16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

Kierrostulos alle oman iän?

Etusivu Foorumit Yleistä Kierrostulos alle oman iän?

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Katselin tuossa yhtä uutiskirjettä suomesta, jossa todettiin että ensi viikonloppuna vietetään vanhimman suomalaisen synttäreitä. Ikää taisi olla rouvalla jonkin matkaa yli 110 vuotta. Tuosta tuli mieleen kova tavoite, pelata joskus kierros alle oman iän. Tunteeko kukaan Suomessa pelaajia jotka moiseen pystyy? Oletteko sattuneet samaan peloiporukkaan? Sillon tällöin näkee kentillä pelaajia jotka ovat 80-90 ja pelaavat melko alhaisella händärillä. 32 vuoden iällä ja hyvän kierroksen 90 lyönnin määrällä tuo tavoite tuntuu itselleni vielä aika kaukaiselta, mutta ehdottomasti tavoittelemisen arvoiselta 🙂

    Tohon tietysti vaikuttaa hyvin paljon se (sen osaamisen lisaksi) mista pelaa ja millasella kentalla.

    Mutta otetaan esimerkiksi ihan maailman huippu: Gary Player on 69 ja rapiat ja hanen tuloskeskiarvonsa viime kauden Champios Tourilla oli 72.5. Ei siis kovin helppoa. Toisaalta, noi jannut ’joutuu’ edelleen pelaamaan kentat taysi mittaisina ja onhan se varsin vaikeaa pelata tasaisesti alle 70 kierroksia, kun par4:set on luokkaa 450-470 jaardia.

    Varmasti kuitenkin pystyy alle ikansa pelaamaan, jos hanet laitetaan esim Vuosaareen pelaamaan valkosilta, tai jopa sinisilta. Mutta se onkin jo ihan eri juttu se.

    Tuo taitaisi olla jo aika kova suoritus. Toki siihen jotkut on pystynytkin, uskoakseni ehkäpä joku meistä GP:läisistäkin. Mutta yhdellä toisella forumilla kerran kovasi keskusteltiin ’oletko pelannut ysin, alle ikäsi’. Niitähän jo sitten löytyykin. HCP:kin menee päinvastoin 🙂

    Itsellä viimekesältä ennätys +4. Ensikesänä ajattelin päästä scratchiin ja alkaa pelaamaan ’undereita’ 🙂

    Ole

    Talin ikinuori Pesa Nurminen pelasi joku vuosi sitten alle oman ikänsä.

    Canal+ golf tv newsissä oli tänään tarinaa 91 vuotiaasta ukosta, joka oli pelannut alle ikänsä 1650 kertaa….

    Kyllä hyväkuntoinen 90-kymppinen tai 80-kymppinen saattaa ’helpostikin’ pelata ikänsä alle, mutta kuka on _nuorin_ oman ikänsä alle pelannut ?

    Jaa, kukahan olisi Suomessa nuorin, en tiä, mutta muutama vuosi sitten parempien viheriöitten äärelle siirtynyt porilainen Erkki Lehto pelasi muistaakseni 81-vuotiaana tuloksen 80.

    Hänen maallisen kotiseuransa jäsenet Kalaforniasta voinevat tarkistaa ja vahvistaa asian.

    Erkki oli muutenkin vallan golfillinen mies. Ehti aloittamisensa jälkeen (joskus vuonna 1943) pelata kohtuullisen monta vuotta.

    Rauha Erkin sielulle, hyvää mieltä sinne jonnekin, ja meiltä muilta lakki pois päästä.

    Jos elämää on tämän jälkeen, toivon, että tiiamme vielä joskus yhdessä links-kentällä.

    US Senior Tourilla joku 61-vuotias pelasi 60 pari vuotta sitten. Se on kai ’virallinen’ ennätys, josta on aika paha panna paremmaksi.

    Nimetön

    In 1979, he became the first player to score below his age; he shot 67 and 66 in the Quad Cities Open at the age of 67. (Virallinen USPGA kilpailu)

    In 1983, at age 71, he shot 60 at his home course, The Homestead

    Nimetön

    Edelliset yleisesti tunnetut tiedot Slammin Sam Sneadista (in memoriam) taustaksi tämän keskustelun aiheeseen, joka koski suomalaisia vastaavia urotekoja.

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Kierrostulos alle oman iän?

Etusivu Foorumit Yleistä Kierrostulos alle oman iän?