26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Kuka korjaa jäljet kentällä?

Etusivu Foorumit Yleistä Kuka korjaa jäljet kentällä?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 52)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nyt kun on jo toista kesää kovin Suomi-golf buumi päällä ja harrastajamäärät tapissa, niin alkaa paljastua harrastuksen lieveilmiöt. Nimittäin korjaamattomat lyönti- ja alastulojäljet! Sivulauseessa voisi mainita myös kasvavat röökin tumppi ja nuuskapussi määrät kentällä.

    Joka puolella näistä aiheista puhutaan mutta tuntuu että ne ei johda yhtään mihinkään.

    Joku aina sanoo että ”ne on ne juuri uransa aloittaneet” tai että vieraspelaajat.

    Tulee mieleen että eikös he ole kuitenkin samaiset kurssit käyneet kun me vähän kauemmin tahkonneet? Eikös heillä myös samaiset hoksottimet pelaa päässä kun kaikilla muillakin? Vai eikö ”päivässä golfariksi”-kurssilla tai tämän yhden pääkaupunkiseudun kerhon nettikurssilla tällaisia perusasioita opeteta?

    Herättää kyllä sellaista niskan punoitusta ja ärripurria kun nyt tuntuu että joka päivä törmää näihin samoihin asioihin vähän joka puolella.

    Missä ihmeen poterossa opetetaan että omia jälkiä ei tarvitse korjata? Luulisi kuuluvan ihan normi golfarin normi toimintoihin, että jos onnistuu griiniin osumaan niin kaivaa haarukan tai tiin taskusta ja korjaa jälkensä. Tai jos onnistuu kämmenen kokoisen fileen irroittamaan muuten niin hyvännäköisestä väylästä, niin hakee sen ja polkaisee takaisin paikalleen.

    Vähän nyt ryhtiä tekemiseen itse kullekin säädylle!

    Ihan samat havainnot tänä kesänä joka puolella. Päivänä muutamana oltiin Keimolassa ja ryhmässä kaveri löi komeesti, mutta turpeen nouto oli kyllä tuskallista! Ryhmämme vanhempi herrasmies sitten asiasta hänelle ihan rakentavalla äänensävyllä ilmoittamaan, niin kaveri veti porot nokkaan ”sitä vartenhan on henkilökunta”. Voi pojat mikä kommentti aikuiselta mieheltä! Kehui, että ainakin heidän klubillaan on niin pätevä henkilökunta, että käyvät korjaamassa jäljet joka päivä. Pakko oli vähän tölväistä ja kysyä. että eikö heillä olisi parempaakin tekemistä. Ei siinä paljon sanoja vaihdettu loppu kierroksen aikana, mutta turpeet polki paikoilleen kiltisti.

    Yhtä lailla on alkanut ihmetyttää kierrosten venyminen hitaan pelin takia. Hiekkaharju joka on ollut sellainen leppoisa iltaysi töiden jälkeen, ennen 1.5h neljän porukalla, niin nyttemmin ei alle 2.5h ole päässyt enää aikoihin. Vuosaaressa lorvailtiin se reilu viisi tuntia, toki kenttäkin on pidempi, mutta aika kävi pitkäksi sielläkin. Onneksi kylmä lonkero kierroksen jälkeen turruttaa huonot ajatukset!

    Joku voisi sanoa, että tämä on kasvaneiden harrastajamäärien mukanaan tuoma ilmiö. Mutta ihan kuten aikaisempi kirjoittaja, niin ihmettelen, että missä neuvotaan, että jälkiä ei ole niin tärkeä korjata tai että kentällä voi edetä niin hitaasti, että takana tulevilla lähtee järki? Valvojat kentille hommiin ja opettamaan toisenlaista tekemistä!

    KL1

    Päivänä muutamana oltiin Keimolassa ja ryhmässä kaveri löi komeesti, mutta turpeen nouto oli kyllä tuskallista! Ryhmämme vanhempi herrasmies sitten asiasta hänelle ihan rakentavalla äänensävyllä ilmoittamaan, niin kaveri veti porot nokkaan ”sitä vartenhan on henkilökunta”.

    On noihin törmätty jo vuosia. Toistakymmentä vuotta sitten Katinkullan Tenetillä muuan ukkeli poltti hihansa aivan täysin, kun ekalla väylällä kiikutin hänen irti lyömänsä turpeen siihen lähemmäs korjaamista varten. Äijä katsoi ensin pitkään, korjasi jäljen ja heti kakkostiillä äijä ilmoitti, ettei kukaan ole koskaan käyttäytynyt häntä kohtaan tuolla tavalla ja että nyt mennään eri ryhmissä tästä eteenpäin. Näin kuinka äijän vaimoa hävetti…

    Kotiseurassa vuosia sitten muuan heppu ilmoitti, etti hänen hommansa ole korjata lyöntijälkiä ja suuttui. Kapteenin tiukka puhuttelu sai tämän tyypin kyllä aisoihin.

    Valvonnan puutteestahan tässä on kyse. Kaikki aikuiset ihmiset eivät ole kypsiä toimimaan ilman peräänkatsojaa.

    Vuosaaressa lorvailtiin se reilu viisi tuntia, toki kenttäkin on pidempi, mutta aika kävi pitkäksi sielläkin.

    Vuosaaressa on kuulemma kuuden (6) minuutin lähtövälit. Näin tiesi kertoa eräs samaan ryhmään sattunut pari päivää sitten. Melkoista rahanahneutta. Onko tämä nyt sitten sen suuren osakekaupan seurauksia?

    Se on varmaan tämä ”vapaa kasvatus”, no joo huonoa huumoria.

    Kerran mietin tuossa Talman pääkentän rangella kun kaveriporukka 3 henkeä jättivät kaikki tyhjät pallokorit rangelle, sieltä kun joutuu väkisinkin poistumaan pallokoneen ohitse, niin miksi se on niin vaikea viedä niitä koreja takaisin? Sitten valitetaan kun pallokorit on loppuneet, että miksei näitä hankita lisää vaikka rangella tyhjänä 20-30 koria.

    Nyt on se porukka, joka koulun pihalla heitteli karkkipaperit maahan ja sanoi, ”Meillähän on talkkari”, tullut sankoin joukoin golfkentille.
    Ei niitä kukaan opeta.

    KL1: Vuosaaressa on kuulemma kuuden (6) minuutin lähtövälit. Näin tiesi kertoa eräs samaan ryhmään sattunut pari päivää sitten.

    Samaa huhua olen kuullur Hillsiden kohdalla, mutta jos katson varauskalenteria, niin sekä Hillsissä että Vuosaaressa on 10 min lähtöväli. Olisiko huhu peräisin siitä, että joinakin aikoina myydään 2h lähtöjä, jolloin 6 min lähtöväli toimii varsin hyvin ainakin vakiopelaajien pelatessa.

    Hyvä aloitus ja johtuu osittain tuosta ”koko Suomi golfaa” agendasta. Näkyy huonona käytöksenä, ruuhkina ja sekoiluna kentällä. Parin tunnin ”kurssilla” pääsee muiden joukkoon huitomaan.

    Valtamedialle voisi laittaa juttuvinkkiä, jos tulisi sitä kautta yleiseen keskusteluun ja mahdollista parannusta asiaan?

    Olin foregaddienä Sm-65 senioreiden kisassa. Aika moni jätti divotin korjaamatta, herää kysymys että eikö tuossa iässä tiedetä etikettiä vai onko kyse kusipäisyydestä? Montako korjaamatonta divottia jää korjaamatta jos on pelannut samalla tyylillä esim.30 vuotta. Kyseessä oli SM kisa, joten ei ne tuoreet golfarit niitä pahimpia ole. Linna golfissa on ollut eniten korjaamattomia divotteja/väylä, kaikista kentistä mitkä olen pelannut joten siellä ainakin vieraat ovat pahimpia kentän tuhoajia.

    KL1

    Samaa huhua olen kuullur Hillsiden kohdalla, mutta jos katson varauskalenteria, niin sekä Hillsissä että Vuosaaressa on 10 min lähtöväli. Olisiko huhu peräisin siitä, että joinakin aikoina myydään 2h lähtöjä, jolloin 6 min lähtöväli toimii varsin hyvin ainakin vakiopelaajien pelatessa.

    Kyseinen kaveri kun oli ollut pelaamassa siellä Vuosaaressa, niin heillä oli ollut 6 minuutin lähtövälit. Muuta en osaa asiaan sanoa.

    KL1

    Maantiekiitäjä kirjoitti:

    Hyvä aloitus ja johtuu osittain tuosta ”koko Suomi golfaa” agendasta. Näkyy huonona käytöksenä, ruuhkina ja sekoiluna kentällä. Parin tunnin ”kurssilla” pääsee muiden joukkoon huitomaan.

    Yritä nyt jo hyvä ihminen uskoa, ettei se suurin ryhmä ihmisiä, joka jättää jälkensä korjaamatta, ole aloittelijat.

    Toissapäivänä edellämme taapersi ryhmä, jonka yhteenlaskettu ikä huitelee 250 vuoden paremmalla puolella ja heillä ei tosiaankaan ollut aikomustakaan korjata pallojen alastulojälkiä viheriöillä päätellen siitä jälkimäärästä, joka heidän jälkeensä jäi. Toki osa jäljistä on muiden (ei-aloittelijoiden) tekemiä, mutta niinkin hitaasti pelaavilla pitäisi olla pikkaisen aikaa kumartua kerran tai jopa kaksi kertaa kullakin viheriöllä ja korjata näkemänsä jälki. Mutta kun ei ole halua, niin ei ole kykyäkään.

    Väitän, että suurin osa ”rikkeiden” tekijöistä on kokeneita pelaajia, jotka korona-aikana ovat aloittaneet lajin uudelleen. Aloittelijoille painotetaan näitä asioita kursseilla. Jos tulet uutena pelaamaan ja et edes koe olevasi kovin hyvä, on kaikkien asioiden oikein tekemisellä suurempi paine. Itse en ainakaan kehtaisi aloittelijana olla siivoamatta jälkiäni. Muutama tuttava on aloittanut lajin juuri ja niiden harvojen greeniosumien jälkeen kyllä korjaavat jälkensä hyvin.

    Toki aloittelijoilla voi olla pelissä itsessään jo niin paljon uutta ajateltavaa, että joskus nämä pienemmät rikkeet unohtuu.

    Henkilöt, jotka ovat aiemmin pelanneet ja nyt uudelleen aloittaneet ovat mielestäni pahimpia. Peli ei ole samaa kuin aiemmin ja tämä nyppii pelaajaa. Säännöistä ei välitetä, kun muutenkin menee huonosti ja halutaan nopeasti pois kentältä.

    Enimmäkseen kuitenkin väittäisin, että tämä on aina henkilöön korreloituvaa. Kulmia vedetään muuallakin suoriksi ja yleinen kunnioitus muita kohtaan on vähäistä. Oma napa kiinnostaa ainoastaan. Hyvä esimerkki myös mitä jo aiemmin on tullut, kun asiasta huomautettu pelaajalle: suututaan kommentista, koska en minä tee virheitä vaan muut.

    GK1

    Ainakin Gogolfin kentillä näkyy yksi iso muutos mikä tekee peliajoista pitemmät. Ennen oli käytössä maximi hcp per lähtö, yhteenlaskettuna 108. Nykyään voi olla vaikka 4x54hcplla pelaavia.

    Yritä nyt jo hyvä ihminen uskoa, ettei se suurin ryhmä ihmisiä, joka jättää jälkensä korjaamatta, ole aloittelijat.

    Väitithän sinä vielä alkukesästä että ei ole pk-seudun kentillä 5 tunnin kierroksia, kyllä on ollut koko kesän. Jos haluat olla kaikessa eri mieltä, niin siitä vaan, mutta lopeta valehtelu. Lisääntyneet harrastajamäärät ovat tuoneet isoja ongelmia ja niistä pitää voida avoimesti keskustella.

    teetimer: Väitän, että suurin osa ”rikkeiden” tekijöistä on kokeneita pelaajia

    Täysin samaa mieltä..

    Väitän myös että eniten divotteja sekä pallon jälkiä greeneille tekevät alle 15 tasurilla pelaavat, osaavat, kokeneet ja oikealla tekniikalla palloaan lyövät pelaajat. Käytännössä lähes jokaisesta heidän lyhyilla ja keskiraudoilla tehdyistä lyönneistä irtoaa divotti. Siis lyhyeksi leikatulta väylältä tehdyistä lyonneistä. Todennäköisesti lähes puolessa (50%:ia) näistä lyönneistä pallo osuu greenin pintaan korkeassa kaaressa, mitä seurauksena on varsin usein korjausta edellyttävä pallonjälki.

    Suurin osa näistä pelaajista tiedostaa ja ymmärtää korjata tekemänsä jäljet..tiedän että näin tapahtuu.

    Mutta, ikävä kyllä kentillä pyörii pieni prosentti pelaajia jotka ovat välinpitämättömiä, tyhmiä, epäsosiaalisia, eivät ymmärrä tai jostain muusta syystä halua huolehtia velvollisuudestaan, yhteisestä viihtyvyydestä ja/tai ylipäänsä käyttäytymissäännöistä.
    – yleensä nämä ovat toivottomia, jopo henkisesti sairaita tapauksia, he välittävät korostetusti vain itsestään.
    – hyvää tarkoittavasta neuvosta he vetävät ns. hernettä nenään erittäin tehokkaasti. Ja, heti kun ns. ”silmä välttää” he yleensä tekevät tahallaan vielä enemmän vahinkoa.

    Toki joskun voi jälki jäädä korjaamatta vahingossakin..ja näin voi tapahtua joskus vasta-alkajille. Kenties jopa kokeneemmallekin. Sellaisen olisin valmis antamaan anteeksi.

    Mutta mitä voisimme tehdä asian korjaamiseksi? Ehkä jotain?

    Itse pidän tapana korjailla muiden tekemiä pallon jälkiä greeneiltä..se on loppuviimeksi erittäin helppoa ja harmitonta. Eikä siitä aiheudu ylimääräistä viivettä pelaamiselle.

    Eräällä tutulla kentällä oli miellyttävä kampanja jossa pelaaja pääsi osallistumaan tuotearvontaan kun oli sitoutunut kierroksellaa paikkaamaan 2 ylimääräistä pallon jälkeä/greeni. Tähän osallistuminen oli minulle mieluisaa. Tein ohjeiden mukaan ja täytin/jätin arvontalappuni. En voittanut ko. arvonnassa palkintoa, mutta silti jäi hyvä mieli.
    – ehkä tällaisesta voisi ottaa esimerkkiä muuallekin?

    KL1

    Väitithän sinä vielä alkukesästä että ei ole pk-seudun kentillä 5 tunnin kierroksia, kyllä on ollut koko kesän.

    Eipä mennyt noin, vaan SINÄ väitit, että viiden tunnin kierroksia on KAIKILLA pk-seudun kentillä. Niin että yritäpä pysytellä totuudessa äläkä yritä myydä mutujasi faktoina.

    KL1

    Itse pidän tapana korjailla muiden tekemiä pallon jälkiä greeneiltä..

    Tuota me kaikki vastuullisimmat teemme, mutta se ei saa olla ratkaisu. Valvontaa lisää ja laiskurit kuriin!

    Väitän myös että eniten divotteja sekä pallon jälkiä greeneille tekevät alle 15 tasurilla pelaavat, osaavat, kokeneet ja oikealla tekniikalla palloaan lyövät pelaajat.

    Oletko tehnyt oikein kyselyä aiheesta kun tarkan tasoitusrajan osaat kertoa?:) Eihän tuo liity mitenkään siihen porukkaan joka roskaa, heittää nuuskapusseja kentälle tai käyttäytyy huonosti. Tai aiheuttaa ruuhkia tahallisella hidastelullaan. Meidän kotikentällä on nyt ensimmäistä kertaa ikinä jouduttu soittamaan toimistolle josta on sitten valvoja lähtenyt selvittämään erilaisia ongelmia kentälle. En kerro yksityiskohtia, mutta melkoista touhua on ollut…

    KL1: Kyseinen kaveri kun oli ollut pelaamassa siellä Vuosaaressa, niin heillä oli ollut 6 minuutin lähtövälit. Muuta en osaa asiaan sanoa.

    Vuosaaressa pelattiin aamulähdöt 2h lähtöinä koronaturvallisesti, kuten monella muullakin kentällä. Sittemmin samaa on jatkettu myös tänä vuonna, kun 2h lähdöissä kierrosaika pysyy 3 tunnissa. 2h lähdöissä 6 min ovat ihan ok. Eli olisiko tämä ”Kyseinen kaveri” pelannut juurikin 2 hengen lähdöissä?

    KL1

    Voi olla, mutta on ihan pakko tässä vaiheessa kysyä mitä tarkoittaa ’ 2h lähdöissä 6 min ovat ihan ok’, jos kierros kestää 5h 10 min..? Kenen kannalta se on ok?

    Voi olla, mutta on ihan pakko tässä vaiheessa kysyä mitä tarkoittaa ’ 2h lähdöissä 6 min ovat ihan ok’, jos kierros kestää 5h 10 min..? Kenen kannalta se on ok?

    Tarinat tässä kietoutuvat mielenkiintoisella tavalla. Käsitykseni on siis se, että
    – aamuisin monella kentällä on ollut 2 hengen lähtöjä 6 min välein. Kentälle mahtuu lähes saman verran pelaajia, kuin 4 hengen lähdöt 10 min välein. Kokemukseni mukaan nämä aamukierrokset ovat noin 3 h mittaisia
    – normaalit lähdöt ovat sitten 4 hengen lähtöjä 10 min välein. Monella kentällä lähdöissä ei ole hcp rajaa ja samalla monet nuoremmat pelaajat ovat pitkälyöntisiä, jolloin odotusta ja pallon etsintää tulee aikaisempaa enemmän. Välissä vielä osa pelaa lyöntipeliä (erilaisia kaverikisoja), jolloin peliä ei nopeuteta ”pallo taskuun” säännöllä. On selvää, että kierrosaika monella kentällä on yli 5 tuntia.

    … mutta nähdäkseni tämä 2 hengen lähdöt 6 min välein ei mitenkään liity tuohon yli 5 tunnin ongelmaan

    Keskustelu oli hyvää ja rakentavaa kunnes nämä samaiset ikuiset ”kummalla on väkevämpi sanansäilä”-veljekset tulivat ottamaan mittaa toisistaan… on se hyvä että meillä on sananvapaus…

    PG

    Vaikka aihetta on käsitelty Forumilla kymmenissä eri ketjuissa, silti se on aina ajankohtainen. Tässä muutamia ajatuksia ketjusta Alastulo-/lyöntijälkien korjaus.

    huhtikuu 13, 2005, 10:19#174884
    Topic: Alastulo-/lyöntijälkien korjaus
    foorumissa Kilpagolf & harjoittelu
    HerMex:

    Tätä aihetta on varmasti käsitelty jossain vaiheessa aikaisemminkin….Viime kesänä huomasin varsin yleisesti seuraavanlaisen ongelman. Greeneillä ei korjata alastulojälkiä, vaikka se olisi jokaisen pelaajan oman edun mukaista.

    Valitettavasti uskon, että …

    13.4.2005 13:25:00#254932
    Vastauksena viestiin: Alastulo-/lyöntijälkien korjaus
    Nimetön:

    Aika loppuunpalanut aihe mutta asiaa puhut. Tämä alastulojälkien korjaamatta jättäminen hämmästyttää ja kummastuttaa kyllä joka kierroksella.

    ’Valitettavasti uskon, että osakkenomistajat syyllistyvät tähän useammin kuin GF-pelaajat, mutta saatan toki olla väärässäkin’.

    Olen eri mieltä, usein tuntuu juuri siltä että vieraalla kentällä pelatessa ei välitetä siitä mihin kuntoon paikat jäävät.

    ps. Minä tietysti korjaan jälkeni aina…sehän on selvää:)

    13.4.2005 19:26:00#254943
    raksutiikeri:

    Mun mielestä divottien ja griinillä alastulojälkien korjaus on paljon helpompaa ja mukavempaa ku kotona roskien ulos vienti, tiskaus, imuroiminen ja muu vastaava golfarille-ei-sopiva pakkopulla… 😉

    Sehän on kunnia-asia, jos on saanu griiniosuman tai kauniin divotin. Kyllä ne pitää korjata jotta muut muistaa… ehkä tässä onkin se syy: Mä kilpailuhenkisenä en tee sitä pelkästään siksi, että kenttä pysyy kunnossa, vaan myös siksi, että muut huomaa… 😉

    13.4.2005 19:26:00#254944
    Akseli:

    Miten niitä jälkiä ehtii korjaamaan, kun on heti joku ampumassa nilkoille, jos liike pysähtyy?

    Eli drive + juoksua + väylälyönti + juoksua + chippi + juoksua + putt + kävelyä + putti + kävelyä + putti. Ei tossa välissä ehdi mitään muuta tekemään, jos aikoo koko homman viidessä minuutissa selvittää. Syöminenkin täytyy tehdä vasurilla oikean lyödessä palloa.

    13.4.2005 19:19:00#254942
    Herttua:

    Ko tyypit eivät varmaan kotonaankaan korjaa roskia, pese astioita, pyyhi p##settään.

    13.4.2005 19:03:00#254941
    raksutiikeri:

    Itsekin oon kovasti hämmästelly välinpitämättömyyttä omien jälkien korjaamisessa. Toisaalta luontohan on täynnä ihmisten sinne heittelemään roskaa. Toiset vaan kai tykkää tuhota ja roskata luontoa..?

    Hämmästyttäviä ovat ihmisten erilaiset ajatukset…

    13.4.2005 13:54:00#254940
    Nimetön:

    Eikö niitä alastulojälkiä korjaakaan kenttähenkilökunta :-)?

    13.4.2005 13:29:00#254933
    Nimetön:

    Kohta pitäisi avata otsikko hitaasta pelaamisesta

    ____

    Tässä vielä eräs mielipide ketjusta
    ”greenijälkien korjaaminen miespelaajien tehtävä?”

    5.7.2004 21:52:00#374650
    Jyrkkä Draw
    :

    Mun mielestä pallojälkien korjaaminen hidastaa peliä ja siksi sitä ei voi suositella..

    Herne ilmassa!

    Kyllä nämä tämän kesän uutisoinnit pahoista golfonnettomuuksista ja tuosta Porvoo golfin hanhitapauksesta kertovat että ei ole ihan normaalia menoa. Jotain on tapahtunut golfpiireissä ja ei välttämättä parempaan suuntaan. Meidän kentällä on huomattu että jonkunlainen ”laiskuus” on vallalla ja esim. terveet nuoret pelaajat kaahaavat golfautoilla miten sattuu. On ajettu tiibokseihin ja väylältä toiselle ristiin rastiin muista ryhmistä välittämättä.

    Mistä sitten johtuu, on ihan hyvä kysymys.

    Cädärin tiskillä voisi olla palveluhinnasto jossa todetaan, että ”Meidän kentällä jokainen korjaa jälkensä. Valvojan korjaamista jäljistä veloitamme 10 €/jälki”. Lisäksi tiskillä myynnissä griinihaarukoita 1 €/kpl, kentällä ne maksavat 10 €/kpl. Sitten laitetaan muutama kesätyöntekijä tulospalkkiolla valvomaan, että näin tapahtuu…

    Vakavasti puhuen; aikanaan kun aloitin harrastuksen, startteri tai valvoja saattoi pyytää näyttämään griinihaarukan ja kenttä rullasi kun hitaampia ryhmiä isällisesti opastettiin ripeämpään peliin. Nyt ei jostain kumman syystä useimmilla kentillä viitsitä satsata valvojaan – ja pelaajien ajatusmaailma on mennyt siihen että minä olen asiakas ja muut hoitakoot jälkeni.

    Itse pyrin paikkaamaan muutaman jäljen per griini puttailun lomassa.

    Käytännössä lähes jokaisesta heidän lyhyilla ja keskiraudoilla tehdyistä lyönneistä irtoaa divotti. Siis lyhyeksi leikatulta väylältä tehdyistä lyonneistä.

    Harvempi aloittelija/korkealla händärillä pelaaja osuu edes väyläänkään. Raffista ja metsästä saa minun puolesta hakata kiviä ja kantoja niin paljon kuin sielu sietää. Väylillä divottien tekijät todennäköisemmin kokeneempia, koska väylällä paremmin viihtyvät.

    Oletko tehnyt oikein kyselyä aiheesta kun tarkan tasoitusrajan osaat kertoa?:)

    Esimerkiksi gamebookin handicap-ryhmistä näkee prosentit greeniosumille yms. Helppo vertailla. Toki nämä vain veikkauksia. Roskaamiseen en ota kantaa. Tätä tapahtuu tietyillä ryhmillä kaikkialla minne menevät. Ehkä tämän porukan määrä on lisääntynyt lajin suosion myötä.

    Hidas peli on väistämättä aloittelijoiden ongelma, jos lyöntimäärät ovat 110-120 vs 70-85. Aikaa menee helposti enemmän ja jos ryhmä täynnä 120 pelaajia, niin kyllä tässä kestää. On kyllä todistettu, miten paremmat pelaajat kyttäävät puttejaan ja yleisestikin kaikki toiminta on kentällä hidasta. Mielestäni ratkaisu tähän on valvojien lisääminen, selvät ohituspaikat ja ohitukseen kannustaminen. Jos haluaa nauttia ja pelata hitaasti näin saa tehdä, kunhan ei ole muilta pois ja osataan ottaa happea tiiboksissa se muutama lisäminuutti päästäen takana tulevat avaamaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 52)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #1343935 kohteessaKuka korjaa jäljet kentällä?

Etusivu Foorumit Yleistä Kuka korjaa jäljet kentällä?