26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Naisten svingipaino

Etusivu Foorumit Yleistä Naisten svingipaino

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Olen tässä etsinyt vaimolle komponettejä mailoihin ja laskenut pontenttiaalisten komponenttien svingipainoja. Lähes jokaisen laskun lopputulos on ollut B puolivälillä ja nyt kyseleisinkin onko se liian vähän. Jossain näin sanottavan, että se olisi hyvä olla C:n puolivälissä.

    Vaimollani on grafiittivartiset raudat ja niissä swingweight C6, wedget välillä C9-D3. Luulisin että nuo ovat hänelle kohdallaan.

    Tässä on eräälle hennolle naisgolfarille tekemäni mitoitus, esimerkkinä rauta-7:

    – lapa Raven VCT, paino 271 g

    – varsi Raven Platinum Lite, raakapaino 121 g

    – grippi Kelmac Perforated Wrap, paino 45 g

    – mailan pituus 36,1′

    – svingipaino C6+, oheisen linkin laskuri antaa oletusarvoilla svingipainoksi C7

    Jos haluat tarkempaa tietoa aiheesta, ota yhteyttä palautelomakkeella, joka löytyy osoitteesta http://www.4par.biz/mailanrakennus.php?pID=820

    Lue lisää: Swingipainolaskuri

    Ihan perussaantona, niin naisten mailojen swingipainot pitaisi olla haarukassa C-4 – D-0. Jo tuo haarukka on aika suuri ja antaa siis paljon liikkumavaraa siihen, etta sielta loytyy itselle se oikea paino. Ainakin omasta mielestani B:lla alkava swingipaino on aika hurjan kuuloinen. Enpa uskaltaisi edes kokeilla moista.

    Tsekkasin oman vaimoni (pelaa sellaisia alle 90 kierroksia) grafiittivartisista mailoista swingipainon ja pituuden: C-5 ja 36,5′ oli hanen rauta6.

    Tuosta ylla olevasta haarukasta en lahtisi paljoa lipsumaan ellei kyseessa olisi todella alhaisen handarin omistava nainen (tai pro) tai jos hanella on joku muu fyysinen ominaisuus (haitta) mika pitaa ottaa huomioon.

    Sulla tilanne on vahan hankala ton muutoksen suhteen, koska mailan swingipaino on noinkin pieni. Tarvitsisit noin 20 grammaa sinne mailan paahan, jotta paasisit tuon yllaolevan haarukan sisalle… Eli en nyt sitte tieda, onko vaimollasi jotkut pirun kevyet lavat ja lyhyet varret vai mista on kyse? Josko se hanta haittaa (ottaen huomioon joskus tulevaisuudessa ostettavat uudet mailat), niin pitaiskohan koota koko satsi ihan uudelleen tai jos ei ja han on ihan tyytyvainen naihin, niin unohda koko juttu ja ei muuta kun ulos nauttimaan lajista!

    Nimetön

    Tarkastelin tuossa näitä muutos vaihtoehtoja laskuissani ja totesin mailojen pituuden olevan tuo tekijä joka laskee tuon svingipainon noin alas. Erään taulukon mukaan std mitta r5:selle on 37′ ja siitä pituus vähennys pois 1,25′ joka aiheutta tuon svingipainon laskun.
    Pitänee varmaan tehdä pitemmät mailat.

    Päättelit aivan oikein, että pituudella on aivan keskeinen vaikutus svingipainoon. Jos mailoista tulee ylipitkät vaimosi fysikaalisiin ominaisuuksiin ja peliasentoon nähden, niillä ei ole miellyttävä pelata lavan kärjen osoittaessa taivaisiin. Valitse taotut hiiliteräslavat niin niitä on helppo väännellä sopivaan lie-kulmaan.

    Yhden nasiten ET-pelaajan juuri saamissa Tituissa (Nippon Steelin teräsvarret) swingipainot ovat seuraavat:

    4-P C8/C9

    wedget D1

    Palloa ei kiinnosta minkä sukupuolinen lyöjä on. Eikä mailaa kiinnosta, heiluttaako sitä mies, nainen vai joku muu.

    Väitän myös, että swingipaino ei ole se ratkaisevin tekijä mailan painon mitoituksessa, vaan enemmänkin mailan hitausmomentti (MOI, moment of inertia), johon vaikuttavat merkittävästi komponenttien massat sekä mailojen pituus. Lisätyllä swingipainolla voidaan toki vaikuttaa tuohon MOIhin.

    Yleisestän kuitenkin. Naispelaajille sopivat useimmiten vähän lyhyemmät mailat kuin miehille (vaikka esmes meidän perheessä asia on juuri toisinpäin) ja lyhyempi varsi totta kai alentaa swingipainoa. Hihasta tipahtava arvo sopivan painon haarukointiin naispelaajalle voisi mielestäni olla vaikkapa C6.

    Toi 5i:n standardi mitta 37′ on mun mielestä ihan validi, mutta 1,25′ lyhennys kuulostaa aika hurjalta. Mun käyttämässäni taulukossa lähtöarvot on tällaiset:

    wrist-to-floor 5i length

    27′-29′ 36,5′

    29′-32′ 37,0′

    32′-34′ 37,5′

    Noita sitten säädetään vielä pelaajan swingin ja fyysisten ominaisuuksien mukaan. Yksi keino on tietysti antaa pelaajalla normaalimittainen maila käteen ja pyyttää häntä etsimään hänelle luontainen lyöntiasento, eli ottamaan gripistä sellaisesta kohtaa kiinni, mikä tuntuu hyvältä. Samalla kannattaa katsoa lie kulman sopivuutta.

    Huomioi myös se, että nimenomaan naisille suunnitelluissa mailoissa lapa saattaa olla painavampi kuin ’miesten’ lavat. Tämä nimenomaan sen takia, että swingipaino saadaan lyhyemmälläkin varrella sopivaksi.

    Nimetön

    Kiitoksia kaikille auttajille, oikeat mitat ja painot löytivät kuin vertailin saamaani taulukkoa näihin vastauksiin ja kotimaisiin sivustoihin. Minulle toimitettussa exceli taulukossa oli virhe josta tämä hurja ’lyhennys’ johtui. Nyt on painot kohillaan.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Naisten svingipaino

Etusivu Foorumit Yleistä Naisten svingipaino