16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][17]
KilpailuaSuomalaista

Kenttäyhtiöiden osakasstrategia, onko sellaisia?

Etusivu Foorumit Yleistä Kenttäyhtiöiden osakasstrategia, onko sellaisia?

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Tänään eräs kenttäyhtiö käy strategian ”osakkaat ensin” mukaisesti osakkaiden taskuilla hoitamassa kenttäyhtiön raha-asiat kuntoon! Reilua, eikö vain? Golfliittoa tuskin kiinnostaa muiden kuin pelaajien etu? Golfliittohan voisi tukea heikosti meneviä kenttäyhtiöitä esin lainoja takaamalla. Tämä toimi tukisi liiton pelaajat ensin strategiaa mainiosti. Kyllähän Suomessa pitää olla kenttiä jossa pelata tätä mainiota peliä, eikö vain?

    Viime keväänä Golfpörssissä oli ilmoitus, jossa tarjottiin lahjaksi erään arvostetun uusmaalaisen, taloudeltaan terveen, useampia kuin yhden kentän omistavan golfyhtiön yhden pelioikeuden osaketta. Kaiken lisäksi vastike kaudelle 2017 oli maksettu.

    Tiesin, että eräs lähipiiriini kuuluva henkilö harkitsi keväällä pelioikeuden hankkimista jollekin uusmaalaiselle kentälle. Soitin hänelle:

    – Nyt on Golfpörssissä tarjolla terveen golfyhtiön ilmainen osake, jonka pelioikeuskin alkavalle kaudelle on maksettu. Kiinnostaako, saat pelata ilmaiseksi koko kauden?
    – Niin… mutta entä sen jälkeen? Saan niskoilleni pakkovastikkeen maksuvelvoitteen sen jälkeen. Valitan, ei kiinnosta.

    Siinäpä miettimisen aihetta golfyhtiöiden osakasstrategioiden suunnittelijoille. Aina tulee vastaan tuo kaikkein painavin syy, jonka johdosta osakaspelaaminen lukuisista osakaseduista huolimatta ei houkuttele. Johtopäätökset ovat ilmeiset.

    Siinäpä miettimisen aihetta golfyhtiöiden osakasstrategioiden suunnittelijoille. Aina tulee vastaan tuo kaikkein painavin syy, jonka johdosta osakaspelaaminen lukuisista osakaseduista huolimatta ei houkuttele. Johtopäätökset ovat ilmeiset.

    Miksi siellä pitäisi mitään miettiä. Rahaa tulee kun suokuokalla vaikkei tekisi mitään muuta kun lähettää pakkovastikelaskut alkuvuodesta ja loppuvuoden kaivelisi nenukkia. Senjälkeen onkin suurin ongelma saada kaikki sisääntulleet rahat käytettyä.

    Isotpojat on hoitaneet asian niin että osakkeet on sijoitettu johonkin ”yhtiöön” ja jos se sattuisi ”joskus perikunnan” ongelmaksi niin ainahan on mahdollista hoitaa asia tyylikkäästi. Ennenvanhaan sanottiin että konkurssi on hyvä asia hoitaa asiat, mutta tulipaloa ei voita mikään.

    Miksi siellä pitäisi mitään miettiä. Rahaa tulee kun suokuokalla vaikkei tekisi mitään muuta kun lähettää pakkovastikelaskut alkuvuodesta ja loppuvuoden kaivelisi nenukkia.

    Niin… näinhän sitä onkin viimeiset vuodet enimmäkseen menty. Yhtiöt pysyvät pystyssä pakkovastikkeiden tukemina, mutta osakkaiden ahdinko kasvaa. Pelaavien osakkaiden määrä hupenee samalla kun vuokrapelioikeuksien tarjonta kasvaa – ja hintojen putoaminen jatkuu.

    Kuinkahan monta tuhatta sellaista golfyhtiön osakasta Suomessa jo on, jotka ’pakkosponsoroivat’ vuodesta toiseen vuokralla pelaamista? Millähän strategialla heidän määränsä kasvu saadaan tyrehtymään?

    Yhtiöt pysyvät pystyssä pakkovastikkeiden tukemina, mutta osakkaiden ahdinko kasvaa. Pelaavien osakkaiden määrä hupenee samalla kun vuokrapelioikeuksien tarjonta kasvaa – ja hintojen putoaminen jatkuu.

    Aikaisemmin jo todettukin syy on osakkeen olleen tapa rahoittaa kentän rakentaminen, mutta yhtiöjärjestyskin on voinut perustua tukemaan yksin tätä tavoitetta. Ei ole nähty muita vaihtoehtoja osakkuudesta luopumiseen kuin sen myynti, joka sekin on perustunut oletukseen jatkuvasta ja vakaasta kysynnästä.

    Asunto-osakkeissa on eräitä poikkeuksia, joilla as oy voi ottaa osakkeen hallintaansa, samantapaisia vaihtoehtoja voisi soveltaa myös golf-osakkeeseen.
    Ongelmallisin lienee osakkeen riippumattomuus henkilöstä itsestään, vaikka omistus on henkilökohtainen, osake velvoitteineen siirtyy perikunnalle.

    Voi nykymaailmassa todellisuudessa olla niin että osake-omistus ei ole riittävän joustava ja taipuisa muuttuviin tilanteisiin, joka syö sen arvoa.
    Yhtiöjörjestyksen muutokset ovat mahdollisia, miten niistö sitten voidaan sopia.

    Kenties nykyisin luonteva pelioikeuksien vuokraus on jo lähellä ry-muotoista toimintaa, jossa kaikki pelioikeudet ovat vuosittain lunastettavia pelikauden alussa.
    Ehkä vaihtoehtoja olisi olemassa muuttaa yhtiöjärjestystä korjaamaan ikääntyvien, mutta ei pelaavien tilannetta ja osakkeiden takaisinlunastuksen mahdollisuuksia oy:lle, tai kenties oy-yhtiömuodon vaihtoa ry-muotoiseksi, jolloin pelioikeuksista maksavat vain ne jotka aktiivisesti voivat lajia harrastaa haluamassaan mitassa.

    Monessa tapauksessa tämä voisi tuoda myös uusia lajista kiinnostuneita mukaan, onhan riippumattomuus asuinpaikan vaihdosten, erilaisten vaihtelevien tilanteiden ja mukautuvuus omien tarpeiden mukaan usein eduksi.

    Tuskinpa mitenkään yksinkertaista ja tasapuolista ratkaisua on helppo löytää, toisaalta vapaa-ajan harrasteen sidosten tulisi olla luontevia sekä mukautuvia,
    jota golf kuitenkin on.

    #1183444 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kurk golfin uusi osakas-strategia on mielenkiintoinen, tai eihän se enää ole Kurk golfin osakas- strategia!. Tietämäni mukaan Kurkkiin voi ostaa pelipaketteja Kurkkiin jäävät pienosakkaat ja ne jotka luopuivat osakkeistaan, mutta tältä suuromistajan yhtiöltä. Eli FGH myy pelipaketteja ja Kurk Golf operoi ja tuottaa palvelut itse kentällä. Tämähän kuulostaa nykyaikaiselta! Voi olla että minua kiinnostaisi ostaa itselleni sopiva paketti FGH:lta nyt ja tulevaisuudessa joltakin muulta FGH:n määräysvallassa olevalta kentältä.

Esillä 6 viestiä, 1 - 6 (kaikkiaan 6)
Vastaa aiheeseen: Kenttäyhtiöiden osakasstrategia, onko sellaisia?

Etusivu Foorumit Yleistä Kenttäyhtiöiden osakasstrategia, onko sellaisia?