26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Mikä osa-alue mättää?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä osa-alue mättää?

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Vai onko niitä onnellisia, joilla kaikki toimii. Olkoot tyytyväisiä. Itsellä avaukset ja kenttälyönnit toimivat kohtalaisesti (oman mittapuun mukaan, avaukset max 200 m rullineen), puttikeskiarvokin on pudonnut selvästi alle kahden. Mutta 70-15 m:n etäisyyksiltä tulee 20-25 lyöntiä kierros ja siihen tulos useimmiten tuhoutuu.

    Kyllä ne bogit merkitään korttiin pääasiassa epäonnistuneitten avauksien seurauksena. Varsinkin kotikentällä epäonnistunut avaus rankaisee pääasiassa hyvinkin rankasti.

    Perjantaina tuli pelattua Pickalan Park FGT:n kisan jälkeen bäkäriltä. 45 kertaa tuli lyötyä tiillä/väylällä, 1 rankku ja 45 lyöntiä griinillä ja sen läheisyydessä.

    Tuosta voisi päätellä pelin olevan tasaisesti hukassa joka paikassa, kun par syntyisi yhdistelmällä 36+36. Kuitenkin pari kolmenputin griiniä, jokunen missattu birkkupaikka ja muutamat chipit&bunkkalyönnit kallistaa ongelmat tuonne lähipelin suuntaan.

    Tällä kertaa oli kyllä lyöntikin pikkuisen sekaisin. Normaalikierroksella harvoin tarvitsee yli 40:tä lyöntiä matkalla griiniä kohti.

    Kyllä se poksu taitaa tulla korttiin lähinnä huonon avauksen takia. Vinon draivin voi vielä pelastaa hyvällä lähipelillä, mutta huonoa lähipeliä ei pelasta mikään…

    Ted

    Avaukset ja lyönnit väylältä ovat ruenneet toimimaan ja nyt ’joudun’ pelaamaan lähempää griiniä kuin ennen. Saatan pelata 3- 4 lyöntiä 20 metrin etäisyydeltä lipusta (chipit ja putit). Siitä niitä tublabogeja helposti syntyy 🙂

    Lyhyillä raudoilla suuntavaisto ja joskus jopa pituus mättää…siis matkalla 120-50metriä.

    Huonon avauslyönnin voi korjata ainakin melkein hyvällä lähipelillä….se nyt on ihan sama lyökö sen huonon/lyhyen/vinon lyönnin väylän alussa vai lopussa…saman arvoinen…tietysti aloituslyönti olis hyvä lyödä paikkaan josta on suhteellsen helppo lyödä jatkolyönti.

    Sellasta tälläkertaa.

    Puttia voi pitää huonona osa-alueena niin kauan ennen kuin lähes jokainen putti uppoo.

    Pelasin viime viikolla 12 griiniosumalla kierrostuloksen 90. Ei tarvitse paljon miettiä, mikä mättää… No, uusi napputteri on tulossa. Josko se toisi avun ongelmaan.

    Sam

    Itselläni kaikki osa-alueet toimivat, mutta ikävä kyllä eivät ikinä samana päivänä. 😉

    Tänä kesänä on takana kierroksia, joissa avaukset ovat järjestään pitkiä ja keskellä väylää. Mutta sitten kierroksella esim lähestymiset tai putit karkaavat minne sattuu. Seuraavana päivänä taas saattaa seurata kierros, jossa uppoaa aivan mahdottomatkin putit ja lähipeli on muutenkin kuosissa. Se ei kuitenkaan paljon lohduta, kun avauksen jälkeen on tahkonnut pitkin metsiä tai kolmas on lähtenyt siitä vesiesteen edestä.

    ’Sam’in kanssa täsmälleen sama ongelma.

    Mikään osa-alue ei varsinaisesti ole varsinainen ongelma, joka sinänsä on erittäin positiivista, mutta tasaisuus…tasaisuus…

    Kun peli kulkee, ei tuplaa huonompaa saa korttiin millään, välillä taas voi tulla lähes parikymmentäkin lyöntiä lisää ja hyvilläkin väylillä tuloksena on vaatimaton poksu.

    Sapettaa !

    Kaikki osa-alueet toimii tasasen varmasti yhtä huonosti.

    Pitkät lyönnit. Noin 5 sokettia per kierros. Osumat hyviä, mutta millään mailalla ei taho lähtee yli 180 m. Paitsi ehkä draiverilla (harvoin). Omasta mielestä lähipeli aivan loistavaa. Putit kohtalaisia.

    Just nyt on putti niin kateissa että epäilen Yips! tautia. Putti lähtee jotenkin nykäisten aivan eri suuntaan kuin on aikomus. Kaipaisin mielekästä harjoitetta joka parantaisi puttiliikettäni. Olen myös kokeillut käännettyä otetta, onko kokemuksia?

    Tuttu sapluuna viime kesältä… Kokeile seuraavaa: Mene treenigriinille ja ala takoa palloa kuppiin noin puolen metrin päästä. Tai vaikka lähempääkin, kunhan etäisyys on selainen että saat palloon järjestään kuppiin. Keskity rytmiin ja tasaiseen heiluriliikkeeseen. Älä katso pallon perään vaan kuuntele kun pallo putoaa. Eipä tässä välttämättä tarvita edes muuten edes reikää vaan tätä voi treenata vaikka olkkarin matolla. Kasvata pitkkuhiljaa etäisyyttä. Jos ei ala stroke pehmenemään vähän ajan kuluttua niin siirry pitkään putteriin…

    Nimim. ennen 36+ –> nyt ~30 puttia/kierros

    Ihan hyvinhän toi peli sujuu muutamassa kohdassa parantamisen varaa:

    Avaukset, väyläpeli, bunkkerit, lähipeli ja putit. Siis vain viisi osa-aluetta heikossa kunnossa. Droppi toimii hyvin

    Kokeile harjotteena yhden käden puttia (oikealla kädellä oikeakätisenä), puttaa rennosti niin sinun on pakko lyödä lyönti läpi jarruttamatta heilahdusta. Omalla kohdallani siitä on ollut apua.

    Nimetön

    puttaaminen mättää, on jopa tullut huonommaksi kuin viime kaudella. Talvinen olkkariputtailu kadotti puttituntuman aivan täysin. Suunta on kyllä ok mutta voiman tuotto on aivan katastrofaalista.

    Olkkarin matolla puttaa hyvin kevyellä voimalla. Taasen greenit vaativat hieman enemmän voimankäyttöä. Pitkät putit ovat järjestään huomattavasti liian lyhyitä. Puttikeskiarvo on kohonnut roimasti. Ehkä se tästä ennen talvea…

    Mielenkiintoinen harjoite, mutta kumpihan käsi?

    Malcolm Campbellin ’Maailman paras golftekniikka’ sanoo s. 162 Yips:issä vasemman ranteeen taittuvan ja oikean saavan ylivallan ja pallo nykäistään linjaltaan vasemmalle. Tavallisin korjaus on kuulemma juuri ’cross handed grip’ jossa vasen käsi on alempana.

    Neljäs kierros tuli pelattua uudella ’kotikentällä ’ Kurkissa auringonpaisteessa heti sateen jälkeen. Kolme ekaa olikin skaboja.
    Nyt ei tarvinnu jännittää,mutta sain jopa harjoitella heikkkouksiani
    ennen 14.10 alkanutta kierrrosta.

    nimittäin ensinnä ; 60 -80 m on vaikeuksia tulla lipulle . Sitä’ varten tarttis yhden sopivan Clevelandin – onks´jollain myyrä ?

    Parempi jättää sataseen niin kuin joku tekee tuurillakin – kuka ?

    Bunkkeri oli toinen huonouteni – sitä kerkesi myös harjoittelemaan –
    nää kaksi on selvästi heikkoja kohtia 15 tasossa 60 :llä. .

    Dreivi, pitchi , putti ja varsinki Svilken rauta 1 kulkee. Tulokset eivät vielä päätä huimaa, mutta eiväthän ole greenitkäänvielä kondiksessa ja Kytäjän greenit ovat jo – vai – kondiksessa.

    On syytä harjoitella heikkoja ja vaalia vahvuuksia – älä tärvää treenaamaalla liikaa hyviä osia.

    Erikoisinta tässä golfissa on se, että eri osa-alueet mättävät eri aikoina. Välillä kulkee draivi hyvin, joskus taas pitkät raudat. Toisinaan ei tarvitse putata kuin vähän sinne päin, niin lähes kaikki uppoaa jne.

    Nyt minulla ovat kaikki vähänkään pidemmät lyönnit hakusessa. Tänään missasin seitsemän lyöntiä puu-vitosella. Sen lisäksi pari aloitusdraivia ryömi vain noin parikymmentä metriä. Ei yhtään greeniosumaa. Kuitenkin tein 33 bogipistettä (3 paria ja 11 bogia). Syynä oli lähipeli. Putteja kertyi vain 28. Pari päivää sitten pistin peräkkäisillä väylillä greenin ulkopuolelta sisään etc.

    Puttaamisen kanssa tuskaileville pari kommenttia. Sitäkään taitoa ei opi kuin harjoittelemalla. Nimenomaan pitkiä putteja pitää treenata ja oppia kuolettamaan pallo mahdollisimman lähelle reikää. Vuorotellen eripituisia matkoja ylä- ja alamäkeen vinolla ja suoralla pinnalla jne. Erinomainen harjoitus on kiertää puttigreeniä 3-5 pallolla reiältä toiselle ja pyrkiä saamaan kukin pallo enintään kahdella sisään.

    Omalla klubillani olen törmännyt putinharjoittelijoihin kovin harvoin. Ennen kierrosta käydään kyllä sohimassa muutama lyhyt putti sisään. Ei sillä tavoin saa käsitystä greenien päivän kunnosta. Puttituntuma pitää kalibroida pitkillä puteilla. Kannattaa muistaa, että kentän parista puolet on aina putteja.

    Pitkä peli tällä hetkellä… tai riippuu miten tulkitaan. Aiemmin laskeskelin väyläosumia, greeniosumia, chippejä, bunkkerilyöntejä ja putteja. Tältä pohjalta näytti, että lähipeliin kului aivan liikaa lyötejä (n. 48 lyöntiä).

    Nyt olen alkanut etsiä ’syyllistä’ siihen bogiin, tuplabogiin tai triplaan. Eli jos teen bogin, niin merkkaan korttiin mistä lyönnistä bogi johtui. Esim. avauksella hävitän pallon metsään ja teen tuplan => avaus + 2 lyöntiä. Tai jos duffaan lähestymisen ja se jää greenistä vaikka 10 metriä lyhyeksi, tuloksena bogi. Syy bogiin ei ole siinä pitkässä chipissä, vaan lähestymislyönnissä tietysti jne.

    Vaatii tietysti vähän tulkintaa rajatapauksissa. Mutta itsellä pidän hyvänä lähestymisenä sitä, jos olen parin metrin päässä greenistä, jolloin jos bogi tulee syy on chipissä tai putissa. Tai jos avauksen jälkeen pallo makaa hyvin raffissa ja lipulle pystyy lyömään suoraan, niin ainakaan avaus ei bogia aiheuttanut.

    Eilen brutto 98 lyöntiä, 26 ylimääräistä lyöntiä: avaukset +8, lähestymiset +9, väylälyönnit +3, chipit +4 ja putit +2. Avauksissa hukki on vähän liiankin vahvasti metsän puolella, joten joutuu tyytymään välilyönteihin ja lähestymisissä vaivaa sekä hukki että pituuskontrolli (yleensä lyhyt). Chipit oli eilen toppeja, normaalin duffin sijaan. Puttipeli sentään kulki…

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #375497 kohteessaMikä osa-alue mättää?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä osa-alue mättää?