21.–28.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][24]
KilpailuaSuomalaista

Keimola

Etusivu Foorumit Yleistä Keimola

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)
 • Julkaisija
  Viestit
 • Tuli tässä taannoin moitittua Keimolan greenejä ja vähän muutakin.
  Nyt on kehujen aika: greenit hyvässä kunnossa kuten muukin kenttä!(Saraksen kiersin, Kirkasta en tiedä).
  Mitä siellä on tapahtunut?

  Onhan se tosiaan mainettaan paremmaksi muuttunut tässä muutaman viime vuoden aikana. Samaa pohdiskelin ääneen kun viime viikolla pistäydyin siellä.

  #1265612 Ilmoita asiaton viesti

  Enpä löytänyt Keimolasta parempaa ketjua, joten kysytään täällä, koska aika vähän on ollut yleistä puhetta foorumilla Keimola Golf:sta tänä vuonna. Ajatuksena on ollut siirtää pelioikeus ensi kaudeksi Keimolaan (vuokrapelioikeus).

  Joten:
  – Yleinen oma mielipide Keimolasta?
  – Löytyykö vapaita aikoja hyvin?
  – Toimiiko kentänhoito?
  – Riittääkö kentällä mielenkiintoa pelata koko kesä?
  – Miten toimii Kirkkan palloränni (ruuhkaa?, hidasta?, välillä klubilla käynti??)

  Oma kokemus on Saraksen puolelta, joka vaikutti kyllä mukavalta ja vaihtelevalta. Kiitoksia kokemuksista lähinnä pelaajan näkökulmasta. Kaikenmaailman linjauudistuksia kentällä on tulevaisuudessa ilmeisesti tapahtumassa, mutta niihin ei niin paljon tarvitse välttämättä pureutua.

  #1265666 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Miten toimii Kirkkan palloränni (ruuhkaa?, hidasta?, välillä klubilla käynti??)

  Tuo järjestely oli ainakin viimeksi siellä käydessäni ns. p*****stä.

  Saras on kiva, ja silloin kun meillä oli Keimolassa pelioikeus, pelasimme 19/20 Sarasta, se Kirkan palloränni oli mielestämme aivan käsittämättömän idioottimainen ratkaisu.

  #1265670 Ilmoita asiaton viesti

  Sunnuntaina 16.päivä pelasin Saraksen ja kenttä loistavassa kunnossa. Jos en olisi juurtunut Talmaan ja asuisi Keravalla voisin jopa harkita pelaavani välissä yhden kauden Keimolassa. Ainakin omasta mielestä henki Keimolassa on hyvä, tosin kerran kesässä pelattuna ei saa kuin sen ensi vaikutelman.

  #1265816 Ilmoita asiaton viesti

  Muutaman kauden olen pelannut Keimolassa pelioikeudella ja luultavasti jatkan samaan malliin ensi vuonna.
  Tänä kesänä kenttä ja griinit olleet tosi hyvässä kunnossa. Se edellinen iso myrsky oli lopulta Keimolalle mielestäni siunaus, kun ryteikköjä siivottiin. Pelaaminen on sujuvampaa ja metsän lomasta tulee paremmin valoa. Myös sokkopaikat vähenivät.
  Minulle palloränni sopii erinomaisen hyvin. Vain kerran tällä kaudella olen varannut ajan etukäteen. (#ruuhkavuodet). Tämä toki on subjektiivinen asia.

  #1265819 Ilmoita asiaton viesti

  Itse pelaan Keimolassa myös vuokrapelioikeudella. Mukavan vaihtelevat kentät, itse pelaan enemmän Sarasta, mutta välillä myös Kirkkaa. Vapaita aikoja löytyy läpi kesän hyvin ja vaikka ilman ajanvarausta saapuisi paikalle, niin pelaamaan pääsee aina. Kirkka tosiaan pelataan kahden ysin palloränninä siten, että välillä tullaan klubille takaisin (hiljaisina aikoina saat suoraan ns. jatkoajan toiselle ysille ilmoittautumisen yhteydessä, mutta ruuhka-aikoina et). En tiedä milloin KL1 on käynyt pelaamassa ja mikä häntä ahdisti kyseisessä järjestelyssä, mutta mielestäni se on hyvä. Kentönhoito toimii kivasti ja kenttämestari ilmoittaa twitterissä tilillä KeimolaK aina tulevista toimenpiteistä ja niiden vaikutuksista esim. ajanvarauksiin tai pallorännistä saataviin aikoihin. Saras on ainakin sen verran haastava, että ktse olen jaksanut pelata Keimolassa jo useampana vuotena 🙂

  #1265843 Ilmoita asiaton viesti

  Näitä KL1:n juttuja nyt ei kannata ottaa vakavasti. Hän ahdistuu melkein kaikesta tällä palstalla ja jopa hänen vaimonsa mielestä on sovinistista jos ottaa tyttöystävän mukaan golfkentälle.

  Hyvin toimii palloränni Keimolassa, ei mitään ongelmaa.

  #1265854 Ilmoita asiaton viesti
  GR

  No pitkästä aikaa ajattelin jotain tännekin kirjoittaa, kun KL1 ihan ihme juttuja levittää. Tuossa jo Keisari totesikin totuuden. Keimolan Kirkan palloränni on eräs parhaista systeemeistä, mitä on golfin peluusen keksitty. Pelaat ysin ja jos haluat pelata 18, niin saat jatkoajan 2:30 hn jälkeen. Voit nauttia kahvin tai oluen odotellessa, kun Kirkalla ysi neljän ryhmällä kestää max. 2 h. Ja jos on kiire, niin A:lta pääsee pois 4:n tai 7:n reiän jälkeen kätevästi. Ruuhka-aikana ei saa jatkoa varattua, jotta kaikki pääsevät vähintään ysin pelaamaan. Ja Keimola on tänä vuonna ollut loistavassa kunnossa.

  #1265892 Ilmoita asiaton viesti

  Kiitoksia kommenteista! Toivoinkin että yllämainitut asiat ovat kunnossa ja ennenkaikkea hyvä kuulla, että myös tuo palloränni toimii vähintäänkin suurimmalta osin hyvin! Eiköhän ensi vuoden pelipaikka ala olla selvillä.

  #1265973 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Lienee paikallaan kuvailla miten tuo Kirkan ’palloränni’ oikein toimii ja mikä siinä on hyvää ja mikä huonoa.

  Kun varaat ajan 18 reiän kierrokselle, sinun tulee varata aika sekä 1- että 10-tiille (tai ei tietty ole pakko, mutta sitten voi käydä niin, että odotusaikaa tuleekin tunti). Näiden aikojen väli on, kyten jo joku mainitsi, 2,5 tuntia. Noh, nyt ryhmäsi pelaakin etuysin aikaan tasan kaksi tuntia, jolloin 10-tiille pääsee jo puolen tunnin kuluttua. Kelle tuo puolen tunnin pakollinen tauko maistuu, niin homma toimii hyvin. Meille se ei maistunut.

  Entäs jos kierros meneekin aikaan 1h45min ? No sitten odotetaan 45 minuuttia 10-tiille pääsyä. Toki on mahdollista ja väljällä kentällä jopa todennäköistä, että tuon 45 minuutin aikaan löytyy vapaata aikaa 10-tiille, jolloin käynti cädärillä riittää aikaistamaan lähtöä kympiltä.

  Mainittakoon kuitenkin, että koko systeemi on aikanaan tehty paikallisten senioreiden ehdoilla, koska he halusivat, että Kirkalle voi lähteä sekä kympiltä että ykköseltä. Tämä tarkoittaa sitä, että vaikka lähdettyäsi kierrokselle edessäsi olisi tyhjää, niin kymppi saattaa olla vahvastikin kansoitettu etuysin pelattuasi, koska sinne on kasautunut kympiltä kierroksensa aloittavia.

  Kuten sanottu, jos pitkä tauko ysien välissä maistuu, niin siitä vain, Kirkka on kiva kenttä. Sitä paitsi yksin pelaava mahtuu hyvin usein kympiltä lähtevien sekaan, isommalla remmillä voi tulla ja tulee vaikeuksia.

  Jaan vielä erään kokemuksen Kirkalta. Pelasin kahden miehen ja yhden naisen kanssa, ja etuysin jälkeen odotusaikaa oli yli puoli tuntia. Nämä kaksi herraa säntäsivät oitis cädärille ja saivatkin paikan heti seuraavaan lähtöön. Itse menin perässä ja mahduin neljänneksi siitä seuraavaan lähtöön. Seurassamme pelannut nainen jäi yksin. Ihan jees.

  #1265979 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä nuo KL1:n viestit / kommentit aina ihmetyttää.
  Hän kun lausuu jotain niin se on sitten se ainoa totuus.

  Keimolan tuttavani kertoi että joku vuosi sitten palautteiden pohjalta Kirkkaa pelattiin yhdellä jos toisellakin varausmallilla, mutta sitten enemmistö pelaajista ilmaisi että vanhassa vara parempi ja niin kuulemma palattiin hyväksi havaittuun vanhaan palloränniin.

  Ja yleisestikin tuo KL1:n viestittely seuroja koskien, jotenkin tuntuu josko tuo mahtaa olla linjassa liiton tavoissa hoitaa yhteyksiä seuroihin, joiden kanssa pitäisi saada liiton alaisia kisoja järjestetyksi. Mikäli olisin seuran kautta ko järjestelyjä hoitamassa niin ehtona olisi ettei KL1 ole tuomari.
  Tulee mieleen T.Soinin tapaus, voihan olla mitä mieltä tahansa mutta tarvisi miettiä kolme kertaa kun alkaa esittämään arvosteluja eri kentistä, niiden toiminnoista tms.

  Sääntöpalstalla sijoittuvat viestit on ihan Ok, itsekin sain hyvän päivityksen sääntötietoihini vastikään, mutta nuo muut on sitten mitä on. Ehkä olisi hyvä lukea viesti se mainitut kolme kertaa ennen kuin lähettää.

  #1266040 Ilmoita asiaton viesti

  KL1 onneksi pelaa vain Talmassa, jossa kaikki on hänen mukaansa täydellistä, kerta kaikkiaan. Siellä ei sovinisteja näy eikä kuulu, siksi mies pelaa punaiselta teeltä.:) Kaikki pelaajat lienevät monikertaisesti vakuutettuja, muuten ei ole kentälle asiaa.:)

  #1266079 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Keimolan tuttavani kertoi…

  Tuplavaarilla ei siis ole omakohtaisia kokemuksia asiasta, mutta silti lähtee julistamaan omia mielipiteitään parempina ja oikeampina kuin jonkun toisen…

  Voitko Tuplavaari osoittaa edellisestä postauksestani kohdan tai kohdat, joissa väitän oman mielipiteeni olevan ’se ainoa totuus’?

  Mielestäni kerroin tuossa omia kokemuksiani, jotka ovat oikeasti totta eikä jonkun kaverin kertomaa. Jos ne eivät sovi jonkun henkilön pirtaan, niin ongelma taitaa olla tuon henkilön ja ainoastaan hänen.

  #1266130 Ilmoita asiaton viesti

  Kun varaat ajan 18 reiän kierrokselle, sinun tulee varata aika sekä 1- että 10-tiille (tai ei tietty ole pakko, mutta sitten voi käydä niin, että odotusaikaa tuleekin tunti)

  Mielestäni kerroin tuossa omia kokemuksiani, jotka ovat oikeasti totta eikä jonkun kaverin kertomaa.

  KL1, sorry vaan, tuo ei ole oikeasti totta. Pari kolme kertaa tänä vuonna Kirkkan pelanneena käytäntö oli seuraava: Ensin pelaat 9 reikää, ja sitten joudut menemään tiskiltä varaamaan takaysin ajan (eli et saanut varata aikaa etukäteen). Tosin tuo sääntö sotii sitä mitä on kirjoitettu Keimolan websivuille – en tiedä miksi olivat muuttaneet käytäntöä.

  Kirkka pelataan palloränninä kahtena 9reiän kenttänä ilman ennakkovarausta (eli ajan saa caddiemasterilta paikanpäältä aikaisintaan kaksi tuntia ennen lähtöaikaa). Kirkan lähdöt tapahtuvat 1- ja 10-tiiltä. Ns. jatkoajan toiselle ysille saa 2,5 tunnin päähän ensimmäisen ysin lähtöajasta. Jatkoajan varausmahdollisuutta voidaan rajoittaa kilpailupäivinä tai muun poikkeavan tilanteen vuoksi.

  #1266315 Ilmoita asiaton viesti

  Tällä hetkellä Keimolassa käytäntö, että Kirkalle saa jatkoajan myös ”takaysille” samantien ruuhkattomaan aikaan (käytännössä arkisin). Viikonloppuisin pelaajia on enemmän ja Saraksella voi olla joku tapahtumakin, silloin jatkoajan saa vasta pelattuaan etuysin. Joskus voi joutua odottelemaan, mutta oma kokemus kesällä oli, että useimmiten takaysille pääsi saman tien, ilman odottelua.
  Syksy tuo tietysti oman haasteensa, sillä viikonloppuisin on enemmän pelaajia ja halutaan, että mahdollisimman moni pääsisi kentälle, joten odottelua voi olla tiedossa. Toki vähitellen ilmojen viilentyessä myös iso osa pelaajista kantaa bägi autotallin nurkkaan, joten pelaajamäärät pienenevät.
  Sitten ne plussat, Keimolassa on lähdöt kolmelta tiiltä ja aina pääsee pelaamaan. Jos haluaa tietää varmasti oman tiiaikansa ja varmistaa, että ei tarvitse jonotella, varaa tiiajan etukäteen Sarakselle. Jos taas haluaa tulla extempore kentälle esim. työpäivän jälkeen niin ”rännilähdöt” on kahdelta tiiltä, joten pääsääntöisesti pääsee heti kentälle. Suurin haaste on varmasti nämä syksyn viimeiset aurinkoiset viikonloput. Sitten pikkuvinkki, jos haluaa viikonloppuna Kirkalle ilman jonottelua ja odottelua ysin jälkeen, ei ehkä kannata mennä aamupäivällä prime time aikaan, perjantai- ja lauantai-illat on kenttä monesti yllättävän tyhjä.

  #1266798 Ilmoita asiaton viesti

  Allekirjoitan KL1:n mielipiteet Kirkan rännistä. Ihmettelen esim Tuplavaarin kommentteja ja totean saman kuin KL1 Tuplavaari, jos sinulla ei ole omakohtaista kokemusta, niin ei ole aihetta ottaa kantaa tällaiseen asiaan, jossa ensisijassa juuri arvioidaan ko järjestelmää. Mihin sinä silloin itseasiassa vastaat?

  Olen muutaman kokemuksen jälkeen todennut tuon rännin tylsäksi, pahaksi sudeksi ja lopettanut Kirkan pelaamisen siihen. Saraksella olen pelannut ja pelaan silloin tällöin, kenttä on ok.

  #1266805 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä mistä KL teki väärän johtopäätöksensä ( eikä ensimmäistä kertaa) omista pelaamisistani ja kokemuksistani Kirkan pallorännistä.
  Minä kerroin vain palloränniä (jota sinä kritisoit) koskevaa historiaa.

  Tuttvani kanssa olemme pelanneet viimeisen reilun kymmenen vuoden aikana 3-5 krt kesässä ja lähes poikkeuksetta extemporee, jolloin Kirkka palloränneineen on tullut mielestäni kohtu tutuksi. Aina on teeaika tai -ajat olleet varsin hyvin tarjolla, välillä on pitänyt pyytää hieman myöhäisempää että ehtii rangellakin käymään. Kokemuksieni johdosta olen esittänyt samaa järjestelyä myös kotikentälleni siinä kuitenkaan onnistumatta.

  #1266829 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Jos, ja siis jos, on tuollainen etu-/takaysi systeemi, niin 2,5h ero ei normikentällä ole mielestäni millään lailla fiksu. 2h10min ehkä menisi kompromissina jos tauko.

  #1266830 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla paloi päre tuohon rännihommaan plus siihen liittyvään ajanvaraukseen. Jos pelataan 18 niin pelataan 18. Se mitä en ymmärrä enkä varmaan koskaaan haluakaan ymmärtää on, että tulee varata aika kahteen kertaan vaikka pelaat yhden kentän eli 18 reikää. Kaikki nuo odotusajat yms. ovat todella typeriä koska ne eivät välttämättä ole edes säännöllisiä vaan odotusaika saattaa heittää jopa kaksi ja puoli tuntia – hölmö mikä hölmö. Hulluin asia koko hommassa on että saat 4- 4,5 t kierroksesta 6 – 7 tuntisen. Mulla on aikaa kyllä varattuna kun pelaan , mutta kohtuuus kaikessa. Onneksi ihminen voi aina äänestää jaloillaan. Jos joku tykkää, lycka till !

  #1266838 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  Keimolan kenttien lähtöjen lukumäärät tänään klo 9:30 – 17:20 Nexgolfin mukaan:

  Saras 81, Kirkka A 105, Kirkka B 84.

  Kirkka siis Sarasta hieman suositumpi – ainakin tänään. Keimolalaiset, onko näin yleensäkin? Jos on, niin mielestäni järjestelyä ei voida moittia epäonnistuneeksi, vaikka kaikki eivät siitä tykkäisikään.

  Pelaajia, jotka kiersivät Kirkan molemmat ysit, oli 50 (korkeintaan). Pelkkä ysi riitti siis joka toiselle. Ehkä olisi riittänyt siinäkin tapauksessa, että varaus olisi ollut mahdollinen vain 18 reiälle?

  #1267135 Ilmoita asiaton viesti

  ”Hulluin asia koko hommassa on että saat 4- 4,5 t kierroksesta 6 – 7 tuntisen.”

  ???

  Jos lähtöaika A:lle on esim 10.00 ja jatkoaika B:lle 12.30? Miten tuosta saat 6-7 tuntisen kierroksen?

  #1267149 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  No siten, että sieltä 10-tiiltä päättää lähteä kasa senioreita, joita varten koko systeemi on pystytetty.

  #1267150 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  PG: Pelaajia, jotka kiersivät Kirkan molemmat ysit, oli 50 (korkeintaan). Pelkkä ysi riitti siis joka toiselle. Ehkä olisi riittänyt siinäkin tapauksessa, että varaus olisi ollut mahdollinen vain 18 reiälle?

  Nyt on PG asian ytimessä…

  Tässähän koko ns. rännin ongelma onkin. Koko systeemi on rakennettu niitä senioreita varten, jotka eivät jaksa tai halua pelata kuin ysin eivätkä halua kiertää samaa (etu)ysiä päivät pääksytysten.

  Jos ja kun Keimolan osakkaista niin suuri osa on pääosin ysejä pelaavia sennuja, niin miksi kummassa siellä ei ole käytetty sitä samaa systeemiä kuin silloin, kun Keimolassa oli vain 27 reikää? Toisin sanoen, Kirkan ysit (A ja B) vuorottelisivat etu- ja takayseinä vaikkapa viikottain. Sellaisella jäjestelyllä ysejä pelaavat sennut saisivat vaihtelua pelaamiseensa ja täyttä kierrosta pelaavien ei tarvitsisi allistua nykymuotoiseen pelleilyyn.

  Ehdotin tätä aikanaan eräälle kentän ns. vaikutusvaltaisista sennuista, mutta hän oli sitä mieltä, että ’tämä on hyvä juuri näin’. Varmasti onkin, mutta kenelle..?

  #1267152 Ilmoita asiaton viesti

  Kun lähtöaika A:lle on klo 10.00 jatkoaika B:lle on klo 12.30. Eli etuysin kiertämiseen ja pieneen taukoon on aikaa 2,5 tuntia(joskus täydellä kentällä hyvä olla pieni bufferi). Ei siihen väliin tule kasaa sennuja . Lähdöt ovat 10 min. välein ja klo 12.30 on varattu sinulle ja ryhmällesi. Ja Kirkan voi pelata myös B ensin

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 33)

Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Keimola