla miten muutos sopii, ainahan voi vaihtaa takaisin jos ei tunnu hyvältä!

    Vakiograffavarret eivät sinänsä tee raudoista yhtään helpompia. Ehkä pallon saaminen helpommin ilmaan saattaisi olla yksi ’tekninen’ ja taipumisominaisuuksista johtuva ero. Suurin ero kuitenkin lienee painossa ja tuntumassa. Jos ei ole voimia tai kykyä svingata teräsvarrella ’normaalisti’ on vakiograffavarsista hyötyä. Kevyemmällä ja pidemmällä varrella saa lisää mailanpäännopeutta. Keveys ja pituus taas huonontavat svingin ’tasaisuutta’ ja aiheuttavat huonompia osumia. Tatsi on graffoilla huonompi. Jokainen valitkoon itselleen sopivimman kompromissin.

    Rautojen vakiograffavarret ovat laadullisesti todella huonoja ja varsinkin paremmilla pelaajilla voi tulla todella suuria kontrolliongelmia verrattuna teräsvarsiin. Pituus ja tarkkuus heittelee. Jos haluaa kuitenkin pelata graffavarsilla, niin kontrollin kannalta teräksen tasoiset varret maksanevat suunnileen 100 €/kpl ja siitä ylöspäin.

    Mutama pelaaja toureilla pelaa graffoilla, mutta ne ovat näitä high end -varsia ja varren paino lähes poikkeuksetta on vain hieman vähemmän tai sama kuin teräsvarsilla. Ko. pelaajat hakevat graffavarsilla siis muita eroavuuksia kuin painon eroa. Vakiograffavarret ovat todella kevyitä.

    Vakiograffavarsia on perinteisesti sositeltu sellaisille henkilöille, joilla ei teräsvarren painon takia ole kykyä svingata teräsvartta normaalisti tai riittävän vaivattomasti. En tiedä syytä siihen, miksi perinteestä pitäisi tässä asiassa luopua. Toivottavasti tämä ei loukannut ketään…

    Nimetön

    Suosittelen että ostat jonkinlaisen combo setin jossa on sekä että 2345cavity,6789pwbladeja

    itselläni on Ks.setti joka kerrassaan aivan mainio,

    ja vaihto ehtoja on esim;titleist(jos olet vasuri731pm, tai haluat mailat erikseen ostettuna),

    mainiot ben hoganin FTX series,taylorin comboset TP.

    Nyt on taas pureskeltavaa… Ja uusia termejä eli voisko joku vähän avata seuraavia juttuja:

    – cavityback vs blade

    – comboset

    – MB tai mb

    – bladet on seksikkäät

    Eiku ton vikanhan mä tajusinkin… …true.

    tarkoittaa semmosta hianoo autoo, jollainen kaikilla Kolffareilla tarttee luonnollisesti olla. MB:n paksiin kun survoo Titun 690mb:t tai 690mb.:t, jotka muuten on toudelliset MB:t!, (Ööniki pelaa niillä, jee!) niin jo alkaa kaikenmaailman köyhät taipua.

    Tunteeko joku hyvin Titleistin historiaa tai tiedättekö jotain linkkejä asiaan. Mulla on meinaan sellainen muistikuva, että se ei ollut mailojen osalta mikään merkittävä tuote siihen aikaan kun itse aloitin. En ainakaan muista pelimiesten juurikaan pelanneen ko. merkillä. Ram, MacGregor, Wilson ym olivat mailojen osalta valtamerkkejä. Titu oli toki silloinkin pallojen ykkösmerkki. Milloin ne oikein lähtivät mailabisnekseen?

    Itselläni on ollut ja on edelleen useampi setti käytössä. Suurin osa on ollut blade settejä, yksi combo ja muutama kehäpainotteinen setti. Itse asettaisin oman kokemukseni pohjalta rautamailojen ominaisuudet seuraavaan järjestykseen.

    Tärkeimpänä pitäisin grippiä, seuraavana varren jäykkyyttä, lavan offsettiä, lavan kokoa, lavan pohja muotoa ja viimeisenä lavan mallia (blade vs kehäpainotteinen). Eli väittäisin, että lavan mallilla on kaikkein vähiten merkitystä lyönnin lopputulokseen edellä luetelluista parametreistä.

    Pitäisiköhän täällä siis keskustella enemmänkin gripeistäkin, vaiko onko se niin itsestään selvää, että hyvään lopputulokseen vaaditaan aina hyvä oikean kokoinen grippi.

    Kyllä se Titu on perinteisesti ollut palloputiikki ja vasta myöhemmin levittäytynyt mailoihin. Ajankohtaa en kyllä muista.

    Tuossa linkki vähän vanhempiin Tituihin.

    Lue lisää: Linkki taivaaseen.

    Vau! Varsinkin ne 69-71 mallit oli tosi kauniit.

    Nimetön

    Voi katsella osoitteessa http://www.titleist.com/historical_clubs/

    Esillä ei kylläkään ole kaikki mallit.

    Demosin mailoja aina silloin tällöin rangella ja huomasin saman asian ainakin pw:llä. Joten tein sellaisen ratkaisun että otin callwayn mailoja 2-9 ja sitten 48, 54, 52 ja 60 wedget.

    Mutta kesällä katsotaan miten toimii.

    R&A

    Hyvä että olit tuon huomannut, sillä muuten se olisi tullut ja yllättänyt puskan takaa. Tuolla ’alakerralla’ pitäisi pärjätä. Toinen juttu on sitten se, että tarkkuusmailoilla, joita minusta ovat vielä 8,7 ja 6-raudat, on vaikeuksia pituuskontrollin kanssa. Esimerkiksi itse olen erittäin harvoin pitkä lähestymislyönneissä, noilla Callawaylla se tapahtui varsin usein. Enkä nyt tarkoita joitain metrejä, vaan sellaisia +10 metrin heittoja. Siis jopa enemmän kuin yhden mailan heitto. Vika ollut omassa pituusarvioinnissa. Lähes poikkeuksetta griinin yli mennyt lyönti johtaa tosi suuriin vaikeuksiin, josta scramblaaminen ja par:n pelastaminen on erittäin vaikeata, ellei jopa mahdotonta

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 34)
Vastaa aiheeseen: Offseteistä bladeihin…

Etusivu Foorumit Yleistä Offseteistä bladeihin…