Aihe: Kunnon (paras) sadeasu? - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

Kunnon (paras) sadeasu?

Etusivu Foorumit Yleistä Kunnon (paras) sadeasu?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Nimetön

  Tänään tuli mitta täyteen suomalaisen R:llä alkavan merkkituotteen kanssa. Vesi oli läpi jo ennen ensimmäistä tiitä. Kun sen joskun viisi vuotta sitten ostin, piti ottaa iso että mahtuu swingaamaan, mutta malli on samalla vatsasta niin iso että se haittaa puttaamista ja lähipeliä. Kommentteja hyvistä puvuista, pls. Itse pidän kriteereinä vedenpitävyyttä (tietysti), pitää hengittää ja mahtua lyömaan ilman että tuntee pukeutuneensa kuumailmapalloon (löytyykö esim. mitään joustavia?). En toki halua maltaita maksaa, mutta haetaan tässä keskustelussa absoluuttisesti parasta.

  Paras sadeasu on katto pään päällä. Seuraavaksi kannattaa sitten suunnistaa purhehdustarvikkeiden pariin ja unohtaa kaikki GoreTexit ja muut ’mikrokankaat’. Ne eivät pidä vettä kunnon sateessa, kosk eivätkä ole sellaiseen tarkoitukseen suunniteltujakaan.

  Ja hanskana oma luonnonhanska + cordgrippi ovat paras kombinaatio märällä kelillä.

  Nimetön

  pashan marjat… Galvin Greenin Core Tex – sadeasut on parhaat mitä löytyy..

  Täytyy yhtyä edelliseen. Calvin Greenin vaatteet ovat todella hyviä. Itselläni on lyhythihainen ja pitkähihainen malli jossa ei ole vetoketjua. Joten se ei tule puttin tielle.

  Omani ostin Diswestistä mankkaalta. Monessa golflinkin myymälässä on myös galvin greeniä valikoimassa.

  Peakin golf sadeasu on laadukas,takki on tiukka mutta swingaaminen onnistuu hyvin koska kädet ovat tarpeeksi pitkät ja väljät.

  Nimetön

  Hei, musta tuntuu, että Peakin Sadeasu Maksaa ns. ’Maltaita’.

  Nimetön

  Golf Monthly testasi sadeasut tammikuussa 2004. Aika ylivoimainen voittaja taisi olla Sunderland GT Tour -asu. Hinta lehden mukaan housut 135 £ ja takki 175 £. Testin toiseksi kallein kokonaisuus.

  En tiedä mistä moisia voi ostaa, mutta veikkaisin, että brittien webbikaupoista löytyy-

  Nimetön

  Galvin Greenin yksi asu oli mukana testissä. Sunderlandistä löytynee lisätietoa. http://www.sunderlandgolf.com

  Mulle tarttui myös Calvin Green Diswestistä aikoinaan mukaan. Vedenpitävyys on riittävän hyvä, eli jos sateenvarjoa käyttää silloin kun ei lyö, niin hyvin pärjää. Pelaaminen sen kanssa on aivan huippua. Itse ole hyllännyt neuleet kokonaan, koska tuon takin kanssa on miellyttävämpi pelata. Pitää tuulen hyvin kurissa eikä haitaa lyömistä millään lailla.

  Nimetön

  Calvin Greeniä näyttää olevan aika montaa mallia.

  Mitä niistä myydään meillä kekkoslovakiassa?

  Nimetön

  Suosittelen sitä lyhyt-hihaista albin-nimistä mallia… sitä myydään diswestissä hintaan 219 €

  Erinomainen eikä mahdottoman kallis vaihtoehto on Henri Lloydin Breeze-malliston takki ja housut. Itse hankin aikoinani tällaiset, hintaa yhteensä n. 200 euroa. Nämä ovat osoittautuneet erinomaisiksi myös kentällä. Vesi ei tule läpi, hengittävät mukavasti ja ovat sopivan väljät haittaamatta peliä. Näitä myy mm. ProSailor Larussa.

  dr

  Crossin asut kannattaa myöskin tarkistaa. Oma asuni pitää vettä hyvin ja ei haittaa peliä oikeastaan ollenkaan. Monesti pidän asun takkia ihan vain kylmyyttä/tuulta vastaankin.

  Lue lisää: cross sportswear

  Crossilta löytyy myös hyviä tuotteita.

  Tänään 4.5 tunnin kierros jatkuvassa sateessa eikä tullut vesi läpi. Itselläni on anorakki, josta saa vielä hihat poikki kyynärpäistä, jolloin toimii oivasti ’tuulipaitana’ tai kevyessä kesäsateessa. On todella kevyt ja joustava, joten ei haittaa svingaamista liikaa. Kantaa myös mukavasti bägissä mukana kun ei paina juuri mitään.

  Kaikki missä käytetään Gore Tex kalvoa maksaa pelkästään jo sen kalvon (lisenssimaksun tms.) vuoksi aika paljon. Vastaavia löytyy kuitenkin myös valmistajilta itseltään (Crossilla muistaakseni FTX 10000).

  Inter Sportista ainakin on saanut mutta hinta ei ole aivan halvimmasta päästä.

  Mistähän liikkeistä noita crossin asuja voisi löytää? Intersportissa en ole ainakaan viime viikkoina tavannut.

  Itse kävin parissakin Intersportissa, ja itseäni kiinnostavimmat vedenpitävistä takeista golfia ajatellen heidän valikoimissaan olivat Peakin kaksi takkimallia (toinen oli Gore-Texia ja toinen taisi olla Peakin omaa HiPEa). Goreton taisi maksaa 200 eskoa, Gorellinen 280. Kellään kokemuksia noista? Olivat kevyitä (etenkin tuo goreton, jossa ei ollut mitään kangasta sisäpuolella), turhaa väljyyttä etenkään etupuolella ei ollut, ja saumat olivat teipatut.

  Nimetön

  Itsellä Peakin sportwear sarjaan kuuluva takki, en muista nyt mikä malli. Mutta ei tullut vesiläpi mistään kohdasta vaikka 3 tuntia sateessa pelasin ilman sontikkaa…

  Haltin Drymaxx kesti viime keskiviikon sateet kunnialla, vaikka en käyttänyt varjoa. En itse asiassa teidä ovh:ta, mutta voi olla halvempikin kun edellä esitetyt, kun mun puku ei ainakaan ole golf-mallistoa. Se golf siinä edessä voi olla monesti yllättävän kallis sana.

  Onhan tietysti peliä varten suunnitelluissa puvuissa aina joitain ominaisuuksia, joita muista puvuista puuttuu. Kunnon asu se kuitenkin on. Housut mulla on XXL ja takki XL, koska housujen puntit olisi muuten liian lyhyet.

  Täysin vedenpitäviä sadeasuja löytyy mm. Partioaitasta. Ostin juuri Haitin mustan kaksiosaisen ja ohuen asun, joka mahtuu hyvin bägiin mukaan. Sateen alkaessa asu normaalivaatetuksen päälle ja pitää taatusti vettä. Hengittävyyden kannalta ei ole paras, mutta takissa on nk. kaksoisvetoketju, joten voi pitää osittain auki pikkutihkuilla. Hintako? Alle 80 euroa!

  llk

  Itselläni käytössä melonta-anorakki, joka soveltuu loistavasti myös golfiin. Kevyt myös kosteana, ei haittaa svingiä laisinkaan, pitää vettä ja tuulta goretexia huomattavasti paremmin ja hengittää aivan tarpeeksi hyvin golfkäytössä. Plussana vielä mansetit, jolloin vesi ei pääse valumaan käsistä eikä kaula-aukosta sisään.

  Mm. drymaxx-asuja kävin itsekin katselemassa. Koko asun saisi johonkin 200-300 hintahaarukkaan. Haltin ’golf-puvusta’ (Blare) en ole pieniä kokoja sovitettavaksi löytänyt, muita takkeja ja housuja kylläkin. Hinnassa ei olisi golf-lisää, etupuolella on lisänyörit, ja huppu on jätetty pois verrattuna muihin Haltin asuihin.

  No, eiköhän tämä tästä. Partioaitta ja Diswest ovat seuraavat kohteet, eiköhän niistä jokin hyvä asu löydy. Pelkkää sadeasua en ole etsimässä, vaan yleiskäyttöisempää ulkoiluasua.

  Nimetön

  Haltin DryMaxX asu löytyy minulta, löytyy TopSportista ja on halpa. 4 tunnin kierros sateessa, ilman varjoa ja alla ollut pikee-paita ei ollut oikeastaan mistään kohti märkä. Sitä voi sitäpaitsi käyttää mm. kalastukseen, sekä metsästykseen. Se on kuitenkin myös golffiin tarkoitettu. Muistaakseni 40% alessa Topsportista n. 80 e.

  itse satsasin muutama viikko sitten juuri golfvaatteisiin ja kun tätä ’kesän’ säätä on tullu kateltuu ni satsasin sadeasuun.. ostin omalta kentältänä (NGK) pro-shopista footjoyn dryjoys puvun… vettä pitää 100% ja on hyvä päällä.. sopivan tiukka eikä kuitenkaan haittaa lyödessä.. ja putti ja chippikin onnistuu eikä roiku mistään.. takki 160€ ja housut 115€… omasta mielestäni kannatti maksaa…

  Nimetön

  Pienenä vinkkinä noihin hyvin vettäpitävien asujen alle; älkää käyttäkö paitana 100% puuvillaista koska se imee kaiken kosteuden itseensä, vaan esim. polyesteri tai muu keinokuitu joka päästää hikoilun ulos.Asuissa olisi hyvä olla aina jokunlainen ’venttiili’ tuuletukseen esim. vetoketjut kainaloissa.

  Lue lisää: Pohjois-Portugali

  Pelaako joku muka golfia sateessakin?

  Njoo, peak ja oscar jacobsen(tai jacobson).Eipä siinä muuta tarvita.

  Itselläni on kaksi peakin golf rotsia ja yksi crossin joustavasta matskusta tehty saderotsi jossa irroitettavat hihat. Se crossin takki on todella miellyttävä päällä, mutta en ole vielä tosi sateessa sen kanssa pelannut. Normaalissa sateessa se tuntui pitävän kaiken ulkopuolella.

  Cross on aika kallis ottaen huomioon että he eivät käytä gorea ja maksa siitä hillittömiä lisenssikustannuksia. Vesipilarin kesto on kuitenkin muistaakseni 10000 mm eli ylittää ’vedenkestävä’ määrityksen.

  Jos raha ei ole este niin osta jonkun valmistajan gore xcr takki. Toisaalta nyt kun alennusmyynnit ovat alkaneet niin kannattaa pongata niistä viimevuotisia tai muuten alennettuja vesikamppeita. Xcr on venyvää ja niin ollen siitä saa tehtyä tyköistuvan takin sen haittaamatta swingiä liikaa. Haltikin on alkanut hilaamaan drymaxx vermeittensä hintaa jo lähes gore tasolle. Ja jo mainittu Cross on myös hyvin lähellä gore hintoja.

  Useilla valmistajilla on myös vaatteita joissa puttamista häiritsevää ’mahapussia’ voi kiristää tarraliepeillä.

  Tutkimustietoa: luin joskus north facen testausprosessista. North face oli etsimässä sopivaa materiaalia vedenkestäville sade- ja lumituotteilleen. He testasivat useita (olikohan parisenkymmentä) materiaaleja, myös kilpailijoiden (mm. helly hansenin hellytec) kokeeseen sisältyi jonkinlainen märkärasituskoe. Siinä kalvokangasta rasitettiin jotenkin venytyksellä samaan aikaan kuin sitä pidettiin märkänä toiselta puolelta. Kun muut materiaalit jo päästivät vettä lävitseen lopetettiin testi goretexin kohdalla useita kymmeniä tunteja myöhemmin eikä vesi vieläkään tullut läpi. Uskoo ken tahtoo, minulla on kuitenkin niin monta goretex-tuotetta että olen taipuvainen tuohon uskomaan.

  Eikös goretexistä muuten ole tehty jopa verisuonia?

  Tosin nykyään kosiskellakseen laajempaa käyttäjäkuntaa on North facekin alkanut valmistaa vermeitä huokeammista materiaaleista.

  Riippumatta siitä mitä vedenkestokalvoa käytetään mekaaninen rasitys tuhoaa kalvon ennen pitkää. Siksi sen hoito on tärkeää. Takki (ja housut) kannattaa pestä säännöllisesti. Lika tuhoaa kalvon puhdasta pintaa nopeammin. Kun tuote pestään missään tapauksessa ei saa käyttää huuhteluainetta. Liekö huuhteluaineen pintajännitystä poistava vaikutus joka liuetessaan sadeveteen alkaa päästämään vettä lävitseen (täysin oma teoria). Lisäksi ainakin goretexin kohdalla pesun jälkeen tuote kannattaa kuivata kuivurissa tai silittää pienellä lämmöllä (kaikkia tuotteita ei suositella kuivuriin laitettaviksi. Esim isot vetoketjut hakkaavat kuivurissa ikävästi). Lämpö jotenkin ’aktivoi’ (ainakin) gore kalvoa. Myös vanhemmat vesikamppeet kannatta käsitellä kemikaaleilla (jälleen ainakin gorelle löytyy ihan oma kemikaali). Näin varmistat tuotteen pitkäikäisyyden ja vedenpito-ominaisuudet.

  Ugh olen puhunut.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 38)
Vastaa aiheeseen: Kunnon (paras) sadeasu?

Etusivu Foorumit Yleistä Kunnon (paras) sadeasu?