28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][3]
KilpailuaSuomalaista

Kysymys näprääjille

Etusivu Foorumit Yleistä Kysymys näprääjille

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Miten komponenttien kasaaminen ja mailasettien myyminen voi olla tappiollista pisnestä? Siis, jos tilaatte säännöllisesti x-määrän edullista golfsälää rapakon takaa. maksatte tullit, alvit ja kuljetuksen. Luonnollisesti ette myy tilaamianne tuotteita alle ostohinnan, koska se olisi hölmöä. Kotona tai autotallissa kasatuista mailoista ei tarvitse maksaa joka kuukausi kallista liiketilavuokraa, mikä on väistämättä edessä niille, jotka perustavat virallisen golfliikkeen vaikkapa Herttoniemi-Haaga akselille. Mistä siis tappionne syntyy?

  – Kunnolliset työkalut

  – Demomailat

  – Luottotappiot

  – Epäkuranttius poistot

  Kaksi ensimmäistähän eivät sinänsä ole tappiota (paitsi arvonalenemisen osalta).

  Nimetön

  Arvostan todella Suomalaisia virallisia golfliikkeitä. He maksavat työntekijöiden palkat, pitävät yllä varastoa, järjestävät messuja ja demopäiviä, maksavat liiketilavuokran sekä edustamiensa tuotteiden mainostamisen alan julkaisuissa ja useimmat heistä saavat vielä kaiken kulujen jälkeen jonkinlaisen elannon toiminnastaan.

  Jotenkin on vaikea uskoa, että autotallista operoiva yhden miehen/naisen näprääjä tekee pisneksellään todellista tappiota, vaikka heidän kokonaiskulunsa ovat vain murto-osa siitä, mitä vastaavat viralliset pienyrittäjät maksavat. Luottotappiot saadaan sillä kuriin, kun ei myydä tuotteita velaksi ja miksi edes pitäisi? Epäkurantin tavaran saa palauttaa pääsääntöisesti takaisin tehtaalle/myyjälle tai ainakin siitä saa tuntuvan rahallisen hyvityksen.

  No, kaikkea lukemaansa ei tarvitse uskoa ja toisten sanomisia voi aina epäillä.

  ’Arvostan todella Suomalaisia virallisia golfliikkeitä. He maksavat työntekijöiden palkat, pitävät yllä varastoa, järjestävät messuja ja demopäiviä, maksavat liiketilavuokran sekä edustamiensa tuotteiden mainostamisen alan julkaisuissa ja useimmat heistä saavat vielä kaiken kulujen jälkeen jonkinlaisen elannon toiminnastaan.’

  Samoin arvostan minäkin. Suoraan sanoen joutuminen kilpailija asemaan heidän kanssaan oli ensimmäinen huoleni kun tähän hommaan ryhdyin (kysyppä vaikka Laaksosen Johnnyltä, jos et mun puhetta usko). Mä saan kuitenkin leipäni muista töistä, eikä mun moraalin mukaan mun harrastukseni saisi vaikeuttaa toisten ihmisten päätyötä. Anyway, näin se nyt vaan on. Onneksi välit esim Haagaan ovat kaikesta huolimatta säilyneet lämpiminä.

  Kuten varmaan olet tällä palstalla huomannut, meissä golffareissa riittää väkeä moneen erilaiseen asiakassegmenttiin. Yhä suurempi joukko ostaa tuotteensa netin välityksellä jenkeistä. Se on yhtä valitettavaa kuin kyläkauppojen kuoleminen, mutta se on nykyaikaa. Komponentti bisnes on vielä vaikeampaa. Komponenttien hinnat jenkeissä on nähtävissä suoraan netistä. Asiakas siis tietää suoraan fitterin katteen. Tietääkseni Suomessa ei tällä hetkellä ole yhtäkään custom fitterinä itseään elättävää.

  ’Jotenkin on vaikea uskoa, että autotallista operoiva yhden miehen/naisen näprääjä tekee pisneksellään todellista tappiota, vaikka heidän kokonaiskulunsa ovat vain murto-osa siitä, mitä vastaavat viralliset pienyrittäjät maksavat.’

  Tarkennetaan sen verran, että jossain ketjussa ilmoittamani tulos koski viime vuotta. Sitä siis rasittivat työkalujen hankinta ja demosetit. Tuon ’viralliset pienyrittäjät’ termin käyttöä en oikein ymmärrä. Omaa toimintaani pyöritän Oy muotoisesti ja tietääkseni esim 4par, Hekkanen ja Kontio ovat ihan yhtä ’virallisia pienyrittäjiä’.

  ’Luottotappiot saadaan sillä kuriin, kun ei myydä tuotteita velaksi ja miksi edes pitäisi? Epäkurantin tavaran saa palauttaa pääsääntöisesti takaisin tehtaalle/myyjälle tai ainakin siitä saa tuntuvan rahallisen hyvityksen.’

  Kiitos taloudenpitoon liittyvistä neuvoista;-). B2B kaupassa on kyllä tapana myydä tuotteita velaksi ja luottotappiot ovatkin tulleet noiden meidän molempien suuresti arvostamien ’virallisten yrittäjien’ puolelta. Asiakasmyynnin puolella voin sanoa luottaneeni suomalaisiin golffareihin asiakkaina erittäin paljon ja kukaan ei ole luottamustani pettänyt.

  Mainitsemani epäkuranttius asiat liittyvät omiin kämmäilyihin. Pari kertaa on esim puumailannuppi lipsahtanut otteesta ja tippunut lattialle. Maalivaurioisia nuppeja ei voi asiakkaalle myydä, eikä niistä saa toimittajalta rahoja takaisin. Siellä niitä on hyllyn päällä muistuttamassa herpaantumattoman keskittymisen tärkeydestä ja osan olen antanut näprääjille harjoituskappaleiksi. Epäkuranttiusongelma koskee tietysti myös niitä tavaroita, joita olet tilannut varastoon ja ne ovat menneet muodista. Esim 3i:n nupit kelpaavat tänä päivänä lähinnä kynätelineiksi.

  Alkuperäisessä kysymyksessäsi kirjoitit ’tilaatte säännöllisesti x-määrän edullista golfsälää rapakon takaa’. Kyllä sitä tavaraa pitää löytyä varastosta jos haluaa jotain myydä. Varastossa makaa kohtuullinen summa rahaa kiinni ja siitä syntyy rahoituskuluja. Hinnat on tietysti dollari sidonnaisia, eli esim tämä viimeaikojen kurssimuutos on aika pahasti syönyt varaston arvoa.

  ’No, kaikkea lukemaansa ei tarvitse uskoa ja toisten sanomisia voi aina epäillä.’

  Kiitos. Lisäänkö syytteisiini siis vielä valehtelijan sinne neo-natsin ja veronkiertäjän perään;-).

  Lopuksi vielä varoitus: Joku kuitenkin keksii puukottaa taas selkään ja kirjoittaa jotain esim mainostamisesta. Säästäkää itseänne näppäilemisen vaivalta. Utelias esitti julkisen kysymyksen, joten päätin vastata siihen julkisesti. Olkaa siis tyytyväisiä, että saitte syväluotaavan analyysin suomalaisesta custom fitting bisneksestä:-). Mun yhteystiedot löytyvät kyllä jostain, jos joku haluaa keskustella asiasta tätäkin syvällisemmin.

  Nimetön

  mun kundin skidi on 6v ja sekin kyselee älyttömiä ,mut se snaijaa kun sille selittää eikä se onnex oo viel kateellinen suomalainen ,eikä tulis ja toivottavasti mä pystyn edes sen sille opettaan ettei siitä tuu ihan dorgaa.

Esillä 5 viestiä, 1 - 5 (kaikkiaan 5)
Vastaa aiheeseen: Kysymys näprääjille

Etusivu Foorumit Yleistä Kysymys näprääjille