26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Nopean pelin vinkit!

Etusivu Foorumit Yleistä Nopean pelin vinkit!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Eli asennoituminen nro 1 Mikäli teillä käy hyvä tuuri ja saatte ajan, jolla pitäisi ehtiä pelaamaan täysi kierros golfia mukavien ystävien seurassa. Muistakaa että teidän perässänne on aina joku muukin joa yrittää ehtiä ennen pimeää, suomalainen golfari on lähellä saksalaisen golfarin mainetta. Eli minun ihan oma napa on se jota ajattelen, sep se on ihan väärä tapa. 2: Kävely Kilpapelaajat, kehittyneet harrastajat ja aloittelijat erottuvat ensimmäisenä kävelytyylistä. Paremmat pelaajat kävelevät ryhdikkäästi sekä ripeästi lyhintä sallittua reittiä omalle pallolleen. 3: Lyönnin valmistelu Golfia jo osaavat valmistautuvat lyöntiinsä matkalla pallolle ja toisten lyödessä, eivätkä odota, että muu ryhmä tulee pitämään kädestä kiinni ja tukemaan. 4: Kärryn sijoittaminen Kärry sijoitetaan aina griinin sille puolelle johon ollaan menossa, ja tarvittaessa otetaan vaikka kuusi mailaa mukaan, nehän voi laittaa lipun päälle makaamaan putattaessa. 5: Pallon etsintä Muista katsoa mihin pallosi pysähtyy, hyvä pelaaja tietää näkemättäänkin erittäin tarkasti mistä pallo löytyy, mutta huono pyörii pitkin raffia etsimässä palloaan. Ja mikäli pallo on esteessä tai paikassa josta et voi pelat niin ruuhka-aikana se jätetään sinne, saat noutaa sen aamulla tai illalla myöhään. 4 pallon ryhmä saa helposti käytettyä 50 minuuttia pelkästään pallojen etsimiseen, niin ja löithän kuitenkin jo varapallon valmiiksi. 6:Auta kaveria aina kun SINULLA on siihen aikaa, haravointi, alastulojälkien korjaus, lipun nosto ja kärryn veto ovat hienoja eleitä käytä niitä ei se ole vaikeaa! 7: kaiva tarvittavat välineet aina valmiiksi, ennen kuin koko ryhmä odottaa sinun bägi tai tasku inventaariotasi. 8: kesity pelaamaan väylillä älä ota puupää riskejä, hyvänä esimerkkinä voisi olla golfaava nainen joka voi ystävänäsi näyttää miten pelataan väylillä. 9: Juominen ja syöminen Juo ja syö muulloin kuin omalla vuorollasi. 10: Puttaaminen Valmistaudu jo griinille tullessasi, keskity puttisi tarkkuuteen huoleell jo muiden putatessa, kun vuorosi tulee, pitäisi pallosi liikkua noin suurinpiirtein seitsemän sekunnin sisällä koska lyhytmuistisi on sen mittainen maksimissaan. Näillä ohjeilla on pelattu nelipalloa kevyesti 3 ja puoleen tuntiin, mikä on monelle nyky golffarille ihan uskomatonta.

    Ihan asiallisia suurin osa vinkeistä, mutta ’seitsemän sekunnin lyhytmuisti’ -juttu oli ihan huuhaata. Sitäpaitsi 40 sekuntia on aikaa putin suorittamiseen oman vuoron alettua. Tuollainen pitkä ohjeistus olisi paljon vakavamminotettava, jos se ei sisältäisi niin paljon kirjoitusvirheitä ja kieliopillisesti mahdottomia lauseita…Anyway, mukavaa golfsyksyä kaikille!

    Nimetön

    Niin, ettei kentällä ole merkitystä? Vai olisko sittekin?

    Jossakin Talissa, Vihdissä ja vastaavilla homma voi onnistua, ei normaalilla golfkentällä, jossa on vielä muitakin pelaajia.

    Todellista huhaata koko juttu!

    Vinkki, joka ei ainoastaan nopeuta peliä vaan myös parantaa peliä ja tuloksentekoa on se, että käyt lyönnin läpi ennen pallolle astumista. Lipunpaikan, tuulen suunnan, matkan sekä oikean mailan ja pallon sijoituksen voit valita jo ennen saapumistasi pallolle. Kun asetut pallon taakse lyöntiin, et mieti enää mitään, menet vain ja lyöt.

    Sevellä on vaikeuksia hengittämisen kanssa ;o)

    Sillä niin isot ovat ne herneet siellä nenussa LOL 😀

    PS. oivoi. tulip taa spaljo kirtus vireitä-

    Nimetön

    34 sekuntia!

    Ja kuten huomasit nopean pelin vinkit,

    eli iltaruuhkan aikana olisi suotavaa.

    Kirjoitus häröt, tsorge en oo ihan yhtä hyvä kun sä niin tota kirjottaa!

    Muistathan että säännöt ja aikasuositukset ovat golfin vuoksi ei golfia vastaan ja johonkin se katto on vedettävä. Siis se joka käyttää koko ajan on jo hitaampi pelaaja.

    Ihmisen lyhytmuistista puhutaan eräässä puttia käsittelevässä kirjassa, joka oli englannin kielinen.

    Pahoittelut etten voi taidottomuuteni kääntää lauseita aina oikein.

    Ja mä uskon sitä kirjaan huomattavasti enemmän kuin esimerkiksi ketään täällä.

    Terveisin

    JANOS ’jos nimi voi yleensä mitään sanoa’

    Nimetön

    Tää nyt on ihan kipeen lapsellista, mut ajattelin et sä tykkäät tästä!

    Mä koitan tsekata noi mun skrivaus jutut sulle uusiks jokupäivä, mut ootsä ihan saletti siitä 40 sekunnist.

    Meinaan mul on hieman sellane fiilis et, se olis tosiaan 32 tai 34 sekunttii.

    Tietty jos tsekkiksen yläraja on viis metrii, niin eihän sitä kuulaa saa bömalle, saatika deksiin.

    Kliffoi pelei.

    Janoksen ohjeet on täyttä asiaa.

    Lisäisin vielä muutaman käytännön vinkin.

    Kannattaa aina katsoa mihin pallo putoaa, painaa mieleen jonkinlainen ’maamerkki’ ko. putoamispaikkan läheltä. Helpottaa kovasti löytämistä.

    Varsinkin avausten kohdalla, olisi hyvä että koko ryhmä seuraa jos/kun pallo menee esim. raffin puolelle. Usein muut näkevät lyöjää paremmin minne pallo suuntautuu.

    Jos pallo kuitenkin menee kauas metsään tai outtiin on parempi antaa sen jäädä sinne, kuin maleksia etsimässä. Varapallo vaan peliin ja menoksi.

    Itse en käytä mailoissani (siis kentällä pelin aikana) mitään huppuja tai suojia. Onhan ne toki hienoja ja ymmärrän että niitä puolustellaan siksi että mailojen grafiittivarret muuten kolhiintuvat.

    Nyt on muutamilla ’snobbailijoilla’ tällaiset suojat kaikissa rautamailoissakin.

    Kaikkien muiden maneerien lisäksi mailahuppujen kanssa ährääminen tuntuu hieman turhalta ajan haaskaukselta.

    Toi kakkoskohta on tullut huomioitua monta kertaa kentällä. Aloittelijan ja rutinoituneen pelaajan erottaa selvästi laahustamisesta/kävelystä kentällä. Itselleni nuo ovat itsestäänselvyyksiä mutta aikas monelle mitä olen kisoissa pelannut, niin ei. Printatkaa bägiin sääntökirjan kylkiäiseksi ja lukekaa silloin tällöin.

    Muista kohditsa en saaunt selvää kun oli kiroijtus vihreitä :-).

    Nimetön

    Oxfrodin ylipoitston tuktimksuen mkuaan ei ole väilä msisä jäjrsestkyessä kjriaimet saniossa oavt, rittiää kun esnimmäinen ja vimienien kijrain ovat oikien.

    Ihminen nimittäin lukee sanat kokonaisuutena, paitsi ne jotka opettelevat vasta tavaamaan… ?:-)

    Pitkälti samaa mieltä Janosin kanssa.

    Mutta kohdasta 4 olen eri mieltä. Meikää viiksettää lipputangon päälle pinotut mailat, kun olen nostamassa lippua. Aina tekisi mieli vippaista ne sillä tangolla lähimpään vesiesteeseen. Melko usein asianomaiset eivät edes muista niitä puttailun jälkeen, mikä aiheuttaa taas lisäsekunteja griinityöskentelyyn.

    Täyttä asiaa nuo Janoksen vinkit. Itsekin voisin tuohon listaan lisätä vielä yhden kohdan.

    11: Tulosten kirjaaminen. Jos olet saavuttanut edellisellä väylällä ’honoorin’ niin käytä tuo saavutettu etu heti pois ja avaa ensin ja merkkaa edellisen väylän tulokset vasta avauksesi jälkeen samalla kun seuraava valmistautuu lyöntiinsä.

    Kantobägin käyttäminen nopeuttaa peliä (greenien ympärillä on sukkelampi liikkua, voi syödä eväitä kävellessä, jne.).

    Kohta 4: Lipputangon päällä on ainoa oikea paikka jättää maila(t) putatessa. Muuten se/ne on ympäri griiniä ja unohtuvat sinne tai vähintäänkin hidastavat griiniltä lähtemistä. Lipputankoa ei tarvitse nostaa ylös, ennen kuin viimeinenkin pallo on upotettu. Maila(t) on toki hyvä nostaa jo valmiiksi toiseen käteen, josta ne voi kätevästi jakaa oikeille omistajille joko samaan aikaan kun laittaa lipun paikalleen tai tämän jälkeen bägille kävellessä. Kertaakaan en ole hukannut tangon päälle jätettyä mailaa, muualta niitä on pelikaverit kyllä hakeneet vielä seuraavalta tiipaikaltakin asti. Ja vielä tankoon palatakseni, jos se on järkevässä paikassa reiän lähistöllä niin ettei häiritse ketään, se on yhtä nopeasti reiässä sen jälkeen kun viimeisenä putannut on nostanut pallonsa reiästä, kuin se olisi, mikäli sen ottaa ylös käteensä ennen viimeistä puttia. Minua näköpiirissä heiluva lippu tai kaliseva tanko silloin tällöin häiritsee.

    Nimetön

    Tämähän menee hyvin….

    Niinpä itsestään selvyyksiä ja pieniä asioita mutta niin monelle niin monesti vaikeita.

    Kuuluu muuten tapoihin että ensimmäisenä valmiiksi putannut nostaa lipun (ja sen päällä olevat mailat) greeniltä. Hän myös asettaa lipun paikoilleen välittömästi viimeisen puttaajan jälkeen.

    Senkin pitäisi olla kaikille selvää että lähimmäksi lippua lähestynyt pelaaja käy ensi töikseen nostamassa lipun pois reiältä. Hänelle jää sopivasti aikaa paikkailla pallon jälkiä ja katsella puttinsa breikkejä lipun nostamisen jälkeen.

    Nämä niinkuin perussääntöinä, toki muutkin voivat hoitaa lippua ym. jos se vaan sopii paremmin tilanteeseen.

    Sitten vielä muutama vinkki:

    Harjoituskierroksilla ei tarvitse merkkailla palloja greenillä. Toki silloin kun pallo jää juuri toisen puttilinjalle se pitää merkata.

    Näissä tilanteissa meillä on tapana ilmoittaa että ’pallo on merkattu’. Jos sitten vahingossa pallo osuukin kaverin palloon, niin sitä ei tietenkään lasketa rankkuja. Samoin ’annetaan’ kaikki lyhyet, luokkaa alle 20 cm ’tab-in’ putit.

    Tasoituskierroksilla ja kilpailuissa ei näin voi tietenkään menetellä.

    Ei millään pahalla, mutta eikö voitaisi keskustella muustakin kuin hitaasta pelistä. Taaskin on kolme ketjua aiheesta.

    Janokset vinkit ovat ok. Samaa ei voi sanoa esillä olevista monista muista kommenteista (mailan huput, korttien kirjoittelu etc). Se mikä kokonaan on unohtunut, on eri tekijöiden kovin erilainen vaikutus. Ryhmän väylään käyttämä aika ei ole eri pelaajien eri toimintoihin käyttämien aikojen summa, vaan toiminnot limittyvät toisiinsa.

    Olen myös jyrkasti erimieltä siitä, että vuoroista ei tarvitisisi pitää kiinni. Jos aikoo poiketa vuorojärjestyksestä, se pitäisi yleensä ilmaista selkeästi. Sitähän vaatii jo turvallisuuskin. Itse menettelen useasti niin, että ole pallollani valmiina lyöntivuoroani odottelemassa. Olen lyönyt useitakin harjoitussvingejä kokeiltuani raffin tiheyttä jne. Usein on sattunut, että selvästi takanani olevat odottelevat, että lyön. Sitä en tee. Olen vain välittömästi valmiina jatkamaan, kun vuoroni tulee.

    Olen erimieltä myös pallojen merkitsemisestä greenillä. Ei siihen paljon kulu aikaa ainakaan ryhmän kokonaisaikaan verrattuna. Muiden puttilinjojen keskellä taiteillessani olen työntänyt usein palloni ohi reiän. Paljonko kuluu aikaa kokokaan uuteen turhaan puttiin ?

    Ripeään peliin ei itseasissa tarvita muuta kuin ripeää liikkumista ja valppautta toimia välittömästi omalla vuorolla.

    PS. Bosco – kiitos mainiosta kommentista. Aion röyhkeästi lainata sitä tarpeen tullen!

    Linkin takaa pitäisi löytyä vielä lisää hyviä nopeutusvinkkejä. Nopeushan on tärkeintä.

    Lue lisää: Solution For Slow Play

    Nimetön

    Tiedemaailmassa kaikki on yhteistä. Valitettavasti alkuperäisjulkaisua en ole nähnyt, joten en voi viitata lähteeseen tarkemmin, kuten hyvä tapa olisi, tutkimuksiahan eivät tee yliopistot vaan tutkijat! sateen lakkaamista odotellessa…

    Pallojen karkailu raffiin ja niiden sieltä etsiminen vie tietty aikaa, mutta sitähän sattuu vain silloin tällöin ;-]

    Sen sijaan pahin pelin hidaste on mielestäni se, että joku on opettanut jäykistymään liikkumattomaksi samalle rintamatasolle väylällä lyöntivuorossa olevan pelaajan kanssa, vaikka tämä olisi aivan toisella puolella väylää kuin oma pallosi. Silloin kuin ei olla kaverin ilmeisessä lyöntisektorissa, voi erinomaisen hyvin – ja täytyy – edetä omalle pallolle ja valmistautua omaan lyöntiin, syrjäsilmällä kaverin lyöntiä toki vahtien.

    Sama pätee greenillä, pallojen merkkailu on monesti aivan älytöntä ja omalle pallolle täytyy voida ääneti hiippailla takakautta kiertäen, vaikka kaveri parhaillaan puttaa. Jokin seuran mestaruuskisa voi tietty olla hieman tarkempaa keskittymistä puoltava/vaativa juttu – ehkä.

    Eikä jäädä sinne puolivälin kioskille istumaan, jos seuraavan väylän voi jo avata! Se hidastaa kaikkien peliä, siellä takana kun saattaa olla sellaisia jotka haluavat edetä ilman pakollista taukoa, jotta ehtisi päättää kierroksen vielä ennen pimeää.

    Ylipäänsä nämä ’puolivälin taukopaikat’ ovat huonoa pelikulttuuria. Ne jotka eivät jaksa pelata kierrosta putkeen, pelatkoon vain puolikkaan.

    Puttailussa sitä turhaa aikaa saadaan kulumaan eniten. En oikein ymmärrä mitä mieltä ja merkitystä harkkarundeilla on pitää kiinni puttausjärjestyksestä. Pallojen merkkailu ja linjojen sihtailu joka kantilta on jokseenkin turhaa. Se pelatkoon reiän loppuun, joka on ensimmäisenä valmiina.

    Tuskin niitä puttilinjoja normaalitassuttelulla pähemmin pilataan. Itsellä puttaus on enemmän tatsiin ja tuntemuksiin perustuvaa, joten olen käytännössä aina valmis puttaamaan. Ohimennyttä en välittömästi puttaa, riittävän monta 20 cm:n söpsöä on tehty sohimalla palloa.

    Täällä näyttää melkein kaikki olevan yhtä mieltä hitaan pelin syistä. Ilmeisesti tänne kirjoittajat edustavat jotain tosi pientä joukkoa, joita ei kentällä näe, kun kuitenkin kentät ovat täynnä hidastelijoita..

    Tai sitten tänne kirjoittajat _luulevat_ olevansa ei-hitaita, mutta totuus onkin toinen ja sitten ihmetellään, kun ei kukaan ikinä tajua päästää ohi. Ei tietenkään, kun te ette tajua pelaavanne hitaasti.

    Juurikin noin. Olen päätynyt samaan havaintoon.

    En tietenkään ota kantaa kuka täällä kirjoittelijoista on hidas peluri. Olen pelannut vain muutamankymmenen kanssa, joten valtaosa on tuntemattomia. Ainakin kaikki tähän ketjuun kirjoittaneet, ellen sitten Prboyn kanssa ole tietämättäni kotikentällämme pelannut.

    Mutta oma havaintoni kentältä on juuri tuo, että ryhmän hidastelija, ei sitä itse ymmärrä. Kerran jopa erityisen hidas ’suolapatsas’ kierroksella loukkaantui, kun asiasta (pallo metsässä 10 min etsimisenkin jälkeen. Oli kuulemma kortti tulossa) ystävällisesti huomautin.

    Tähän teoriaan sopii tietysti myös se, että voin itsekin olla se hidastelija. Siksi olen useasti tutuilta asiaa kysellyt, mutta tuskimpa he kehtaisivat asiasta mainita, vaikka näin olisikin.

    Jokainen voisikin joskus ennen kierroksen alkua tuntemattomassa porkukassa sanoa kanssapelaajille, että haluaisi tietää, jos jossain osa-alueessa on turhan hidas. Kympin tiipaikalla kun asiaa alkaa kyselemään, niin kyllä se tieto sieltä esiin tulee.

    Golf Digest tutki aikoinaan pelaajia.

    Pelinopeuteen liittyen noin 80% piti itseään nopeana pelaajana, mutta muista pelaajista n. 80% oli taas hitaita.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 48)
Vastaa aiheeseen: Nopean pelin vinkit!

Etusivu Foorumit Yleistä Nopean pelin vinkit!