23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][26]
KilpailuaSuomalaista

Klubirakennuksien arvo jäsenistölle

Etusivu Foorumit Yleistä Klubirakennuksien arvo jäsenistölle

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Uno

    Hei

    Aloitan viestiketjun aiheella klubirakennukset.

    Suomessa noin 55 kentällä pelanneena, olen useasti miettinyt mikä on klubirakennuksen arvo kyseiselle golf-yhteisöille. Henkinen ja rahallinen

    Saunaa käytetään ehkä kilpailuissa sekä aikaisin keväällä että myöhään syksyllä.
    Ruokaillaan kotona tai lähialueella ravintolassa.
    Lisäksi osa miespelaajista vaihtaa kiireen vuoksi, vaatteet parkkipaikalla.
    Rangea tai lähipelialuetta käytetään vähän, pois lukien tee1 viereistä puttialuetta.

    Valitettavasti kuulun tähän samaan joukkoon, pois lukien taukokioskilla ostan juoman sekä sämpylän
    Perheeni ei pelaa, niin lomareissuilla olen lähes aina vaihtanut golfvaatteet ennen saapumistani kentälle ja ruokailen lähialueen ravintoloissa perheeni kanssa.

    Klubirakennuksen investointi on noin arviolta noin 150-300 te, ilman tonttia tai liittymiä.

    Olisiko tämän investoinnin voinut käyttää järkevämmin
    kenttään sekä vaatimattomampaan rakennukseen

    Klubitalot joissa on mielestäni jotain ideaa, ”ilman paremmuusjärjestystä”
    Tapiolangolf
    Mastergolf
    Espoogolf
    Kymigolf
    Tawastgolf
    Aulankogolf
    Yyterigolf
    Himosgolf (todella vaatimaton, mutta varmasti riittävä)

    Arvosteluni tärkeimpänä kriteerinä on rakennus, joissa käy lähialueen ihmisiä ja joiden talous näyttää ulkopuolisen silmin olevan jotenkin hallinnassa. Tämä ei tietysti ole koko totuus

    Klubitalot, joiden hyötyä en ymmärrä
    *Tuusulagolf (vanha klubitalo olisi varmasti ollut ihan hyvä ja lähialueella on useita ruokapaikkoja)
    *Kerigolf (uusi rakennus, vaikka vanha olisi ihan OK)
    *HillSide (hienorakennus keskellä ei mitään)
    Gumböle (rakennus, jonka sijaintipotentiaalia ei osata hyödyntää, toki liikenteen melu on kohtuullisen suuri.)
    Tali (sama kommentti kuin Gumbölessä, mutta ei liikenteen melua)

    Aihe on monelta osin mielipide.
    Mielestäni investoinnin tehneen golfyhteisön tulisi saada tuloja arvokkaasta rakennuksesta myös talvella.

    Aina voidaan ajatella, että investoinnilla saadaan jäsenille imagollista hyötyä?

    Vaimoni on kärsinyt kierroksen aikana jollain kentillä siitä, ettei wc ole kuin n. 8 reiän välein. Miehillehän tämä ei ole mikään este, mutta bajamaja sinne tänne tiettyyn paikkaan kentällä ei toisi kulujakaan kiinteään rakennelmaan verratuna.

    Klubirakennukselle on monenlaista käyttöä. Tarvitaan toimistotilaan henkilökunnalle, asiakaspalvelutilat, proshop, jonkinlaiset aula-/odotustilat, terassit, ravintola/kahvila ja tietysti saunat suihkut ja pukeutumistilat jne.

    Itselläni on tapana vaihtaa vaatteeni, käyn suihkussa ja saunassa jokaisen kierroksen yhteydessä. Ennen kierrosta käyn ilmoittautumassa ja odotellessani lähtöaikaa juomassa kupillisen kahvia jne. Hyvin usein myös ruokailen klubilla.

    Mistä muualla nämät palvelut voisi saada yhtä käytännöllisesti kuin klubilta?

    Samaa mieltä aloittajan kanssa olen siinä että varsinkin ravintolan osalle tulisi saada käyttöä ympäri vuoden. Uskoisin että joissain tapauksissa olisi löydettävissä talvenaikaista käyttöä myös muille faciliteeteille. Esteenä lienee usein se ettei kenttäyhtiöissä ole alunperinkään ajateltu toteuttaa/markkinoida/myydä muita kuin golf-palveluita. Ehkä syytä olisi?

    Monipuolisen ja käyttökelpoisen klubirakennuksen investointi on kylläkin huomattavasti suurempi kuin aloittajan mainitsema muutama satatuhatta.

    Mahtaako nuo klubirakennukset olla talvilämpimiä?
    @unon kanssa olen samaa mieltä – rahan voisi käyttää järkevämmin, mutta monella toimarilla/hallituksella on into saada jotain näyttävää aikaiseksi.
    Sinänsä en usko englantilaisperäisen klubikulttuurin etenevän Suomessa.

    Olisiko Golfliitolla tutkimisen paikka?

    KL1

    Olisiko Golfliitolla tutkimisen paikka?

    Miten SGL liittyy kenttien klubirakennuksiin..? Eikö SGKY olisi järkevämpi osoite?

    Aika harvassa ovat ne kentät, joissa klubirakennusta rakennetaan näinä päivinä. Lähes kaikilla on tilanne, että klubirakennus on olemassa, jota ylläpidetään mahdollisuuksien mukaan. Jos sijainti on hyvä (sekin yleensä olemassa), klubille voi olla käyttöä talvellakin ainakin juhlatilaisuuksiin.

    Muuten keskustelu klubitalon hyödyllisyydestä on lähinnä ajanvietettä.

    Nimetön

    Rinkussa laajennettiin taloa joku vuosi sitten. Hyvä tuli saunasta. Myös ravintola on hyvä ja näyttääpä olevan käytössä ainakin perjantai-iltaisin. Käytän aina molempia, saunaa ja ravintolaa.

    Viime vuonna kävin Golfpuistossa. Kaippa sellainen parakkitoimisto on jonkun mielestä hyvä. Tai voihan toimisto olla vaikka havumaja. Jos ei osta mitään eikä vaihda vaatteita ei suihkua.. Käyn myös rangella, puttailen, chippailen..Mutta se ett jos ei itse tarvitse klubitaloa, on aika irrelevantti asia eikä tarkoita ettei kukaan muukaan tarvitse.

    KL1

    Muuan ystäväni kävi tuolla lahden eteläpuolella pelailemassa, ja osui sellaiselle kentälle, jolla ei ole mitään pukeutumis- tai peseytymistiloja muille kuin osakkaille. Heille onkin sitten kattoterassi, jossa uima-allas ja muuta kivaa. Kentällä on kokonaista 40 osakasta…

    Ko. kentällä vieraspelaajat vaihtavat vaatteensa vessassa, tai vaikka puun alla. Itse pidän parempana sitä, että kentällä on niin pukeutumis- kuin peseytymistilat kuin ravintolakin.

    Sauna on iso plussa. Aika monessa paikassa on bongattu normikiuas, pitävät sen vaikka olisi energiapihejä saatavilla. Majoitusta hyvin harva tarjoaa. Mitä maksaisi muutama petipaikkaa väsyneelle golfarille olla glubilla, vaikka vinttikerroksessa. Ei tarvitse lähteä kaupunkiin etsimään majoitusta. Siitä saisi käyttöastetta neliöille.

    KL1

    Majoitusta hyvin harva tarjoaa. Mitä maksaisi muutama petipaikkaa väsyneelle golfarille olla glubilla, vaikka vinttikerroksessa. Ei tarvitse lähteä kaupunkiin etsimään majoitusta. Siitä saisi käyttöastetta neliöille.

    Eikös ammattimainen majoitustoiminta vaadi jonkunlaiset luvat, joiden hankkiminen ja ylläpitäminen maksaa?

    Jos ihan Suomea ajattelee, niin aika harvassa ovat ne kentät, joiden lähistöltä ei majoitusfasiliteettejä löydy. Jonkinlaisia kimppapaketteja ovat myös rakennelleet nuo majoitusliikkeet lähikentän kanssa. Niinpä tuntuu pikkaisen epätodennäköiseltä, että klubirakennukseen lähdettäisiin majoittamaan ihmisiä omenahotellityyliin. Ihan käytännön ongelmana tulee heti mieleen ravintolan esillä olevien tuotteiden suojaaminen väärinkäytöksiä vastaan. Tietenkin jotain siirrettäviä väliseiniä voisi ajatella, mutta eipä sekään tunnu kovin helpolta ratkaisulta.

    Sama kohtalo oli Valdelramassakin, jos ei ollut jäsenen vieraana. Lyöntinäytekin piti antaa proolle ennen kentälle menoa.

    Irlannissa pro tarjosi huonetta klubilta yöksi kierroksen painuessa myöhäiseksi, antoipa vielä omat mailansa peliin pientä korvausta vastaan, Onierin mainitsemaa lyöntinäytettä ei tarvinnut antaa. Siinä palvelussa on opittavaa. Olut maksoi neljäsosan suomen hinnoista ja eri merkkien oluthanoja oli pitkä rivi baaritiskillä. Neliöissä ei oltu säästelty klubin baarissa tai sitten on janoista kansaa tuoden mukanaan kassavirtaa.

    Käytämme, vaimoni kanssa, lähes aina klubin peseytymis- ja saunatiloja sekä ruokailemme usen klubilla, joten meille tarpeellisia.
    Kuitenkin ihmenttelen joidenkin klubien varsin hulppeita rakennuksia, josko olisi selvitty vaatimattomammin ja halvemmalla mm. Hill Side!
    Viihtyisä ja mielestäni asiallinen klubi löytyy mm. Porvoo Golfilta.

    Hartolassa on aikaisemman pienemmän rakennuksen tilalle rakennettu kivilinna. Sen hinnan ovat osakkeenomistajat saaneet kokea lisävastikemaksuna. Sillä pelaajamäärällä olisi vaatimattomampi riittänyt.

    Näitä kivilinnoja on liikaa, joista sitten osakkeenomistajat köyhtyy.
    Ihan sama, onko se kunnolla tehty kontti ja kunnon saunatilat (+savusauna?), pelaamaanhan sinne mennään!

Esillä 15 viestiä, 1 - 15 (kaikkiaan 15)
Vastaa aiheeseen: Klubirakennuksien arvo jäsenistölle

Etusivu Foorumit Yleistä Klubirakennuksien arvo jäsenistölle