Aihe: Kopiot, piraatit vai kloonit? - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][3]
KilpailuaSuomalaista

Kopiot, piraatit vai kloonit?

Etusivu Foorumit Yleistä Kopiot, piraatit vai kloonit?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 61)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Suomi on pieni markkina-alue ja syrjässä. Myös ns. virallisille maahantuojille saadaan usein ujutettua kakkoslaatua, koska näin pienten markkinoiden reagointi Brändiin ei mitään haittaa. Esimerkiksi golfkengissä myydään vanhaa mallia tai muuten epäonnistunutta lestiä. ’Asiantuntevia’ maahantuojia on helpohko hööpöttää, kun bulkkierien hinnoilla hiukan kosiskellaan. Kaikenkarvaiset kulutustavarat (merkkituotteetkin) tehdään Kiinassa, Taiwanissa jne Esimerkiksi drivereita saattaa pyllähtää kiinassa myyntiin tehtaan takaovesta raakileina, mailat viimeistellään loppuun saakka ’yksityisesti’. Hiukan ihmettelen kiinalaisen huumebisneksen kytkemistä erilaisten harmaamailojen myyntiin, minun ymmärtääkseni huumediilerin tarkoitus on myydä huumeita…ei golfmailoja! Olen silmäillyt ja koelyönyt piraattimailoja, toimivat yhtä hyvin kuin aidot, monissa tapauksissa. Esimerkiksi titaania tuskin kukaan piraattimailantekijä käyttäisi mailoissaan jos haluaisi halvimman vaihtoehdon, Mutta niin vain ovat samaa materiaalia kuin aidot, ei ota magneetti kiinni. Tämä kertoo siitä, että mailat tulevat saman tehtaan takaovesta. Kuluttaja ei aina ymmärrä miten paljon brändi maksaa.

  Täysin oikeassa olet! Itselläni on kokemusta myös sekä aidoista, että klooneista ja mitään eroa ei käytännössä ole varsinkaan kun ei ihan singelipelaaja vielä ole.

  Tyhmä maksaa brändistä, viisas pääsee vähemmällä.

  Brändi tietysti maksaa, mutta aina on ja tulee olemaan niitä kuluttajia jotka haluavat ja ovat valmiit maksamaan brändistä eli aidosta tuotteesta.

  Kaikkia ’merkkituotteita’ ei todellakaan tehdä

  ns. halpamaissa vaan on merkkejä jotka valmistetaan esim. Japanissa. Ei kannata kirjoitella

  asioista joista ei välttämättä tiedä.

  Antaa jokaisen kuluttajan päättää haluaako maksaa

  merkistä ja siitä että joku ammattilainen pelaa

  kys. merkillä vai ostaako halvemman, merkittömän

  tuotteen.

  Jos joku on niin tyhmä että luulee että jostain callawayn tehtaan takaovelta voidaan viedä ja myydä shanghain torilla ’aitona’ viimeistelemättömänä niin ettekö luule että cw:llä tai taylorilla puututtaisi siihen?? ette kai te tosissaan ole?? sitäpaitsi laatu on niin huono ja varret surkeat että täytyy olla tosi huono pelaaja ettei huomaisi eroa ja kaiken lisäksi laitonta!! ei mersuakaan saa shanghain torilta takaovelta varastettuna eikä varmaan moni ostaisi!!!

  klooni on laillista piraatti EI.. nämä myöskin usein tehdään lapsityövoimalla ym.ym

  Nimi maksaa, se on selvä. Ja katteet ovat yleensä törkeän isot, mutta useimmiten tuotemerkki on tae laadusta ts. tuotteen valmistaja on kehittänyt tuotteen, jota ihmiset ostavat syystä tai toisesta. Ja tuotemerkki yleensä antaa tuotteelleen jonkinnäköisen takuun johtuen esim. valmistusvirheestä ym.

  Työvoima Aasiassa on yksinkertaisesti niin paljon halvempaa, että useimpien tunnettujen tuotemerkkienkin tuotteet valmistetaan siellä. Hemmetti, lähes kaikki tuotteet valmistetaan siellä.

  Muistaakseni täällä Golfpisteessä aiheesta oli keväällä vastaava viestiketju. Mielestäni olennaista on ymmärtää ero piraatin, kopion ja kloonin välillä. Kova kritiikki täällä on kohdistunut nimenomaan piraattituotteisiin, eli alkuperäistä tuotetta täydellisesti jäljitteleviin sekä alkuperäisen maineella ratsastaviin kopioihin. Ts. alkuperäiseltä Taylor Madelta NÄYTTÄVÄ maila, joka kuitenkaan ei ole Taylor Maden valmistama/valmistuttama. Siis kyseessä halpa jäljitelmä.

  Kloonimaila taas jäljittelee alkuperäisen muotoa ja mallia sekä mahdollisesti nimeä, mutta myy itseään kuitenkin omalla, erillisellä nimellään. Esim. Tour Made = Taylor Made – klooni.

  Kyse on nimenomaan kritiikistä piraattimailoja kohtaan, ei kloonimailoja kohtaan. Useimmat kloonit/kopiot ovat ihan kelvollisia pelejä, vaikkakin halvemmalla tuotettuja. Ja tätä seikkaa ihmiset eivät mielestäni näissä keskusteluissa täysin tiedosta, sekoitetaan kloonit ja kopiot sekä piraatit keskenään VAIKKA kyse ei ole lähellekään samasta asiasta.

  Nämä Kiinan piraatit todella ovat mahdollisimman halvalla teetettyä, laadultaan ala-arvoista kamaa. Ainoana tarkoituksenaan huijata turisteilta rahat pois. Ja tuskinpa alkuperäisen valmistajan kanssa saman materiaalin käyttäminen tekee tuotteista ’takaovi-kamaa’. Vai onko se Taylor Maden tai Callawayn seppä ainoa, joka titaania osaa työstää?!

  Piraatti mikä piraatti, luki mailassa sitten Taylor Made, Tailor Maid tai Raylor Made. Malli ja nimi on härskisti kopioitu, käytetään vain hyväksi toisen markkinointiasatsausta.

  Jotain voi päätellä siitäkin, että jos tulli saa kiinni lastillisen Canel Bootseja, Disel-farkkuja tai neljän raidan Adibas-tossuja, niille ei tahdo löytyä sen enempää myyjää, valmistajaa kuin ostajaakaan kertomaan, että kyseessä on ihan eri tuote..

  Piraatti = kopioitu ja valmistettu alkuperäisen mallin mukaisesti samalla nimellä

  Klooni = kopioitu ja valmistettu alkuperäisen mallin mukaisesti eri nimellä

  Mikä on näiden ero nimen lisäksi? Ei pääsääntöisesti valmistuspaikka.

  Veikkaanpa että materiaali ei kuitenkaan ole sama kuin alkuperäisessä vaikka magneetti ei kiinni otakkaan. Ihan vaan vihjeeksi on useita metalleja jotka eivät magnetisoidu. Suurista valmistajista taylor made ja callaway tuottavat paljon mailojaan idän halvoissa maissa, mutta ovat pitäneet silti kokoonpanon Usassa. Tähän on kaksi pätevää syytä. Ei anneta kaikkea tietotaitoa pois omista käsistä ja tietysti se että saadaan edes assembled in USA tarra siihen mailaan kiinni.

  Usein piraatit muistuttavat oikeita vain päällisin puolin katsottaessa, mutta pinnan (usein maalipinnan) alta löytyy ihan jotain muuta. Jos joku kuitenkin haluaa moisella pelata ja maila toimii niin eikai siinä mitään. Ajatuksena niiden (piraattien) valmistus on kuitenkin ehdottomasti tuomittavaa.

  Thjaa… ’assembled in USA’ toivottavasti en enämpää kennenkään ajatuksia sotke, mutta onkohan kyseiseen toimintaan muitakin (esim. veroteknisiä) syitä… ei pelkästään se, että näin kusetettaisiin tyhmiä luulemaan, jotta mailat olis enämpi ’laatutavaraa’?? ilon kautta

  Nimetön

  Itse olen klooneja käyttänyt ja käytän vieläkin. Hyväksi havainnut ja ei ole hinnalla pilattu.

  esim. Tässä Klooni Taylorin R7:sta:

  http://www.golf-components.com/x5tomotmar7c.html

  Piraatti väittää olevansa aito vaikkei olekaan. Hinta on siis siksi kalliimpi kuin vastaavan laatuinen maila ilman ’oikeita’ värejä ja ’oikeaa’ logoa.

  Klooni taas matkii alkuperäistä ja on ehkä jossain määrrin tuomittavaa matkimista ja teollisuusvakoilua, mutta esiintyy omana tuomerkkinään, eikä täten huijaa ketään.

  En oikein ymmärrä, miksi on tärkeää pelata mailalla joka näyttää Callawaylta tai Taylor Madelta. Niinkuin aiemmin on todettu, samalla hinnalla saa laadukkaampia ei-brändattyjä mailoja.

  Eli Taylor Maden näköinen ’Taylor Made’ on jotenkin eri asia kuin ’Raylor Made’ tai ’Tailor Made’? Just joo…

  Menkääpäs diamondtourin sivuille katsomaan Turner-draivereita.ovat matkivinaan r5007xd srajoja,mutta ovat joksaankin erilaisia,ja toimivat loistavasti!

  Lue lisää: turner 518sl

  Eri asiapa hyvinkin. Toiset ovat laittomia ja toiset laillisia. Vai väitätkö esimerkiksi Diamontourin rikkovan lakia myydessään Kontion mainitsemia Turnerin Taylor Maden ’näköisiä’ nuppeja?

  Nämä nimenomaan kopioivat teknisiä ratkaisuja, mutta vähemmän brändiä.

  Vai oletko sitä mieltä, että Hippo on tehnyt piraattimailan, mutta Nike ei ole asiaan puuttunut.

  Ja jokainen putterinvalmistaja sattumalta alkoi rakentaa samanmallisia puttereita ála TwoBall?

  Lue lisää: Hippo FF-55 Irons

  Tai sitten Taylor Made ei viitsi puolustaa tavaramerkkiään T(aylor made B)urner.

  Onko Diamondtour vahingossa valinnut mallille tällaisen nimen, jos ei haluaisi ratsastaa toisten markkinoinnilla?

  No joo tosta materiaalista on kyllä sanottava että ei niitä 400+ kuutiosentin mopotankkeja voi mistään pataraudasta valaa. Tulis meinaan hiukkasen paljon raskaampi. Siksihän ne titaanista tehdään kun keveys+lujuus= mopotankki ilman liikaa painoa. Eikä muuten moni muukaan metalli täytä noita titaanin speksejä. Titaani on halvin metalli josta ’titaani’draiverin voi tehdä. Et sillee…

  Onhan tossa sitte jotain seostusmahdollisuuksia (eri teolliset titaanilaadut) ja valmistusmenetelmiä (muottiintakominen tai joku muu) joista voi MATERIAALIeroja hakea mutta silti veikkaan että saman näköinen ja tilavuuksinen ajuri on suunnilleen samasta materiaalista samalla menetelmällä tehty. Laatu on sitten toinen kysymys. Merkkivalmistaja saattaa ihan oikeasti valvoa laatua.

  Muutama esimerkki, joissa piraattivalmistajat fuskaa laadussa:

  – Hosel koneistuksessa jätetään esim TM mailojen tyypillinen yläporaus tekemättä. TM käyttää erikois ferrulea, joka tulee osittain tuonne hoselin sisään pehmentämään iskua varren ja hoselin reunan välillä. Piraattikopioijat käyttävät halvempia standardi ferruleita, joten hoselia ei tarvitse erikseen porata kahteen eri halkaisijaan

  – Lyöntipinnan takaosan koneistus. TM tekee lyöntipinnan taakse sellaisen kartion. Jos joku toimittaa mulle piraatin, niin leikataan auki ja katsotaan löytyykö toi kartio sieltä. Golfarit on kovia vedonlyöjiä. Uskaltaako joku lyödä vetoa siitä, että piraatista toi kartio löytyisi?

  – Varren tippi .335′ originaalin .350′ sijasta. En tarkoita, että .335′ tippi olisi huono, mutta jos haet absoluuttisesti halvinta vartta, niin niitä ei .350′ tipillä tehdä. Sen takia piraatti firmat käyttää .335′ varsia, joihin maalataan merkkituotteen värit.

  – Maalauksen/lakkauksen laatu. Ei kaivanne selityksiä

  – Hitsaustyön laatu voi olla ihan järkyttävä

  Mun tarjous on edelleen voimassa. Leikkaan auki aidon TM 580 nupin, jos joku tuo mulle vastaavan piraatin aukaistavaksi. Voidaan sitten vertailla miten aito se piraatti on.

  Koska joku taas kuitenkin sanoo, että ’olen lyönyt piraatilla ja se oli ihan yhtä hyvä’, niin muistutan alkuperäisestä pointistani: Miksi ihmeessä joku haluaa pelata surkeasti tehdyllä näköiskopiolla? Onko teillä kotona seinät täynnä Dali väärennöksiä, vai laitatteko sinne mielummin jonkun vähemmän tunnetun taiteilijan itse ideoimia ja toteuttamia töitä? Oletteko valmiita maksamaan feikki Dalista ’10% aidon hinnasta’, vai uhraatteko saman rahan aitoon Reidar Särestöniemeen?

  Niin,onhan se siitä burnerista väännetty,mutta ne burnerit oli niin surkeita mailoja,etten paljoa sen brändillä ratsastaisi.

  Ja eihän se nyt ole kuitenkaan niin räikeä asia ole.mielestäni ovat hyviä,kokeilemisen arvoisia lapoja.kaikki,keille olen tuommoiesen koonnut,ovat olleet todella tyytyväisiä.

  eikä tuossa nupissa ole mitään muuta samaa verrattuna tayloriin kuin pohjan maalaukset.

  Nimetön

  Look-a-like on varmaan parempi nimi kaukoidän kopioille elikä piraateille? Jos joku lingtsenghuaista olisi sattumalta kuulolla, niin ruvetkaapas massavalmistamaan pelkkiä driverin huppuja, ja ehkä sopivia merkkitarroja mailaan laitettavaksi; eiköhän sellaiset hommaamalla saa parhaalla tehosuhteella greeniuskottavuutta intersport-mailojenkin heiluttaja.

  Ehkä jo askelen sivuun päin aiheesta, mutta onko kukaan tutkinut tarkemmin noita tyylipuhtaiksi mainostettuja mutta laillisia klooneja kuten http://www.pinemeadowgolf.com/ kauppaamat? Onko niissä kartiot paikallaan ja hitsaaja ollut selvin päin? Vai onko nämäkin lähinnä esikuvansa näköisiä ainoastaan.

  Nimetön

  Melkein aina kun puhutaan piratismista kaikilla mahdollisilla aloilla, törmätään sanaan China.

  Käsittämättömän lyhyessä ajassa Kiina oli noussut Ateenassa jo maailman toiseksi parhaaksi urheilumaaksi ja on varmastikin Pekingissä jo paras. Reilulla pelilläkö? Vai doupatuilla piraatti-urheilijoilla?

  Tämä ei ole mustamaalausta koska käryjä on jo käynyt huomattavan paljon.

  Nimetön

  Joo koita laittaa se mangneettisi johonkin ruostumattomasta teräksestä tehtyyn mailaan niin…..

  Joo, koitappa lyödä ruostumattomasta teräksestä valmistetulla 440cc driverilla…

  Noi piraattimailat (jep, ne joissa on kopioitu myös tuotemerkki) ovat myös siinä mielessä arvelluttavia, että ilmestyessään käytettyjen markkinoille voivat aiheuttaa hämmentäviä tilanteita ja suuria pettymyksiä. Kuinkakohan paljon noita myydään jo nyt aitoina?

  Ihan vaan loppukommenttina: kloonithan yrittävät päteä myös laadullaan (ja niin niiden myös täytyy tehdä pärjätäkseen markkinoilla), piraatit vaan ratsastaa varastetulla merkillä. Näin ainakin voisin kuvitella.

  Piraatti = kopioitu ja valmistettu alkuperäisen mallin mukaisesti samalla nimellä

  Klooni = kopioitu ja valmistettu alkuperäisen mallin mukaisesti eri nimellä

  Mikä on näiden ero nimen lisäksi? Ei pääsääntöisesti valmistuspaikka.

  VASTAUS: Kloonin valmistuksesta kun ei taida jäädä kiinni tai ei ole suoraan rikolliseksi luokiteltua. Taitaa olla osa erityisesti suomalaisille tuttua ja käytettyä ’harmaata aluetta’. Lisäksi kai kloonit pääosin paremmin valmistettuja ovat.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 61)
Vastaa aiheeseen: Kopiot, piraatit vai kloonit?

Etusivu Foorumit Yleistä Kopiot, piraatit vai kloonit?