12.3.–19.3. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][10]
KilpailuaSuomalaista

Mitä tapahtuu Nordcenterissä

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä tapahtuu Nordcenterissä

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Yhtiö ilmoitti maaliskuussa, että yhtiön väliaikaiseksi toimitusjohtajaksi on valittu
    kenttämestari. Syytä Markku Valon eroamiseen tai erottamiseen ei ole ilmoitettu.
    Tämän jälkeen yhtiölle palkattiin operatiivinen johtaja vuokrajohtajana.
    Tokokuun lopussa täydennettiin hallitusta ja vaihdettin jälkikäteen kyseenalaisesti uusi tilintarkastaja tarkastamaan vuoden 2017 kirjanpito ja hallinto.
    Viime vuoden tilinpäätöstä käsittelevä varsinainen yhtiökokous olisi pitänyt järjestää 3.6.2018 mennessä, mutta kokousta ei ole vieläkään kutsuttu koolle.
    Yhtiön nettisivuilla yhtiö kaupittelee jäsenyyksiä, jotka sisältävät pelioikeuden
    tälle ja seuraavalle pelikaudelle. Yhtiöjärjestyksen mukaan kuitenkin vain osakkuus
    oikeuttaa pelaamaan kentillä ei seuran jäsenyys.
    Yhtiön operatiivinen johtaja kehuskelee sillä, että hän on tullut alan ulkopuolelta. No nyt taitaa sitten olla pallo hukassa!

    Kyllä yhtiössä voi olla muunlaisiakin pelioikeuksia kuin osakkeen tuottamia pelioikeuksia. Niitä on kaikilla kentillä mitä erilaisimmin ehdoin. Yleisin pelioikeus lienee ns. greenfee.

    Puravida voi nukkua yönsä rauhallisesti, ainakin mitä tulee Nordcenteriin. Tilintarkastajaa ei valittu kyseenalaisesti toukokuun yhtiökokouksessa, vaan valittiin sama tilintarkastaja, joka oli jo valittu joulukuun 2017 yhtiökokouksessa. Se, että tilintarkastaja jouduttiin valitsemaan uudestaan johtui siitä, että edellisen yhtiökokouksen kirjauksessa ei ollut mainintaa, että ko. tilintarkastaja myös tarkastaa päättyvän vuoden eli vuoden 2017 tilinpidon. Oy Nordgolf Ab on ilmoittanut osakkaille, että yhtiökokous, joka käsittelee vuoden 2017 tilinpäätöstä, kutsutaan koolle heti, kun tilintarkastaja on ehtinyt tarkastaa tilinpidon. Tämä tapahtunee piakkoin nyt kun lomakausi on päättymässä. Mitä tulee pelioikeuksiin, on ilahduttavaa, että Nordcenterissa huomioidaan alalla tapahtuvat muutokset ja myös reagoidaan niihin. Siitähän tässä on kysymys. Nordcenterissa golfalaan liittyvä osaaminen on erinomaista ja operatiivinen johtaja taas keskittyy hallinnon uudistamiseen ja kehittämiseen. Pallo ei ole kenelläkään hukassa.

    Pannaan tähän alle lisäkysymys: Mitä tapahtuu muissa golf-yhtiöissä?

    Hill Side?
    Gumböle?
    Kurk?
    Hiekkaharju?

    Koska eka pulju panee pillit pussiin?

    Metsämies
    Pannaan tähän alle lisäkysymys: Mitä tapahtuu muissa golf-yhtiöissä?

    Hill Side?
    Gumböle?
    Kurk?
    Hiekkaharju?

    Niissä pelataan päivittäin golf nimistä peliä ja ravintolassa tarjoillaan usein maittavia lounaita ja kaffetta sekä tuoretta nisua !! Osassa myös taukokioskeissa tarjolla maittavia välipaloja ja hyvää vuosikertaa Lapinkultaa ja osassa myös muita virvokkeita !

    Palvellaan sekä osakkaita että satunnaisia maksavia asiakkaita yhtiöjärjästyksessä mainittujen tavotteiden mukaisesti .

    Nimetön

    Sellaiseen yhtiöön haluisin töihin! Pelattas golfia ja syötäs nisua ja silloin tällöin palveltas asiakkaita jos jaksettaisiin.

    Metsämiehelle. ”Hill Side? Gumböle? Kurk? Hiekkaharju?”

    Väittäisin että kolmella ensimmäisellä listalla olevalla lienee kohtalaiset mahdollisuudet ja viimeisellä olosuhteisiin nähden hyvä mahdollisuus selvitä. Mutta näitäkin huonommin menee nyt Kotojärvellä. osakkaista puolet hävinnyt ja loput miettii miten pääsisi osakkuudesta eroon. Yhtiön johto ihan hukassa lisää yhtiövastikkeita sitä mukaa kun osakkaita ”katoaa”. Björn käyttää ehdotonta äänienemmistöä kyseenalaisesti ja yrittää lisärahoitusta perustaja jäsenten yhtiövastikkeita aktivoimalla. Se yritys loppui käräjänoikeudessa Björnin tappioksi.

    Itse veikkaan että pienen syyöksykierteen tai hitaan hiipumisen jälkeen Kotojärvi alkaa kasvaa heinää. HAnkala sijainti vaan edesauttaa sitä kehitystä.

    Yhtiökokouksessa voidaan päättää vain niistä asioista, joista on kokouskutsussa on mainittu. Kokouskutsussa 5.12.2017 on lueteltu kokouksessa käsiteltävät asiat,joissa
    kohta 9) kuuluu: päätetään tilintarkastajan ja/tai varatilintarkastajan valinnasta tarvittaessa.
    On siis ilmoitettu, että valitaan mahdollisesti uudet tilintarkastajat (kuten hallituksenkin jäsenet) alkavalle tilikaudelle 2018.
    Yhtiökokous ei siis ole voinut pätevästi päättää siitä, että valitaan tilintarkatajat
    taannehtivasti tarkastamaan vuoden 2017 tilejä.
    Ylimääräisessä yhtiökokouksessa ei siis voida korjata jo alunperin lain vastaista päätöstä.
    Tosiassa kyseessä on siten alunperin valittujen tilintarkastajien syrjäyttäminen ilman hyväksyttävää syytä ja noudattamatta osakeyhtiölain säännöksiä tilintarkastajan erottamisesta.
    On tietysti ymmärrettävää, että yhtiö markkinoi jäsenyyksiä, jotka sisältävät
    pelioikeuden kentälle. Jäsenyydestä voi erota jättämällä jäsenmaksun maksamatta,
    mutta osakuuden maksut ovat ikuisia ja siirtyvät osakkaiden perillistenkin maksettavaksi – pelasit sitten tai ei.

    Yhtiökokouksessa päätetään niistä asioista mitä yhtiöjärjestys ja laki sanoo !

    Kaikissa yhtiökokouksissa päätetään niistä asioista jotka kokouksen kutsussa mainitaan, ei muusta.

    Mikäköhän Puravidaa täss huolestuttaa vai onko hän itse jotenkin osallinen??

    Tilintarkastajan valinnassa loppuvuonna tapahtui muotovirhe, joka korjattiin ylimääräisellä yhtiökokouksella. Yhtiökokous oli kuitenkin oikea elin päättämään asiasta ja se teki yksimielisen päätöksen koskien uutta tilintarkastajaa ja toimikautta. Mikä tässä siis Puravidaa hiertää ja onko jollain ulkopuoliselle jotain tätä päätöstä vastaan?

    Mitä tulee tj:n vaihtumiseen, hallitus on asiassa toimivaltainen ja on hyvin yleistä, ettei asiaa ryhdytä käsittelemään julkisuudessa. Tätä etenkin sen johdosta, että tj on paitsi toimielin, myös yksityishenkilö. Kaikissa näissä päätöksissä: hallitus, tilintarkastaja, tj on kyse luottamuksesta, eikä valitsijalla ole tapana perustella asiaa julkisuudessa, ellei ole jotain erityisiä syitä.

    Yhtiökokouksen järjestämiselle on toki aikaraja (tässä tapauksessa 30.6), mutta kun asiana on tilinpäätöksen vahvistaminen, kokousta ei voi kutsua koolle ennen kuin kokouksen edellytykset ovat olemassa. Siis tilit pitää ensin tarkastaa ja sitten vasta tilinpäätös voidaan vahvistaa. On kaikkien osakkeenomistajien etu, että tilit tarkastetaan huolellisesti.Jos kokous viivästyy pari kuukautta, entä sitten? Tämä voidaan korjata kutsumalla kokous koolle. Mitään vahinkoa viivästys tuskin on aiheuttanut, eikä asiassa kukaan ymmärtääkseni ole edes viivytellyt. Ei siis käsittääkseni mitään ongelmaa.

    Mun mielestä jäsen haamu ei ole oikeassa nyt ? Kutsussa voi (ja joskus on) aika paljon asiaa mikä ei vaan ole yhtiökokouksessa päätettävää. Tällä nyt en tarkoita nimenomaisesti golf-yhtiön kokousta vaan mitä tahansa huuhaa yhtiön vuosikokousta

    KL1

    Päätettävät ja keskusteltavat asiat ovat kaksi eri asiaa.

    Haamu on tasan oikeassa. Yhtiökokous ei voi päättää asiasta, joka ei ole ollut kutsun esityslistalla.

    KL1 on toki oikeassa. Siltikään kokous ei voi päättää asiasta mikä ei kuulu kokouksen päätösvaltuuteen luki sitten kutsussa mitä tahansa…….

    KL1

    Konsensus on löytynyt.

    Sen verran vielä tarkennuksena, että yhtiökokouksissa kyllä joskus tehdään päätöksiä jotka eivät kuulu yhtiökokouksen päätösvaltaan tai joista ei ole selkeästi mainittu kokouskutsussa tai jotka eivät ole lain tai yhtiöjärjestyksen mukaisia. Joskus valitettavasti näin tarkoituksella mutta ehkä useammin kuitenkin tietämättömyydestä johtuen. Ja usein myös on niin, että em. asioiden suhteen tulkinnoissakin tulee erimielisyyttä osakkaiden kesken. Eikä suinkaan aina näissä tapauksissa lähdetä moitetielle. Joskus yhtiökokouksia ei pidetä yhtiöjärjestyksen vaatimassa ajassa jne. mutta harvemmin johtaa moitekanteisiin varsinkin jos tilanne korjautuu ilman suurempaa dramatiikkaa. Ja kuten tulikin jo edellä selväksi, keskustelut yhtiökokouksen aikana ovat toinen asia.

    Esimerkiksi tässä Nordcenterin tapauksessa, tilannetta tarkemmin tuntematta, ensivaikutelmana tuntuu siltä että vaikka moitekanteita ehkä voisikin menestyksellä lähteä ajamaan niin ei oikein ulkopuolisena näe mitä hyötyä siitä olisi tai vastaavasti mitä konkreettista vahinkoa/haittaa on aiheutunut. Mutta ehkä tähän saadaan ketjussa lisää tarkentavaa tietoa.

    Käsittääkseni on eri näkemyksiä siitä, voiko yhtiökokous edes päättää sellaisista asioista, jotka OYL:n perusteella kuuluvat selkeästi hallituksen päätösvallan piiriin.

    Tästähän keskusltiin ns. Finavia tapauksessa, jossa siis Berner ”ohjeisti” hallitusta ohi yhtiökokouksen liittyen kanteen nostamiseen. Silloin todettiin, että Bernerin olisi pitänyt kutsua koolle yhtiökokous asiaa käsittelemään – mutta perusteltu näkemys on, ettei edes yhtiökokous olisi voinut päättää asiasta, koska asian päättäminen kuuluu hallitukselle … Berner olisi siis voinut vain vaihtaa hallituksen ja tämä uusi hallitus olisi sitten tehnyt päätöksen.

    Käsittääkseni on eri näkemyksiä siitä, voiko yhtiökokous edes päättää sellaisista asioista, jotka OYL:n perusteella kuuluvat selkeästi hallituksen päätösvallan piiriin.

    Insinöörin ei pitäisi koskaan kommentoida juridiikkaa, mutta silti:
    Hallitushan on kuitenkin renki ja osakkeet isäntä. Olisi merkillistä jos omistaja ei voisi päättää jostain asiasta.

    KL1

    Hallitushan on kuitenkin renki ja osakkeet isäntä. Olisi merkillistä jos omistaja ei voisi päättää jostain asiasta.

    Osakeyhtiössä on käsittääkseni aika yleistä, että tietyt asiat annetaan hallituksen päätettäviksi. Tämä tapahtuu tietenkin yhtiökokouksen päätöksellä (ja yhtiöjärjestyksessä). Tuon päätöksen jälkeen hallitus saa siis päättää kyseisistä asioista, vaikka joku yksittäinen omistaja (kuten ainakin golf- ja asunto-osakeyhtiöissä järjestään on laita…) olisikin eri mieltä hallituksen päätöksestä.

    Insinöörin ei pitäisi koskaan kommentoida juridiikkaa, mutta silti:
    Hallitushan on kuitenkin renki ja osakkeet isäntä. Olisi merkillistä jos omistaja ei voisi päättää jostain asiasta.

    Yhtiökokouksella ei ole ns. Yleistoimivaltaa, eli yhtiökokous ei voi päättää hallitukselle kuuluvista asioista, ellei näitä ole mainittu yhtiöjärjestyksessä. Yhtiökokouksen siis pitäisi määräenemmistöllä ensin muuttaa yhtiöjärjestystä, odottaa sitten että PRH hyväksyy uuden yhtiöjärjestyksen ja sitten kutsua uusi kokous, jossa päätetään näistä muutetuista asioista.

    Tässä on taustalla myös vastuukysymykset: hallitus on vastuussa päätöksistä myös henkilökohtaisesti, mutta osakkeenomistajan vastuu on hyvin rajattu.

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Mitä tapahtuu Nordcenterissä

Etusivu Foorumit Yleistä Mitä tapahtuu Nordcenterissä