26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Jukka-62 => Golfin FAQ

Etusivu Foorumit Yleistä Jukka-62 => Golfin FAQ

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 313)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Hyvä Jukka! Avasin sinulle ihan oman ketjun. Tänne voit laittaa kaikki golfiin liittyvät kysymykset, ettei sinun tarvitsisi tukkia tätä foorumia. Ajattele siitä voi tulla GP:n foorumin pisin ketju, oikea golfin wikipedia. Pyydänkin, että keskität tähän kaikki kysymykset, joita varten aiot avata oman topicin. Kunnioittavasti Pulli-Paavo

    Tokkopa tämä yltää samaan mittaan Huuhaa I, Huuhaa II ja Huuhaa III ketjujen kanssa. Ainakaan nopeudessa. Kahdessa viikossa tuli reilu kuusisataa viestiä, ennenkuin muut clubhouselaiset tulivat järkiinsä ja Tommy Armourin lempeän ohjauksen johdossa häätivät meidät omiin koloihimme 🙂

    (jossa tosin olemme viihtyneet erinomaisesti, notta siitä kiitokset vaan Tommylle)

    Mutta yrittänyttä ei laiteta. Saahan sitä aina yrittää, mutta tokkopa tuollaiseen sättäykseen kukaan enää koskaan pystyy. Täällä siis. Edes The Jukka 🙂

    Joo okei Pulli-Paavo !

    Varmasti olet aidosti huolestunut tsätin tukkeutumisesta. En arvannut, että kykyni siihen aivan olisivat yksin riittäneet.

    Kuten sanottua.

    Olisin kovasti kiinnostunut tietämään miten päästään singeliin.

    KL, Januz, JAMASA, Tetsa ja kaikki voivat osallistua, jotka ovat tuossa autuaassa kategoriassa.

    Itse olen kiertänyt kaksi perättäistä ysiä yhteistulokseen 74 rinkussa, mutta kiekkojen välissä kävin nukkumassa..kertaakaan en ole koko kiekkaa yhteen putkeen pelannut alle 80 lyönnillä vaikka omissa asetuksissa niin voisi kuvitella. Pelikunto ei ole antanut sitä myöden.

    Siitäkö on kysymys sitkeästä pelikunnosta ? Sitäpaitsi vaikka kiertäisi kerran 72 lyönnilläkin, muttei voi sitä toistaa niin hcp:hän ei tipu 18 pinnasta enää kuin muutamia kymmenyksiä eikö näin ?

    Tapahtuuko se tavallaan niikuin yhtenä aamuna..että huomaa kuin taikaiskusta ne 9 lyöntiä kiekalle pudonneen ja peli on ikäänkuin alkanut seestyä tai jotain ?

    Itse ihmettelen kun Savolampi löi siellä Talissa sen 63 lyöntiä uudeksi rekaksi..että hemmetti oma 92 lyöntipeliennätys tälle suvelle on vielä n.28 lyöntiä surkeampi kuin jollakin toisella..siis n. 1,5 lyöntiä per reikä.

    Olen kiertänyt paljon, mutta en ole todellakaan tehnyt harjoitteita ..millaisia harjoitteita tarvii tehdä ? Mistä on apua eniten suhteessa ajan käyttöön ? Eikö pelaamalla opikkaan pelaamaan..on alkanut tuntua siltä.

    Niin, ongelmahan juuri on, että tämä ei ole mikään tsätti, vaan keskusteluryhmä 😉 Itsekkin tosin silloin tällöin samaan syyllistyn (ja varsinkin syyllistyin), notta ei siihen sen enempää.

    Kysmykseen oman kommenttini esitin toisaalla. Ihan hyvä kysymys kylläkin.

    Niin ja Henkka joka tuntee jonkun joka on singelissä…sekä kaikki jotka tuntevat, että heillä on hyvä neuvo asiaan !

    Henkka antoi neuvon lähipeli !

    Itse tunnen olevani haka lähipelissä..ongelma tuntuu olevan etten pääse sinne lähelle ajoissa, kun jo lyönnit loppuvat.

    Jos avaukset tuntuvat sujuvan hienosti sitten ne lopahtavat viimeistään 18. reiällä ( kuten viimeksi tein siellä kasin ). Tai joku lyhyt avaus menee puskaan, jos yhtäkkiä alkaa r-3 toimia avauksissa.

    Onko riskien minimoiminen se avain ? Ikinä ei saa ottaa isompaa mailaa jos pienemmällä selviää..vai pitääkö juuri ottaa se isompi maila ja lyödä sillä hyvin rauhallisesti ?

    Onko kaikilla hcp 10 tai alle tyypeillä intohimo golffiin ja treenaamiseen. Mielestäni Januz sanoi treenaamansa ja pelaavansa vähän..okei se varmaan riittää kun on siellä 4,5 tuntumassa..mutta kuinka sinne on päästy se kiinnostaa.

    Henkka kirjoitti: (7.9.2006 17:20:40)
    Niin, ongelmahan juuri on, että tämä ei ole mikään tsätti, vaan keskusteluryhmä 😉

    Niin juuri..tsätissä keskustellaan online koko ajan ja tässä kommentoidaan jopa kuukausien kuluttua toisen ongelmaa yms.

    Voisiko isolla miehellä 9-10 lyöntiä kierrokselle tehdä vaikka ikipiikkien puute ? Joku sanoi, ettei sillä ole merkitystä.

    Jukka-62 kirjoitti: (7.9.2006 17:40:50)
    Itse tunnen olevani haka lähipelissä..ongelma tuntuu olevan etten pääse sinne lähelle ajoissa, kun jo lyönnit loppuvat.

    Etkä ole. Tai jos olet niin sehän selviää helposti. Pelaat rundin pelkillä raudoilla. Niillä sun pitäis päästä riittävän lähelle kerniä. Jos, kuten Henkkakin jo mainitsi, tahtoo mennä enämpikin bougiks nin lähiöpelityksesi ei oo hyvää.

    Täältä forumilta pari vuotta sitten kutakuinkin samantyyppistä aihetta (tai sitten se oli ihan OT) kun käiteltiin, niin joku sanoi, että ellen ihan väärin muista, niin kyse oli Jesper Parnevikista (varmaan pätee kyllä lähes kaikkiin muihinkin huippuihin) ja Parnevikin treenin painotuksista.

    Parnevik treenaa noin 30% täyttä swingiä. Loput lähipeliä, josta puolet puttia ja puolet muuta. Normi bogipelaajahan treenaa 90% swingiä ja loput lähipelialueella ennen kierrosta.

    Ja kaikkein masentavinta on kun muutamat kaverini, joita arvostan todella paljon minua tasokkaampina pelaajina, ovat kertoneet etteivät nykyään treenaa enää lainkaan swingiä, vaan pelkästään lähipeliä. Poikkeuksena Paksupekka, joka ei treenaa koskaan, misään, eikä edes silloin.

    Tämän kun kuulin (Tetsa oli ensimmäinen) hymyilin kauniisti ja sanoin: Sehän on hieno juttu ! Sitten menin veskiin, itkin hartaasti ja pitkään ja vaihdoin Tetsan pikavalintanumeron kolmosesta ysiin. Kosto on suloista ja sai…keleen ilonpilaaja ansionsa mukaan :’-(

    Henkka kirjoitti: (7.9.2006 17:57:15)
    Parnevik treenaa noin 30% täyttä swingiä. Loput lähipeliä, josta puolet puttia ja puolet muuta. Normi bogipelaajahan treenaa 90% swingiä ja loput lähipelialueella ennen kierrosta.

    Joo olin illalla rangella kun aamulla ei peli kulkenut..ja tuo 30 % täyttä swingiäkin on äärimmäisen tärkeää.

    Ostin aluksi eurolla palloja ja siinä sitten naapurini kanssa ( sattumoisin rangella ) lyötiin pimeään asti palloja kahdestaan ja kerättiin niitä taas ja taas lyötiin.

    Kokeilussa ollut driverikin alkoi toimia vasta, kun r3:lla oli ruoholta alkanut lyönnit lähteä kovaa ja kauas.

    Tätä en ole tehnyt viikkoihin ja aiemmin ( 1990-1999 ) ( 2001-2005 ) gf pelaajana en tehnyt muuta kuin sitä ja lähipeliä..sekun ei juuri maksa mitään. GF pelaajalle juuri ne rundit maksaa hunajaa.

    Nyt olen nautikellut pelaamisesta…mutta treeni on ollut liian kevyttä ilmeisesti. Tosin tavoitteestani en ole kaukana, mutta singulariteetista todella kaukana.

    KL

    Paitsi että jokaisella on oma tapansa oppia, niin jokaisella on myös oma tapansa yrittää hakea sitä oppia. Toiset pyrkivät määrätietoisesti kehittämään peliään aj toiset vain pelaavat ja odottavat ihmeen tapahtuvan.

    Aikoinaan Anolassa peliuraani aloitellessani (terveisiä Anolaan, maailman ainoa golfklubi, jolla on kentän lisäksi oma viinitila ja pontikkatehdas!) seurassa pelasi eräs Jukka (ihan totta!), joka pelasi 120 kierrosta vuodessa tasoituksella 24. Ihmettelin kun ei kaverin tasoitus tippunut (näin pidempään kaveria seuranneet kertoivat) noin suurilla kierrosmäärillä. Luultavasti siksi, että hän ei tunnetusti koskaan käynyt harjoittelemassa eikä edes rangella. Tykkäsi enemmän kiertää kenttiä. Mukava mies, muuten.

    Aloitin vuonna 1993. Vuodet 96-98 tasoitus pysyi sitkeästi tuossa 15 pinnassa. Vuonna 99 satsasin griinin ympärillä tapahtuvaan harjoitteluun, eli pallo sieltä griinin ulkopuolelta lähelle reikää. Tuon kesän aikana tasoitus tippui 15—> 9,6.

    Sen jälkeen tasoitus jämähti vuosiksi 2003-2005 siihen seiskan molemmin puolin, parhaimmillaan 6 ja huonoimmillaan 8. Tänä kesänä tasoitus on alimmillaan ollut 4,1. Mitä tapahtui?

    Tässä mielestäni muutama avaintekijä:
    – Aivan ensiksi: ymmärrä syy-seuraus golflyönnissä. Jos et tiedä mikä menee pieleen, et pysty sitä korjaamaan. Pro auttaa, mutta itseopiskelullakin pääsee suhteellisen tyydyttävään pelitasoon (sanoo allekirjoittanut ja vain omalta kohdaltaan, tietenkin)
    – Avausten pitää olla riittävän pitkiä, 230 m riittää mainiosti, pidemmistä lyönneistä on apua, mutta eivät ole välttämättömiä singeliin pääsemiseksi. Lähelle nollaa vaaditaan sitten jo lisää mittaa.
    – Avausten pitää olla aina pelissä, metsään tai outtiin lyöntejä ei kertakaikkiaan saa tulla
    – Alle 150 m lähestymiset pitää 95-prosenttisesti olla griinillä tai sen välittömässä läheisyydessä, eli lyhyet raudat kuntoon
    – Griinin ympäristössä max. 2 lyöntiä, eli chippi ja putti
    – Puttaaminen on yksi avain. Huomaan sen omasta pelistäni keväällä ja myöhään syksyllä, kun grinit ovat huonossa kunnossa; huonoa lähestymistä ei pääse korjaamaan hyvällä puttipelillä. Alle kaksimetriset sisään 8-9/10, alle viisimetrisistä yksi sisään joka kiekalla ja kolme puttia vain joka kolmannella kiekalla, siitä se lähtee. Minnin ohjein: jokainen putti on upotettavissa (eli pitää haluta upottaa se putti eikä pelätä sitä, että se menee ohi). Voittajat haluavat, häviäjät pelkäävät, niin se on tässäkin lajissa.
    – Pelistrategia on tärkeää. Älä ota tarpeettomia riskejä. Jos griinille on matkaa 200 m lyö mieluummin tarkasti 180 m griinin eteen ja yritä paria chippi + putti -menetelmällä sen sijaan, että lyöt pallosi metsään, bunkkeriin tai sitkeään raffiin
    – Käytä aina vain sitä mailaa avaukseen, jolla pituus riittää. Ei aina ole pakko avata draiverilla, jos hybridillä tai puufemmalla häviää pituudessa 30 m, mutta tarkkuudessa voittaa 200 %
    – Ja lopuksi: tuplabogeja tai huonompia ei vain kertakaikkiaan saa tulla. Yleensä ne syntyvät huonon pelistrategian takia, tai sitten avaus vain on hukassa. Ja jos avaus on hukassa, tulosta ei synny kuin peltokentillä. Siis: takaisin rangelle.

    Sen verran kuitenkin sanoisin tuosta tasoituksesta (kuten Tetsa jo selvästi toisesa ketjussa sanoikin), että se on vain luku. Huonoin kierrokseni tänä vuonna on +26 ja paras -1, kierroskeskiarvo koko kaudelta n. +11. Toisaalta viimeiset 10 kierrosta ovat menneet keskiarvoon +7.Onko 4,4 sittenpelitaitojani kuvaava luku? Mielestäni ei, mutta viimeksi Kurkissa maanantaina kisassa pelasin kuitenkin bufferiin, joten ehkä se kuvastaa sitä, mitä tasoituksen meikäläisessä järjestelmässä pitääkin kuvastaa.

    Summa summarum:
    – Pallo varmasti peliin, sen jälkeen griinin tai sen ympäristön turvalliseen osaan, chippi + putti tai kaksi puttia ja par.
    – Älä lyö mitään sellaista lyöntiä, jota et osaa.
    – Jos et osaa jotakin lyöntiä, opettele se

    Helppoa, eikös vain?

    Ai niin, kysyit mistä olen luopunut päästäkseni tähän tasoitukseen. Muutamasta ylimääräisestä kilosta sekä kaikista niistä asioista, joita olisin tähän harrastukseen käyttämälläni ajalla ja rahalla voinut tehdä. Mutta tämä oli valintani ja voisit kenties pikemminkin kysyä mitä olen saanut tältä harastukselta, koska en koe joutuneeni luopumaan mistään, päin vastoin.

    Olipas pitkä tarina, muta sitä saa mitä tilaa…..

    Nimetön

    No nyt tosiaan reenaamisesta reilusti yli puolet menee lähipelin puolelle, mutta vasta nyt. Aiemmin oli pakko reenata swingiä ja siitä nimenomaan draivia. Näkisin niin, että mielekkäin ja pysyvin tapa yrittää jatkuvasti pelata alle 80:n on saada riittävästi GIR:jä, ja siihen taas auttaa se, että et pelaa itseäsi ulos draivilla.

    Tämän kesän kierros ka. on n. +9 (ennätys +3) ja ero hyvän ja huonon tuloksen välillä on siinä miten putti uppoaa. GIR:jä tulee 10-12/kierros ja se on tänä kesänä löytyneen hyvän avauspelin ansiota. Puhkaisin 80:n jo korkeammallakin händärillä, mutta se tuli eräällä ihmekierroksella kun putteja tuli alle 30, mikä ei ole klubipelaajalle toistettavissa.

    Eli ensin pitää saada paikkoja paariin (pöröön) ja sitten hioa sitä lähipeliä niin, että esim. 12:ta GIR:stä menee 2 pöröö sisään. Niihin kuuteen ei-GIR reikään saa sitten jo pientä virhettä tullakin ja silti kolkutellaan kasikymppistä.

    Ja swingiharjoittelusta vielä, että en ole tavannut hyvää draivipelaajaa, jolla raudat sitten tökkisivät niin paljon, että peli siihen kaatuisi. Toisinpäin esimerkkejä on sitten vaikka kuinka paljon, itselläkin se oli aivan tuskaa vielä viime kaudella. Draivi kuntoon!

    KL kirjoitti: (7.9.2006 18:38:28)
    Helppoa, eikös vain?

    Selvää kuin pläkki. Paitsi, että KL on hyvä pelaaja hän osaa myös selkeästi panna asiansa ’paperille’.

    Kiitos kovasti..tästä on varmasti apua.

    Miten hoidat fyysistä kuntoasi muuten ?

    Jukka-62 kirjoitti: (7.9.2006 17:40:50)
    Onko kaikilla hcp 10 tai alle tyypeillä intohimo golffiin ja treenaamiseen. Mielestäni Januz sanoi treenaamansa ja pelaavansa vähän..okei se varmaan riittää kun on siellä 4,5 tuntumassa..mutta kuinka sinne on päästy se kiinnostaa.

    Mulla ei ole mitään himoa treenata. Hetkellisiä mielenhäiriöitä tulee hetkittäin, mutta ne menee onneksi nopeasti ohi. Pelailen huvikseni, enkä käytännössä harjoittele koskaan. Joskus lyön korillisen palloja ennen rundia. Tasuri on parhaimmillaan ollut kasin pinnassa, tällä hetkellä 8,7. Parhaalla kierroksellani olen tehnyt 16 paria, yhden pörön ja yhden tuplan. Sen pelasin ekaa kertaa Kontiolahdella vieraillessani ja pelkillä raudoilla pelaten vuonna -97.
    Singeliin pääseminen ei vaadi oikeastaan mitään ihmeellistä. 180 metriä olisi hyvä päästä varmahkosti eteenpäin, siihenhän riittää r5. Noilla oletkin keltaisilta pelatessa lähes joka väylällä par vauhdissa joko viheriöllä tai kantissa. Matkalle ei kannata hukata turhaan lyöntejä. Griiniosumista (33%) teet parit (6) kahdella putilla. Jäljelle jäävillä 12 missatulla viheriöllä riittää 25% Up&Down tuomaan puuttuvat 3 paria. Lopuista väylistä tulee pokit. Näin tuloksesi on par 72 kentällä 81. Noita muutama peräkkäin ja olet singeli. Lapsellisen helppoa.

    tepli kirjoitti: (7.9.2006 18:41:11)

    Eli ensin pitää saada paikkoja paariin (pöröön) ja sitten hioa sitä lähipeliä niin, että esim. 12:ta GIR:stä menee 2 pöröö sisään.

    Draivi kuntoon!

    GIR tarkoittanee GREENS IN REGULATION..eli pelata par viitoset kolmella päälle ja siitä sitten alaspäin => par kolmoset yhdellä päälle.

    Entäs eaglet..tuleeko niitä joskus edes vahingossa ?

    Paksupekka kirjoitti: (7.9.2006 19:12:17)
    Jäljelle jäävillä 12 missatulla viheriöllä riittää 25% Up&Down tuomaan puuttuvat 3 paria. Lapsellisen helppoa.

    Varmaan helppoa kun sen osaa…mutta jos greenin sijasta missaa väylän..niin alkaa olla k***ssa vai kuinka ?

    Mitä Up&Down tarkoittaakaan ?

    KL kirjoitti: (7.9.2006 18:38:28)
    Tässä mielestäni muutama avaintekijä:
    – Aivan ensiksi: ymmärrä syy-seuraus golflyönnissä. Jos et tiedä mikä menee pieleen, et pysty sitä korjaamaan. Pro auttaa, mutta itseopiskelullakin pääsee suhteellisen tyydyttävään pelitasoon (sanoo allekirjoittanut ja vain omalta kohdaltaan, tietenkin)

    Olipas pitkä tarina, muta sitä saa mitä tilaa…..

    meni ja ihan katkaisin pitkän tarinasi ottaakseni esille tuon yhden kohdan. Mitäs jos sen vaihtas, ihan ehdotus vaan, vaikka johonkin sellaiseen muotoon…
    ’jos et tiedä mikä menee lyönnissä oikein, et pysty sitä toistamaan’
    Tai jotenkin sinnepäin. Toivottavasti idea edes aukes mitä yritin sanoa. Jokaista huonoa lyöntiä nyt ainakin on turha lähteä analysoimaan.

    Mutta pitkästi tuosta asiasta täytyykin kirjoittaa koska sitä varmaan riittää.

    Jukka-62 kirjoitti: (7.9.2006 19:16:59)

    Entäs eaglet..tuleeko niitä joskus edes vahingossa ?

    Kysy Kaapolta :D.

    Sorry, oli pakko laittaa….heh heh

    Jukka-62 kirjoitti: (7.9.2006 19:22:24)

    Paksupekka kirjoitti: (7.9.2006 19:12:17)
    Jäljelle jäävillä 12 missatulla viheriöllä riittää 25% Up&Down tuomaan puuttuvat 3 paria. Lapsellisen helppoa.

    Varmaan helppoa kun sen osaa…mutta jos greenin sijasta missaa väylän..niin alkaa olla k***ssa vai kuinka ?
    Mitä Up&Down tarkoittaakaan ?

    Ei 180 metrin lyönnillä väylää voi kovin pahasti missata 😉 Pitkä päätyyn ja perään ei ole ihan joka väylälle sopiva pelitaktiikka.
    Jottei sinun tarvitse ihan jokaista vieraantuntuista sanaa kysyä tällä FAQ-paltallasi, niin kannattaa opetella vaikka nämä

    Paksupekka kirjoitti: (7.9.2006 19:34:41)
    Ei 180 metrin lyönnillä väylää voi kovin pahasti missata 😉 Pitkä päätyyn ja perään ei ole ihan joka väylälle sopiva pelitaktiikka.
    Jottei sinun tarvitse ihan jokaista vieraantuntuista sanaa kysyä tällä FAQ-paltallasi, niin kannattaa opetella vaikka nämä

    Joo driveri avaus 290 metrin doglegilla toimii harvoin..siksi olen opettamassa rauta kolmoselle mutkan kiertoa vasemmalle näin ensialkuun.

    Olipa hyvä tuo sanasto saitti…dängiu !

    Paksupekka kirjoitti: (7.9.2006 19:34:41)
    Jottei sinun tarvitse ihan jokaista vieraantuntuista sanaa kysyä tällä FAQ-paltallasi, niin kannattaa opetella vaikka nämä

    Tuolla on virhe.

    Air shot
    Huti, lyönti jossa maila ei osu palloon.

    Pitäis kirjoittaa ilman pilkkua ja välilyäntiä.

    Jukka-62 kirjoitti: (7.9.2006 19:48:21)

    Paksupekka kirjoitti: (7.9.2006 19:34:41)
    Ei 180 metrin lyönnillä väylää voi kovin pahasti missata 😉 Pitkä päätyyn ja perään ei ole ihan joka väylälle sopiva pelitaktiikka.
    Jottei sinun tarvitse ihan jokaista vieraantuntuista sanaa kysyä tällä FAQ-paltallasi, niin kannattaa opetella vaikka nämä

    Joo driveri avaus 290 metrin doglegilla toimii harvoin..siksi olen opettamassa rauta kolmoselle mutkan kiertoa vasemmalle näin ensialkuun.

    Olipa hyvä tuo sanasto saitti…dängiu !

    Jos sulla on 290 metrinen dogleg, ni tarviiko se kulma kiertää vasemmalle. Sen kun vaan ampuu sinne päätyyn ja sieltä griinille. Jos lähtee vetään jotain doglegin suuntasta kierrettä ni sehän on taas se riskilyönti, josta pitää päästä eroon. Uskon, että paljon hehkutettujen singelipelaajien(en itse pidä itseäni kovin hyvänä, vaikka singeli olenkin) ratkaisu tällaisella doglegilla olis lyödä helppo avaus ja helppo griinille. Ei mitään kiertävää rauta kolmosta.

    Typerin mailavalinta par-4 doglegillä on väylän suuntaan kiertävä pitkä rauta. Yleensä tuollaisen väylän sisäkurvassa kun sattuu olemaan ne suurimmat vaikeudet; esteitä, puita, rotkoa jne.. ja yleensä pitkä rauta ei riitä niitä kiertämään. Dog leg pitää oikaista riittävällä pituudella = driver/spoon jolloin ei tarvita edes väylän mukaista kierrettä – suora lyönti riittää. Pitkällä raudalla kierre on järkevintä olla vaaroista pois päin – kaiken järjen mukaan?

    KL

    clap kirjoitti: (7.9.2006 20:54:33)
    Typerin mailavalinta par-4 doglegillä on väylän suuntaan kiertävä pitkä rauta. Yleensä tuollaisen väylän sisäkurvassa kun sattuu olemaan ne suurimmat vaikeudet; esteitä, puita, rotkoa jne.. ja yleensä pitkä rauta ei riitä niitä kiertämään. Dog leg pitää oikaista riittävällä pituudella = driver/spoon jolloin ei tarvita edes väylän mukaista kierrettä – suora lyönti riittää. Pitkällä raudalla kierre on järkevintä olla vaaroista pois päin – kaiken järjen mukaan?

    Näin ainakin Vivien Saunders kirjassaan opettaa. Ja tusinan verran muita alan ammattilaisia, jotka kirjoja ovat erehtyneet kirjoittamaan. Riskit ovat sitten asia erikseen.

    KL kirjoitti: (7.9.2006 21:28:39)

    clap kirjoitti: (7.9.2006 20:54:33)
    Typerin mailavalinta par-4 doglegillä on väylän suuntaan kiertävä pitkä rauta. Yleensä tuollaisen väylän sisäkurvassa kun sattuu olemaan ne suurimmat vaikeudet; esteitä, puita, rotkoa jne.. ja yleensä pitkä rauta ei riitä niitä kiertämään. Dog leg pitää oikaista riittävällä pituudella = driver/spoon jolloin ei tarvita edes väylän mukaista kierrettä – suora lyönti riittää. Pitkällä raudalla kierre on järkevintä olla vaaroista pois päin – kaiken järjen mukaan?

    Näin ainakin Vivien Saunders kirjassaan opettaa. Ja tusinan verran muita alan ammattilaisia, jotka kirjoja ovat erehtyneet kirjoittamaan. Riskit ovat sitten asia erikseen.

    Samoilla linjoilla olin. En ole ihan varma tuliko se tosta selväksi.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 313)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #486922 kohteessaJukka-62 => Golfin FAQ

Etusivu Foorumit Yleistä Jukka-62 => Golfin FAQ