Aihe: Mistä huippugolfari on tehty? - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Mistä huippugolfari on tehty?

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mistä huippugolfari on tehty?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 63)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #170617 Ilmoita asiaton viesti

  Mistä mahtaa johtua, että niin monenlaiset ja malliset pelaajat voivat menestyä golfissa? Joukossa on pitkää, pätkää, lihavaa, laihaa ja vaikka mitä. On huippu-urheilijan näköistä (mm. Woods), on rapakuntoisen näköistä pullukkaa (Daly, Stadler, Herron jne.). On lihaksikasta patukkaa, on kukkakeppiä. On pitkää (mm. Karlsson) on lyhyttä tumppia (mm. Fujikava 155cm, 62 lyöntiä Sony Open In Hawaii). Kaikki he ovat kuitenkin pystyneet huomattaviin saavutuksiin tässä lajissa, jossa kilpailu on varmasti huipulla kovaa. Mikä siis on se, joka tekee ihmisestä pelurin? Muuttujia on varmasti paljon ja niitä pitää olla riittävä määrä ’oikeilla paikoilla’?

  #227571 Ilmoita asiaton viesti

  Jos yhteistä tekijää haetaan mikä on se joka on tehnyt ihmisistä huippu pelureita niin yksinkertaisesti kiteytettynä se on mieletön määrä laadukasta treeniä. Nykyisin ainoastaa kovalla ja laadukkaalla työllä voi olla mahdollista menestyä. Valitettavasti tämäkään ei vielä ole menestymisen tae.
  Varmaa on ettei tällä planeetalla ole ketään ihmistä joka esim. valittaisiin pelaajaksi Ryder-Cup joukkueeseen. Valintakriteerit on sen verran kovat ettei joukkueisiin päästä tsäkällä eikä pelkällä lahjakkuudella vaan kaikilla on takanaan valtaisa määrä treeniä, myös pelajilla jotka tulee valituksi kapteenin villilläkortilla.

  #227572 Ilmoita asiaton viesti

  Golf kirjoitti: (26.1.2009 15:39:15)
  Jos yhteistä tekijää haetaan mikä on se joka on tehnyt ihmisistä huippu pelureita niin yksinkertaisesti kiteytettynä se on mieletön määrä laadukasta treeniä. Nykyisin ainoastaa kovalla ja laadukkaalla työllä voi olla mahdollista menestyä. Valitettavasti tämäkään ei vielä ole menestymisen tae.
  Varmaa on ettei tällä planeetalla ole ketään ihmistä joka esim. valittaisiin pelaajaksi Ryder-Cup joukkueeseen joka ei ole treenannut laadullisesti/määrällisesti valtaisaa määrää. Valintakriteerit on sen verran kovat ettei joukkueisiin päästä tsäkällä eikä pelkällä lahjakkuudella vaan kaikilla on takanaan valtaisa määrä treeniä, myös pelajilla jotka tulee valituksi kapteenin villilläkortilla.

  pieni mutta oleellinen lisäys edelliseen.

  #227573 Ilmoita asiaton viesti

  On täysin selvää, että kova harjoittelu on yksi kulmakivistä, mutta silti 99,99%:sta golfareista ei tule huippupelaajaa, vaikka he harjoittelisivat kuinka paljon.

  #227574 Ilmoita asiaton viesti

  On myös selvää se, että alle 0,001% kaikista golfareista tulee huippu golfareita vaikka ne harjoittelisi tosi laadukkaasti huippu koutsin opastuksella kuinka paljon tahansa.

  #227575 Ilmoita asiaton viesti

  Se on se mentaalipuoli. Se joka pystyy tekemään parhaat lyönnit kilpailussa eikä kusase housuun kahta reikää ennen loppua se voittaa, jos voittaa.

  Toki ennen tätä on pitäny treenata ihan kanana.

  #227576 Ilmoita asiaton viesti

  Mistähän se sitten johtuu että Ruotsista tulee niin paljon huippugolfareita jatkuvalla syötöllä? Treenaavatko ne olennaisesti enemmän kuin esim. suomalaiset lupaukset? Vai kestääkö niiden pää paremmin? Vai onko niillä paremmat valmentajat? Vai mitä sellaista niillä on jota meillä ei ole???

  #227577 Ilmoita asiaton viesti

  Pitää kai siinä olla vielä muutakin, kuin harjoittelu ja mentaalipuoli. Pitää olla ilmeisesti hyvin toimiva koordinaatio (vartalo, kädet, silmät). Onko sattumaa, että löytää sen jonkin ahaa-elämyksen, jolla hyvä swigi(lyönti) omaksutaan, tuskin sitä kenet tahansa voidaan opettaa löytämään, vaikka on missä tahansa koulutuksessa? Riittävää urheilullista lahjakkuuttakin varmasti tarvitaan.

  Onko nämä lyönnin oikeat perusteet opittava jo nuorena, vai onko tiedossa ketään, joka olisi aikuisena aloittanut ja tullut huippuammattilaiseksi?

  #227578 Ilmoita asiaton viesti

  Chip Greenside kirjoitti: (26.1.2009 19:17:15)
  Riittävää urheilullista lahjakkuuttakin varmasti tarvitaan.

  Millaista urheilullista lahjakkuutta veikkaisit esim. Stadlerilla olevan? Lihasten koordinaatiotaitoako se voisi olla?

  #227579 Ilmoita asiaton viesti

  Raimo Kainulainsen kirjassa ’ Helppo ja tarkka swingi ’ oikealla painonsiirrolla , Ramin tutkimusanalyysi kertooo sivuilla, 129 – 131 , että Ruotsalaisten kolmen huippuammatilaisen ja suomalaisten 3 huippuammattilaisen swingien painopisteiden siirrossa jalkojen välillä ja swingin painopiste alueen laajuudessa sekä lyöntikohtien painopistetilanteissa oli selvät erot.
  Ruotslaisten swingin painonsiirto tapahtui kapeammalla alalla , vähemmän eessun taassun liikettä rintamasuunnassa ( mulla vanhana mäkihyppääjänä oli pirust snujua ) .
  Eli Ruotsalaisten swingi on yksinkertaisempi ja pelkistetympi liike.

  Ruotsalaisilla on hyvä moraali harjoittelussa ja sitä tehdään systemaattisesti. Totesin eron jo suomalisiin verrattuna 1961 , kun pelasin fudista Nybro IF:ssa Smålannissa.

  Kysyin Öölannissa viime vuonna Ruotsalaiselta PRO:lta , että mitä mieltä hän on USA:n uudesta swingiteoriasta ’ Stack and Tilt ’ . Joka on painonsiirroltaan MethodRamia radikaalimpi – painopiste pysyy koko ajan vasemalla jalalla. Hän kertoi , että Ruotsin Golfliittto oli tutkinut ’ Stack and Tiltin ja todennnut , ettei siina ole Ruotsin golfille sellaista uutta , etta he ottaisivat sen viel’ PRO koulutsuohjelmaan.

  Suomessa en ole kuullut muiden kuin Lassi Tilanderin edes puhuvan asiasta.

  Ruotsalaiset duunaavat systemaattisemmin golfopetusta ja swingin perusteita paremmalla harjoittelumoraalilla ja PRO koulutuksella.
  Siin’ ero on.
  Tietty lajihistoriakin on vanhempi,mutta uuteen swingiin meilla on lyhyempi tie.

  #227580 Ilmoita asiaton viesti

  Ei tule nyt heti mieleen. Champions Tourilla on kyllä joitain ihan kärki nimiä jotka tietääkseni aloittaneet vasta aikuisena. Ja on PGA tourilla se yks surffari joka pelas jossain 15 vuotiaana, sitten surffas tyyliin 15 vuotta ja ilmoitti eräänä aamuna kavereille, että alkaa ammatti golffariksi. Toissa kaudella yli 2 miljoonan tulot.

  #227581 Ilmoita asiaton viesti

  Chip Greenside kirjoitti: (26.1.2009 19:17:15)
  Pitää kai siinä olla vielä muutakin, kuin harjoittelu ja mentaalipuoli.

  Toki, mutta vaikka olisi kuinka lahjakas tahansa, ilman kovaa työtä ei ole mitään jako word-class pelaajaksi.

  Chip Greenside kirjoitti: (26.1.2009 19:17:15)
  Riittävää urheilullista lahjakkuuttakin varmasti tarvitaan.

  Riittävää toki

  Chip Greenside kirjoitti: (26.1.2009 19:17:15)
  Onko sattumaa, että löytää sen jonkin ahaa-elämyksen, jolla hyvä swigi(lyönti) omaksutaan, tuskin sitä kenet tahansa voidaan opettaa löytämään, vaikka on missä tahansa koulutuksessa?

  Varmasti kaikki huippupelaajat kuin tavallisen tahvotkin saavat ahaa-elämyksiä jopa aika useasti, mutta sillä ei pitkälle pötkitä. Vaatii edelleen työtä, työtä, työtä…….

  Chip Greenside kirjoitti: (26.1.2009 19:17:15)

  Onko nämä lyönnin oikeat perusteet opittava jo nuorena, vai onko tiedossa ketään, joka olisi aikuisena aloittanut ja tullut huippuammattilaiseksi?

  Nykyisistä maailman huippupelaajista ei kukaan minun tietääkseni ole aloittanut aikuisena. Ei taida aikuisiällä aloittaneitä huippu mäkihyppääjiäkään löytyä nykyään edes Ruotsista.

  Vanha sananlasku pitää tässä varsin hyvin paikkansa
  ”Ainut, missä menestys tulee ennen työntekoa, on sanakirja!”

  Mikä on se tärkein se mitä kysyit avauksessa. Vastaan työ.

  #227582 Ilmoita asiaton viesti

  golfalex kirjoitti: (26.1.2009 17:50:43)
  Se on se mentaalipuoli. Se joka pystyy tekemään parhaat lyönnit kilpailussa eikä kusase housuun kahta reikää ennen loppua se voittaa, jos voittaa.

  Toki ennen tätä on pitäny treenata ihan kanana.

  Mentaalipuolella ei ole mitään tekemistä menystymisen kanssa. Kaikki on ainakin vielä tällä hetkellä kiinni tsäkästä … siis kuka ymmärtää väärät ohjeet oikealla tavalla väärin.

  #227583 Ilmoita asiaton viesti

  Huippugolffari on treenannu ihan himona fysiikkaa ja lyöntiä. Mutta kaikkein tärkein menhaali puoli sitäkin pystyy treenaamaan jos vain huluaa. kaikkea tätä tarvitaan huippu golffarissa.

  #227584 Ilmoita asiaton viesti

  Mutu-tuntumalla on syntynyt sellainen käsitys, että suomalaisgolfareiden heikoin osa-alue on pelitaktiikan hallinta. Hyvä peluri osaa edetä golfkentällä kuin shakkilaudalla: hän harkitsee koko ajan erilaisia vaihtoehtoja mihin pyrkiä sijoittamaan pallonsa ajatellen mitä seurauksia siitä on parin seuraavan lyönnin kannalta. Meikäläisten kentällä etenemisessä ei ole riittävästi mukana luovuutta ja älyllistä elementtiä. Yritetään ehkä liiankin usein sellaista ”kiekko-päätyyn-ja-perään” -lyöntiä joka hyvällä onnella saattaa onnistua mutta useimmiten ei niin käy.

  #227585 Ilmoita asiaton viesti

  Joku tilastonikkari voisi kaivaa tilastoista esille yhden mielenkiintoisen seikan. Kuinka paljon meillä on alle esim. 12-vuotiaita ’pelaajia’. Ja verrata sitä Ruotsin vastaavaan. Eroa ei enää ole varmaan niin huimasti kuin vielä 10 vuotta sitten. Mutta tästä saa sen suurimman eron; meillä tuo kulttuuri on vielä niin nuorta. Kuinka moni noista alle 12 vuotiaasta saa laadukasta alkuohjausta. Veikkaan sieltä tulevan nuo suurimmat erot. Mutta saatiin me svedut kiinni lähtkässäkin, vaikka vielä 80-luvun alussa tuntui ihan toivoittomalta.

  #227586 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä se taitaa olla lajissa kun lajissa sillai, että ihan terävimpään kärkeen päästäkseen tarvii olla:

  – Nuorena (alle 10v) aloittanut huippulahjakas himoharjoittelija.

  Sinne ei niin ihan terävimpään kärkeen päästäkseen tarttee olla vaan nuorena aloittanut himoharjoittelija.

  Ja lisäksi täytyy osata tuo fukken mainitsema väärinymmärtämisen taito!

  #227587 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Määritelkää nyt ensin ’huippugplfari’ ja ’menestys’.

  #227588 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Bosco kirjoitti: (27.1.2009 9:59:46)
  Määritelkää nyt ensin ’huippugolfari’ ja ’menestys’.

  korjattu versio

  #227589 Ilmoita asiaton viesti

  Tulee varmaan suomalaisten sisupussien geeneistä tämä työn ja harjoittelun korostaminen – etteikö muka voi koskaan liikaa treenata. Golf ei valitettavasti ole mikään suomalaisten perinteinen kestävyyslaji.
  Sanoisin että salaisuus huippujen kasvatuksessa on enemmän siinä että saadaan kehonhallinnaltaan ja pelisilmältään älykkäitä tyyppejä suhteellisen nuorena houkuteltua golfin pariin. Ruotsissa ihaillaan huippugolffareita ja niiden menestystä. Huiput myös ovat enemmän julkisuudessa ja ovat sanavalmiita ja menestyneen näköisiä hoikkina ja ruskettuneina. Pääsevät myös paljon matkustamaan etelämmille leveysasteille, joka varmasti on monen nuoren silmissä kaikin puolin houkuttelevaa.

  #227590 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kuva alkaa seljetä. Huippugolfari on ruotsalainen ruskettunut sanavalmis laiskuri.
  Nyt alan tajuta nuuskasodan todellisen merkityksen suomen urheilulle. Viimeinen silta ruotsalaisuuden kovimpaan ytimeen.

  #227591 Ilmoita asiaton viesti

  Bosco kirjoitti: (27.1.2009 10:39:42)
  Kuva alkaa seljetä. Huippugolfari on ruotsalainen ruskettunut sanavalmis laiskuri.
  Nyt alan tajuta nuuskasodan todellisen merkityksen suomen urheilulle. Viimeinen silta ruotsalaisuuden kovimpaan ytimeen.

  Suomen kaikkien aikojen paras golfari on ottanut oppia ruotsalaisista ainakin tässä nuuska-asiassa. Tuskin hänestä on viime vuosina julkaistu ainoatakaan pelitilannekuvaa, jossa ei ylähuuli ole turvoksissa. Mikäli elimistö on riippuvainen tuon kyseisen aineen koostumuksesta niin voi olla, että peli romahtaisi mikäli mälli otettaisiin pois huulesta (sallittua doping’ia?).

  #227592 Ilmoita asiaton viesti
  Tee

  ja poikkeuksena himoharjoitteluun on yksi PGA tourin kiertäjä, joka ei harjoittele. Daly siis harjoittelee… Arvauksia?

  #227593 Ilmoita asiaton viesti

  Tee kirjoitti: (27.1.2009 14:55:45)
  ja poikkeuksena himoharjoitteluun on yksi PGA tourin kiertäjä, joka ei harjoittele. Daly siis harjoittelee… Arvauksia?

  On harjoitellut ihan sikana. Nyt vetää hieman eri sykkeellä joka myös näkyy tuloksissa.
  Toivotaa, että nousee takas terävään kärkeen, on se niin värikäs heppu.

  #227594 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tee kirjoitti: (27.1.2009 14:55:45)
  ja poikkeuksena himoharjoitteluun on yksi PGA tourin kiertäjä, joka ei harjoittele. Daly siis harjoittelee… Arvauksia?

  Kyllä ne kaikki harjoittelee, jotka pelaa tosissaan ja on hengissä. Loput ovat harjoitellleet nekin ihan sikana niin sanoakseni.
  Mutta vastaan Fred Couples, jotta peli voi jatkua.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 63)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Kilpagolf & harjoittelu Mistä huippugolfari on tehty?