28.11.–5.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][2]
KilpailuaSuomalaista

Juniorien greenfee-hinat?

Etusivu Foorumit Yleistä Juniorien greenfee-hinat?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Mikä on tilanne muilla kentillä? Omalla kotikentälläni Ringsidessa on tänä vuonna kokonaan poistettu juniori-greenfee. Junnut siis pelaavat aikuisten hinnoilla. Myös pelioikeuden haltijan junnuvieraat. 10 -vuotias lajia aloitteleva poikani avasi juuri kenttäkautensa. Tarkoituksena oli pelata muutama väylä. Hintaa moiselle treenikierrokselle tuli 30 euroa!

  Elämä on…

  Aikuisten pelimaksuihin vaikka 50 € korotus, niin saadaan juniorit halvemmalla kentälle. ; )

  Eikös 10-vuotiaan kannattaisi jo liittyä jäseneksi ja hankkia junnu-pelioikeus? Paljonko Rinkussa sellainen maksaa?

  540 euroa.

  Ruukkigolfissa junnujen greenfee on 13/18€, pelioikeuden vuokraus 170€ ja jäsenmaksu 25€. Jokaiseen pelioikeuteen sisältyy lisäksi yksi junioripelioikeus (ei yritysosakkeeseen). Valitettavasti on hiukan kaukana pääkaupunkiseudusta, Helsingistä n. 90 km.

  PT

  Näin meidän seurassa:

  Liittymismaksu 0€

  Jäsenmaksu 20€

  Kentänhoitomaksu 73€

  Pelimaksut 4€/ 9 reikää

  7€/ koko päivä

  Alle 12-vuotiaat pelaavat ilmaiseksi, eikä heiltä peritä kentänhoitomaksua.

  Junnuystävällinen hinnoittelu!?

  Suomen halvin?

  +Koko kesäkauden treenit junnuryhmissä + leirit (2kpl) ja junnukilpailut Proon ja junnuohjaajien vetäminä 200 egee.

  Aika yllättävää, että Rinkku on junnuille niin kallis. Ei todella junnu-ystävällinen. Mitään junnukiintiötä ei ole tai osakkeeseen ei sisälly junnua?

  Selailin klubien kotisivuja ja pääkaupunkiseudun kentillä kyllä yleensä on junnukiintiö tai osakkeeseen kuuluu junnupelioikeus. Alle 18-v junnulle esim. SHG jäsenmaksu 25 EUR + pelikausi 183 EUR = 208 EUR, Sarfvik 35 EUR+90 EUR =125 EUR (pääkaupunkiseudun selvästi halvin, ja junnuja voi olla vaikka 10, kunhan ovat samasta perheestä), Pickala 92 EUR +340 EUR = 432 EUR (ei kovin junnuystävällinen hinnoittelu). Seurapohjaisista EGS 75 EUR +150 EUR =225 EUR.

  Näillä seuroilla on myös junnuvalmennusta ja opetusta, joka ei maksa junnuille mitään (Sarfvik junnuvalmennus aloittelijoille kerran viikossa, edistyneemmille useammin, Ville Kalliala vetää eri tasoryhmissä), EGS:ssä maksutonta myös, tai hyvin edullisesti hinnoiteltua (SHG). SHG:llä näkyy olevan kaikille junnuille avoin opetusleirikin, maksaa 180 EUR ulkopuolisille junnuille, jäsenille 90 EUR. Talissa on opetusta, joka on avointa kaikille junnuille, ilmeisesti ilmaista. Talin hinnat eivät käy ilmi heidän kotisivuiltaan.

  Neuvoni H-I-T:lle:

  Jos junnusi osoittaa kiinnostusta golfiin, yritä saada hänet Talin tai EGS:n junnuvalmennukseen. Sinne lahjakkaat junnut mahtuvat varmasti mukaan.

  Toisena vaihtoehtona lienee vaikuttaminen Rinkun yhtiökokouksessa.

  Kolmas vaihtoehto on joko maksaa junnun kallis pelikausimaksu tai vaihtaa osake. Todennäköisesti osakkeen vaihtokin maksaa itsensä takaisin, kun muissa osakkeissa junnupelaaminen on paljon edullisempaa.

  Rinkussa junnu voi liittyä osakkeen mukana jäseneksi, mutta sitten pitää ostaa pelioikeus tai maksaa greenfee. Systeemi on ihan ok, mutta uusi hinnoittelu karkoittaa kyllä junnut. Ainakin itse olen jo soitellut pariin muuhunkin seuraan.

  Rinkussa on kyllä junnutoiminnassa mukana olevilla kiinnostusta ja oikea asenne, mutta tuo ’sortopolitiikka’ taitaa olla kotoisin osakkaista itsestään. Onhan se ikävää katsoa kun 40 vuotta nuorempi ja 40 senttiä lyhyempi lyö 40 metriä pidemmälle.

  Kyllä noi hinnat on kohdallaan. Vanhempien pitää tukea itse omien lastensa harrastukset. Osakekentillä toimitaan kustannusvastaavuuden mukaan eikä silloin kaikkien tarvitse tukea muiden mukuloiden harrastuksia. Eihän siitä mitään tule jos koko ajan lasketaan toisten perseellä mäkeä.

  Juuri tällaista tarkoitin…

  Mielestäni aivan törkeää, että junioreita sorretaan tällä tavalla. Polettikin oli ennen puoleen hintaan mutta nyt siitä joutuu pulittamaan 2,50e/kpl (tuossakin 50snt korotus tällä kaudela) Eiköhän ne rinkussa keksi vielä ens kaudelle ikärajan kentälle pääsyyn tai muuta yhtä naurettavaa pelleilyä. Kyllä on junioritoimikunnalla tekemistä jos meinaavat saada junioreita kentälle. Tuo rinkun junnupelioikeuskin toimii Tee Off Golf tyylisenä ratkaisuna eli siirrettävinä bägilätkinä. Itse ainakin otin mielummin Keimolasta oikean pelioikeuden (350e + liittyminen + jäsenyys) kuin rinkusta tämän naurettavan lätkäsysteemin (540e + jäsenmaksu) jossa saisi joka kerta säätää lätkävarauksien kanssa.

  Mihin junioriopelioikeudet ym. perustuvat, jollei osakesarjassa ole junioripelioikeuksia? As Oy:ssä kaikki maksaa vastiketta, vesimaksua ym. riippumatta, onko junnu, varusmies, opiskelija, työssäkäyvä tai eläkeläinen.

  Hyvän tahtoisuuttaan osakkeenomisajat voivat sopia alennuksista, mutta näyttääpä jossain puuttuvan hyväntahtoisuuttaa ja homma ajatellaan puhtaasti bisneksenä (junnut huonoja asiakkaita, koska ehtivät pelaaman paljon ja maksavat huonosti).

  Oy:n kokouksissa päätetään kentän hinnoittelu ym. Kokouksiin vaikuttamaan, jos muutosta halutaan. Bisnes-kaverit pitävät sijoituksistaa huolta osallistumalla kokouksiin ja enemmistö(?) olemalla kokouksissa hiljaa ja valittaa selän takana, miksi näin toimitaan?

  Olin Ringsiden edellisessä yhtiökokouksessa (valtakirjalla eli en siis ole itse osakas) ja siellä ei todellakaan sovittu juniorien (syrjinnästä) gf:n korotuksesta. Tuo on kyllä toimiston ihan oma säätö.

  Mitä, jos yrittäisit ensi kerralla pysyä hereillä siellä kokouksessa. Niin voisit ehkä kuulla jotain hyödyllistä ja samalla oppia kommentoimaan asioita, joissa huomaat mielestäsi virheen.

  T. Itsekin siellä olleena.

  P.S. Budjetti kannattaa ensi kerralla lukaista läpi…

  Nimetön

  Taitaa taas Kaukot olleet valtakirjalla yhtiökokouksessa.

  Pitäisi tutustua kenttien yhtiöjärjestyksiin.

  Pelioikeuksista ei päätetä kokouksissa,vaan yhtiöjärjestyksissä.

  Yhtiökokouksissa päätetään yhtiövastikkeesta.

  Greenfeestä päättää kentällä kuin kentällä yhtiön hallitus,niinkuin muustakin pelaamisesta.

  Millään kentällä se ei ole yhtiökokouksen asia,jos ei joku osakas sitä sinne nimenomaan vie muissa asioissa päätettäväksi.

  Hallitushan voi myydä näitä green feeseteleitä sellaiseen hintaan,mihin se haluaa.

  Joillakin kentillä saattaa olla jopa vuosigreenfeemaksu junnuille,mutta se ei ole mikään pelioikeus.

  Siinä saattaa olla joitakin esim.ajanvarausrajoituksia.

  Usein myös osakkaan juniorit saavat isojakin alennuksia,kaukojuniorit maksaa enemmän.

  Tämä on täysin hallituksen asia.

  Päätti asiasta mikä taho tahansa on ko. yhtiön/seuran linja mielestäni käsittämätön ja itsekäs.

  Kuten aiemmin on kerrottu, mikään pakkohan yhtiön/osakkaiden ei ole junnuille alennuksia antaa ja saattaa se olla jopa lyhyellä aikavälillä tappiollista. Ringsidessa budjetin loppusummat ja hyvä tuotto ovat siis urheilullisuutta ja reilua henkeä tärkeämmät.

  Ehkä annamme Mestarille ja kavereille rauhan leikkiä omalla hiekkalaatikollaan.

  Olen kanssasi ehdottomasti samaa mieltä. Mestarille ja kumppaneille tiedoksi, että eipä siellä kokouksissa saisi mitään edes läpi kun aina löytyy se yksi henkilö jolla on osake-enemmistö ja joka on puhuttu hallituksen puolelle…

  Nimetön

  Osakeyhtiön ja sen hallituksenhan pitää jo lainkin mukaan ajaa osakkeenomistajien etua.

  Se on monesti kaikissa yhtiöissä joskus itsekästä,kuten tuotannon siirtäminen halvempiin maihin ja irtisanomiset jne.Myös greenfeehinnat.

  Seuroilla ei ole mitään tekemistä näitten maksujen kanssa oy-pohjaisilla kentillä.

  …tuotannon… ???? Outo sana golfista puhuttessa.

  Onko osakkeenomistajille tuleva hyöty siis oltava vain ja ainoastaan taloudellista? Ei henkistä, virkistyksellistä, mielihyvää tuottavaa?

  No, näen ettei lasten asia ole sydäntäsi lähellä, joten en jaksa nalkuttaa. Hyviä pelejä!

  Joo, ei meidän oy:n kokouksissa päätetty gf:n, hinnoista, mutta asia annettiin tiedoksi ja asiasta keskusteltiin. Vastustin gf:n hintojen nostoa, mutta suostuin, kun luvattiin antaa alennuksia esim. osaakkaan vieraille ja sopia alennuksia naapuriseurojen kanssa. Näppituntumalta, mitä caditiskillä on ehtinyt vierailemaan, ovat molemmat alennukset vilkastuttaneet vieraspelaamista, ts. toivottavasti vastikkeet eivät tulevina vuosina nouse, ravintolan palvelutaso säilyy, kentän kehittämiseen riittää rahaa jne.

  Sinänsä golf oy-toiminta on jonkinmoisessa kriisissä. Kenttähankkeita tehdään suurimmaksi osaksi vain bussiness-mielessä, mutta maksajaksi odotetaan tavallista golffaajaa. Ry:ssä kaikilla on saman verran valtaa ja toisessa ääripäässä on oy, jossa kaikki valta ja osakkeet on keskitetty yksiin käsiin, ts. osakkeenomistaja kantaa riskin ja saa voitot yksin. Suurin osa kentistä on näiden ääripäiden välissä ja ristiriitoja voi syntyä helposti.

  En jaksa katsoa keskustelujen historiaa, mutta olisiko niin, että nämä jotka valittavat junioreiden halvemmista hinnoista, valittavat myös Suomen golfmenestyksestä.

  Tosiasia on ettei menestystä maailmalla tule, jollei ole riittävän laajaa junioripohjaa. Suomi alkoi menetyä jääkiekossakin kun luotiin pohja laajalla halliverkostolla.

  Lisäksi tämän hetken juniorit ovat huomisen päivän osakkeenomistajia eli näin saataisiin Suomen pelaajamäärää kasvatettua. On hyvin lyhytnäköistä seuralta ’estää’ junioreiden liittyminen.

  Onneksi oma seurani on ymmärtänyt junioreiden tärkeyden.

  Nyt puhut vähän mutta asiaa 🙂

  Nimetön

  Tuskin tässä maassa on yhtään seuraa,joka edes yrittäisi vaikeuttaa tai estää junioreitten pelaamista.

  Mutta taas menee oy:n ja ry:n väliset vastuut sekaisin.

  Seuran jäsenyydellä kun ei pelata yhtään kierrosta,vaan pelaamisesta ja sen hinnasta päättää yksin oy osakekentällä.

  Ry on renki ja oy on isäntä.

  Minä olen muuten itse henkilökohtaisesti sitä mieltä,että osakkeenomistajien juniorit voisi pelata vaikka ilmaisesksi hiljaisina aikoina.

  No meillä junnut saa 75 prosentin alen hiljaisina aikoina ja 50 prosentin alen iltaisin ja viikonloppuisin.Onneksi.

  Nimetön

  Espoon golfsura 10e, aika halpa..

  Tenniksen puolella on yleistä se, että seuran valmennuksessa olevat junnut saa pelata päivisin ilmaiseksi, jos on vapaata… tai ainakin isolla alennuksella. Vähä riipuu tietty seurasta ja siitä, että onko seuralla omia kenttiä vai onko ne jonkun osakeyhtiön…

  Golfissa tuo on hiukan eri asia, mut jotakin tuon suuntaista olis varmaan kiva olla…

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 28)
Vastaa aiheeseen: Juniorien greenfee-hinat?

Etusivu Foorumit Yleistä Juniorien greenfee-hinat?