23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Kiinassa tehdyt kopiot

Etusivu Foorumit Yleistä Kiinassa tehdyt kopiot

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kävin viikolla Shanghaissa torilla katsastamassa mailojen hintoja ja esimerkiksi aivan moitteettoman näköinen Taylor Made 580 driveri maksoi myyjästä riippuen 28-40 euroa pyyntihintana, siis en edes vielä neuvotellut hintaa. Mitä arvauksia itse kullakin on, mistä kyseiset laittomat Taylorin, Callaway, Nike, Titleist kopiot ovat peräisin ja onko komponenteilla mitään yhteyttä aitoihin.

    Moi Petri,

    Muutamia noita on tuotu mun pajalle. Niillä ei ole mitään muuta tekemistä aitojen kanssa kuin ulkonäkö. Jos joku haluaa väittää vastaan, niin mä voin leikata auki yhden TM 580 nupin ja vastaanväittäjän toimittaman kiina version. Kaikki kalliit työvaiheet on kopioissa jätetty tekemättä.

    Eron huomaamiseen riittää muuten monesti jo gripin irroitus. Se brändin nimellä varustettu kopiogrippi on sekin halpa feikki. Vaikka ei luulisi parin taalan gripin olevan liian suuri kustannus piraattikopioijille, niin kyllä ne vaan katteet maksimoi siltäkin osin.

    Totuus on usein tarua ihmeellisempää,

    pelasin nimittäin aiemmin eräällä ’huippudriverilla’, josta pulitin useamman sata euroa. Erään kerran tuli hankittua kiinalainen kopio 10€!, jolla heti ensi kierroksella voitti pisin drive kilpailun, 272 m… kertoo hyvin kuinka ihmisiä vedätetään kalleilla varusteilla

    Joo, en tiedä noista, kiinan kopioista, mutta itse ostin ns. kloonimailan tossa vuosi sitten jenkeistä. Nimikään ei ole sama kuin alkuperäisen, vaan tämä ns. ’rehellinen klooni’ ja kyllä maila ainakin ihan hyvin toimii. Testasin silloin ennen ostoa kyseisen mailan aitoa versiota enkä mitään eroa huomannut…

    En ottanut mitään kantaa siihen, onko kopiot yhtä hyviä kuin aidot. Alkuperäinen kysymys oli:

    ’Mitä arvauksia itse kullakin on, mistä kyseiset laittomat Taylorin, Callaway, Nike, Titleist kopiot ovat peräisin ja onko komponenteilla mitään yhteyttä aitoihin.’

    Vastaus siihen tuli mun edellisessä kirjoituksessa. Lisätään nyt siihen vielä, ettei ne kopioiden varretkaan tietenkään ole aitoja. Esim TM käyttää ajureissaan .350′ tipillä olevia varsia. Kopioijat hankkivat halvimpia .335′ varsia mitä löytyy ja maalaavat ne merkkimailan väreihin. Millään mailan komponentilla ei siis ole mitään yhteistä aidon kanssa.

    Ovatko kopiot sitten niin hyviä, että ’niillä voi voittaa pisin draivi kilpailun’? Se nyt ei varmaan ole mailasta kiinni. Kylmä fakta vaan on, että piraatteja ostamalla tukee jonkun varkaan toimintaa.

    Lyöntiin vaikuttaviin tekijöihin en osaa ottaa kantaa, mutta muutamaan (3-4) olen kentällä kuullut miten kloonien varsi on katkennut lavan liittymäkohdasta. Joka kerta on kyse ollut lähes uudesta mailasta. Takuun perään tuskin kannattaa Kiinaan asti lähteä kyselemään 🙂

    Mulla on lähtenyt uusista TM:stäkin lapa irti.

    Toki, toki. Näitäkin on, mutta takuuasiat kävivät varmaan vähän sujuvammin, tai ainakin lähempänä ? Tosiasiahan on, ettei uutta virheetöntä mailaa oikein käytettynä rikki saa.

    OT: Onko jollakin muuten ollut ongelmia takuiden kanssa, jos uusi maila normaalikäytössä (vaikka joitain Top Fliten malleja kiviksi haukutaankin, poisluen kuitenkin normaalikäytöstä esim. yhteistyöyritykset _oikeiden_ kivien kanssa), syystä tai toisesta hajoaa.

    Edelleenkin; jos hyvän ja toimivan driverin on saanut 20 – 40 eurolla ja se meneekin rikki, kannattaako takuista paljoa huolestua? Osta niitä sitten pari kolme kappaletta kerralla!

    Se on taas jo ihan toinen juttu. Itse olen aina halunnut ostaa laadukasta, ettei pettymyksiä tarvitse kokea.

    Jos kuvittelen esimerkkitapaukset

    1st verse:

    I Ostan Kiinasta rautasetin. Kloonit jostain hyvästä tuotemerkistä 40 e / maila = 320 e

    II Kolmannella kierroksella seiskasta katkeaa varsi.

    III Jurppii…

    IV Soitan Hekkaselle ja yritämme epätoivoisesti selvittää minkäköhänlainen varsi mailassa nyt on.

    V Jurppii…

    VI Lähetän lavan Hekkikselle Ouluun 10 e

    VII Hekkis laittaa uuden warren mailapajassaan Olulussa ja lähettää seiskan takaisin. 30 + 10 e.

    VIII Maila on ihan erinlainen kuin muut. Pallo lentää korkeammassa kaaressa yhtä pitkälle kuin I6

    IX Jurppii…

    X Seuraavana päivänä I5 varsi katkeaa

    XI Jurppii…

    XII Annan mailat veljenpojille (6 ja 8v.)

    XIII Jurppii…

    Kustannukset 320+10+30+10 = 370 e => Jurppii…

    2nd verse: Ostan käytettynä kunnon mailat 500 e joilla pelaan ainakin 5 v.

    Valitsin jälkimmäisen, mutta en tuomitse ensimmäistäkään.

    Kopioiden laatu ei välttämättä ole ongelma. Ne voi olla ihan toimiviakin, vaikka ne halvimmista mahdollisista osista on kasattu. Mä en vaan ymmärrä miksi ihmiset haluaa tukea noita varkaita ostamalla piraatteja. Jos halvat mailat haluaa, niin saahan niitä muitakin kuin piraattikopioita. Eihän niillä piraateilla ole mitään muuta tekemistä alkuperäisten kanssa kuin ulkonäkö. Biltemasta saa samaan hintaan setin ja siinä on takuu mukana.

    Jotku ihmiset ei vaan tajua, että piraattien käyttäminen ja sillä tuulettelu on _helvetin_ tyylittöntä. Köyhät ostaa piraatteja, että rahat riittävät myös maksalaatikkoon.

    Jotkut antavat rahansa mieluummin mailatiehtailijoille, toiset taas lapstyövoiman käyttäjille ja huumediilereille.

    Tarinan opetus… osta alkuperäisiä, mutta halpoja, äläkä maksa brändistä…myös alkuperäiset valmistetaan Kiinassa ja muualla Aasiassa…

    Henkan esimerkit heitti aika pahasti vaan siinä, että Kiinasta saa esim. Callaway x-16 kopiot + big bertha draiveri+puu3+puu5+taylor made rossa monza+nahkabägi(callaway)+matkasuojus(callaway)+kenkälaukku=170€

    Ja hyvin on toimineet…tuttu olisi halunnut ostaa nahkabägin, tarjosikin siitä 250€, en voinut olla kertomatta hankintahintaa, niin kyllä oli kaveri ihmeissään…

    Aika hupaisaa – ja joidenkin osalta lapsellista – kirjoittelua. Alkuperäinen aihe on toki hyvä ja mielestäni keskustelun arvoinen.

    Muistan nähneeni kesän aikana jossain suomalaisessa golflehdessä lyhyen artikkelin jonka mukaan lähes puolet merkkimailoista valmistetaan kaukoidässä ja osuus kasvaa nopeasti. Se varmaan pitää paikkansa, siirtyyhän lähes kaikki teollisuus yhä enenevässä määrin sinne.

    Lisäksi useassa lähteessä on kerrottu että osa siellä myytävistä halpis-mailoista on laatutavaraa. On ymmärrettävää, että suomalaiset mailakauppiaat ovat nyrpeänä siitä että niin monet ovat hommanneet mailansa kaukoidästä. Mutta toisaalta asia on niin, että eiköhän se kuitenkin ole jokaisen oma asia millaisilla mailoilla pelaa. Olipa ne sitten aidot tai kopiot. Kuulin myös erään suomalaisen pron sanoneen kopiomailoja testattuaan ettei lyöntituntumassa huomannut mitään eroa vastaaviin aitoihin.

    Eksyin itsekin hieman aiheesta, mutta totean yhteenvetona em. seikoista johtuen että todennäköisesti osa halpismailoista on aivan samaa tavaraa mitä ostamme kaikkien välikäsien, verojen, tullien ja markkinointikulujen jälkeen täällä kotimaassa MONINKERTAISEEN hintaan.

    PS. Oletteko muuten kiinnittäneet huomiota missä suurin osa merkkivaatteistanne ja muista merkkituotteistanne on valmistettu?

    Aika surullista, jos jotkut ihmiset ajavat muutaman sadan euron säästön oman maant talouden ja rehellisten liiketoiminnan tukemisen edelle. Puhun nyt selkeistä piraateista (varastetuista tuotemerkeistä, joita käyttäviä tuotteita eivät rehelliset liikemiehet valmista), en kopioista.

    Säälittävintä on se, että piraatteja ostavat ihmiset eivät voi myöntää sitä, että heillä ei ole varaa ostaa aitoja ja osta ’rehellisiä’ kopiomailoja vaan heidän täytyy leikkiä rahamiestä piraattimailojensa kanssa. Samat tyypit ovat onnellisia virosta ostamiensa ’Adibas’-lenkkarien kanssa.

    Piraatteja ostavat ihmiset tukevat harmaata taloutta, ihmisten eriasrvoisuutta tukevaa ’vihamielistä’ globalisaatiota ja suoranaista rikollisuutta. Piraattejahan myydän esim. venäjällä alihintaan rahanpesutarkoituksessa.

    No, kukin toimii tyylillään. Itse ostan aidot merkkimailat tai komponenteista kootut laatumailat säästämällä muutaman päivän palkan kunnes olen kehittynyt pelaajana tarpeeksi. Siihen asti pelaan tyytyväisenä ja häpeilemättä halpis Wissoneita, joilla BTW tehdään niitä paareja ihan yhtä paljon kuin kopio Callawayllakin.

    Eihän se Kiina ole tässä pointtina.

    Se on, että 170 eurolla ei todellakaan osteta Callawayta tai Taylormadea tuollaisissa kokonaisuuksissa.

    Silloin ostatte piraattituotteen, jonka joku on puhtaasti hyötymistarkoituksessa teettänyt niin halvoista materiaaleista ja niin halvalla työllä kuin mahdollista. Mitähän tuo mahdollisimman halpa työvoima mm. Kiinassa on?

    En tiedä päteekö sama golfmailoihin, mutta Aasian valtioissa tehdän paljon ns. ’genuine fake’ tuotteita.

    Tehdas A, B ja C saavat tarjouksen korporaatiolta (Nike, Adidas, Fila, …). ’tehkää meille 500 000 kpl paitoja’.

    Tehtaat säästävät kaikessa ja repivät sen työntekijöiden selkänahasta. Lopulta ei jää muuta mahdollisuutta kuin ostaa kangasta 750 000 kappaleeseen ja valmistaa tuo määrä aitoja paitoja. Ylimääräiset, genuine fake paidat, 250 000 kpl myydään eteenpäin ostajan selän takana. Tästä omasta myynnistä saadaan kate, jolla selvitään hengissä.

    Tämän lisäksi on tietenkin fake-paitoja joiden laatu ei ole ihan samalla tasolla kuin aitojen paitojen.

    Varmaankin nuo kopiot ovat tehty jostain tosi halvoista materiaaleista, mutta parasta niissä on se, että itse en osaa erottaa niitä aidoista. Seurani PRO:kin testasi minun kopio Big Bertha-draiveria ja sanoi, ettei löydä mitään eroa aitoon, varsikin tuntui hänelle täysin samalta.

    Onko sitten niin, että on ihan sama tehdäänkö maila halvoista/paskoista materiaaleista tai hyvistä/kalleista? En usko niin…

    Minä pelaan kopioilla, koska rahaa ei ole yhtään ylimääräistä. Näin saa pelata halvoilla ja erittäin laadukkailla mailoilla 🙂

    Herneitä pliis

    Ei kai täällä kukaan mitään golfpalloja nenäänsä vedä? Omassa viestissäni esitin omat syyni olla ostamatta kopioita. Joku toinen taas esitti syynsä ostaa niitä…

    Mielestäni kaikki harmaan talouden ja rikollisen toiminnan tukeminen on tuomittavaa. Tuotemerkkien oikeilla omistajilla taas ei ole paljon varaa pilata mainettaan esim. lapsityövoiman käytöllä.

    Mutta ei kai sillä mitään väliä ole, kun halvalla on saatava. Jos itse pelaisin piraattimailoilla en sitä ainakaan julkisesti toitottaisi.

    ’Minä pelaan kopioilla, koska rahaa ei ole yhtään ylimääräistä. Näin saa pelata halvoilla ja erittäin laadukkailla mailoilla :)’

    Usko pois – vaikka mailat näyttäisivät merkkivehkeiltä, niillä ei ole mitään tekemistä laadun kanssa. Ne on nimenomaan halvimmista ja huonoimmista osista mahdollisimman halvalla (eli huonosti) kasattuja. Paljon parempaa laatua saa ostamalla vaikka minkä halpamerkin mailoja, koska niissä ei ole tuhlattu rahaa merkkimailojen matkimiseen.

    Monessa viestissä on uskoteltu, että osa piraateista olisi ’aitoja mailoja, jotka on jonkun ihmeellisen sattuman kautta päätyneet Shanghain torille myyntiin’. Voisiko joku toimittaa mulle tutkittavaksi yhden sellaisen? Vähän vaikea uskoa tuollaiseen urbaaniin legendaan, kun yhtään todistuskappaletta en ole nähnyt.

    Oikea termi kyseisille mailoille on ’piraatti’, ei missään nimessä ’klooni’ tai ’kopio’, tätä eivät kaikki tässä ketjussa tunnu käsittävän. Kehoitan tarkistamaan termin merkityksen sanakirjasta, jos sanan oikea merkitys ei muuten napsahda.

    Mielestäni on säälittävää oikein kehuskella piraattimailoilla, jos piraattituotteen olisin jostain ostanut niin en varmasti sitä koko maailmalle kailottaisi. Pitäisin turpani kiinni ja antaisin muiden hiljaa luulla, että omistaisin alkuperäisen.

    VP on täysin oikeassa kirjoittaessaan ko. piraattien laadusta, itseasiassa laadusta ei voi edes puhua – sitä ei yksinkertaisesti ole. Piraatit näyttävät kaukaa katsottuna alkuperäiselle, mutta jo hieman lähempi tarkastelu osoittaa huikean eron alkuperäiseen (huono maalin viimeistely ym.).

    Mailojen toimivuuteen en edes viitsi ottaa kantaa, useimmille klubituuppareille on nimittäin melkein sama millaisen mailan käteen antaa – peli ei siitä oleellisesti muutu mihinkään suuntaan.

    Joo, nyt on hieman ’päivitettyä’ tietoa ainakin minun osalta. Kiinan tuontimailana ’clevelandin’ wedge. Kyseisen mailan lavassa olevat urat (tai miksikä niitä kutsutaan?) on tehty aikalailla ’kiinalaiseen’ tyyliin. Urien reunat ovat ns. viimeistelemättä, pallosta jää mailan lapaan aika moinen määrä pallon pintaa joka lyönnillä, eli pallo on jo yhden lyönnin jälkeen pahasti naarmuilla ja 10-15 lyönnin jälkeen pitää jo harkita pallon vaihtoa. Tästä syystä ko. maila jää pois ainakin minun bägistäni, tulee pidemmän päälle aika kalliiksi…

    Nimetön

    Aika usein naissa keskusteluissa on ’meidan seuran pro’ tai ’eras pro’. Pankaa nimet vaan esiin, niin noihin vois edes joskus uskoa 😉

    Ja toisaalta tunnen muutaman pron (en laita nimia koska eivat ole suomalaisia ja Suomessa, niin silla ei ole talla palstalla valia), jotka omistavat klubilla proshopin. Niille kun joku passi menis elvistelemaan, etta ’taa kiinalainen piraatti se vasta vehje on! koita vaikka!’, niin voihan se sulle vastahakoisesti jotain myonteista siita sanoa (asiakaspalveluammatissa kun on), mutta fakta on se, etta kylla se sut kiroaa heti sun selan takana kahdesta syysta: veit silta mahdollisen diilin ja viela elvistelet silla seka etta olet yksi niista golfareista jolle ulkonako on sisaltoa tarkeampaa.

    En ma tieda, mutta jos joku mulle tulis elvistelemaan piraattiaan ja tarjoamaan jopa koetille, niin kylla ma sille vastaisin et ’ pelaile vaan omillas’

    Olitko työmatkalla vai lomamatkalla?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 30)
Vastaa aiheeseen: Kiinassa tehdyt kopiot

Etusivu Foorumit Yleistä Kiinassa tehdyt kopiot