26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Miksi et ole parempi pelaaja?

Etusivu Foorumit Yleistä Miksi et ole parempi pelaaja?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 64)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Pelaat golfia, ehkä treenaat säännöllisesti, mutta miksi et kehity riittävän nopeasti? Miksi et ole yhtä hyvä kun hän, jonka näet klubilla ja joka on taidoiltaan sinua valovuoden edellä? Vastaukseksi ei käy ’ajan puute’, koska itsekin tiedät, että se on vain järjestely kysymys.. .. Pistä oma nyyhkytarinasi kehiin!

    lyhyesti: LOFT

    Yksinkertaisesti: käytän liikenevän ajan (jota siis on kehittymiseenkin varmasti tarpeeksi) mieluummin pelaamiseen ja pallojen mättöön rangella kuin systemaattiseen harjoitteluun. Tämä vuosi voi tuoda asiaan jo muutosta, kävin viikonloppuna ensimmäistä kertaa viisivuotisen harrastusurani aikana pron opissa 🙂

    LOFTilla on kanssa tekemistä asian kanssa, en ole koskaan ollut millään muotoa lahjakas missään pallopelissä – enkä muussakaan urheilussa.

    Golfkin on tekniikkalaji. Toiset ei tule sitä ikinä oppimaan. Toiset omaksuu tekniikan paremmin kuin toiset. Ja sit on viel niitä, joilla on ihan ikioma tekniikka…

    Martti Servohan tätä kysyi jo kertosäkeessään:

    ’Mikä on kun ei taidot riitä, mikä on kun ei onnistu?’

    Vastaus löytyy samasta kertosäkeestä:

    ’Onko niin ettei niittää voi sieltä, mihin koskaan ei kylvetty?’

    Toiset osaa, toiset ei. Maailman yleissääntö.

    jokainen on kaikessa juuri niin hyvä kuin mitä ihan välttämättä on pakko olla. Siinä vaiheessa kun lisäkehityksen tuotto (jonka jokainen laskee itse) ei kata siitä johtuvia kustannuksia (jotka jokainen hinnoittelee itse), kehitys pysähtyy.

    Nimetön

    Kannattaa lopettaa ruikutus samantien.Sitä on niin hyvä kun on.Jos haluaa kehittyä pitää treenata ja pelata.Se mitä en ymmärrä on itsensä vertaaminen muihin.Mulle on aina ollut yks ja sama mitä muut tekee tai ajattelee musta.Pelaan omaksi ilokseni enkä saadakseni muiden golfpöllöjen hyväksyntää.Ja huvittaa aina kun menen rangelle ja rupean latomaan ajurilla laittavat muut omansa kassiin takaisin!!Mä en edes pelais jos se olis kateudessa kärvistelyä koko ajan.

    Ruikutus o kivaa. No ei. Tai totta toinen puoli.

    Musta tuntuu aina ajoittainhyvinkin vahvasti etten kehity olleskaan. Tästä lopputulema o etten uskokaan kehittyväni.

    Epäusko. Siinä se on. Syy miksi en ole parempi pelaaja.

    Nimetön

    Rupesi jo huvittamaan nämä vastaukset ennen muutamaa viimeisintä:’loft,toiset osaa toiset ei,jnebullshit’,älä mies näitä kuuntele.Vaan ota positiivinen asenne ja USKO että osaat pelata.Ja halleluja,peli alkaa kulkea!!!

    ’Talent? Hell, everyone’s got enough talent. It’s just how bad you want it’ – Lee Trevino

    Tässä on mun lista miksi joillakin panos/tuotto suhde ei tunnu olevan kohdallaan:

    – Palloa lyödään kuin Perttua turpaan

    – %-golf:n idea ei ole auennut

    – Negatiivinen asenne omaan peliin

    Harjoittelu on aika vähäistä. Johtuu siitä että työ ottaa aika ison osan ajatuksista ja kentälle menen vain rentoutumaan työn vastapainoksi. Jos todella haluaa kehittyä nopeasti niin olisi oltava pron opissa ja uhrattava paljon aikaa. Tietysti on niitä superlahjakkaita jotka vain ottavat mailan käteen ja onnistuvat nopeasti omaksumaan svingin salat. Toiset joudumme tekemään töitä enemmän, nyyh.

    Yksinkertaisesti pelivuosia on taka liian vähän.

    Mulla on niin helvatan huono tuuri aina kentällä… siks tulee huonoja skoreja 🙂

    No oikeesti ei tohon surkeuteen taitais auttaa mikään muu, kun säännöllinen ammattiauttajalla käynti. Siinä välissä pitäis varmaan kanssa vähän harjotella? Ehkäpä suurimpana syynä huonouteen / kehittymisen hitauteen on laiskuus… kun ei meikäläisestä ikuna mitään tour pelaajaa enää tule, niin voi ottaa vähän löysemmin rantein (oho) tai siis nauttia jopa osaamattomuudestaankin (_o_) ilon kautta

    Joka vuosi on tullut kehityttyä. Takana 3v. pelaamista.

    Suurin syy on lähipelin heikkous. Chippi ja putti ovat heikommat kuin avaukset ja peruslyönnit väyliltä. Putti on hiukan kehittynyt, mutta chippi edelleen epävarma.

    Parannus: Ei vain pelkkää pelailua enää (80-90 kierrosta kesässä) vaan ennen kieppiä 30-45 min lähipeliharjoittelua. Pitäisi tuloksen alkaa paranemaan.

    No kun mää oon tällanen onneton reppana, tosi luuseri.

    Hävettää.

    Taidan lähteä rangelle….

    Nimetön

    Tiettyyn tasoon (itellä hcp 7,0) pääsee, kun vaan pelaa. Nyt pitäis alkaa harjoittelee lähipeliä, jos aikoo ens kesänä saada kehitystä aikaan. Talven aikana pron luo ja sit treeniä, aion kehittyä myös tänä vuonna tässä pelissä.(uuden vuoden lupaus)

    =)

    Kattelin tossa just swingiäni videolta ja totta tosiaan, kehitystä on tapahtunut. Nimittäin huonompaan suuntaan!!!!

    No, kehitystä sekin on… 🙂

    No se ei ainakaan ole pron vika :D, raukka on yrittänyt kaikkensa…

    ’Vika’ taitaapi enempi olla siinä, että vaikka on IHan hurahtanut lajiin, niin ei ota kuitenkaan golfia tiukkapipoisen vakavasti, vaan yrittää nauttia pelistä muuten – se on sitten eri juttu, nauttivatko kanssapelaajat ;o).

    Toivotaan, että tämän talven ’harjoitusohjelma’ toisi jotain tuloksia, mutta edelleenkään en aio asettaa itselle turhan kovia tavoitteita. Pääasia, että kehittyisi sen verran, että niitä onnistumisen kokemuksia tulisi ensi kesänä hiukan enemmän :D.

    Aikoinaan, kun olin suorittamassa greencardia, niin silloinen pro sanoi, että jokainen terve mies voi päästä 5:n tasoitukseen. Siitä tuli itselleni tavoite. Se on saavutettu jo aikoja sitten. Olisi pitänyt vaan asettaa itselle kovempi tavoite heti alunperin. Tietysti tavoitetta voi muuttaa, mutta suurin nälkä taitaa mennä, kun alkuperäinen tavoite on täytetty.

    Tommilla noita nyyhkytarinoita riittää…

    Golfia ei mielletä juurikaan urheiluksi ja siksi laji onkin täynnä näitä jätkiä, jotka aina valittiin viimeiseksi joukkueisiin peruskoulun liikuntatunneilla. Tämän vuoksi suomen kentillä pelaa suhteellisen suuri määrä täysin liikunnallisesti lahjatonta porukkaa ja tämä myös näkyy siellä kentällä.

    Golfissahan tarvitaan luonnollisesti ne kaikki samat peruslahjakkuudet kuin kaikissa muissakin urheilulajeissa menestyäkseen. Toisin sanoen, jos olet liikunnallisesti lahjaton, ei sinusta voi ikinä kovin erinomaista golfariakaan tulla vaikka treenaisit kuinka paljon tahansa.. Toki pääasia ei harrastustoiminnassa ole ollakaan paras tai poikkeuksellisen hyvä. Oishan se tietty ihan kivaa.

    Oliko toi nyyhkytarina ?

    Osui ja upposi 🙂

    t. hcp 21

    15 vuotta sitten ajattelin, että kun joskus pystyis pelaan bogitahtiin. 12 vuotta sitten pystyin, ja siinä ollaan edelleen. Pystyisin tietysti parempaankin, mutta kun tuli toi tavote asetettua nuin.

    Kun ei ole noita kunnianhimoja annettu eikä juuri taitojakaan, niin minulle riittää, kun korvaan laadun määrällä.

    Viime vuonna kierroksia noin 90, mutta hcp oli koko ajan nousujohteinen. En harjoittele enkä kyllä käy prollakaan, joten siinäpä se.

    Tähän lienee tyytyminen vaikka ottakin päähän.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 64)
Vastaa aiheeseen: Miksi et ole parempi pelaaja?

Etusivu Foorumit Yleistä Miksi et ole parempi pelaaja?