- Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[0][0]
KilpailuaSuomalaista

Kenttäranking 2017

Etusivu Foorumit Yleistä Kenttäranking 2017

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1189909 Ilmoita asiaton viesti

  Kenttäranking 2017 on saanut aikaan taas parran pärinää. Tilanderkin tuulettaa, mm. EGS, Tali ja Tapiola eivät ole saaneet kansan syvien rivien suosiota. On se niin väärin, että pelkällä green cardilla pääsee ilmaisemaan mielipiteensä. Harrastelijan eurot taitaa olla jotenkin arvottomampia.

  ”Uudessa Kenttärankingissa arvioinnin kohteena on pelkän kentän sijaan golfkierroksen pelaajalle tarjoama kokonaiselämys… Design, reititys ja suunnittelu -kategorian pisteet on kerrottu 2,0:lla ja Kunto ja viimeistely sekä Esteettisyys -kategorioiden pisteet 1,5:llä.”

  Olisiko kuitenkin peiliin katsomisen paikka niillä kentillä jotka tuntevat kokeneensa vääryyttä? Kannattaisiko kuitenkin kuunnella laajaa harrastajakuntaa? Voisiko sijoituksen taustalla olla esim. griinien kunto, esteettisyys, klubin henki tai muu vastaava tekijä? Eli pelkkä design, reititys ja suunnittelu tai hieno klubitalo ei enää riitäkkään? Raha ei siis ratkaisekaan jos sitä ei osaa käyttää…

  Joka tapauksessa kaikki TOP10 ovat erinomaisia kenttiä ja paikkansa ansainneet. Ja tänä vuonna noista pelaamani olivat loistokunnossa. Toisin kuin esim. Tali ja EGS. Missä kunnossa Ruuhikoski mahtoi olla? Entä oliko Cookella jotain ongelmia? Noiden sijoitus ihmetytti itseäkin, mutta muuten TOP50 ulkopuolella ei mielestäni ihan kauheita oikeusmurhia ollut.

  #1189922 Ilmoita asiaton viesti

  Hieman pintaraapaisulta vaikuttaa. Pelaajilla on niin kovin erilaisia lähtökohtia mielipiteidensä/kenttien suhteen. Sama kenttä voi olla yhdelle käyttäjälle erinomainen kokonaisuus, kun taas toinen pitää sitä monella tavoin epäonnistuneena.

  Kun meillä on paljon osakkeidensa pelioikeudella pelaavia niin voisi joskus kysyä minkälaisia kenttäyhtiön palvelut ovat kokonaisuudessaan omistajien, siis osakkaiden tai muiden pelioikeutettujen mielestä.
  – saako osakkaat mielestään tarpeeksi vastiketta maksuilleen?

  Jo pelkkä sijainti voi vaikuttaa kentän suosioon.
  – tehtäisiin vaikka jokinlainen lista pelaajien mielestä parhaista kotikentistä

  Puhumattakaan ruuhkaisuudesta.
  – tästäkin voisi saada jonkinlaisen rankingin..minne pääsee helpommin/parhaiten pelaamaan esim. ilman ko. kentän osakkuutta jne.

  Toisille taas kustannukset vaikuttaa ratkaisevasti kentän hyvyyteen.
  – mitä maksaa pelioikeus erilaisilla tavoilla hankittuna
  – tai onko greenfee sopivan hintainen
  – joku tykkää että kultakortin jäsenyys ratkaisee minne mennään pelaamaan.
  – miten muut palvelyt, klubin hintataso (vaikkapa esim. ruoka ja oluttuopin hinta)

  Singeli-/kilpapelaajilla on omat mieltymyksensä, naisilla voi olla omansa, klubituupparit arvostaa jotain muuta. Joku kenttä voi olla erittäin hyvä junioreille tai vasta-alkajille jne.

  En tosin tiedä onko tällaista rankingia mahdollista tehdä käytännössä..tai olisiko sellaiselle tarvettakaan.

  #1189924 Ilmoita asiaton viesti

  Pintaraapaisu tämä varmasti olikin ja oman kentän omistajien osalta pitää tehdä vähän toisenlainen kysely.

  Tulkitsin tämän vertailun tehdyn nimenomaan vieraspelaajan näkökulmasta eli kyselyssähän kysyttiin mitä kenttiä on pelannut ja mitä niistä haluaa arvioida. Ranking kertoo kentän houkuttelevuudesta keskimääräisen gloffarin näkökulmasta.

  Tänä vuonna pelasin parisenkymmentä kenttää enkä tosiaankaan jaksanut vastata kuin oman TOP5 osalta noihin suhteellisen pitkiin kyselyihin.

  Olipa kysymyksen asettelu sitten oikea tai väärä niin aika hyvin tuo TOP10 osuu omaan makuun.

  PS. Eihän tässä absoluuttista totuutta haeta. TOP10 järjestys olisi toki voinut olla jotain muutakin, mutta kaikki kunnia Tuosalle.

  #1189949 Ilmoita asiaton viesti
  CFO

  Kenttäranking on ihan mukavaa viihdettä ja varmasti hyödyllistä kärkipään kenttien markkinoinnille. Koska erittäin moni on yllättynyt tuloksista voisi joku tilastoekspertti katsoa aineiston ja tutkimuksessa mahdollisesti olevat vääristymät. Amatöörin silmään näyttää, että ranking-pisteet korreloivat varsin hyvin etäisyyteen Erottajalta, kuten tekee myös paikallinen talkoohenki. Mielipiteeseen kentästä vaikuttaa erittäin paljon arvioitsijan pelitaito, kokemus useista kentistä, ikä, tavoitteet ja monet muut asiat. Tuntematta näitä ei voi arvioida otoksen edustavuutta vaikka vastaajia paljon onkin, ”äänestysprosenttihan” oli noin 5.
  Joka tapauksessa täytyy ensi kesänä vierailla Lappeenrannassa.

  #1189968 Ilmoita asiaton viesti

  Amatöörin silmään näyttää, että ranking-pisteet korreloivat varsin hyvin etäisyyteen Erottajalta, kuten tekee myös paikallinen talkoohenki.

  Top10 kentissä etäisyys Erottajalta näyttäisi korreloivan melkein käänteisesti.
  Ehkä paikallinen talkoohenki selittää osan, ainakin Lappeenrannan suunnalla. Kahilannienmen 9 reikää sijalla 56 päihittää monta ihan hyvää kenttää, joka ihan rehellisesti pitäisi layoutin ja kunnon osalta olla aika häntäpäässä (no, on sekin tietysti Saimaan rannalla, ehkä ne maisemalliset arvot painavat).
  Mielenkiintoista on että naapurissa Imatra (ihan kiva puistokenttä) jää sijalle 91 ja kovasti haukuttu Holiday Club Saimaa sijalle 141. Itse laittaisin nuo järjestykseen Etelä_Saimaa, Imatra, sitten kaukana takana Holiday Club Saimaa (sielläkin on kuitenkin useita ihan oikeita golfväyliä, vaikka välillä mennäänkin hiekkakuopan pohjalla) ja lopulta jos muualle ei ehdi tai pääse, niin Kahilanniemi.

  #1189979 Ilmoita asiaton viesti

  Rannikkokentillä erityisesti griinit olivat menneellä kaudella aika heikossa hapessa talven jäljiltä, mikä saattaa osin selittää sisämaan / idemmän suunnan menestystä. Meillä päin Yyterissä seiskalla oli talvigriini varmaan heinäkuun loppuun saakka, ja kenttä putosi (muistini mukaan oli top-20:ssa vuosi sitten) 30 huonommalle puolelle. Kalaforniassakin griinit olivat pitkään kehnossa kunnossa, esim Lintupuistossa oli talvigriinejä pitkälle kesäkuulle, mutta sijoitus ei aiemmasta 120 nurkilta juuri muuttunut.

  (Muuten kyllä mielestäni Kalafornian huono sijoitus ei ole ihan ansioiden mukaan, olisi kiva ymmärtää vähän paremmin, mikä siinä ihmisiä tökkii… Mielipiteitä?)

  #1190002 Ilmoita asiaton viesti

  Tässäkin asiassa pätee se vanha kansanviisaus, että yksi tykkää äidistä ja toinen tyttärestä. Pääsääntöisesti jos kierros menee hyvin, kenttä on ihan mukava ja saa korkeat rankingpisteet ja päin vastoin.

  itse en luota tavallisten klubituuppareiden kenttärankingiin pätkän vertaa, mutta onhan se tulosten lukeminen hauskaa ajanvietettä.

  En ole Lassin kanssa kaikista asioista ihan samaa mieltä, mutta tällä kertaa Lassin blogin sensuroiminen oli kyllä törkeä temppu golfpisteen toimitukselta.

  #1190003 Ilmoita asiaton viesti

  En ole Lassin kanssa kaikista asioista ihan samaa mieltä, mutta tällä kertaa Lassin blogin sensuroiminen oli kyllä törkeä temppu golfpisteen toimitukselta.

  Kyl tuo äsken ainakin miulla näkyi.

  #1190049 Ilmoita asiaton viesti

  On muuten palautettu tuo Lassin blogi parin päivän poissaolon jälkeen!

  #1190058 Ilmoita asiaton viesti

  On muuten palautettu tuo Lassin blogi parin päivän poissaolon jälkeen!

  Tuo etusivun viimeisimpien blogien lista näyttää milloin mitäkin, lienee vain sivuston huonoutta eikä sen suurempaa salaliittoa.

  #1190068 Ilmoita asiaton viesti

  Pieni lisäys tuohon Lassin blogiin.Ruuhikosken on suunnitellut KYLE PHILLIPS on behalf of
  ROBERT TRENT JONES

Esillä 11 viestiä, 1 - 11 (kaikkiaan 11)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Kenttäranking 2017