23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

Mitä tehä kun motivaatio män?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä tehä kun motivaatio män?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 52)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Lueskelin paljon viime talvena tätä RR-systemiä ja sitä kuinka pitää lyödä/ei pidä lyödä boltsia. Kesällä sitten näitä asioita koitin toteuttaa ja kas kummaa alkoi tuntumaan siltä että en tästä tasosta (tasotus 21) en enää yksinkertaisesti pysty parantamaan. En sitten käyny syksymmällä enää juurikaan rangella enkä ole talviharjotteluhallillakaan poikennu. Tuntuu siltä että tekis mieli lopettaa koska ’huipputaso’ on jo saavutettu. Milläs tää mieliala saadaan parantumaan ja millä estää välineiden myyminen pois?

    Äkkiseltään kuulostaisi siltä, että kannattaa tuolla pelitasolla unohtaa kaikki RR ym. jutut tai teorian lukemiset. Ostat hyvältä pro:lta vaikka aluksi 5 tuntia (1h/vko) opetusta, pelaat ja treenaat kuukauden ja otat taas toiset 5 tuntia. Varmasti lähtee tulokset paranemaan ja tossahan se Suomen kesä melkein jo menikin…

    – lopeta tasoituksesta ja tuloksista murehtiminen
    – lopeta tietoisesti kaikkien netti/lehti/kaveri/naapurinsetä -ohjeiden lukeminen ja kuunteleminen, täydellisesti ja välittömästi
    – ota jokunen tunti ammattimieheltä
    – pelaa jos siltä tuntuu
    – pelaa jotain muuta kuin sitä samaa oman scoren jyystämistä kerrasta toiseen
    – mene rangelle tai halliin jos se on itsessään kivaa, älä sen takia että siellä pitäisi väkisin oppia jotain
    – osta uusi draiveri ja mätä hallissa muutama kerta pelkästään sillä

    Kaikilla kehitys tökkää jossain vaiheessa, joko tilapäisesti tai pysyvästi. So what.

    Tere!
    Kyllä tää on laji jota nyt ei pelkästään lukemalla opi kukaan, kannattaisi maksaa muutama kymppi prolle,ja laittaa perusasiat jollekin tolalle siellä,sitten treeniä ja taas treeniä.Sen jälkeen kun alkaa,VÄHÄN tuntua siltä että osut kohtuullisesti pieneen palloon, niin voit alkaa kokeilee kaiken maailman RR:iä. Voihan se olla niinkin et sinulla on ollut,alusta asti se perinteinen käsitys golfista et se on helppo laji. Jos välineiden myynti käy JO nyt mielessä ,niin kenties puuttuu pitkäjänteisyys, tai sitten tää ei vaan oo sun laji.Mut mee käymään ekaks siellä prolla ja usko mitä hän sanoo, äläkä säädä ominpäin. Tsemppiä treeneihin. Niin ja lyö nyt talven aikana jo ainakin 10000 paloo, niin kyllä se peli ehkä kesällä paremmalta maistuu.

    Sähän elät golf-elämäsi parasta aikaa juuri nyt!
    Ne on nimittäin ne 21:n händärit jotka vie aina kaikki suffelit!

    Väärä tavoite. Unohda tulos ja tasoitus. Yritä nauttia lajista muulla tavoin.

    Scoop kirjoitti: (3.1.2009 12:31:22)
    Väärä tavoite. Unohda tulos ja tasoitus. Yritä nauttia lajista muulla tavoin.

    Tää on järkevin neuvo mitä täällä oon tänä vuonna nähnyt.

    Noh, tassa se nyt on. Ensimmainen golfpisteelainen, joka uskaltaa aaneen sanoa, etta RR vei pelin kaivoon. Olen kylla yllattynyt, etta olet vasta ensimmainen.

    Taalla kun puhuttiin melkein vain ja ainoastaan RRsta (ja osakkeista), niin monesti mietin, etta nyt on kylla kohdeyleiso ja asia itsessaan menneet pahasti ristiin. Tuli jopa sellainen olo, etta ’kenelle tata halutaan taalla todistella?’. Itselle vai minulle?

    RR on hyvin pieni osa swingia ja viela pienempi osa itse koko pelia. Ennen kun tuollaisista ruvetaan murehtimaan, niin pitaisi olla hyvin hyvin paljon muita asioita svingillisesti kunnossa. Ei RR toimi (mita mina siita ymmarran), jos lyodaan tasajaloin, kasilla, hissiliikkeella, vajaalla loppuasennolla jne jne jne jne. Ei se mikaan taikaliike ole, jollaisen kuvan tietysti monet ovat taalla varmaan siita saaneet.

    Itsellani on hyvin paljon oppilaita, jotka tulevat oppitunneille ja kertovat lukevansa paljon golf-svingista ja katselevansa kuvia alan lehdista. Ja silti svingi on todella pahaa katsottavaa. Miksi? Koska perusteet on hyvin haparalla pohjalla. Ja jos perusteet on viela kunnolla oppimatta, niin mielestani on aika turha opetella draw:ta, feidia, RR:aa ym ym. Ja perusteiden jalkeen olis kiva oppia ihan pelaamaankin. Itse pelaamisestahan taalla ei ole kai koskaan puhuttu yhtaan mitaan? Ranteiden asennosta kylla, mutta itse pelaamisesta ei. Miksikohan?

    En ole mikaan kristallipallon lukija, mutta veikkaan MakeeK:kin harjoittelevan pallon kanssa. Tassa on yksi virhe mita naen paljon ihmisilla. Mielessa on kundien RR-tekstit ja sitte isketaan sita palloa teesit mielessa. Missa sen ajatuksen pitais olla kun lyot palloa? Siella mihin sita olet lyomassa. Katse pallossa ja ajatus maalissa (niin se on joka pallopelissa). Siksipa siksi harkkasvingien osuus treenista pitaisi olla suuri. Niiden aikana tehdaan ajatustyo, liikeharjoitteet ja oppiminen. Sitten pallon eteen ja liipasimesta. Ja kun pallo on ilmassa, niin sitten opitaan siita mita juuri tapahtui ja taas sama rundi uudestaan. Sita se oppiminen on. Asian oppimista, harjoittelua ja kovasti kertaamista.

    Tasta voi taas tulla nenanakkeja, mutta keskittykaa hyvat ihmiset muihin asioihin kun RR:iin, PR:iin ja CL:iin golfissa. Golfin perusajatus on saada pallo mahd vahilla lyonneilla teeboxista kuppiin. Tyyli on periaatteessa vapaa. Tietyt asiat (esim perusteiden hallinta ja ymmarrys minkalainen svingi on perusteiltaan) auttaa toki vahentamaan naita lyontimaaria, mutta jos olisi vain yksi juttu milla se tapahtuisi, kaikki tekisivat juuri niin. Mutta kun ei ole ja naita RR-tyylisia juttuja The Golf Channel on taynnansa joka paiva. Jokaisella on se oma juttunsa milla ’pudotat 5 lyontia kierrostuloksestasi’. Oli se sitten joku vehje tai erilainen svingi. Jokaiselle jotain, ei yhta samaa kaikille. Nainhan se menee.

    Golfista pitaa nauttia ja parhaiten siita nauttii, kun treenit tehdaan rankella ja treeniviherioilla, -bunkkereissa ja pelit pelataan kentalla. Kuka tata pelia pelaa handarin takia? Pelatkaa liikkumisen ja pelaamisen ilosta. Tuloskin paranee.

    Aloita uusi kausi kokonaan ilman tavoitteita ja samalla ilman paineita ja nauti pelaamisesta ja hyvästä ja vaihtelevasta seurasta siellä missä kulloinkin pelaat. Tuloksetkin saattavat parantua huomaamatta kun puristusta ei ole. Huolellisesti voi silti pelata.

    ts

    Golfinn kirjoitti: (3.1.2009 19:36:04)
    Noh, tassa se nyt on. Ensimmainen golfpisteelainen, joka uskaltaa aaneen sanoa, etta RR vei pelin kaivoon. Olen kylla yllattynyt, etta olet vasta ensimmainen.

    .

    Nyt on kyllä pakko todeta Golfinnin kirjoittavan taas vahvaa kommenttia ilman tietoa asiasta.

    Oikastaan vaikka vaan sen verran, että MakeeK on kylläkin treenannut vartalovetoista swingiä, jota hän kutsuu RR:ksi. Ja lyönyt palloa paremmin sen jälkeen, kuin ennen.

    Ja missähän tuossa alkuperäisessä viestissä sanotaan, että tuo olisi jotain negatiivista aiheuttanut kehitykselle?

    Ihme vääristelyä…

    Golfinn kirjoitti: (3.1.2009 19:36:04)
    RR on hyvin pieni osa swingia ja viela pienempi osa itse koko pelia.

    Joo ehkä vähä vajaavaisesti kerroin noita ajatuksia. Tottakai pyrin siihen mitä täällä on jauhettu että mikä osa kropasta alottaa ds:n ja missä mikäkin sormi ja lihas kutistelee ja venyy sinnessuntänne missä kuka mitä hä. Ja että RR on yksi osa ja paljon täytyy osata ennenkuin kannattaa miettiä sitä. Tuntupa vaan että mikään ei muutu vaikka kuinka yrittäis. Vaikka kuinka tietäs että mitä ei saa tehdä, niin se tulee tehtyä vaan aina.

    Tiedän että swingiremppa vie aikaa. Mutta kun ei ole sitä uskoa että voisi kuitenkaan kehittyä vaikka reenais 200 palloa päivässä kaks vuotta. Ja ilman palloo siinä välillä…

    Peli oli viime kaudella pahimmillaan ylivarovaista. Aina avauksessa pelko että nyt lennetään naapuriväylälle. Avaukset kapeilla väylillä enemmän chippejä kuin avauksia että seuraava kuti lähtis edes karheikosta eikä mettästä/viereiseltä väylältä. Virheen korjauksia virheillä. Tampereella messukylässä nelosväylän avaus: Eka pallo mettään pitkälle oikeelle, seuraava lapa kiinni valmiiks -> slaissi mettään, kolmas puoliswingillä oikeelle mettään, neljäs vittuuntuneena ilman tiitä raivopäisesti oikeelle outtiin. Sitte vasta tajusin että jätän tämän väylän väliin ja odotin että pääsis jo kentältä pois HAHHAH!!

    Nii ja vielä, ei se RR ole peliä jämähdyttäny paikalleen tai pilannu. Vaan yksinkertaisesti swingin muuttaminen. Kompensaatioita kun koitetaan poistaa, niin sillon ollaan mettässä jonkin aikaa. Se vaan tuntuu että mä en löydä sieltä mettästä enää pois :p

    ts kirjoitti: (3.1.2009 19:50:57)
    Oikastaan vaikka vaan sen verran, että MakeeK on kylläkin treenannut vartalovetoista swingiä, jota hän kutsuu RR:ksi. Ja lyönyt palloa paremmin sen jälkeen, kuin ennen.

    Musta vaan tuntuu että mä oon tipahtanu takasi sinne sotkuun mistä lähdin 🙁 Toivottavasti olen väärässä.

    ts kirjoitti: (3.1.2009 19:50:57)
    Oikastaan vaikka vaan sen verran, että MakeeK on kylläkin treenannut vartalovetoista swingiä, jota hän kutsuu RR:ksi. Ja lyönyt palloa paremmin sen jälkeen, kuin ennen.

    Nii ja sitä vielä että en mä ny ihan RR:llä meinaa vartalovetosta swingiä. Se ny toi RR tulee vahingossa kirjotettua joka paikassa kun se on niin legendaarinen termi täällä 🙂

    Ja vielä yks juttu… MISSÄ ON VIESTIN EDITOINTINAPPI!!!!???

    ts kirjoitti: (3.1.2009 19:50:57)

    Nyt on kyllä pakko todeta Golfinnin kirjoittavan taas vahvaa kommenttia ilman tietoa asiasta.

    Sanoinkin, etta en ole kristallipallosta lukija. Tiedan kuitenkin ihan omasta kokemuksesta (seka oppimis etta opetus), etta jos kehitys jamahtaa harjoittelusta huolimatta tasolle hcp21, niin kaivossa ollaan. Jotain on pielessa. Ja tassa on juuri se opettamisen taito, veli hyva.

    Edelleen, kuitenkin, seka opettaminen etta oppiminen tekstin valityksella on todella vaikeaa. Opettamisesta vaan paasee kun koira verajasta.

    ts

    Golfinn kirjoitti: (3.1.2009 20:06:55)

    ts kirjoitti: (3.1.2009 19:50:57)

    Nyt on kyllä pakko todeta Golfinnin kirjoittavan taas vahvaa kommenttia ilman tietoa asiasta.

    Sanoinkin, etta en ole kristallipallosta lukija. Tiedan kuitenkin ihan omasta kokemuksesta (seka oppimis etta opetus), etta jos kehitys jamahtaa harjoittelusta huolimatta tasolle hcp21, niin kaivossa ollaan. Jotain on pielessa. Ja tassa on juuri se opettamisen taito, veli hyva.

    Edelleen, kuitenkin, seka opettaminen etta oppiminen tekstin valityksella on todella vaikeaa. Opettamisesta vaan paasee kun koira verajasta.

    Ja sieltä kristallipallosta kuitenkin näit, kuinka paljon ja pitkään kyseinen henkilö on harjoitellut? Ja senkin, että siitä huolimatta on jämähtänyt tuolle tasolle… ei hyvää päivää… pitikin ees kurkata tänne..

    Lue nyt TeeAce edes noi MakeeK:n kaksi ekaa lausetta hanen aloitusviestistaan ennen kun alat taas muita halveeraamaan…

    Mita varten sa otat aina naa niin henkilokohtaisesti?? Luulis sun jo pikkuhiljaa tajuavan, golf-opettajana, etta ei kaikki opi kaikkea eika varsinkaan samalla sapluunalla. Tassa oli se mun pointti.

    Kylla sulla tota pikkudetaljia tasta lajista loytyy, se tiedetaan, mutta niin kun jo vissiin kesalla sanoin, opettamisen jalo taito ja ennen kaikkea asiakaspalvelun abc, on hieman hakusessa. Niita ei opi kirjoista.

    Golfinn kirjoitti: (3.1.2009 20:20:45)vissiin kesalla sanoin, opettamisen jalo taito …………….. on hieman hakusessa.

    Nii… mä väitän kyllä että mulla se suurin harppaus eteenpäin kohti parempaa swingiä tapahtui vain parissa tunnissa tuolla hyvinkään rangella.

    ts

    Golfinn kirjoitti: (3.1.2009 20:20:45)
    Lue nyt TeeAce edes noi MakeeK:n kaksi ekaa lausetta hanen aloitusviestistaan ennen kun alat taas muita halveeraamaan…

    .

    Mä luin ne kyllä. Ja tiedän myös mistä lähdettiin liikkeelle ja mihin päädyttiin, ja paljon muutakin. Sä voit koittaa myös ymmärtää ne. Ei niissä mitenkään kerrota, että kehitys olis ollu negatiivista.

    Mä en ottanu tätä mitenkään henkilökohtaisesti. On vaan niin helvatin huvittavaa lukea kommentteja, joista näkee heti, että tietopohjaa niiden kirjoittamiseen ei ole pätkääkään. Eli sinä kommnetoit vahvasti asiaa, josta et tiennyt etkä ymmärtänyt pätkän vertaa. Ja jos olisit kartalla, tietäisit, että on täällä ollut yksi ketjukin, missä kyseisten oppien omaksumisen vaikeutta eräs pelaaja valitteli kovin.

    Mutta keskustelu täällä loppuu taas osaltani tähän ja jatkuu tarvittaessa muualla…

    MakeeK kirjoitti: (3.1.2009 11:03:08)
    Lueskelin paljon viime talvena tätä RR-systemiä ja sitä kuinka pitää lyödä/ei pidä lyödä boltsia. Kesällä sitten näitä asioita koitin toteuttaa ja kas kummaa alkoi tuntumaan siltä että en tästä tasosta (tasotus 21) en enää yksinkertaisesti pysty parantamaan. En sitten käyny syksymmällä enää juurikaan rangella enkä ole talviharjotteluhallillakaan poikennu. Tuntuu siltä että tekis mieli lopettaa koska ’huipputaso’ on jo saavutettu. Milläs tää mieliala saadaan parantumaan ja millä estää välineiden myyminen pois?

    Lueppa näin alkajaisiksi tuolta Kilpagolf & Harjoittelu osiosta jäsentensvingit ketju, joskohan sieltä löytyisi apua

    Ensinnäkin. Tuo händäri tarkoittaa että pelaamisen taso on ihan asiallista ja sillä pääset kiertämään mitä tahansa kenttää. Itseasiassa se on parempi kuin keskimäärin suomalaisella golfarilla.

    Toiseksi. Unohda koko juttu siitä händäristä. Pelissä on tarkoitus nauttia monesta muustakin kuin tuloksesta. Mutta, tottahan tulos syntyy joka kierroksella sivutuotteena.

    Kolmanneksi. Järjestä asiat niin että aina kun pääset pelaamaan se on nautinto jo sinänsä.

    Itselläni pelistä nauttiminen lähtee siitä että harjoittelen suhteellisen paljon, koska se vie paljon vähemmän aikaa kuin kierroksen pelaaminen. Kun ikävä kyllä useinkaan ei ole aikaa pelaamiselle käyn puttailemassa ja lyömässä harjoituspallot. Lopuksi vielä kahvilla ja siitä selviää helposti tunnissa. Sanoisin että harjoittelen ainakin 4-5 kertaa per jokainen varsinainen pelikierros. Ja, voin sanoa että nautin iloisesti, kuin J.Daly krapulakaljasta, joka kerran kun pääsen ykköstiille mukavien ystävien seurassa. Lisäksi tuon, jo itsessään mieluisan, harjoittelun ansiosta pelikin kulkee usein ihan asiallisesti ja siitä jää hyvä mieli seuraavaa kertaa varten.

    Aikoinaan kävin paljon Pron opissa ja sain mielestäni hyvän perusosaamisen, jota kohtuulisella harjoittelulla on helppo ylläpitää. Mutta motivaatiota ei voi harjoitella eikä ostaa, se pitää lähteä ihmisestä itsestään.

    Näillä ystävällisillä ohjeilla – Kivoja kierroksia!

    En tajua mihin ihmisillä on kiire. Jos sitä svingiä lähdetään muuttelemaan, niin ei kaikki tapahdu hetkessä ja varsinkaan tulokset eivät parane vaan saattavat huonontua. Ei ne parane vielä seuraavana kesänäkään.
    Että MakeeK, kärsivällisyyttä vaan ja sieltä se tulee.

    Myy

    Mozze kirjoitti: (3.1.2009 21:24:31)
    En tajua mihin ihmisillä on kiire. Jos sitä svingiä lähdetään muuttelemaan, niin ei kaikki tapahdu hetkessä ja varsinkaan tulokset eivät parane vaan saattavat huonontua. Ei ne parane vielä seuraavana kesänäkään.

    Niinpä! Minäkin luulin viime alkukesästä, että nyt tajusin, miten sen swingin kuuluu mennä. Paluu maanpinnalle kävi rytinällä ja kesä ja syksy meni rämpiessä pohjamudissa. Siitä huolimatta Malmin kupla kutsuu jälleen ja keväällä sitten taas kentälle yrittämään.

    Minulla näköjään joka toinen kesä tasuri paranee kohinalla ja sitten seuraavana kesänä tulee se rekyylivaikutus ja mennään toiseen suuntaan. Vaan minäpä olen hyväksynyt, että näin se vain menee…golf on kuitenkin mahtava laji ja haastetta riittää, jos sitä kaipaa. Ja siinäpä se suola on, kun tuon rämpimisen jälkeen taas saa kokea niitä onnistumisen elämyksiä.

    Sinulla on vasta 3-4 vuotta peliä takana. Se on vähän tässä lajissa. Kehitys jatkuu vielä pitkään elleivät fyysiset seikat tai ikä sitä estä. Kehitys golfissa on nyt vaan aaltoliikettä niin kuin elämäkin yleensä.

    Itse olin vastaavassa tilanteessa pari vuota sitten ja jos peilaan siihen niin jokin seuraavista voisi auttaa.
    – Muista että Golf hauskaa. Siihen liittyy tärkeämpiäkin asioita kuin tulos ja händäri.
    – Enemmän harjoittelua … vähemmän peliä
    – Jos swingi on jonain päivänä umpikujassa aina voit harjoitella lähipeliä, bunkkeria jne…
    – Perustekniikkasi swingissä ei voi olla vielä täysin kunnossa. Harjoittele perusasioita mielellään pron opastuksella. Kun perustekniikka toimii ja händäri on alle kympin voit alkaa hienosäätämään asioita, hakemaan tehoja swingiin tms.
    – Muista, että lähipelitatsi ratkaisee loppujen lopuksi mille tasolle pääset … no alhaisiin kierrostuloksiin tarvitaan kyllä toimiva pitkäpelikin

    PS. Kevättalvi on parasta aikaa swingiharjoitteluun

    ts kirjoitti: (3.1.2009 20:37:01)
    Mä luin ne kyllä. Ja tiedän myös mistä lähdettiin liikkeelle ja mihin päädyttiin, ja paljon muutakin. Sä voit koittaa myös ymmärtää ne. Ei niissä mitenkään kerrota, että kehitys olis ollu negatiivista.

    On vaan niin helvatin huvittavaa lukea kommentteja, joista näkee heti, että tietopohjaa niiden kirjoittamiseen ei ole pätkääkään. Eli sinä kommnetoit vahvasti asiaa, josta et tiennyt etkä ymmärtänyt pätkän vertaa.

    Mutta keskustelu täällä loppuu taas osaltani tähän ja jatkuu tarvittaessa muualla…

    Joo, ma vaihtelesin kylla ihan mielellani kommentteja sun kanssa emaileitse, enka ’kinaten’ taalla muiden juttujen seassa, semminkaan kun muut ei niita halua lukea. Mun email on se tuttu: kauheeveto@yahoo.com. Josko jatketaan tulevaisuudessa niin?

    Ja oikeassa olet, en tietenkaan tieda MakeeK:n svingi-jutuista sen enempaa kun hanen ensimmainen kommentti julki tuo. Mutta se tuo julki sen mita sanoin jo aiemmin. Ei sun siita kannata suuttua (ja alkaa taas toista osapuolta herjata normaaliin tapaasi: ’tietopohjaa niiden kirjoittamiseen ei ole pätkääkään’). Siihen ois voinut ehka kuitenkin heittaa kommentin, etta tuossa alustuksessa ei ollut kaikkea tarvittavaa tietoa asiasta. Noh, se siita.

    En myoskaan tarkoittanut, etta hanen kehityksensa olisi negatiivista sinallaan. Mutta jos se kovasta treenaamisesta ja parista oppitunnista seurauksena ei ole kehitysta (’näitä asioita koitin toteuttaa ja kas kummaa alkoi tuntumaan siltä että en tästä tasosta (tasotus 21) en enää yksinkertaisesti pysty parantamaan’) ja jopa ajatus mailojen myynnista, jotain on valitettavasti vialla. Sitakaan ei kannata henkilokohtaisuutena ottaa. Se oli vain huomio.

    Mutta ei silla, nyt kun MakeeK:n heitti taman…

    MakeeK kirjoitti:Nii… mä väitän kyllä että mulla se suurin harppaus eteenpäin kohti parempaa swingiä tapahtui vain parissa tunnissa tuolla hyvinkään rangella.

    … huomasin, etta kommenttini todellakin olivat aivan turhia.

    Parempaan suuntaan ollaan sittenkin jo siis menossa! Hienoa.

    Tama tasta, lisaa toisaalla, enampi emaileissa.

    Kiva et SINA ITSE TS olet viela mukana,mulla on ollut sua jo ikava!
    Ala valita vaikka ei kukaan tunnu sua ymmartavan niin ma kylla ymmarran.
    Katos kun ollaan molemmat pikkasen luonnevikaisia.
    Jos tulet itaan talvella niin lahethan mun kanssa pelaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 52)
Vastaa aiheeseen: Mitä tehä kun motivaatio män?

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä tehä kun motivaatio män?