26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Mikä juttu tämä \"päivässä golfariksi\" on?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä juttu tämä \"päivässä golfariksi\" on?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kilpailevalla sivustolla oli lyhyt juttu aiheesta, ei ihan heti auennut että saako nykyään siis alle päivässä greencardin? Hinta on 59 euroa.

    Onko nyt tosiaan niin että kentälle pääsee kuka tahansa pelaamaan ilman lyöntikoetta, kirjallista koetta (säännöt ja etiketti) ja ilman pelikoetta? Eli jos maksaa 59 euroa ja ilmestyy paikalle, niin greencard irtoaa?

    Tarvitseeko golfliitto noin epätoivoisesti uusia maksavia jäseniä vai mikä tuossa on tarkoitus? Johan tämä alkaa olla turvallisuuskysymys, mitä seuraavaksi, tunnissa golfariksi kurssi?

    Näinä digitalisaation aikoina seuraava kehitysaskel on ”Ilmoittaudu Facebookissa golfariksi, 10 Euroaonly”:)

    KL1

    Kilpailevalla sivustolla oli lyhyt juttu aiheesta, ei ihan heti auennut että saako nykyään siis alle päivässä greencardin? Hinta on 59 euroa.

    Parikymmentä vuotta sitten homma meni juurikin päivässä. Kurssia 4 tuntia ja siihen päälle kirjallinen ja lyöntikoe. Silloin ei pelattu, vaan lyötiin rangella. Läheskään kaikki eivät kuitenkaan läpäisseet lyöntikoetta heti kerralla, joten mikään takuujuttu ei kortin saaminen yhdessä päivässä todellakaan ollut.

    Kyllä meillä oli yli 15 vuotta sitten erillinen pelikoe jossa tosin pelasin yksin kentän ensimmäisen väylän läpi. Toista väylää ei kuulemma tarvittu. Erillistä lyöntikoetta ei periaatteessa ollut, mutta greencardin myöntäjä seurasi harjoittelua, jonka yhteydessä katsottiin että kuka osaa lyödä palloa.

    Ihmettelen vain että ei varmasti ehdi yhdessä päivässä käydä kaikkia perusasioita läpi, kuinka kentällä toimitaan ja esim. turvallisuusasiat. Saati vielä opetetaan lähipeliä ja lyömistä.

    Onkohan rimaa nyt laskettu turhan alas?

    Niin ja opetusta oli muistaakseni 18 tuntia.

    KL1

    Niin ja opetusta oli muistaakseni 18 tuntia.

    Noilla tunneilla hinta lienee ollut 800 euroa..?

    Asioita perspektiiviin laittaakseni.

    Vuonna 1985 kun aloitimme vaimon kanssa golfin peluun Tanskassa, ehtona oli ottaa viisi puolen tunnin oppintuntia Johnilta, joka oli n. 20-vuotias aina krapulaisen näköinen ”pro”, josta oli vaikea päätellä oliko hän opettaessaan hereillä vai unessa. Mitään kokeita ei ollut, vaan puolisetti proshopin hyllyltä, kassalle ja kentälle lomps. Vaimo aloitti golfuransa parilla kentän ekalla reiällä, par3:lla – minulla meni ”pari” lyöntiä enemmän.

    Kun seuraavan kesänä palasimme Suomeen, oli jotain ekoja puheita green cardista, joten hätpikaa menin Tuusulaan pelaamaan, sain tuloksen +33 ja sillä tasoituskortin. Eli koskaan en green cardia ole suorittanut.

    Toisaalta siihen aikaan ihmiset olivat vastuullisia ja toiset huomioon ottavia, joten ei siinä sen kummempia propuskia tarvittukaan…

    .. sitten kaikki muuttui 80-luvun lopulla … muistan vieläkin sen optiomeklarin, joka huono putin jälkeen kietoi putterinsa koivun ympärilel Pickalassa vaikka oli green cardin suorittanutkin …

    Summaten: neljän tunnin kurssilla pystyy hyvin hankkimaan tarvittavan lähtötason JOS se neljä tuntia käytetään järkevästi ja jos koulutettava sisäistää vastuullisuuden ja toistne huomioon ottamisen. Jos tuo sisäistäminen ei onnistu niin 4 kuukaudenkin kurssi on liian lyhyt.

    Ymmärtääkseni aina on onnistunut greencardin saaminen ihan Pron pakeille marssimalla ja näyttämällä ”kyvyt”. Eli varsinaista kurssia ei ole vaadittu. Toki tällätapaa greencardin hankkimalla on yleensä ollut aito halu päästä pelaamaan ja alla on ollut jo vähän treeniä sekä lajiintutustumista. Omani hankin ns. viikon kurssilla ja kyllä sen jälkeen se matka vasta aloitettiin. Suurin osa asioista meni aikalailla kovaa ja korkeelta yli, koska enempi kiinnosti vaan saada palloa ilmaan. En voi millään tapaa sanoa olevani valmis kentälle kurssin jälkeen ellen olisi sitä oikeasti itse halunnut. Tietenkin nykytavalla tulee helposti sellaisia pelaajia, jotka tulevat vähän enempi kokeilu mielellä ja loppu on sitten kiinni omasta halusta sekä peliseurasta. Tuntuisi tyhmältä syyttää 4 tunnin kurssin käyneitä kun kerran kentällä näkee ihan yhtälailla koomaavia pelaajia joilla on vuosia alla jo melkoisesti. Asenneongelmilla varustettu pelaaja tasoituksesta ja pelivuosista riippumatta on enemmän se oikea ongelma.

    Lähinnä mietityttää se että korostetaanko tarpeeksi turvallisuusasioita ja pelinopeutta. Omalle kohdalle on sattunut viime vuosina näitä tapauksia että edellä olevasta ryhmästä lyödään reilu sata metriä vinoon viereisellä väylälle, ilman että huudetaan varoitusta.

    Tärkeintä green cardin suorittamisessa on 1) kunnioitus muita pelaajia kohtaan (= turvallisuus ja etiketti sis. pelinopeus ym.) ja 2) kunnioitus kenttää kohtaan (= jälkien korjaus). Harmi, että näistä elementeistä on luovuttu. Tai sitten ei vaan oppi mene perille.

    Pelasin viime viikolla 9 reikää ryhmässä, jossa oli mukana 54 tasoituksella oleva nainen joka oli juuri aloittanut. Vaikka hän olikin tämän nykyisen pikakurssin tuotoksia, niin ongelma oli hänen poikaystävänsä 4 tasoituksella. Nainen kun olisi halunnut nostaa pallon aika-ajoin, kun lyöntejä kertyi 11-13 luokkaa väylää kohti, mutta poikaystävä ei antanut näin toimia. Vaikka nainen sanoi häiritsevänsä muiden peliä niin poikaystävä sanoi ettei kukaan joudu odottamaan ylimääräistä. Ja kyllähän se 9 reikää kesti normaalia 40 minuuttia kauemmin… Eli nainen kyllä tiesi etiketin, mutta poikaystävää pitkästä kokemuksesta huolimatta ei se kiinnostanut. Tämä on se mitä tarkoitan tuolla, että kunnioitus voi puuttua paljon pelanneeltakin. Turvallisuus näkökohtaa luulisi kursseilla edelleen toitotettavan ja varmaan saavat jonkin materiaalinkin mukaan jos kiinnostaa aiheeseen tutustua. Mutta lopulta golfarit tehdään kentällä sopivassa peliseurassa. Ja mitä turvallisuuteen tulee niin tämä uusi sääntö, että lipun kanssa puttaillaan niin ei se ainakaan lisää turvallisuutta jos vähänkään on sokkolähestymisiä. Se on kuitenkin aivan toinen tarina…

    Turvallisuus on ykkösasia toivoa sopii että olisi aloittelijoille tehty selväksi. Myös rangella, eli katsotaan että ketään ei ole takana harjoitellessa. Meidän kurssilla piti kaikilla olla greenihaarukka ja pelinopeutta korostettiin moneen kertaan. Tarkoittaa ripeää kävelyä ja pallon etsintään ei käytetä minuuttia kauempaa.

    Noilla pääsee alkuun.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Mikä juttu tämä \"päivässä golfariksi\" on?

Etusivu Foorumit Yleistä Mikä juttu tämä \"päivässä golfariksi\" on?