26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Kenttien perushoitaminen – Kenttämestarit hoi!

Etusivu Foorumit Yleistä Kenttien perushoitaminen – Kenttämestarit hoi!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hei, Olen useammallakin kentällä huomannut sekä myös henkilökunnalle asiasta maininnut, että pienillä toimenpiteillä voisi kentän yleisilmettä sekä viihtyvyyttä parantaa. Kyseessä ei ole multi-investointeja vaativia toimenpiteitä vaan ihan perussiisteys sekä kunnossapitotoimia. Tällaiset toimet ovat omalta osaltaan edistämään sekä kentän/seuran omien pelaajien, että kentällä vierailevien pelaajien pelaamista sekä viihtyvyyttä. Tässä muutama esimerkki; Teeboxien siisteys(katkenneet tiit, roskat jne. siivotaan pois päivittäin), kenttämerkintöjen oikeellisuus tarkistettaisiin vähintään viikottain (etäisyysmerkkien paikallaan olo, esteiden reunamerkit jne.), esteiden reunamien siisteys/muokkaaminen (jos pallo on mennäksen bunkkeriin, niin ei sen pitäisi pysähtyä bunkkerin reunalla törröttävään ruohotuppaaseen), kenttäkartta/väyläopas vierapelaajille ilmaiseksi (joillakin kentillä tämä pelaajan arvostama opas on jo saatavilla ilmaiseksi, mutta useilla kentillä edelleen ajatellaan, että vieras greenfeen lisäksi siitä on rokotettava 5-10€(kertoo kentän ahneudesta). Teeaikojen varaaminen maksuttomasta tai pvm hintaisesta numerosta. On valitettavaa, että varsinkin kentät, jotka käyttävät Nextgolf-palvelua ovat ajautuneet tilanteeseen, missä vieraspelaajilta jo varausta tieduteltaessa pakotetaan soittamaan maksulliseen 0600-numeroon. Uskon, että näin jää moni varaus tulematta ja siten vieraspelaajatkin. Jos kentällä on niin heikko talous, ettei se kestä muutaman satasen puhelinkuluja, niin kentän pitäisi kyllä harkita toimitusjohtajan/taloudenhoitajansa vaihtamista. Uskon, että tähän kirjoitukseen tulee kommentteja sekä puolesta, että vastaan, mutta eniten kiinnostaa kenttämestareiden näkemykset, että miksi mainitsemieni esimerkkien kaltaiset perustoimenpiteet olisivat hankalia suorittaa?

    KL1

    Tällä forumilla kenttämestarit ovat harvassa, mutta eiköhän noihin kysymyksiisi ole perin yksinkertainen vastaus ja se on raha. Kaikki maksaa, siis IHAN kaikki, ja käytettävän rahamäärän ollessa rajallinen, on (jonkun) päätettävä mihin raha käytetään.

    KL1

    Aivan erikseen tuosta väyläoppaasta.

    Lähes jokaisella Suomen kentällä on väylätaulu kunkin reiän alussa, josta voi tutkailla tarvittavat tiedot. Kytäjä muistaakseni aloitti ilmaisten väyläoppaiden jakamisen lähinnä siksi, että ko. kenttäyhtiö katsoi parhaaksi olla pystyttämättä väylätauluja. Syytä tähän en tiedä, mutta ilmaisen oppaan jakaminen on tuossa tapauksessa perusteltua.

    Muistan, kun kävin Kytäjällä ensimmäisen kerran. Oltiin elokuun alussa ja oppaat olivat loppu. Että semmoista palvelua siellä. Kaiken lisäksi ne oppaat olivat perin halvalla tehtyjä paperisia taitoksia, ja päältä jo näki, ettei niitä ollut tarkoitettu käytettäväksi useita kertoja. Jos vertaa niitä monen muun kentän upeasti tehtyihin muovisiin tai muovitettuihin väriteoksiin, voi hyvin ymmärtää miksi jotkut kentät pyytävät rahaa laadusta.

    Kaiken lisäksi perin monen kentän nettisivuilta löytyy väyläopas, jonka voi parhaassa tapauksessa ladata puhelimeensa tai tutkailla sitä sieltä nettisivuilta. Nykyaikana erillinen väyläopas alkaa siis olla melko lailla tarpeeton, etenkin jos sellaisen valmistamiseen käytettävästä rahasummasta pieni osa käytettäisiin ladattavan oppaan kyhäämiseen.

    Rahastaan tarkat voivat siis joko käyttää nettiä tiedon saamiseen sitä kakkoslyöntiään lyödessään, tai punnita mielessään kestääkö lompakko investoimisen laadukkaaseen väyläoppaaseen, jota voi käyttää vielä vuosia myöhemminkin. Myös voi miettiä kuinka tärkeä moinen opas omaa peliä varten on ylipäätäänkään, useimpien golffareiden lyönnit kun karkailevat muutenkin sinne sun tänne…

    Mitä kentänhoitoon tulee, niin ei kyse pelkästään ole rahasta, vaikka se tietysti käytettävissä olevan ajan määrittääkin. Asioita voi kuitenkin tehdä paremmin (järkevämmin) ilman lisäkustannuksia. Toki se joskus edellyttää sitä, että vähintäänkin kentänhoidosta päävastuussa oleva miettii asioita. Yksi silloin tällöin vastaan tuleva ja kummastuttava juttu on leikkuutöiden tekeminen ensimmäisten lähtöjen jälkeen. Eikö olisi helpompaa tehdä ne aina ennen ensimmäisiä pelaajia? Kumpienkaan (kentänhoitajien eikä pelaajien) ei tarvitsisi odottaa ja aikaa säästyisi kentänhoitajiltakin.

    Väyläoppaasta myös erikseen. Eri mieltä edellä kirjoittaneen sen tarpeellisuudesta peruspelaajien käytössä. Usein näkee pelaajia (vieraskentällä pelaamassa), jotka olisivat todellakin säästäneet lyöntejä jos olisivat vaivautuneet etukäteen vähän perehtymään oppaaseen. Kaipa niitä tauluja on tiiboksissa vilkuiltu, mutta ei vissiin kovin ajatuksen kanssa.
    Cädärillä jaettavat/myytävät oppaat on hyvä juttu; joskin itse pitäisin vielä tärkeämpänä sitä, että väyläkuvaukset löytyisivät sähköisessä muodossa nettisivuilta. (On todella ärsyttävää jos niitä ei ole.) Itse tykkään ottaa vieraskentillä käynneistä ”kaiken irti” ja tehdä vähän game plania etukäteen. Miettiä mailavalintoja yms. Tuntuu jotenkin hukkaan heitetyltä ajalta mennä uudelle kentälle ilman valmistautumista huitomaan.
    Ja väyläkartat luonnollisesti firman piikkiin tulostettuna ja old school -tyyliin kynämerkinnöin varustettuna 😀

    Kentänhoitajille löytyy kyllä tarkeämpääkin tekemistä, kun Bogeytonin luettelemat ongelmat.

    Bogeytonin kannattaisi vilkaista peiliin, josta saattaisi näkyä ”minulle kaikki ilmaiseksi -saituri” joka vielä haluaisi jättää tiinpätkät ja muut roskat muiden korjattavaksi.

    Meistä jokainen golfari voi korjailla roskat roskakoriin/tiipätkäpurkkiin samalla kun odottelee lyäntivuoroaan (ihan samalla tavoin kuin pallon alastulojärjet griineillä). Samalla tavoin nostaa pystyyn estepaalut, jos huomaa niiden kaatineen. Mitä tulee väyläinfoon, ne näkee nykyisin hyvinkin kännykästä ja mitan lähes kaikki katsovat kellosta tai laserilla. Jos pallo jää bunkkerin reunalla olevaan ruohotupsuun, muistat ihan perussäännän: ”pelaa kenttä sellaisena kuin se on ja pallo siitä, missä se sijaitsee”.

    KL1

    Tässä ilmainen vinkki: Ota jokaisella tiipaikalla valokuva siitä väylätaulusta, niin voit tutkia sitä koko reiän ajan.

    Toinen ilmainen vinkki: Siivoa IHAN ITSE ne tiitikun pätkäsi tiipaikoilta ja vie ne kentälle tuomasi OMAT ROSKASI pois tai roskikseen. Tällä tavoin kenttämestari voi keskittyä siihen olennaiseen.

    KL1

    Downhill, tuosta leikkuujärjestyksestä on tällä palstalla ennenkin keskusteltu ja kenttähenkilökunnaltakin asiantuntevia kommentteja saatu. Niitä sen enempää kertaamatta heitän pallon takaisin.

    Käypä keskustelemassa tästä asiasta oman kotikenttäsi kenttämesterin kanssa ja kerro sitten meille kaikille hänen näkökantansa asiaan, ja etenkin syy miksei juuri hän ohjeista henkilökuntaansa tekemään asiat haluamallasi tavalla.

    P.S. Joillakin kentillä ensimmäiset pelaajat starttaavat aamulla jo viiden jälkeen. Mihin aikaan leikkaajien pitäisi lähteä töihin, jotta SINÄ saisit pelata häiriöttä..?

    Hei Bogeyton! Ensimmäisenä herää kysymys, että oletko minkään kentän osakas? Jos et ole niin…ole hiljaa! Sinä maksat silloin kenttäyhtiön määrittämän greenfeen ja se on siinä! Me tuotamme palveluita juurikin yhtiön määrittämien raamien puitteissa (budjetti). Näillä Suomen nykyisillä greenfee-hinnoilla ei parempaan pysty, oikeastaan palveluja pitäisi suorastaan huonontaa.
    Leikkurit lähtevät aamulla klo 6 liikkeelle ja jos se on liian myöhäinen ajankohta joillekkin niin pahoittelen tilannetta! Siis tämä tilanne omalla kentällä…
    T: yksi kenttämestari

    Laitan nyt minäkin korteni kekoon tässä kohtaa!

    Roskat! Niin siihen teeboxissa olevaan kuppoiin laitetaan kaikkea mahdollista alkaen banaaninkuorista! Ne ovat ihan tarpeettomat! Jokainen voi ottaa omat teepätkänsä taskuun ja laittaa seuraavaan vastaan tulevaan roskikseen – ihan sama pätee eväspapereihin ja -puseihin! Ei ole iso vaiva ei!

    Väyläoppaat! On ne hyvät olla olemassa jossain muodosssa vieraskentällä ainakin kun ekoja kertoja kiertää. Mutta s epaperinen … ei niitä kukaan kuitenkaaan tai sanotaan nyt harva niitä kierroksen aikana sitten katselee. Ne väylätaulut ja kuten edellä lkirjoitettiin voi ottaa niisstä kuvan! tai stoinen vaihtoehto – jota itse kannatan – on kunnon golfkello josta näkee kaiken tarpeellisen .. ja vähän ylikin.

    Ruohonleikkuut! Kaikilla kentillä ei vaan yksinkertaisesti layout anna myöten leikata väyliä ja greenejä pelaajan kannalta edullisimmalla tavalla. Tässä mietitään myös miten paljon leikkaajille tulee siirtymiä yms sekä heidän kaffetauotkin tuovat omat osansa työjärjestyksen suunnitteluun! Pikku odottelu silloin tällöin ei haittaa mitään jos vaihtoehtona on kiirellä leikattu alue, väylä tai greeni!

    Teeaikojen varaus! Jos joku tapa varata ei miellytä niin voi vallan hyvin äänestää toimitatapaa jaloillaan ja olla sellaiseeen paikkaan menemättä … jos kerran koko euroa ei voi laittaa teeajan varaamiseen!

    Muutenkin melko paljon on kentällä porsaita jotka ovat viime aikoin yleistyneet: ei laiteta tolppaa paikoilleen jos sen on irroittanut maasta lyönnin ajaksi, väylillä ei paikata divotteja tai haeta niitä takaisin kuokkimaansa koloon, greenillä alastulojäljet paikataan huonosti tai ei ollenkaan, Bukkereissa haravointi onnetonta puuhaa (olisko keväällä järjestettävä bunkkerein haravointikurssi pakollisena opintona ?) roskat tulikin jo aiemmin esiin, mitä muuta … paljon muutakin mutta nyt tärkeimmät olivat tässä!

    Nimimerkki …. hcp7, 30 vuotta pelattuna 38 maassa kaikkiaan 321 erilaista klubia nähtynä!

    KL1

    Golfermanin suosittelemat golfkellot ovat kieltämättä ihan hauskoja vempeleitä, mutta kun se data on monesti kovin puutteellista, niin kelloista voi olla joskus enemmän haittaa kuin hyötyä, mittojen paikkansapitävyydestä puhumattakaan.

    Omalla kotikentällänikin meidän perheen kello jättää tunnistamatta pari vesiestettä ja useamman bunkkerin. Suunnittele siinä sitten peliäsi…

    KL1 .. mikä kenttä? Olen Garminin kanssa pelanut aika monta kenttää ja isoimmat huomiot ovat olleet pikku heittoja mitoissa luokkaa alle +- 10 metriä ja jaa jossain oli joku bunu jota ei ollut. Mutta kun ottaa silmän käteen niin senkin huomasin …mutta en nyt muista millä kentällä se oli…

    KL1

    Juu,Garmin…

    Kuluvan vuosikymmenen alkupuolella kävin Aura Golfissa tuomaroimassa M55-kisaa. Kentän merkkaamisessa apunani oli paikallinen puuhamies, jolla oli Garminin S1. Siihen aikaan tuomarit vielä maalasivat etäisyysmerkkejä väylille osoittamaaan etäisyyttä viheeiön etureunaan. Tämä homma oli yksinään tehtynä aika työlästä, mutta kahteen pekkaan paljon helpompaa.

    Noh, tällä puuhamiehellä, jonka etunimi on Risto, oli tuo kello, ja sen nähtyäni luulin, että semmoisen kellon ostamalla etäisyysmerkkien maalaamine sujuisi murto-osassa nykyisestä. Harhaluuloni karisivat viimeistään takaysin ekalla parkolkilla, jossa kello näytti etäisyydeksi viheriölle noin 250 metriä.

    Sittemmin asiaan enemmän vihkiydyttyäni olen ymmärtänyt,että gps-kellojen tarkkuus ja ziten myös hyöty riippuu ennen kaikkea mittausdatan laadusta ja sen jälkeen kellon laskentatehosta. Oman ja muidenkin ihmisten kokemuksen perusteella mittadatassa on puutteita eikä mittatarkkuudessakaan ole aina kehumista.

    Summa summarum: Etäisyyttä mittaava kello on hyvä apuväline, mutta sen tuottama tieto ei ole kovin luotettavaa eikä metrilleen tarkkaa.

    EDIT: Golferman: Jos sen bunun näkee silmällä eikä kellon datassa sitä tarvitse olla, niin miksi semmoiseen kelloon kenenkään pitäisi investoida satoja euroja..?

    SELVÄ!

    KL1

    Roteva kannanotto Keeperiltä…

    Outoa keskustelua? Onko se kenttämestarien vika, jos ei osaa lyödä määrämittaisia lyöntejä ja jos mittarihärpäkkeet näyttävät väärin? Golf on taitolaji ja sitä ei pidä härpäkkeillä hidastaa ja pilata!

    KL1

    Samaa mieltä! Nyt heti ammattilaisilta pois ne peliä hidastavat stroke saverit ja ennakkoon tehdyt muistiinpanot! Kyllä niillä taidoilla pitää osata reikä löytää ilman moisia turhakkeitakin!

    Kohtahan niitä ehkä taidetaan rajoittaa, ainakin viheriöillä. Mutta tällä ei ole enää mitään tekemistä kenttämestareiden kanssa.

    Muutama yleisluontoinen toteamus kentän arjesta.

    Mitä kenttämestari tekee päivittäin eniten työssään? Päättää siitä, mitä ei tehdä. Taukotuvan taululla on loppumattoman pitkät to do – listat, josta joutuu jatkuvasti pyyhkimään pois tekemättömiä pikkuhommia, koska uutta pukkaa tilalle.

    Toinen periaate kentänhoidossa on, että elävät ensin ja matalammasta alkaen. Kentällä, jossa laistetaan perushoitotöistä, ei pitkän päälle hyvä heilu. Kokeiltu on.

    Pelaajasta tuntuu pikkuasialta toivoa, että tiiboksit siivottaisiin edes kerran päivässä. Kentänhoidon näkökulmasta tuntuu joskus vielä pienemmältä asialta toivoa, että roska laitettaisiin sinne minne se kuuluu, kun se kerran on jo kädessä valmiiksi. Katkeamaton tii poimitaan yleensä talteen, katkenneessa on tietysti kaksinkertainen työ.

    Tekstinpätkään (en osaa sitä virkkeenäkään pitää) jossa on 618 merkkiä välilyönteineen, olisin toivonut isoa välimerkkiä, ehkä jopa kappalejakoa. Varsinkin, kun se alkaa tiiboksien siisteyden puutteesta ja muutaman välivaiheen kautta päätyy päivittelemään kenttäoppaiden hintaa ja kenttien ahneutta. Olisi sitten kenttämestarin helpompi hahmottaa, mitä häneltä odotetaan. Me ei kirjallisuuden hintaan voida vaikuttaa.

    Joku myöhemmissä viesteissä toivoi, että kenttä olisi kauttaaltaan leikattu ennen puoli kuutta, jolloin pelaajia alkaa kentälle ilmaantumaan. Viheriöillä tämä yleensä onnistuu, ei noille ihan virkuimmille mutta hiukan myöhemmin lähteville. Väyläleikkuuseen menee yleensä viidesta seitsemään tuntia kahdellakin koneella, joten siinä alkaa olla jo haastetta kylliksi.

    Helpointa olisi, mikäli pelaajat omalta osaltaan auttaisivat asiaa. En nyt naputa alastulojäljistä tai lyöntijäljistä, nehän kaikki jo korjaavatkin, eikö niin 😮 Roskat roskiksiin ja teitten jämät kuppeihin, paalut suoraan kun niitä on irroteltu ja sitä rataa.

    Tätä kirjoitustani älköön tulkittakko siten, että me kenttämestarit ei haluttaisi pitää kenttiä siisteinä ja tarjota pelaajille parasta mahdollista pelikokemusta. Paremmin kohdistettu kritiikki antaa parempia vastauksia ja saattaa hyvässä lykyssä johtaakin johonkin 🙂

    Hei, kuten arvasin, niin kirjoitukseni saa kommentteja puolesta ja vastaan. Se mikä ihmetyttää on, että useampikin vastaaja olettaa, etten ole osakas tai en itse pitäisi omista teepätkistä tai roskista huolta. Ilmeisesti tapananne on, että oletetaan toisen olevan sottapytty ja kirjoittavan asioista vaan koska ei itse jaksaisi, ei olisi varaa tai ei osaisi niitä tehdä. Voin taata, että osaan tehdä mainitsemani asiat (siivous, teeboxien kunnossapito sekä väylien lukeminen ja oppaiden käyttö/hankinta) ja minulla myös sattuu olemaan varaa pelata golfia ja maksaa sen tuomat kustannukset. Kirjoituksellani halusin tuoda asiat esiin, koska mielestäni jos ja kun asiat tuo esiin, niin niille voidaan tehdä jotain eikä vaan mumista siellä metsikössä itsekseen ja sitten ihmetellään miksi mitään ei tapahdu. Avoimen vietinnän ja kommunikoinninn avulla uskon, että Suomessakin saadaan asioita aikaiseksi vaikkakin pienin askelin. Olen kirjoittajien kanssa samaamieltä siitä, että kentän siisteys kuuluu kaikille (pelaajille ja kenttähenkilöstölle), mutta koska esim. teemerkit siirretään päivittäin (useimmilla kentillä), niin onko se niin iso lisävaiva tehdä pieni siivous samalla? Nimimerkki Yksi kenttämestarille sanoisin, että toivottavasti hän ei kentällään ole tekemisissä asiakkaiden kanssa. Hänen kirjoituksestaan kun huokuu vastenmielisyys pelaajia ja omaa työtään kohtaan, joten olisiko ao. henkilöllä aika miettiä mitä elämässään haluaa tehdä? (ihan vaan kohteliaana vinkkinä). Onni on, että suurinosa kenttämestareista jotka olen tavannut ovat ammattinsa osaavia henkilöitä ja osaavat ottaa vastaan pelaajien (omien ja veiraiden) kommentteja ja myös tekevät muutoksia kentällään mahdollisuuksien rajoissa. Tavoitteenahan on, että niin pelaajat kuin henkilökuntakin viihtyvät kenttäyhteisössä ja suosittelevat sitä muille pelaajille ulkomaita myöten ja näin saadaan laajennettua Suomen golfkenttien käyttöä, tietoja sekä kokemuksia ja sitä kautta parannettua niiden toimintamahdollisuuksia.

    Kuten Keeperkin kommentoi, ei avaus ihan pysynyt otsikossaan määrittelemässä aiheessa. Ennen kuin muita kirjoittajia aletaan enempää arvostelemaan, kannattaa miettiä miten asian esittää.

    Vaikka PennG6:n vastaus olikin nyt jyrkkä, niin voi olla, että Bogeyton on tavannut PennG6:n henkilökohtaisesti ja havainnut mukavaksi henkilöksi.

    Itse koen, että kentän siisteys (siis roskista) on lähes pelkästään pelaajista itsestään kiinni, ei kenttähenkilökunnasta. Jokainen roska jonka pelaaja kentällä näkee, on helppo viedä seuraavassa boxissa roskikseen.

    Aikanaan kun parikymmentä vuotta sitten aloittelin lajia, niin tärkein sääntö oli kunnioitus kenttää ja muita kohtaan. Pelaajan vastuu on suurin, ei voi tulla valmiiseen pöytään ja ajatella että joku muu (kentänhoitaja) hoitaa perässä hommat kuntoon.

    Kenttien tulisi vaatia ja VALVOA, että jokainen
    1) paikkaa omat pallonjäljet viheriöllä ja yhden ylimääräisen
    2) laittaa divotit huolellisesti paikalleen
    3) haravoi bunkkerit ja laittaa haravat paikalleen
    4) korjaa omat ja eteensä tulevat tiinpätkät ja roskat

    Sen jälkeen kentänhoito voi keskittyä omaan ydintekemiseensä ja saadaan homma toimimaan kustannustehokkaasti.

    Voisihan sitä toistaalta olla all inclusive green fee / pelioikeus, jonka hinta olisi tripla ja sillä voisi vapautua noista velvoitteista. Kierrokselle tulisi aina mukaan caddie, joka kulkisi perässä ja korjaisi jäljet 😉

    Missä on oikea haravan paikka jota Arnold kaipaili ?
    Ei varmaankaan bunkkerissa ? Mitä Keeper tuumailee ?

    Jos/kun haravan bunkkerin laittaa, niin kannattaa miettiä miten päin sen sinne heittää. Tarkoitus ei ole muodostaa ansaa pallolle reunan ja haravan väliin…

    Missä on oikea haravan paikka jota Arnold kaipaili ?
    Ei varmaankaan bunkkerissa ? Mitä Keeper tuumailee ?

    Bunkkerissa poikittain, ei pallo jää siihen niin helposti. Nykyisin lähes kaikissa on taivutettu varsi, josta se on helppo napata vaikka sändillä.

    Sitä koukkupäätä ei jätetä nurmen puolelle. Kyllä raffileikkaaja jaksaa nousta koneen päältä, mutta kun muutaman sata kertaa pysäyttää koneen – leikkurit on pakko pysäyttää eri kytkimestä ettei moottori sammu – ja hyppää siirtämässä haravan, on siinä jo ajankulua kerrakseen. Ne hetket voisi käyttää vaikka tiiboksien siivoamiseen 🙂

    Edith: Mites nuo lainaukset oikein pelittää, kuinka sitä osaa hoitaa monen miljoonan kenttää kun ei mokomat onnistu.

    Tuli mieleen se kaveri, joka halusi väen vängällä hypätä laskuvarjolla vaikka kokemusta tai oppia ei ollut. Sai jonkun viemään itsensä taivaalle ja alas tullessa alkoi varjon käytön opettelu. Kurkisteli jo huolissaan alaspäin kun näki jonkun nokisen kaverin tulevan vastaan.
    – Kuinka laskuvarjo toimii? huusi ohi kiitävälle hepulle
    – Mistä mä sellaista voisin tietää, kun en osaa käyttää edes kaasuhellaaaaa

    Lisäys: Lainaus korjattu, jospa vain keskittyisikin asiaan eikä tarinankerrontaan 🙂

    KL1

    Arnold Palmer kirjoitti:

    Kenttien tulisi vaatia ja VALVOA, että jokainen
    1) paikkaa omat pallonjäljet viheriöllä ja yhden ylimääräisen
    2) laittaa divotit huolellisesti paikalleen
    3) haravoi bunkkerit ja laittaa haravat paikalleen
    4) korjaa omat ja eteensä tulevat tiinpätkät ja roskat

    Tämä menee nyt ohi aiheen, mutta mitä tehtäisiin pelaajalle, joka kieltäytyy tekemästä noita asioita? Pelaajalle, joka on
    – osakas
    – jäsen
    – pelioikeutettu, tai
    – vieras gf-pelaaja

    Löytyykö juridisesti pitäviä sanktioita kullekin pelaajaryhmälle yhdessä tai erikseen?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #1250001 kohteessaKenttien perushoitaminen – Kenttämestarit hoi!

Etusivu Foorumit Yleistä Kenttien perushoitaminen – Kenttämestarit hoi!