26.–31.5. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[2][0]
KilpailuaSuomalaista

Kankaisten Golf, Masku

Etusivu Foorumit Yleistä Kankaisten Golf, Masku

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 66)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #190986 Ilmoita asiaton viesti
  hot

  Maskun kentän suureen kierrosmäärään (yli 36 000 kierrosta) vaikuttavat varmasti kentän hyvä sijainti, pelattavuus, oheispalvelut sekä alihinnoitellut pelikierrosmaksut. Kierrosmäärän suuruudesta johtuen kenttä ei pysty tarjoamaan riittävästi haluttuja peliaikoja. Tämä nykyinen tilanne paranee jonkin verran, kun kenttälaajennus saadaan valmiiksi eli muutaman vuoden kuluttua. Ennen tätä kentän tukkoisuutta voidaan poistaa vain rajoittamalla vieraspelaamista ja se onnistuu parhaiten korottamalla jo muutenkin alihinnoiteltuja pelikierrosmaksuja. Kenttä on osakkaiden kenttä, joten osakkaiden etujen tulisi olla kaikessa ennen muita. Toiminta-ajatuksessa pitäisi osakkaat olla etusijalla, jotta osakeomistaminen saisi sille kuuluvan arvonsa verrattuna muihin sidosryhmiin. Pelioikeudettomat pelaavat tilastojen mukaan osakkaita edullisemmin eikä näin pitäisi olla missään tilanteessa. Kaudelle 2015 odotetaan 3700 greenfeekierrosta, joista kertyisi tuloja 115 000e eli tällöin greenfeen keskihinta olisi 31e. Osakkaan kallein pelikierros on A-osakkeen pelilippukierros, joka on velattomalle osakkeelle vastike jaettuna pelilippujen määrällä eli 32,75e/kierros. Greenfeehinta pitäisi Maskussakin olla Ruissalon luokkaa eli noin 70e/kierros, jotta nykyisen suuruisilla alennuksillakaan ei alitettaisi osakashintaa. Osakeomistamisen tärkein etu on se, että pelioikeudella pelaaminen on edullisempaa kuin greenfeepelaaminen. Nyt tämä etu on enää voimassa vain niillä, jotka pelaavat kauden aikana useita kymmeniä pelioikeuskierroksia. Vähemmän pelaaville ei ole osakeomistamisesta mitään hyötyä, vaan vain ylimääräisiä kuluja. Osakeomistamisen ehkä toiseksi tärkein etu on pelioikeuden vaihto-oikeus pelilippuihin. Tämä etu vaikuttaa myönteisesti osakkeen arvostukseen. Osakkaat, jotka eivät jostain syystä voi itse käyttää täyttä pelioikeuttaan, voivat yrittää pelilippujen myynnillä minimoida tämän osakeomistamisen menoja. Vastikkeet ovat kaikille osakkaille yhtä suuret pelaapa osakas sitten yhden tai sata kierrosta, joten pelilippujen laaja käyttö on myös kenttäyhtiön etu. Pelilipuilla kierrosmäärä on rajattu, kun se pelioikeudella on rajoittamaton. Jos kaikki osakkaat ottaisivat pelilippuja, niin kentällä ei olisi ruuhkaa eikä laajennustakaan tarvittaisi. Myytyjen pelilippujen keskiarvohintaa on mahdotonta tilastoida, mutta aivan varmasti se on greenfeen keskiarvohintaa suurempi. Pelilippuja ei siis myydä alennetuilla hinnoilla, jos hintoja verrataan greenfeehintoihin. Edullinen greenfeehinnoittelu pitää pelilippujen hinnatkin alhaisina, samoin se vaikuttaa osaltaan myös pelioikeuksien vuokraushintoihin ja osakkeiden hintoihin. Kenttäyhtiön kannalta taloudellisesti paras tilanne tietenkin olisi se, että osakkaiksi päätyneet maksaisivat nurisematta heille tulevat maksut eivätkä käyttäisi pelioikeuttaan juuri ollenkaan. Tällöin kenttä voisi täyttyä vieraspelaajista ja yhteistyökumppanien ynnä muiden tapahtumista.

  #527003 Ilmoita asiaton viesti

  Kerrotko vielä, miltä näkökulmalta purnaat:
  1. Yleistä valitusta gf hinnoittelusta, vaikkei se suoraan itseä koskekaan
  2. Naapurikentän osakas, kun gf hinnoittelu painaa alas koko alueen hintatasoa
  3. Maskun osakas, jolla ongelmana ettei osakkaille riitä peliaikoja tuolla hinnoittelulla

  jos ole 3-ryhmää, syytä katsoa peiliin. Osakekentällä osakkaiden enemmistö päättää kaikesta, mm. gf-hinnoittelusta. Jos kuuluu osakkaiden vähemmistöön, niin voi voi – markka ja ääni, sanoi aikanaan pääjohtaja Varis

  #527004 Ilmoita asiaton viesti

  hot kirjoitti: (24.11.2014 11:55:23)

  Pelioikeudettomat pelaavat tilastojen mukaan osakkaita edullisemmin eikä näin pitäisi olla missään tilanteessa.
  Kaudelle 2015 odotetaan 3700 greenfeekierrosta, joista kertyisi tuloja 115 000e eli tällöin greenfeen keskihinta olisi 31e.
  Osakkaan kallein pelikierros on A-osakkeen pelilippukierros, joka on velattomalle osakkeelle vastike jaettuna pelilippujen määrällä eli 32,75e/kierros.
  Greenfeehinta pitäisi Maskussakin olla Ruissalon luokkaa eli noin 70e/kierros, jotta nykyisen suuruisilla alennuksillakaan ei alitettaisi osakashintaa.

  Tilanne on tällainen aika monella kentällä. Siihen voidaan saada korjausta vain siten että yhtion omistajat = osakkaat tekevät oikeita päätöksiä yhtiökokouksessa.

  1. Kaikkein halvin vieraspelaaminen pitää lopettaa kokonaan (sekä rahan antaminen ulkopuolisille pelivälittäjille)
  2. Vieraspelaaminen tulee ohjata parhaiden aikojen ulkopuolelle esim. hinnoittelulla
  3. Perus gf-hinta pitää nostaa n. 70-90 €/kierros, jolloin voidaan myydä esim. aamuaikoja n. 50-70 €:lla.

  Jos yhtiön lähipiiristä löytyy talousihminen joka osaisi käyttää Excelliä niin kannattaa tehdä pieni sovellus jolla voi simuloida vieraspelaamisen kustannusrakennetta erilaisilla gf-hinnoilla ja pelaajamäärillä. Käytännössä ei ole minkäänlaista vaaraa että kalliimpi gf-hinta aiheuttaisi tappioita yhtiölle. Ongelmia syntyy ainoastaan siitä että tuote myydään liian halvalla jolloin kate jää väkisinkin pieneksi. Golfyhtiön tuotesortimentti on niin rajallinen ettei kaventunutta katetta voida mitenkään korvata massamyynnillä.

  #527005 Ilmoita asiaton viesti

  Siddhartha Gautaman toinen jalo totuus kärsimyksen syystä pätee myös golf-osakkeen omistamiseen.

  #527006 Ilmoita asiaton viesti

  Kerrankin voin saada jonkun hyvälle mielelle. Minä en tukkinut kenttää ja mikä tärkeintä, syrjäisestä sijainnista johtuen en tule tulevaisuudessakaan tukkimaan kenttää oli gf-hinta mikä tahansa.

  #527007 Ilmoita asiaton viesti

  Golfinvihollinen39 kirjoitti: (24.11.2014 14:23:28)
  Kerrankin voin saada jonkun hyvälle mielelle.

  Tämä piristi myös minun päivääni. Lama-Suomessa on niin hyvin menestyviä golfyhtiöitä, että niillä on varaa katsoa nenänvartta pitkin 115 000:ttä euroa, että nimimerkki hot ei jäisi hulppeaa 1.75€/kierros ’tappiolle’.

  #527008 Ilmoita asiaton viesti

  Mielenkiintoinen valitus. Kuten PP mainitsi on kolme perusryhmää joiden maksamat hinnat eroavat. Kalleimman hinnan maksavat vähän pelaavat osakkaat, koska vastikkeen määrä ei muutu pelimäärän mukaisesti. Halvimmalla pelaavat paljon pelaavat osakkaat. Jossakin näiden kahden osakasryhmän välillä ovat gf pelaajat, jotka maksavat pyydetyn hinnan tai menevät muualle.
  Vähän pelaavat osakkaat tietysti voisivat valittaa siitä että muut, halvemmalla pelaavat, täyttävät kentän sillä seurauksella, että he eivät pääse pelaamaan halutessaan, vaikka maksavat eniten pelaamistaan kierroksista. Paljon pelaajat osakkaat taas voivat valittaa siitä, että he eivät pääse paremmin hyödyntämää sijoitustaan ja sitten alentamaan kierroskohtaista hintaansa. GF pelaajat valittavat menemällä sinne, missä saavat rahoilleen parhaan vastikkeen.
  Näyttäisi olevan hullua puhua gf pelaajista, kun ristiriita on osakkaiden välillä.

  #527009 Ilmoita asiaton viesti

  tervolalainen kirjoitti: (24.11.2014 15:35:19)

  Näyttäisi olevan hullua puhua gf pelaajista, kun ristiriita on osakkaiden välillä.

  No ei todellakaan ole. En ole koskaan kuulut tästä valitettavan muualla kuin täällä ja vain muutamien mielensäpahoittajien toimesta.

  #527010 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  hot kirjoitti: (24.11.2014 11:55:23)
  Osakeomistamisen tärkein etu on se, että pelioikeudella pelaaminen on edullisempaa kuin greenfeepelaaminen.

  Luultavasti monen mielestä onkin. Toisaalta moni on ostanut osakkeen aikana, jolloin järkevän hintainen pelaaminen tai jopa pelaaminen ylipäätään ei ollut mahdollista ilman osaketta. Jotkut ovat myös hankkineet osakkeen varmistaakseen pelaamisen tietyllä kentällä tai saadakseen etuoikeuden parhaisiin peliaikoihin, joita tosin kenttäyhtiöistä vain pieni vähemmistö osakkailleen nykyään takaa, ikävä kyllä.

  Niinpä kierroskohtainen kustannus ei välttämättä olekaan ihan jokaiselle se tärkein asia, vaan omistamisen taustalla usein ovatkin aivan muut, jopa immateriaaliset asiat.

  #527011 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Tasamaan tuuppari kirjoitti: (24.11.2014 15:18:41)

  Golfinvihollinen39 kirjoitti: (24.11.2014 14:23:28)
  Kerrankin voin saada jonkun hyvälle mielelle.

  Tämä piristi myös minun päivääni. Lama-Suomessa on niin hyvin menestyviä golfyhtiöitä, että niillä on varaa katsoa nenänvartta pitkin 115 000:ttä euroa, että nimimerkki hot ei jäisi hulppeaa 1.75€/kierros ’tappiolle’.

  Äänestän TT:n kommentin kuukauden parhaaksi! Siinä on totuuden siemen ja lisäksi se sai minut nauramaan.

  Kiitos, TT!

  #527012 Ilmoita asiaton viesti

  hot kirjoitti: (24.11.2014 11:55:23)
  Kaudelle 2015 odotetaan 3700 greenfeekierrosta, joista kertyisi tuloja 115 000e eli tällöin greenfeen keskihinta olisi 31e.

  Osakkaan kallein pelikierros on A-osakkeen pelilippukierros, joka on velattomalle osakkeelle vastike jaettuna pelilippujen määrällä eli 32,75e/kierros.

  Osakeomistamisen tärkein etu on se, että pelioikeudella pelaaminen on edullisempaa kuin greenfeepelaaminen. Nyt tämä etu on enää voimassa vain niillä, jotka pelaavat kauden aikana useita kymmeniä pelioikeuskierroksia. Vähemmän pelaaville ei ole osakeomistamisesta mitään hyötyä, vaan vain ylimääräisiä kuluja.

  Osakeomistamisen ehkä toiseksi tärkein etu on pelioikeuden vaihto-oikeus pelilippuihin.
  Tämä etu vaikuttaa myönteisesti osakkeen arvostukseen.

  Osakas pääsee tuon laskennallisen GF-hinnan alle pelaamallla 21 kierrosta pelioikeudellaan. Joten ihan mitään hevarikäyttöä pelioikeusinstrumentille ei tarvita.

  Pelilippujen hinta määrittyy vapailla markkinoilla jossa hätäiset osakkaat hinnoittelevat pelilippunsa reilusti alakanttiin jo aivan kauden alussa.

  Kerrohan parahin nimimerkki ’hot’ miten pelilippujen ylitarjonta ja niiden hinnan dumppaaminen on positiivinen juttu?

  #527013 Ilmoita asiaton viesti
  hot

  Aloitin tämän keskustelun, koska toivoin siihen osallistuvan maskulaisia.
  Pienen pieni mahdollisuus on olemassa siihen, että voisin olla väärässä, joten kyllä kaikkienkin mielipiteet kiinnostavat, mutta asianosaisilta tulisi varmasti varteen otettavampia mielipiteitä. En silti väheksy muidenkaan mielipiteitä olivatpa he sitten syrjäseuduilta, osakkaita tai sitoutumattomia pelaajia. Vieraspelaajien ja sitoutumattomien vastustus greenfeen korotuksiin on täysin ymmärrettävää, mutta ei osakkaiden pelaamistakaan voi rajoittaa tukkoisella kentällä. Vaihtoehdot ovat vähissä.

  Putti-Possulle:
  Gf hinnoittelusta ainakin Maskussa päättää oy:n hallitus, eivät osakkaat. Toki osakkaat valitsevat hallituksen jäsenet, mutta valintahetkellä ei juurikaan ehdi kyselemään mitä mieltä kukin ehdokas mistäkin asiasta on. Useimmiten huomaakin vasta jälkikäteen antaneensa äänensä väärälle ehdokkaalle. Kaikki eivät tietenkään voikaan olla kaikessa samaa mieltä ja erimielisyyttä tulee aina olemaan ja niin on loppujen lopuksi ihan ihan hyvä. Peiliin katsominen ei paljoa auta, sieltä näkyy vain ruttunaama!

  KL+Tasamaan tuupparille:
  1,75e ei ole tässä mitenkään merkittävä. Osakas on laittanut ja laittaa kenttään omaa rahaansa useita tuhansia euroja peliuransa aikana ja ne on myös laskettava tappioiksi jos vieraspelaajat pelaavat osakkaan kentällä jopa edullisemmin kuin osakas. Tuo suhde pitäisi olla aivan toisin päin ja tuntuvalla erolla, jotta hommassa olisi järjen hiventä.
  Kun kenttä on jatkuvasti täynnä ja laajennukseen menee 2-3 vuotta, niin jotain siellä on tehtävä.
  Laajennusta yritetään osittain rahoittaa osakeannillakin, mutta kuka haluaa ostaa osakkeen kentälle jolle ei mahdu pelaamaan kuin aamuvarhaisella tai iltamyöhään?
  Vieraspelaamisen rajoittaminen pelikierrosmaksuja korottamalla on käsittääkseni ainoa tapa purkaa kentän tukkoisuutta tässä tilanteessa. Greenfeetulot (115 000e) on toki isohko summa tuloissa, mutta ei se nolliin mene greenfeehinnan kympin tai parin korotuksella. Ja jotain pitäisi tehdä…

  Oktaanille:
  Kukaan ei varmastikaan ole milloinkaan ostanut golfosaketta tienatakseen sillä rahaa.
  Elämän tilanteet muuttuvat ja jokaiselle voi tulla yllättäen eteen tilanne ettei pystykään pelaamaan kuin muutamia kierroksia omalla pelioikeudellaan. Tilanne voi myös olla päällä useammankin pelikauden eikä osakkeen myynti nykymarkkinoilla ketään houkuttele.
  Tällöin pelilippujen käyttömahdollisuus on positiivinen juttu ko. osakkaalle.
  Pelilippujen hinnat määrittyvät toki vapailla markkinoilla, mutta kentän pelikierrosmaksu on tietenkin se rajapyykki, jonka alle niiden hinnan on mentävä, jos niitä meinaa myydä.
  Mikähän tässä on dumppaamista, pelilipun vai greenfeen hinta?

  #527014 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Propsit nimim. Hot’ille seikkaperäisestä selvityksestä omista mielipiteistään. Näitä toivoisi enemmänkin herneen nenään vetämisen sijaan.

  #527015 Ilmoita asiaton viesti
  B

  hot kirjoitti: (24.11.2014 11:55:23)
  Edullinen greenfeehinnoittelu pitää pelilippujen hinnatkin alhaisina, samoin se vaikuttaa osaltaan myös pelioikeuksien vuokraushintoihin ja osakkeiden hintoihin.

  Aloittakaa poistamalla greenfeedumppaus osakkaidenne vierailta.

  #527016 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  B kirjoitti: (24.11.2014 22:48:06)

  hot kirjoitti: (24.11.2014 11:55:23)
  Edullinen greenfeehinnoittelu pitää pelilippujen hinnatkin alhaisina, samoin se vaikuttaa osaltaan myös pelioikeuksien vuokraushintoihin ja osakkeiden hintoihin.

  Aloittakaa poistamalla greenfeedumppaus osakkaidenne vierailta.

  Miksi?

  #527017 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti: (24.11.2014 21:37:32)
  Propsit nimim. Hot’ille seikkaperäisestä selvityksestä omista mielipiteistään. Näitä toivoisi enemmänkin herneen nenään vetämisen sijaan.

  +1. Erinomaisesti argumentoitu, matemaattisesti täysin oikeassa.

  hot kirjoitti: (24.11.2014 21:31:12)
  KL+Tasamaan tuupparille:
  1,75e ei ole tässä mitenkään merkittävä. Osakas on laittanut ja laittaa kenttään omaa rahaansa useita tuhansia euroja peliuransa aikana ja ne on myös laskettava tappioiksi jos vieraspelaajat pelaavat osakkaan kentällä jopa edullisemmin kuin osakas. Tuo suhde pitäisi olla aivan toisin päin ja tuntuvalla erolla, jotta hommassa olisi järjen hiventä.
  Kun kenttä on jatkuvasti täynnä ja laajennukseen menee 2-3 vuotta, niin jotain siellä on tehtävä.
  Laajennusta yritetään osittain rahoittaa osakeannillakin, mutta kuka haluaa ostaa osakkeen kentälle jolle ei mahdu pelaamaan kuin aamuvarhaisella tai iltamyöhään?
  Vieraspelaamisen rajoittaminen pelikierrosmaksuja korottamalla on käsittääkseni ainoa tapa purkaa kentän tukkoisuutta tässä tilanteessa. Greenfeetulot (115 000e) on toki isohko summa tuloissa, mutta ei se nolliin mene greenfeehinnan kympin tai parin korotuksella. Ja jotain pitäisi tehdä…

  Ymmärrän turhautumisesi, mutta kaikki harrastaminen maksaa. Itse kuulun ry-pohjaiseen seuraan, siinä ei liittymismaksusta ole mitään iloa.

  Riittäisikö jos Masku antaisi osakepelaajien varata lähtöaikansa muita aikaisemmin? Pääsisitte pelaamaan milloin haluatte. Se, että kentällä on aina tilaa (osakkeenomistaja saa haluamansa ajan tuntia ennen) ei toimi taloudellisesti, oli sitten mikä malli tahansa.

  hot kirjoitti: (24.11.2014 21:31:12)
  En silti väheksy muidenkaan mielipiteitä olivatpa he sitten syrjäseuduilta, osakkaita tai sitoutumattomia pelaajia.

  Mitäs Masku on? 😉

  #527018 Ilmoita asiaton viesti

  Vaikka Hot toivoi jäsentenvälistä keskustelua, niin alla kysymyksiä jotka voivat vaikuttaa keskusteluun ja analyyiin.

  Minkälainen on kilpailutilanne Turun markkina-alueelle?
  – jos gf hintaa nostetaan, niin mille kentälle liikkuvat kuluttajat menevät?
  – kilpailevatko osakkaiden peliliput ja gf samoista ’asiakkaista’?
  – Maskun kentän status, kansankenttä, keskikastia vai huippukenttä?

  Sitten tulee se olennainen kysymys ulkopuolisin silmin. Kuinka suuri osuus osakkeenomistajista pelaa itse/kuinka moni vuokraa/kuinka moni myy pelilippuja?

  Pelioikeuden vuokraajalle ja pelilippuja myyvän kannalta kaikki ulkopuoliset tulot pienentävät vastikkeen määrää. Osakeomistuksen status on sitten toinen juttu….

  #527019 Ilmoita asiaton viesti

  Täysin en ymmärrä tuota kohtaa:
  Kierrosmäärän suuruudesta johtuen kenttä ei pysty tarjoamaan riittävästi haluttuja peliaikoja.

  Osakkaat saavat varata lähtöaikansa 10 päivää etukäteen, pelioikeuden haltijat vain 7 päivää ennen. Lisäksi pelkästään osakkaille on varattu kaikki tasatuntilähdöt (muut pelaajat voivat varata niitä vasta edellisenä päivänä, jos on tyhjiä paikkoja ,ts. peruutuksia).

  Mielestäni on omaa saamattomuuttasi, jos et osakkeenomistajana saa varattua itsellesi lähtöaikaa – mahdollisuuksia siihen on ainakin tarjottu.

  Pelaan itsekin Maskussa, pelioikeudella. Tänä kesänä ehdin pelamaan siellä vaivaiset 70 kierrosta, koska kenttä on kokoajan täynnä eikä minulla ollut mahdollisuuksia varata sopivia tiiaikoja.

  – I gratuated from TURKU. To save time, let’s just assume I’m never wrong.

  #527020 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  jml kirjoitti: (25.11.2014 12:09:05)
  Täysin en ymmärrä tuota kohtaa:
  Kierrosmäärän suuruudesta johtuen kenttä ei pysty tarjoamaan riittävästi haluttuja peliaikoja.
  …………………..
  Pelaan itsekin Maskussa, pelioikeudella. Tänä kesänä ehdin pelamaan siellä vaivaiset 70 kierrosta, koska kenttä on kokoajan täynnä eikä minulla ollut mahdollisuuksia varata sopivia tiiaikoja.

  Olet siis samaa mieltä Hotin kanssa, mutta et ymmärrä sitä 😉

  #527021 Ilmoita asiaton viesti

  Moi
  Eka viesti, kiitos ja anteeksi.

  Semmoista loihin kirjoittamaan, kun joka asiaan tarjotaan lääkkeeksi GF-hinnan nostoa, niin olisikohan erityisesti näiden täyteläisten kenttien hallituksen aika alkaa tarjota statistiikkaa siitä, kuka ne kierrokset pelaa ja mihin hintaan.

  Maskun hinnasto kertoo, että GF-keskihintojen alle kentälle pääsee juniorit ja opiskelijat (arvovalinta) ja aamu- ja iltayseille (nämä nyt kuuluukin olla edullisempia).

  Alueella on yhteistyökenttäalennuksia, joilla pelataan yli keskihinnan, eli niistä hinnan alhaisuus ei johdu. Masku ei ole ainakaan omaan silmään esiintynyt erityisen aktiivisena syys- ja kevättalven vajaakäyttöajan alennuksien tarjoajana, ja nämäkin hinnat ovat yleensä 30€ korvissa, joten eivät selitä keskihintaa.

  Tietty voi olla, että suurin osa GF-kierroksista olisi juniorien ysejä, jolloin koko keskustelun avaukselta lähtisi pohja, mutta todennäköisempää lienee, että kierroksissa on SGKY:n korttilaiset, supergolfaajat ja sekalaiset tiskinaluspelaajat.

  SGKY:n kortithan ovat yhteisesti sovittuja vastavuoroisia palkkioita hyville golfyhteisön jäsenille ja muutenkin oikeille ihmisille (näin olen ymmärtänyt), joten pihviksi jäisi lähinnä superkäyttö. Joka lienee suht vähäistä (kuten ventovieraiden muutenkin) ainakin Prime Time, koska Maskuun ei tosiaan pääse 4 päivän varausoikeudella.

  Superusereiden diilien hinnat ovat tod.näk. salaisia, mutta käyttömäärä olisi hyvä tuoda julki osakkaille, jotta edes nähtäisiin, mistä keskutellaan.

  Lääkkeeksi esitetty GF-hinnan nosto pilviin poistaisi kentältä yhteistyökenttäalennuksilla pelaavat, Etukortin käyttäjät (mahtaako olla kovin yleinen?) ja ne kolme täyden GF:n maksanutta. Näistä ainoastaan etukorttilaiset pelasivat alle osakashinnan.
  Seuraavana vuonna GF-tulot ovat pudonneet ja keskihinta alkaa korkeintaan kakkosella. Kentän kierrosmäärä tuskin muuttuu mihinkään, käyttäjien osoite ehkä oikeampi; riippuu paljolti siitä, kuinka suuri osa pois jääneistä on pelannut keskellä arkipäivää.

  Kierrosmäärien avaaminen (prime time huomioiden) osakkaille voisi antaa pohjaa kehittää ratkaisuja tungokseen, sillä edellytyksellä, että ennemmistö niitä ylipäänsä haluaisi. Joku kenttä saattaisi jopa oikeasti profiloitua.

  PS. ette ole turhaan haukkuneet tätä keskustelusoftaa.

  #527022 Ilmoita asiaton viesti
  PG

  hot kirjoitti: (24.11.2014 11:55:23)
  Maskun kentän suureen kierrosmäärään (yli 36 000 kierrosta) vaikuttavat varmasti kentän hyvä sijainti, pelattavuus, oheispalvelut sekä alihinnoitellut pelikierrosmaksut.

  Näin varmasti on. Nähdäkseni kovin suurta parannusta kentän tukkoisuuteen ei kuitenkaan voida saada korjaamalla alihinnoitetut pelikierrosmaksut ’oikeiksi’, onhan kierrosmäärä ilman gf -pelaajiakin jo yli 32 000.

  Normaaali -gf on Maskussa ollut 45–50 €, mutta keskihinta vain 31 €. Tästä voidaan päätellä, että normaalihintaisella gf:llä on pelattu vähän, ehkä vain 500 kierrosta. Muut kierrokset on tehty alennetulla gf:llä osakkeenomistajan vieraana (keskim. 37 €?), SGKY:n etukortilla osakkeenomistajana (10 €) tai pelioikeuden haltijana (30 €), juniorina (25 €), opiskelijana (25 €) ja mahdollisesti muullakin tavalla. Hot, onko näistä kierrosmääristä tarkempaa tietoa?

  Nostamalla normaali -gf 70 euroon, vierashinnan 45 eroon, SGKY:n etukorttihinnan 35 euroon ja pitämällä juniorien ja opiskelijoiden hinnat edelleen 25 eurossa, saatetaan gf- tuloissa päästä 115 000 euroon pelaajamäärän tippuessa ehkä 800 –1000:lla. Se on keskimäärin vain 5 pelaajaa/ päivä. Tuskin tukkoisuuden vähenemistä edes huomaa. Näillä muutoksilla kuitenkin green feen keskihinta noussee 40 € hujakoille, joka Maskussa vastannee keskimääräistä osakkaan omakustannushintaa pelilipuille yhtiövastike, rahoitusvastikkeet ja osakkeen hankintakustannukset huomioiden ja ehkä nipin napin vastaa vaatimustasi. Siitä olen kanssasi täysin samaa mieltä: gf:n keskihinnan ei tulisi alittaa osakashintaa.

  Golfinvihollinen39 kirjoitti: (25.11.2014 11:02)
  Sitten tulee se olennainen kysymys ulkopuolisin silmin. Kuinka suuri osuus osakkeenomistajista pelaa itse/kuinka moni vuokraa/kuinka moni myy pelilippuja?

  Hyvä kysymys. Tiedätkö tuosta. Entä millainen on osakasjakauma, onko suuromistajia?

  #527023 Ilmoita asiaton viesti
  pmo

  Golfyhtiön hallinto-ohjelman hyödyntäminen
  Varmasti toteutettukin ja päivittäisessä seurannassa, että tj ja/tai tstopäällikkö ajaa golfyhtiön käyttämästä hallinto-ohjelmasta ulos statistiikan ’ketkä ja milloin pelaavat Hot’n kotikentällä’. Vuosi-, kuukausi-, viikko- ja vaikka vrk-tuntitasoilla.
  Mistä raha tulee ja ketkä kenttää käyttävät aukeavat varsin pienellä vaivalla. Analyysit ja johtopäätökset syntynevät ja avaavat realististen vaihtoehtojen valinnalle pohjaa. En usko tämän olevan tj’lle ja hallitukselle lainkaan vieras asia.
  Viestintää tavalla tai toisella osakkaiden ja pelioikeudenhaltijoidenkin kanssa ei ehkä kannata jättää käyttämättä? Ehkä tämä voisi useammissakin golfyhteisössä helpottaa yhteiseloa?

  #527024 Ilmoita asiaton viesti
  B

  hot kirjoitti: (24.11.2014 11:55:23)

  Kenttä on osakkaiden kenttä, joten osakkaiden etujen tulisi olla kaikessa ennen muita.
  Toiminta-ajatuksessa pitäisi osakkaat olla etusijalla, jotta osakeomistaminen saisi sille kuuluvan arvonsa verrattuna muihin sidosryhmiin.

  Pelioikeudettomat pelaavat tilastojen mukaan osakkaita edullisemmin eikä näin pitäisi olla missään tilanteessa.

  Osakas voi katsoa peiliin, jos haluaa löytää syyllisen kentän tukkoisuuteen tai vieraspelaajien kekimääräisen kierroshinnan alhaisuuteen.
  Tämä kannattaa pitää kirkkaana mielessä myös, kun itse pelaa alihinnoiteltuja kierroksia muilla kentillä.

  #527025 Ilmoita asiaton viesti

  Monilla muilla liikuntapaikoilla eläkeläiset katsotaan opiskelijoiden ja varusmiesten veroisiksi hinnoittelupolitiikan osalta.

  Jostain kummasta syystä näin ei golfpaikoilla ole…

  t. Eläkeläinen, muttei seniori.

  #527026 Ilmoita asiaton viesti

  Esimerkkinä vaan; pelaan itse kymmeniä kierroksia ’villinä’. Pelilipuilla, Superilla ja muiden vieraana. Yksi syy huonohin lähtöaikoihin on jäsenien aivan liian myöhäinen varaaminen! Usein vielä ke-to iltana saat ’ruuhkaisillekin’ kentille superin pelioikeuden ja kentälle kohtuullisen teeajan vkonlopuksi. Ymmärrän hyvin, jos nurjaa kommettia tulee esim Nevaksesta, jossa Superin pelioikeuksia on 30/pvä eli n 8 fliittiä (kankaislla on 5/pvä)! En viittaa nyt HOT:tiin, mutta ei niitä kenttiä tyhjinä voi pitää vain osakkaita odottaen. ps. hyviä komentteja ja argumentteja! ppss. pitäsikö Turun seudulla olla joku oma ’kultakortti’ niin jäsenet voisivat käyttää naapurin kenttää, jos siellä enemmän tyhjää kuin omalla?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 66)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Kankaisten Golf, Masku