26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Kuinka hitaasti saa pelata?

Etusivu Foorumit Yleistä Kuinka hitaasti saa pelata?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 93)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Golfin pitäisi olla hauskaa ja turha kiire tulisi jättää kierrokselta pois. Mitä mieltä olette, kuinka hitaasti SAA pelata (hyvällä omatunnolla) vaikka juniorin tai lapsen kanssa? Onko esimerkiksi 10minuuttia/väylä sopiva tahti? Ps. Golfin perimmäinen olemus ei varmasti ole sitä, että kävellään niin nopeasti kuin voidaan pallolle ja huitaistaan ilman harjoitus-Swingejä, jotta ei varmasti oltaisi jarruna muille kentällä pelaaville.

    rangella saa pelata kuinka hitaasti tahansa, tai jos on ikioma kenttä, jolla ei häiritse muita, tai jos on kentällä yksin. Kaikkien muiden pitää ottaa muut huomioon ja pelata ripeästi. Mielestäni esim 5 tunnin kierroksesta pitäisi maksaa sakkoa, esim. kaksinkertainen green-fee.

    Golfin syvimpäänolemukseen ei kuulu se, että jokaisen täytyy mitata puttinsa askelpareina tai yrittää lukea greeni vuoronperään tai alkaa valita mailaa ja opetella lyömään vasta omalla lyöntivuorolla. Reikä ei myöskään karkaa mihinkään, joten koko porukan ei tarvitse seistä pienessä ringissä sen vieressä vartioimassa sitä kun viimeinen pelaaja puttaa puolimetristään, joku voisi esim .hakea lipun.

    10 min / reikä on kolme tuntia / 18 reikää, sillä nopeudella saa kyllä pelata aika monella kentällä.

    Lasten kanssa ei ole mitään syytä pelata hitaasti, ei lapset jaksa viiden tunnin kierroksia, eikä aikuistenkaan pitäisi.

    Ongelma kai on se, että golf on eri juttu eri henkilöille. Toinen menee työpaikan kurssille, hommaa greencardin 3×3 tunnissa ja painelee 18 reikäselle aikaa viettämään. Toinen (allekirjoittanut) taas kokee lajin enemmänkin urheiluna ja treenaa vuoden-pari lyöntiä ja lähipeliä, ennenkuin edes harkitsee korttia ja pelaamista.

    Tässä mielessä minua kiinnostaisi tietää, onko uudenmaan kentät profilointuneet tavalla tahi toisella esim leppoisiksi kentiksi ja urheilukentiksi, vai onko meno kaikkialla sama, jossa yhdet maleksii ja toiset puskee niskaan? Haluaisin siis ensi kesänä löytää kentän, jossa hioa tasoitusta tosissaan alaspäin ja mielelläni kuulisin neuvoja ryhmän muilta jäseniltä.

    Aika ihmeissäni tässä luen tätä ihme kinastelua pelaamisen nopeudesta. Onko tähän nyt niin mahdotonta keksiä ratkaisua – eikö kentällä esim voi olla reikäkohtaisesti aikaraja, jonka ylittäessään ryhmän tulee päästää takaa tulevat nopeammat pelaajat ohitseen?

    Golfin perimmäinen ajatus on herrasmiesmäinen pelaaminen hyvässä seurassa, urheilullisesti.

    Toisaalta oma peli saa viedäkin jonkin aikaa, toisaalta takana tulevia ei saa pidätellä.

    Siten on aktiivisesti pelattava joko siten, että ei jätä edellä menevien jälkeen välejä ja jopa pyrkii pitämään painetta edellä menijöissä, tai siten, että aktiivisesti pyrkii päästämään takaatulevia koko ajan ohitse.

    Lähtökohtaisesti on ihan sama, vaikka joku pelaisi aina kuuden tunnin kierroksia, kunhan se ei hidasta muiden pelaamista. Jos kuuden tunnin pelaajia kuitenkin on paljon, muidenkin peli hidastuu. Siten kaikkien edun mukaista on pyrkiä ripeään peliin.

    Tavat ovat yksinkertaisia.

    – 1 harjoitussvingi

    – maneerit minimiin

    – suoraan omalle pallolle, lyöntijärjestys ei välttämättä kiveen hakattu

    – bägit greenin viereen seuraavan tiiauspaikan suuntaan

    – urheilullinen asenne, ripeä kävely niin että pulssi kohoaa vähän. kokeilkaapa, siihen tottuu ja sitä jopa odottaa

    – sivuun menevää palloa kaikki flightissa seuraavat loppuun asti.

    – varapallo peliin jos syytä uskoa että ei löydy

    – pallon nosto, jos ei bogipisteitä tulossa (paitsi jos pakko pelata lyöntipeliä ja vain kokonaistulos lasketaan)

    Näillä eväillä, muitakin on, peli etenee jo ihan hyvin. Ripeä peli on kyllä tavallaan itseisarvo, varsinkin syksymmällä kun pimeä tulee päivä päivältä aikaisemmin.

    Kerran kotikentälläni pelatessa oli samassa ryhmässä henkilö jonka aloituslyönti kesti niin kauan, että ehti syksy tulla ennen kuin pallo oli ilmassa.

    Mikä koomisinta, kaveri itse mainitsi tästä asiasta, että kylläpä kestää. Samaa sanoi hänen perheenjäsenensä.

    Mut kyllä sitä siinä sit edettiin.

    Alkoi vaan kärsivällisyys oleen vähissä kun tarvii odotella kun toinen jököttää aloitusasennossa eikä mitään tapahdu.

    Kyllä 10 min. / väylä kuulostaa jopa hirmu nopealta tahdilta. Käytännössä omasta kokomuksesta tähän aikaan yltää, jos pelaa 2 hengen ryhmässä eikä ketään ole edessä vaan saa mennä juuri omaan tahtiin, eikä peli töki. Jos on 4 ryhmässä, aikaa kuluu jo enemmin, käytännössä noin 4 tuntia eli 12-15 min/väylä väylän pituudesta ja vaikeudesta riippuen, tämäkin aika tulee vain siten, että yhtään ei tarvitse odottaa edellä olevia ja omassa ryhmässä kaikki on jo muutaman vuoden pelanneita eikä peli töki (ei siis haeskella palloja metsän siimeksestä useaan otteeseen jota sitäkin myös kokeneemmatkin pelaajat välillä joutuvat tekemään). Jos aloittelijoita on ryhmässä, menee hieman kauemmin (ehkä noin vartti) koska lyöntejä tulee sen verran enemmin ja vähän täytyy ehkä enemmin funtisia: Tämäkään ei kuitenkaan ole yhtään paha vaan ihan keskimääräinen peliaika ja peli etenee hyvin.

    Useilla kentillä on suositus kierrokseen käytettävästä ajasta ja useinmiten tuo aika on 2 tuntia – 2 tuntia 10 min eli keskimäärin 13,3 – 14,4 min / väylä.

    Juokseminen golfkentällä ei tunnu mukavalta, liika kiire pois eli ei tartte juosta! Sen sijaan se jouheva eteneminen kaikki pelin kulkua nopeuttavat toimet huomioiden tulee muistaa (omalle pallolle meno, mailan valinta jo hyvissä ajoin ehkä jo pallolle kävellessä, alle puolimetrisen putin kuppiin lyönti merkkaamisen sijaan (2. putti) vaikka muut olisivatkin kauempana jne).

    Ja jos ryhmän peli tökkii ja eteen on jäänyt tyhjä väylä, antaa seuraavan ryhmän rauhassa mennä ohi, muistetaan että ohi päästäminen ei ole häpeä vaan muiden kentällä olevien kunnioittamista.

    Itse kullakin välillä peli kulkee hyvin ja välillä tökkii, se nyt vaan on golfia! Rentoutuminen, ulkona liikkuminen ja hyvä seura ovat parasta antia, ei siis pilata sitä juoksuttamalla!

    Neljään tuntiin pitäisi kaikkien päästä ihan normaalilla kiireettömällä pelillä. Kysymys on vain siitä että viitsitään opetella ne yksinkertaiset peliä nopeuttavat konstit joita kursseillakin (toivottavasti) opetetaan. Golfin pitäisi olla kiireetöntä ja hauskaa kaikille. Parhaiten se sujuu kun saadaan hidastelijat oppimaan joustavaa peliä.

    Turha yrittää sanoa että nautitaan kiireettömästi yli viiden tunnin kierroksesta ja otetaan golf rennosti, koska silloin suurin osa ei todellakaan nauti ja moni ei ennätä kenttää pelaamaan ennen pimeän tuloa.

    Minun mielipiteeni hitaasta pelistä:

    Eniten peliä hidastaa aloittelijoiden maneerit ennen lyöntiä. Esim: Kierrokseen mahtuu tosi kuokkijalla n.60 pitkää lyöntiä, ennen jokaista lyöntiä otetaan TÄYSIN erilainen harjoitushwingi kuin varsinainen lyönti, ja vasta sitten keskitytään 30sekuntia itse lyöntiin.

    Voidaan siis huoletta laskea, että maneerit, joista ei oikeasti ollut varmaankaan kuin yhden lyönnin etu koko kierroksella, veivät pitkissä lyönneissä jo reilusti yli tunnin, lyhyitä ei edes laskettu!

    Onko harjoitusvingistä oikeasti hyötyä????? Mielestäni ei. Ekalla tiillä sen voi kerran tehdä jos range on jäänyt väliin..

    Jep, toki saa kiireettömästi pelata, mutta ilman jonottamista 4-hengen porukka pelaa kiireettömästi 4 tuntia, 4,5 max.

    Kyse on muiden huomioimisesta, sillä hitaampi pelaaminen vie perässä olevalta ryhmältä (ja kaikilta takana olijoilta) pois peliaikaa.

    Asia on verrattavissa tennikseen, jos yks ryhmä päättääkin pelata tunnin vuorolla 15 tai jopa 30 min yliaikaa… ei kiva muille!

    Mun mielestä golf-kierros ei saa kestää yli 4 h 15 min, varsinkaan tähän aikaan vuodesta kun valo loppuu. Varsinkin aloittelevat pelaajat tuntuvat loppukierroksesta vaipuvan melkoiseen koomatilaan, jolloin kaikki tapahtuu kuin hidastetussa filmissä. Eräskin ilta, kun aurinko antoi viimeisiä säteitään, niin ryhmässämme eräs kaveri pelasi 17 lyöntiä viimeisellä väyllä ja jätti väylän kesken, samaan aikaan kun 4 ryhmää odotti pääsyä valoisalla pois.

    Tänä kesänä yksikään kierros ei ole mennyt alle 4 h 30 min.

    Nimetön

    Vastauksena kysymykseen: 10 min / väylä on oikein sopiva. Jos edessä on tyhjää ja takana odotellaan, päästetään ohi. 🙂

    Ei kannata käyttää lapsia tekosyynä hitaaseen peliin. Meidän ryhmässämme pelaa silloin tällöin 8-10 vuotiaita tulevia tiikereitä, jotka ehtivät neljän ryhmässä aivan hyvin mukaan. Kun tulee sutimisen paikka, otetaan pallo taskuun jos pisteet on kulutettu. Joskus jäädään ysin jälkeen rangelle tai puttailemaan, jos on oikein kehno päivä. Mahdollisimman pian junnut omana ryhmänään. Nauttivat pelistä paljon enemmän kuin isän ’asiantuntevien ’ svingineuvojen sateessa.

    Golf on hauskaa vain ennen ensimmäistä avausta ja 19. holella. Muu on rankkaa vääntöä.

    Ja nyt hyvä vinkki, joka helpottaa kiireen tuntua kentällä: tehkää kuten shakin pelaaja: käyttäkää pelikaverien aikaa omiin maneereihinne. Niin tekevät kaikki kokeneet pelaajat.

    Sellaista vauhtia ettei jarruta takanatulevia. (n. 4 tuntia max.) Täydellä kentällä edes ohituksen antaminen ei kovin paljoa auta, koska seuraavatkin tulevat nopeasti takaa päälle.

    Voisi olla paikallaan harkita kentälle menemistä kovin ruuhkaiseen aikaan ja vaikka käyttää aika hyväksi harjoitteluun rangella/par3:lla jos tietää etukäteen pelivauhdin olevan liian hidas. Tuskinpa voi olla kovin nautinnollista olla koko kentän kiroamana ’jarruna’ pilaamassa muiden golfpäivää?

    Mielestäni pelinopeutta ei voi kellosta katsoa. Eri kentät ovat pelattavissa eri olosuhteissa, eri ajoissa.

    Hyvä vauhti on mielestäni sellainen, että edellä menevä ryhmä ei pääse karkuun ja takana tuleva ei joudu odottelemaan. Ympärilleen kun katselee, huomaa varsin helposti oikean, kenttään sopivan pelirytmin.

    Jos suurin osa pelaajista pystyy kenttää pelaamaan kentän vaudilla, niin mikäli rymässä ei ole pelaajaa jolla on joku erityinen syy (esim terveydellinen) pelata muita hitaammin, silloin pitäisi pystyä pysymään samassa vauhdissa.

    Monesti ongelma vaan on, että juuri se joka on ryhmänsä hitain, ei sitä itse lainkaan tiedosta. Silloin kohtelias huomautus edellämenevän ryhmän karkaamisesta on paikallaan.

    Nimetön

    Taas on suomalaiset vauhdissa! Välillä epäilee, onko keskustelijoista kaikki pelanneet koskaan täydellä kentällä.

    Tuommoinen avauksessa mainittu aika 10min/hole voi olla kohtuullinen kahdelle pelaajalle tyhjällä kentällä, muutoin sitä voi pitää miltei mahdottomana saavuttaa.

    Toivotaan, että tavat ja suvaitsevaisuus paranevat hiljalleen Suomessakin.

    Voisi olla tarkistuspiste vaikka pari väylää ennen loppua. Jos kierros on menny siihen mennessä yli 4h niin loppuväylille ei ole asiaa. Oppisivat pelaamaan seuraavalla kerralla hiukan nopeammin.

    Tämä ei tietty kouluta niitä, jotka pelaavat vain 9 reikää ja kolme tuntia…

    Eilenkin pelasin 5 reikää, johon meni 1,5h ja sit poistuin. Ruuhka oli jossakin edellä. Olin laskenu, että ehdin pelata 7 väylää, mutta ei…

    Kierrosta nopeuttaa jo se, että edetään reippaasti aina omaa palloa kohti, autetaan kaveria, kun hänen pallo on kadoksissa. Pelataan järkevästi greenillä, kuten jo joku aiemmin mainitsi. Aina ei tarvitse mennä sen mukaan, kuka on kauimmaisena vaan sen toisen lyhyemmän putin voi jo pelata reikään saman tien. Pelatun väylän jälkeen merkataan tulokset seuraavalla avauspaikalla eikä lasketa niitä siinä greenillä.

    Eikä ne aloittelijat aina aiheuta siellä sitä ruuhkaa ja jos aiheuttavat niin pikku muistutus on aina paikallaan. Näitä kyllä painotetaan gc-kursseilla. Muistelkaa vaan omia ekoja 18 reiän kierroksia, kun on miljoona asiaa muistettavana ja sitten pitää vielä keskittyä lyöntiin.

    Nimetön

    Otsikko on huono. Hitaasti ei saa pelata kukaan. Vauhdissa pitää pysyä, mutta se toki vaihtelee kentittäin.

    Erot nähdäkseni korreloivat aika lailla kentän iän (jäsenkunnan pelitaitojen) kanssa, Talissa arkikierrokset painetaan kolmeen tuntiin sellaistenkin vaarien toimesta jotka näyttävät valmiilta rullatuoliin. Minkä ihmeen takia terve ihminen ei siihen pysty. Vielä 10 vuotta sitten surullisenkuuluisat 5+ tunnin kierrokset Masterissa menevät nykyään 4-, eli m.o.t.

    Toki asennekin vaikuttaa. Muinoin Suomessa vaikuttanut pro Lee Elstone veti coolia linjaa että harjoituswingit kuuluvat rangelle, kentällä pelataan palloa. Kannattaa kokeilla, voi olla jopa positiivinenkin yllätys kun mekaniikka-ajatukset eivät ehdi viedä nuppia umpisolmuun.

    Ei oikeaa kiertonopeutta voi katsoa mekaanisesti kellosta. Mikäli väylillä on 2-3 ryhmää (avaamassa, väylällä, greenillä) samanaikaisesti eikä tyhjää ole välissä kenttä rullaa oikeaan tahtiin.

    Jokaisen velvollisuus olisi seurata tilannetta sekä edessä ja takana ja tilanteen mukaan sopeuttaa pelirytminsä.

    Ei oikeaa kiertonopeutta voi katsoa mekaanisesti kellosta. Mikäli väylillä on 2-3 ryhmää (avaamassa, väylällä, greenillä) samanaikaisesti eikä tyhjää ole välissä kenttä rullaa oikeaan tahtiin.

    Jokaisen velvollisuus olisi seurata tilannetta sekä edessä ja takana ja tilanteen mukaan sopeuttaa pelirytminsä.

    No esimerkkinä Kotkassa on ihanne aika 4 tuntia. GreenCard-kurssilla muistaakseni mainittiin että 4,5 tuntia on siellä kentällä se maksimi aika joka saa mennä.

    Mielestäni kentällä pitäisi olla muistutuksia oikeasta pelirytmistä, sitä sitten tyhmempikin tajuaisi. Esimerkkinä Koskigolf, siellä on alkupään väylillä(ainakin väylällä 6) kerrottu isolla taululla kuinka kauan olisi aikaa pitänyt mennä siihen mennessä.

    Joskus vaan kuten eilen esimerkiksi kenttä on vain ’tukossa’. Kierros kesti Imatralla noin 4,5 h, vaikka vain vähäisiä odotteluja siellä täällä.

    Eniten harmittaa kyllä ne malttamattomat avaajat takana tulevassa ryhmässä. Eilenkin palloa tuli kantapäille, vaikka meidän ryhmä ei voinut edetä kun edellinen ryhmä on vielä viheriöllä. Sitten samalla väylällä uudestaan kun olimme viheriöllä niin pallot alkaa sataa viheriölle vaikka ryhmämme ei ole sieltä vielä kerinnyt poistua. Molemmat kerrat tietysti ilman mitään FORE! huutoja. No meidän ryhmä joutui sitten taas pari minuuttia odottelemaan seuraavalla tiiauspaikalla. Minuutti odottelua takana olevalta ryhmältä lyöntien suhteen niin se olisi ollut turvallisempaa kaikkien kannalta. Kuitenkin kun varmasti kaikki näkee ko. kentällä että siellä on täynnä väylät edessä. Mielestäni on tärkeämpää turvallinen pelaaminen kuin se että yritetään painostaa edellä menevää ryhmää nopeampaan peliin lyömällä kantapäille.

    Annetaan kaksi lähtöaikaa. Takaysille 2.10min 1:n startista ja jos et oo starttiaikaan teellä voit kävellä suoraan parkkipaikalle. Myös etelän kenttien suosima pallo taskuun ja edellisten perään voisi olla oiva kokeilun kohde. Tietenkin tarvitaan valvojien valvovaa silmää että homma toimisi. Kentällä voi kyllä nautiskella jos se vain menee sääntöjen ja etiketin mukaan.

    Eipä tuo takaysin lähtöaika ole kovin hyvä idea. Jos edelläni oleva hidastelee eikä ehdi omaan aikaansa, eivät sinne ehdi jäljessä tulevatkaan. Yhden hidastelu rankaisee aiheetta muita.

    Olen Ritarin kanssa samaa mieltä! Omalla kohdallani ei vielä kertaakaan ole osunut niin, että takaysille merkitty aloitusaika (joka joillakin kentillä ahkerasti käytössä) olisi pitänyt, eikä syynä ole ollut se, että oma peli (lue koko oman ryhmän peli) olisi hidasta vaan kyllä syynä on koko kentän etenemisvauhti johon on syynä joko liian tiheät lähtövälit (7-9 min.), liian suuren händärin omaava ryhmä jossakin kaukana edellä tai jokin muu vastaava, kokonaisvauhtia hidastava tekijä. Huom, kentän ei silti ole tarvinnut edetä etanan vauhdilla eikä ole tarvinnut odotella suuria aikoja.

    Ts 10. tiin lähtöaikojen merkintä ei ole kovin viisaan oloista koska sitä ei ehkä jotakin harvaa poikkeusta lukuun ottamatta voi noudattaa.

    Nimetön

    Vastaus: kun pelaaja on tullut pallolleen, hänellä on 40 sekuntia aikaa lyödä.

    Tuossa ajassa ehtii tehdä hirveän määrä rutiineja ja sääntö sopiikin siksi vain kilpapeleihin. Harjoituskierroksilla riittää 10 sek. aivan hyvin.

    Minulla oli muutama vuosi sitten kunnia seurata Espoossa ammattilaisten peliä tuomarin ajoneuvosta. Ko päivänä ryhmän koko oli 3 pelaajaa. Tuomarilla oli lappu johon oli merkitty jokaiselle väylälle sallittu enimmäisaika. Ajat vaihtelivat 12-15 minuuttiin väylästä riippuen, jolloin maximi ajaksi tulee noin 4 tuntia. Jos väylälle oli aikana esim 15 minuuttia, niin kellotus lähtee siitä liikkeelle kun edellisen väylän lippu laitetaan reikään ja päättyy siihen kun ko väylän lippu laitetaan reikään.

    Jos ryhmä pelaa hitaasti, niin kenen syy? Jos on havaittu, että joku ryhmä jää jälkeen, niin sitä aletaan seuraamaan, jotta saadaan selville onko syynä joku yksittäinen ryhmän pelaajista. Siihen aikaan oli ammattilaiskisoissa pelaajalla aikaa 50 sekunttia lyömiseen, kun hän on saapunut pallon luokse.

    Ryhmää voidaan seurata, vaikkei sille ei edes huomauteta. Jotta pelaajaa voitaisiin rangaista on ryhmälle mentävä kertomaan, että he ovat aikatarkkailussa. Pelaajalle ensimmäinen rangaistus on huomautus hitaasta pelistä. Toinen rangaistus on kaksi lisälyöntiä. Kolmanneksi tulee sakkoa, muistaakseni ko kisassa se oli 500 taalaa ja neljänneksi kisasta pois sulkeminen.

    Yhtä ryhmää seurasimme hitaahkon pelin vuoksi, pelaajat huomasivat sen ja he saivat peliinsä reilusti lisää vauhtia niin ettei tarvinnut edes ottaa heitä aikatarkailuun.

    Mikä oli pitkän tarinan opetus? Golfissa on säännöt jonka mukaan pitää toimia. Lehtien palstat ovat täys kirjoituksia, joissa vaaditaan kovia ja kovempia rangaituksia liikenteessä ylinopeutta ajaville. Mites olis jos golfin ’liikennesääntöjen’ mukaan aletaan rankaisemaan hitaasti pelaavia.

    Poliiseja eli valvojia lisää kentille ja jakamaan hitaasti pelaaville huomautuksia ja siitä pikkuhiljaa kovempia rangaistuksia ’liikennesääntöjen’ rikkomisesta.

    Useissa meistä tuntuu sisällä elävän pikkuinen poliisi, ainakin kun seuraa maateillä valojen vilkuttelijoita. Nyt nämä samat poliisit tulisivat rientäen hoitamaan valvonta tehtävää, kun he saisivat ’sakottaa’ golfkentällä.

    Ensiksi tukkona liikenteessä ja seuraavaksi pistämässä vauhtia muihin golfareihin….hauskaa..

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 93)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #370339 kohteessaKuinka hitaasti saa pelata?

Etusivu Foorumit Yleistä Kuinka hitaasti saa pelata?