14.– 21.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[17][26]
KilpailuaSuomalaista

Mikä ötökkä syö mailojen suojuksia?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä ötökkä syö mailojen suojuksia?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
 • Julkaisija
  Viestit
 • #1217490 Ilmoita asiaton viesti

  Ostin lajista innostuneena mailasetin viime vuonna. Setti oli uusi ja suoraan liikkeestä. Kolmessa mailassa on ns. ”suojasukka” päässä ja bägissä on huppu. En ole käyttänyt mailoja sitten syksyn ja olen säilyttänyt bägiä sisällä asunnossa. Nyt, kun kävin kokeilemassa lyöntejä viheriöllä, niin huomasin kaikissa kolmessa sukassa olevan yhdet reiät. Tuli heti mieleen, että kyseessä on jokin ötökkä.
  Onko muilla vastaavaa kokemusta? Mikä voisi aiheuttaa? Pitääkö lähteä hakemaan myrkkyjä? Tosiaan sisätiloissa asunnossa tuo bägi on ollut. En huomannut aiemmin reikiä, kun on olen pitänyt suojahuppua setin päällä.

  #1217598 Ilmoita asiaton viesti

  Mitä – kaupasta ostetussa setissä ötököitä.. ??

  Kyllä nyt turvallisuusviraston pitää heti alkaa vaatia maahantuojia säteilyttämään ja syväpuhdistamaan kaikki maahantuodut uudet ja käytetyt golftarvikkeet ..

  Suomen bioturvallisuus saattaa romahtaa jos tuollaisia vierasperäisiä ötököitä pääsee golftarvikkeiden mukana maahana.

  Samalla voitaisiin kiinnittää huomio ulkomaisille pelireissuille osallistuvien golftarvikkeisiin taksisin maahantullessa. Eihän sitä tiedä mitä tauteja ja ötököitä sieltä tulee.

  #1217602 Ilmoita asiaton viesti

  Ihan yksikertainen selitys. Kun mailoja kuljettaa ja siirtää paikasta toiseen, suojaamattomat rautamailat osuvat mailahuppuihin. Näin syntyvät kolhut aiheuttavat
  näitä ”toukansyöntejä” 🙂

  #1217640 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Pitäähän niissä yksi reikä ollakin, että sen mailaan saa… ja sitten asiaan.

  Saanee aika paljon mailoja siirrellä, että vajaassa vuodessa uusiin suojiin kuluttamalla reiät saa aikaiseksi. Ehkä sinne jokin toukka on kesällä eksynyt ja syönyt reiät. Ei taida tuo kuitenkaan kovin yleistä olla, koska ei tuollaisesta ole juttua ollut. Kuinkahan isot reiät niihin on ilmestynyt?

  #1217642 Ilmoita asiaton viesti

  Harmi, kun tähän keskusteluun ei pysty lisäämään suoraan kuvia. Mäkin ajattelin aluksi, että kyseessä olisi ollut rautamailojen hiertämät reiät/viillot. Kuitenkin ne reiät on isoja ja läpimeneviä (suojukset on keinokuitua) ja on sukkien yläosassa. Niiden takana ei ole muita mailoja… viime käyttökerran jälkeen reikiä ei vielä näkynyt. Voikohan lude tehdä tuollaista? Siis reikiä? Vai mikä ötökkä?

  Ajattelin heittää sukat roskiin, millähän nuo mailat kannattaa suojata väliaikaisesti?

  #1219252 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Ensin täytyy tunnistaa ne ötökät, jotka syövät keinokuitua. Sen jälkeen aletaan rajata joukkoa sellaisiin, joita esiintyy normaaleissa kotitalouksissa.

  Aihe on kieltämättä mielenkiintoinen.

  EDIT: Tuosta voi lähteä liikkeelle: https://www.thespruce.com/how-to-control-clothes-eating-insects-2145853

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä ötökkä syö mailojen suojuksia?