16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

mielipiteitä messilän ja takkulan kentistä?

Etusivu Foorumit Yleistä mielipiteitä messilän ja takkulan kentistä?

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    minkälaisia kenttiä siellä on kun pitäs viettää lahdessa ens viikko ja mieluiten golffin merkeissä. en ole ennen pelannut noilla kyseisillä kentillä ja olis kiva kuulla mielipiteitä niistä näin etukäteen, vaikka käyn varmasti testaamassa molemmat. tietäisko joku vielä minkä hintaisia ne on ja miten tulis edullisimmaks kun tulee varmasti pelattua 6-8 kierrosta riippuen siitä miten pitkään vierailen sielläpäin. kiitos vastauksista jo etukäteen..

    Nimetön

    Takkulasta en tiedä, Messilä paremman puoliskon kenttiä Suomessa, mielestäni.

    En ole kumpaaakaan vielä tänä suvena pelannut, muulloin monestikin. Messilä on yleensä aina huippukunnossa tähän aikaan kesästä, väylät risteilevät metsän keskellä pääosin ja ovat kapeahkoja, joten malttia ja hyvää rautapeliä suositellaan.

    Takkula ei aina ole ollut ihan niin hyväkuntoinen kuin Messilä, greenit sielläkin ovat olleet hyvät, joskus jopa paremmat kuin Messilässä, ainakin vastaanottavammat. Mielestäni todella miellyttävä kenttä pelata, muutama sokkoavaus täytyy kylläkin ensimmäisellä pelikerralla lyödä, mutta jo toisella kerralla tietää, mihin palloa teoriassa pitäisi sijoittaa.

    Pelilippuja ainakin Messilään on ollut myynnissä Golfpisteen pörssissä, katsele sieltä. Itse ostin useampia lippuja hintaan 25 euroa Messilään.

    Nimetön

    Kts kenttien nettisivut. Molemmilla on rajoituksia greenfeepelaamiseen. Aikarajoitus ainakin arkena ennen klo 14 ja Messilässä viikonloppuisin klo 14 jälkeen. messilä 48 €, mutta pelioikeuden haltijan vieraana 30 (?). pelilipuilla ilmeisesti ei aikarajoituksia. Takkula ei ottane viikonloppuisin gf-pelaajia ollenkaan (osakkkaan vieraana?) Nämä voivat olla vanhentuneita tietoja, kannattaa soittaa ja kysyä. takkulan gf taitaa olla kotisivulla mainittu 32, viikoloppuna 40 .

    Molemmat kentät ovat hyviä. Takkulaa pidetään ehkä sporttihenkisempänä. Messilä on varsin kaunis kokonaisuus. Molempien kunto lienee hyvä. Itse pidän Takkulaa jonkinverran vaativampana mitä tuloksentekoon tulee. Messilän range on pikkuisen sivussa, eikä toimi kolikoilla eli osta proshopista poletit ja autolla rangelle on nopein tapa. Vierumäki on myös autoilijalle varsin lähellä lahdesta käsin ja kenttänä on aivan OK, mutta loma-aikoina saattaapi olla toivottoman ruuhkainen (hidas)

    Molemmat mukavia kenttiä. Messilässä hieman ’hienommat’ puitteet tai paremminkin, kentän olemus on kauniinpi. Kunnosta en sano mitään, kun en ole tänä kesänä siellä kiertänyt. Palvelu on yleensä ollut molemmissa paikoissa aika jäykkää, Takkulassa aika ajoin jopa tökeröä, mutta tuo asia toivottavasti korjaantunut viimeisen kahden vuoden aikana kuntoon…

    Nimetön

    Palvelupuoli on tökeröä edelleen. Kenttien ruuhkaisuus ajoittain lienee johtanut mainittuihin gf-pelaamisen rajoituksiin, eikä vieras tunne tiskillä olevansa erityisen tervetullut. Rajoitukset osakkaiden pelimahdollisuuksien turvaamiseksi ovat tietenkin kohdallaan, mutta ei oikeuta tökeröä kaytöstä. Vuoroin vieraissa… Molemmat kentät ovat kuitenkin erittäinkin sopivat golfin harrastamiseen. Nyt sateisena aikana Messilä imee veden aika hyvin hiekkaharjulla kun on.

    Kävin viimeviikon perjantaina pelaamassa klo 16.40 (48€) Messilän ja sunnuntaina klo 14.20 (40€) Takkulan, molemmat

    peliajat varasin puhelimella keskiviikkona, en ollut osakkaan vieraana kummassakaan. Palvelu oli asiallista ja ystävällistä.

    Messilän ennenkin pelanneena tiesin mitä odottaa: Hyväkuntoiset greenit, Kostikurosmaisia sokkopaikkoja(tosin ei pahimmasta päästä), paljon hyttysiä(onneksi ei karhua ennen klubia). Kaunis ja mukava kenttä, jonka rangelle pitää tulla vartavasten(ei satu pelireisulla matkan varteen). Uutta oli muutettu väyläjärjestys(kuulemma ravintolanpitäjän toivomuksesta).

    Takkula(Lahden Tali) oli uusi tuttavuus. Kenttä oli täynnä vaihtopäivästä nauttivia Vierumäkeläisiä, kierros 5 tuntia. Greenit olivat mahtavassa kunnossa, ERG:N tasoa.

    Hyttysiä messilääkin enemmän, kuten doglegejä ja

    muita kurosmaisuuksia(en tiedä kuka suunnitellut). Ei liittynyt minun suosikkikenttiini, jäi jotenkin ilmeetön vaikutelma.

    Nimetön

    Kuten sanottu, kannattaa soittaa ja selvittää mahdolliset rajoitukset gf-pelaamiseen, koska niistä sekä mainitaan seurojen kotisivuilla että myös käytännössä niistä pidetään kiinnim ainakin ajoittain. Rajoitukset tosin Messilässä eivät koske pelilippuja (rinnastetaan ilm. pelioikeuteen). Ikävää on mennä tiskille kuulemaan läksytystä rajoituksista varsinkin, jos tulee pidemmästä matkasta. Tuskin riittää, jos sanoo Pulli-Paavonkin päässeen.

    Pelasin puoltoista viikkoa sitten molemmat kentät ensimmäistä kertaa. Verrokkina toimivat pääkaupunkiseudun kentät. Edeltävinä päivinä oli satanut (yllätys, yllätys); Takkulan väylät pehmeää mössöä, mutta Messilä hyvässä kunnossa. Molempien klubien caddiemaster ystävällinen (mitä nyt Messilässä ajanvaraus ja lopullinen aika erosivat 10 min).

    Mutta asiaan: Kentät erilaisia luonteeltaan (=layout). Messilässä on ollut tilaa rakentaa jokainen väylä omaksi kokonaisuudekseen, mutta Takkulassa jäi fiilikseksi ahtaus. Vähän kärjistäen Messilä oli draivaamisen riemua (pääseeköhän millään muulla kentällä Suomessa yhtä vapaasti ajuria käskemään?) ja Takkula pähkäilyä, millä mailalla takaressu ei mene puhki, mutta yltää doglegiin.

    Nimetön

    Itse olen takkulassa jäsenenä neljättä vuotta. Täytyy sanoa että edellämainitut kommentoinnit kyseisestä kentästä osuivat pitkälti oikeaan. Yleisistä asioista sen verran, että klubilla on aina leppoisa henki, olit sitten jäsen tai vieras. Arkisin on tuo klo 14 ennen aikarajoitus ja 36 tasoitusvaatimus. Ei juuri muuta.

    Kentästä pitäminen pelaamisen kannalta on silti makuasia. Jos tykkää vaihtelevasta maastosta, metsästä ja doglegeistä niin niitä riittää. Hyviä puolia ovat griinien kunto ja kentän haastavuus: osa väylistä helppoja osa taas hyvällekin pelaajalle ’vaikeita’. Huonoja puolia sitten sateen tuoma pehmeys sekä väylien lähekkäinen sijainti varsinkin sisäänmenossa.

    Mutta tii-aikoja riittää näillä keleillä. Keskipäivällä saa ajan lähes mihin aikaan tahansa. Ja varmasti kaikki vieraat ovat tervetulleita !

    Nimetön

    Lisäystä edelliseen, että Lahden alueelta Messilä sekä Vierumäki ovat ehdottomasti kierroksen tai useammankin arvoisia. Messilä tasoltaan ehkä helpoin kolmesta mutta eihän tämä laji koskaan liian helppo ole oli sitten kenttä mikä hyvänsä.

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
Vastaa aiheeseen: mielipiteitä messilän ja takkulan kentistä?

Etusivu Foorumit Yleistä mielipiteitä messilän ja takkulan kentistä?