Aihe: Missä on golffin ? ? ? - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Missä on golffin ? ? ?

Etusivu Foorumit Yleistä Missä on golffin ? ? ?

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183116 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ei ole tsunamin jälkeen kirjoitellut mitään !

  #359876 Ilmoita asiaton viesti

  Nimimerkki on tosin Golfinn, mutta pitää paikkansa ettei hänestä ole kuulunut. Tämän oli viimeinen, jonka haulla löysin.

  **Pahoittelen Lavis ja samalla toivotan hyvat joulut! Luvassa aurinkoinen viikko, joten pelaan koko viikon. No time for this crap 😉

  (Golfinn 20.12.2004 7:44:34)**

  #359877 Ilmoita asiaton viesti

  Tsunami ei kuitenkaan golfareiden alueella kai juurikaan vieraillu?

  #359878 Ilmoita asiaton viesti

  Ettekö te onnettomat huomaa tässä pientä punaista lankaa?

  Jos loukkaat Lavista, niin kirjoittelu loppuu kuin seinään…

  #359879 Ilmoita asiaton viesti

  Tassahan Golfinn on.

  Olen keskittynyt enampi golf-alan opiskeluihini, treenaamiseen, pelaamiseen ja kavinpa jopa videokuvauttamassa swingini (jota en ollut koskaan itse nahnyt).

  Ei iskenyt tsunamit tanne lansirannikolle asti (vaikka onhan tamakin alue tsunami-vaara-aluetta! viimeksi sellainen koettiin taalla 20-25 vuotta sitten), joten selviydyin siita katastrofista tv:ta katsomalla ja lahjoituksen tekemalla.

  Olen viihtynyt myos parilla muulla keskustelupalstalla (joissa ei golfista puhuta) hyvin aktiivisesti. Maanantaina toisella niista tuli yllattaen golf puheeksi, joten paukautin itseni tanne pitkasta aikaa. Luin kommentteja ja petyin jalleen kerran pahasti. Kaiken maailman besser-wisserit on haukkuneet niin mailamerkit, hybridit, golf-opettajat, toiset keskustelijat, oman lajin harrastajat kuin lahes tulkoon kaiken mika liittyy tahan lajiin. Surulla seurasin tilannetta, silla hyvin vahan Suomessa pelanneena tuo on jotenkin niin kaukaista minulle. Tuli mieleen, etta ei ihme, etta Suomessa golfareita pidetaan pelleina, lajia marginalilajina ja pelaajia retostelevina ’urheilijoina’. Golfin maine Suomessa on hyvin alhaalla, eika syytta.

  Mutta mitapa naista. Oman golf business yritykseni vireille laitto on kulman takana. Asiakkaita on jo ilmaantunut (luvat pitaa saada vaan ensin kuntoon ;-)), joten keskityn edelleen siihen taman keskustelupalstan sijaan. Eipa taalla muutenkaan ole mitaan mika nain kaukana asuvaa liikuttaa.

  Loppuajatuksena kuitenkin, etta jos tama on olevinaan Suomen golfin ykkossivusto ja Suomen golffareiden ykkoskeskustelupalsta, niin huh huh. Heratyskellojen pitaisi soida ennen kaikkea tata yllapitavan instanssin paassa. Tamanlainen keskustelu EI voi olla lajille eika sita seuraaville katsojille hyvaksi. Kylla tata varmasti muutamat parkkiintuneet keskustelijat jaksavat ja kestavat, mutta ajatelkaapa jotain satunnaista ohikulkijaa tai lajin uutta harrastajaa, joka tanne eksyy… Pelastyyhan sita vahemmastakin.

  Ja ihan lopuksi 😉 Kiitos Teemu Tyrylle artikkeleista niin taalla kuin Iltalehdessakin, niita on mukava lukea taalla kaukana Suomesta, seka tsemppia Janokselle kesan kisoihin. Kotisivut oli kivat, joskin lay-outti oli hieman ’paata sarkeva’.

  #359880 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Häätynneekö sitä aina kaikkea negatiivistä kaivaa esille? Monet jutut otan ihan kevein mielin enkä niistä pelihousuja revi. Osa kun taitaa kummiskin kirjoittaa pilke silmäkulmassa kun haukkuvat vaikkapa ’pappamailoja’. Ja onhan tässä oppinut jo kenen tekstejä kannattaa lukemalla lukea ja kuka heittää mitä sylki näppäimistölle tuo.

  ’ota löysin rantein, älä jännitä’

  Eipä suomessa ole kuin tämä yksi aktiivinen keskustelupalsta golfista ja ihan kelpo kapistus. Jotain uudistusta voisi tulla pitkästä aikaa, eikö?

  Ajatelkaa positiivisesti, ottakaa Olvia 🙂

  #359881 Ilmoita asiaton viesti

  Ei myyda Olvia taalla, ehkapa siina on se syy 😉

  Mutta hyva, etta otit puheeksi tuon ’moni kirjoittaa pilke silmakulmassa’ jne suhtautumisen tallaiseen kirjoitteluun.

  Tuohan johtuu pelkastaan yhdesta asiasta: ei tiedeta, mutta puhumisen tarve on kova seka jotkut asenteet on niin lujassa, etta oikeen puistattaa. Ja mita siihen muuten tulee, niin olen kai liian vanha 😉 tuollaiseen ’leikkiin’. Mua ei vaan (enka ole tosiaankaan yksin) kiinnosta alkaa puhumaan jostain asiasta, jos siella on mukana pikkupoikia, joilla ei ole muuta tekemista keskustelussa kun esittaa heidan ’pilketta silmakulmassaan’. Ihan sama se on oikeassakin elamassa. Miksi ihmeessa haluaisin puhua yhtaan mistaa jonkun kanssa, jolla ei ole keskusteluun yhtaan mitaan annettavaa? Paitsi paan aukomista. Ei ole vaan mulle sellanen.

  Mutta niin kun jo aiemmassa sanoin, kaikki tuollainen on mulle niin kaukaista, etta ehkapa en senkaan takia jaksa sita. Taalla ’kaikki’ harrastaa golfia, ja kukin omalla tavallaan. Kenttia on loistokentista kunnallisiin, pukeutumiskoodit on virallisesta farkkuhin eika jasenyys/greenfee-keskusteluja kayda missaan. Ja se sopii minulle. Suomessa en olisi koskaan edes aloittanut tata lajia. On se niin kaukana siita mita itse lajilta haluan. Noin paasaantoisesti, tietenkin.

  #359882 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  No en ihan tuota tarkoittanut ’pilkettä silmäkulmassa’ mutta ymmärsin mitä tarkoitit.

  Vai ei ole Olvia siellä, sepäs ikävää, tosin itselläni on juuri edessäni huurteinen Sandelsia saunan päälle :-). (ei mitään viskejä kokiksella)

  #359883 Ilmoita asiaton viesti

  Cheers!

  #359884 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt mun alimitoitettu suomalainen itsetunto on lopullisesti mennyttä. Vedän pari kossua, työnnän hirvikiväärin piipun suuhun ja koitan yltää liipasimeen.

  #359885 Ilmoita asiaton viesti

  Juuri naita lisaa golf aiheiselle sivustolle. Ride on dude!

  #359886 Ilmoita asiaton viesti

  Lueskelin tuolla vanhoja ketjuja, kun mietin minne kannattaisi lähteä pelaamaan. Sinun kirjoittama juttu Ranskan Rivieralta alkoi kiinnostamaan ja olen alkanut jo kavereitakin puhumaan ympari keikalle. Mitä kenttiä tuolta voit suositella? Minne kannattaa majoittua / onko väliä? Nizzaan? Olisi kiva kuulla tarkemmin paikasta…

  #359887 Ilmoita asiaton viesti

  Laheta meili j2hgolf@yahoo.com, niin laitan replyna niin paljon kun muistan nimia ja paikkoja.

  #359888 Ilmoita asiaton viesti

  Jaa. On se sitten ikävää, että keskustelualueella jengi käy sellaista keskustelua kuin itse hakuavat, eivätkä ota huomioon

  a) mahdollisia uusia lajin harrastajia ja sitä, miten he mahdollisesti pelästyvät näitä keskusteluja

  b) sitä, että golffin ei jaksa osallistua tyhmiin keskusteluihin

  Mutta onneksi laji ja kaikki on niin erilaista ja parempaa kaukana poissa suomesta. Ja onneksi sain taas itsekin kannettua korteni keskustelun tasoon.

  #359889 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kiitti Golffin,

  Hienoa kuulla että olet kunnossa, oletko tosiaan pistämässä golfpisnistä aasiaan?

  Kuulostaa hurjalta mutta samalla tietenkin kiintoisaa, koska olemme caddien ja koutsin kanssa tulossa käymään siellä länsirannikolla syssymmällä.

  Mitä sivustoihin tulee niin ne on muuttumassa radikaalisti lähipäivinä, täältä golfpisteestä löytämäni tuttavan kautta, eli ei tämä nyt niin kamala paikka ole mitä oletetaan.

  Tietenkin omalla nimellä kiirjoittaminen tänne on huisin riskiä, mutta harvemmin meikäläinen on puheita pelästynyt.

  Ei muuta kun tsemiä sinne, toivotaan kaikki varmasti menestystä toimillesi.

  #359890 Ilmoita asiaton viesti

  Huoli keskustelun tasosta ja sen vaikutuksista esimerkiksi lajin aloittamisesta kiinnostuneiden asenteisiin on ymmärrettävä.

  Toisaalla täällä mietitään, miten lajin saisi kilpaurheiluna Suomessa nousuun ja parantivana tekijöinä pidetään harrastajamäärien kasvua ja parempaa juniorityötä.

  Toisaalla sitten osoitetaan, että tämä palsta on jo äärimmäisen sisäänpäinlämpeävä, jolle uuden keskustelijan on vaikea tulla ja vanhoilla ei ole mitään uutta sanottavaa toisillensa.

  Lajin maineen parantaminen lähtee ihmisistä itsestään. Jokaisella on omassa golfiin liittyvässä tekemisessään ja sanomisissaan ajateltavaa, varmasti. Tietenkään yhden pelaajan tekoset eivät paljoa vaikuta, mutta jos kukaan ei tee mitään, ei mitään tapahdukaan.

  #359891 Ilmoita asiaton viesti

  Janos, en asu Aasiassa (vaikka tassa jostain syysta aluksi puhuttiinkin tsunameista, jotka nyt ymmarrettavista syista yhdistetaan vain Aasiaan), vaan Jenkkien lansirannikolla, Oregonissa. Ja kiitos kannustuksesta. Oma golf-yritykseni lahtee liikkeelle ihan pienilla panoksilla ja keskittyy keskiverto-golfaajan tarpeisiin. Ei rahan, vaan lajin takia. Mutta jos joskus tulet tanne, niin ota ihmeessa yhteytta (j2hgolf@yahoo.com). Lahdemme vaikka Bandon Dunes:iin!

  Lölliäinen: En ihan tarkoittanut tuota (eika varmasti se toinenkaan kaveri, joka asiasta jopa otsikon avasi samalla kun taalta ’lahti’), etteiko erilaisia puheaiheita saisi olla. Toki niin saa ja pitaakin olla, mutta hyvan maun rajoissa se keskustelu olis kaytava, jos haluaa tasta loppujen lopuksi jotain irti saada. Oma pointtini oli vain se, etta mitapa taalla asioista juttelemaan, jos vastaukseksi omiin mielipiteisiin saa pelkkaa vinoilua ja v**tuilua, ja usein ilman minkaanlaista pohjaa. Ei se minua ainakaan kiinnosta eika tuskin paljoa muitakaan. Kun se Suomen golf-kulttuuri on viela aika uutta ja lajin harrastajat ovat usein perheidensa ensimmaisia, jotka lajia harrastavat eika harrastusvuosiakaan ole viela paljon, niin mielipiteet ovat usein karkkaita ja aiheuttavat valitettavan usein kranaa. Siis kun lajilla ei ole juurikaan kulttuuripohjaa, niin besser-wissereitakin ilmaantuu tavallista enemman. Niinhan se menee, lajista riippumatta.

  Ja lopuksi kiitos emaileista. Yhdessa niissa tosiaan oli hyva pointti, etta turha mun on taalla koko ajan panna suomalaista golfia halvalla. Ei se tee taalla mun olemista ainakaan helpommaksi. Oikeassa olet. Ja pahoittelen, etta mollaan valilla turhan usein suomalaista golfia. Mielipiteeni asiasta on vahva ja perusteltu (vertauspohjaa kun on monen muun maan golf-kulttuuriin), mutta otan tasta opiksi ja pyrin pitamaan sen tasta lahin lahinna omana tietonani.

  #359892 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  golffin on sekä oikeassa että väärässä. Totuus on että golf on suomessa ihan lasten kengissä, sille tällä hetkellä suomessa pelaavat pelaajat eivät mahda mitään, lentää pallo 400metriä tai 200 metriä.

  Siinä golffin on väärässä että usa:n golfkulttuuri on hyvä tai sellainen kuin sen pitäisi olla. Minä en nyt lähde kommentoimaan kumpi parempi, suomalainen vai usa:lainen, mutta se miksi se on niinkin erilaista-> Peniskateus.

  Siellä ihmiset ovat luonnostaan sosiaalisia, täällä viittä vaille vitun kateellisia. Jos tämä lause meni yli ymmärryksen, niin älä sano mitään.

  Ja lisäyksenä vielä, allekirjoittaneella on kokemusta uuden ja wanhan mantereen yhteiskunnista kuin myös golfista.

  Screw you guys…

  #359893 Ilmoita asiaton viesti

  Niinno, en kai missaan sanonut, etta taalla se on ’sellainen kun sen pitaisikin olla’, silla ei kai sellaista standardia ole olemassakaan.

  Onko se sitten hyva vai huono, on jokaisen oma mielipide (aivan kuten muidenkin maiden golfien kanssa). Kaikilla meilla on on omat kokemuksemme eri maista ja eri kentilta. Kyllahan golf-kulttuuri vaihtelee kovastikin myos taalla USAn sisapuolella. Tiedat sen varmasti itsekin. Vertauksena esim Las Vegas ja Florida kontra Oregon ja Idaho. Tai New York kontra Georgia.

  Yksi sopii yhdelle, toinen toiselle.

Esillä 19 viestiä, 1 - 19 (kaikkiaan 19)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Missä on golffin ? ? ?