16.4.–23.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][17]
KilpailuaSuomalaista

Kausi alkanee todella aikaisin tänä vuonna

Etusivu Foorumit Yleistä Kausi alkanee todella aikaisin tänä vuonna

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nyt ulkona mukavat +8C. Kuukauden päästä aurinko lämmittelee jo mukavasti. Kentät auennee rannikolla maaliskuun alussa.

    Älä usko, maaliskuussa tulee metri lunta.

    Nimetön

    Ja mitä vielä. Jos tällaiset helteet jatkuu, niin talvi ottaa vielä omansa takaisin eli vappuna tulee räntää taivaalta jne. Joku pitkäaikainen keskiarvohan noille talvikuukausien lämpötiloillekin on olemassa? Ei silti, en mä pistäis ollenkaan pahitteeks, jos…

    Enpä haluaisi olla paholaisen asianajajana tässä, mutta veikkaan että jos lämpimät jatkuu niin ensi kesänä sataa … ja paljon.

    Nimetön

    En ole mikään kentänhoidon asiantuntija, mutta muistan joskus lukeneeni, että tällainen lähes lumeton, oikukas talvi (sulaa-> jäätyy -> sulaa …) on ikävä golfkenttien talvehtimisen kannalta. Eli paljaita ja märkiä nurmialueita uhkaavat jääpolte ja sienitaudit. Parempi olis’ kai se ’perinteinen’ talvi, jolloin lunta on kunnolla nurmen päällä suojaamassa sitä em. haitoilta?

    Kävin ohikulkiessani vilkaisemassa Ringsiden tilaa viikonloppuna. Suurin osa sulana, siellä täällä vähän lunta ja paljon isoja lammikoita. Sula ei kai mikään ongelma, mutta noi lammikot huolestuttavat. Osaako joku viisampi sanoa onko lammikoista jäätyessään haittaa nurmikolle?

    Kyllä jää tekee pahaa ruoholle. Ei pääse ’hengittämään’. Ko. kohta on keväällä melko pitkään huonossa kunnossa. Kenttämestareille taitaa muutenkin tämä talvi aiheuttaa normaalia enemmän päänvaivaa. Harvoin on kenttien maaperä ollut niin märkä kenttien jäädessä talvehtimaan. Kädet kyynärpäitä myöden ristiin…

    Hyvin harvoin sattuu normaalia tai ihanteellista talvea. Se olisi sellainen, että maa routaantuisi noin 30 cm ja päälle tulisi lunta, joka ei sulaisi läpi missään vaiheessa talvea. Tällöin ei syntyisi jääpoltetta lainkaan, eikä lumihomeella olisi hyviä edellytyksiä levitä. Lumihomettahan aiheuttaa Michrodochiumin lisäksi myös Typhulasienet silloin, kun lumipeite on pitkäaikainen. Kolmas talvituhoja aiheuttava seikka on kylmyys, ennen kaikkea silloin kun lunta ei ole tai tuuli on sen viheriöiltä pois puhaltanut.

    Jääpolte aiheutuu siitä, kun juuristo on pitkään ilman happea. Siis vesikin aiheuttaa jääpoltetta eikä sen tarvitse edes seistä lammikkona, riittää kun maa on veden kyllästämä. Nyrkkisääntö on, että hyväkuntoinen heinä kestää muutaman kuukauden (2-3) hapetonta tilaa. Viime syksyn jäljiltä ei tässä mielessä hyväkuntoista heinää ole liiemmälti nähty.

    Ennusmerkit ei välttämättä ole hyvät. Kannattaa kuitenkin muistaa, että kyllä luonto aina pyrkii tiettyyn tasapainoon, ainakin jollakin aikavälillä. Mikäli huonoa talvea seuraa edes kohtuullisen lämmin kevät, on kentillä kapasiteettia ja osaamista lähteä nollatilanteestakin nopeasti liikkeelle.

    Hiiihtokelit saisi vaan olla vähän paremmat.

    Ihan oli tänään maaliskuiset fiiliset… joko sitä kohta pääsee kentälle. Viikko – kaksi näintä lämpimiä kelejä, niin olisi joku kenttä auennut. Näyttää vain, että pakkasia on luvassa viikolopuksi :-(. Joutuu tyytymään hallissa lyöntiin ja suunnitella reissua etelä-ruotsiin miehitelly alueelle tai keskieurooppaan, minne pääsee lentäen edullisesti ja gf:t ja hotellit ovat järkevän hintaisia.

    Täytyy nyt soitella Sinkkilälle Meri-Teijoon, jos hän vaikka avaisi kentän viikonlopuksi. Näyttää vaan kelit lämpenevän.

    Olisihan se jonkinlainen ennätys, jos kauden pääsisi alkamaan jo tammikuun puolivälissä.

    Lomalla tod. näk. ensiviikolla, joten pistäkää kenttää auki jossain päin Suomea :-). Kova hinku päästä pelamaan. Sadehanskat ja muuta golf-sälää vasta ostettu.

    Ennuste turkuun:

    la -3, su +3, ma +4, ti +4,

    Mukava fiilis, kun kausi alkaa ylihuomenna Epsanjassa sääennusteen mukaan vähän pilvisessä mutta 20 astetta lähentelevässä säässä. Mitä muuta golffari voisi toivoa…?

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
Vastaa aiheeseen: Kausi alkanee todella aikaisin tänä vuonna

Etusivu Foorumit Yleistä Kausi alkanee todella aikaisin tänä vuonna