26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Ilmavaivat..

Etusivu Foorumit Yleistä Ilmavaivat..

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Jäsen XXL ja Ford P. ottivat esille vakavan asian, jota ei mielestäni enää voi lakaista maton alle. Vaikenemisen aika on ohi. Olen lähes patologisena piereskelijänä törmännyt monta kertaa tilanteeseen, josta on vaikea selvitä kasvojaan menettämättä: asetun aloituslyöntipaikalle ja mahaa alkaa myllertää. Mitä tehdä?? Ottaa pari askelta taaksepäin ja ikäänkuin tarkastella tuulta ja yrittää hivuttaa äänetön? Töräyttää railakkaasti ja syyttää sammakoita?? Yrittää vanhaa kunnon yskätemppua (alan ihmiset tietävät kyllä mitä tarkoitan)? Vai antaa vaan myllertää ja yrittää lyödä varovaisemmin. Se johtaa kyllä pahimmassa tapauksessa katastrofaaliseen lopputulokseen, varsinkin, jos kiintoainepitoisuus ei ole säädetyissä rajoissa. Eli, mitä tehdä tukalassa tilanteessa? Ja minä en todellakaan kysy tätä leikilläni.

    Kyllä, tämä on vakava asia josta ei ole enää mitään syytä vaieta. Itselläni vatsa ei pahemmin muistuttele itsestään, mutta muutamalla pelikaverilla kyllä sitäkin enemmän. He suhtautuvat asiaan mielestäni niinkuin pitääkin, eli täysin luonnollisena osana ihmiselämää. Kun töräys on tullakseen he, astuvat pois pallolta ja pienen kyykistyksen saattelemana päästävät pahat henget pihalle. Joko äänellä tai ilman. Ja jos ryhmässä on vieraampia pyytävät anteeksi.

    Kyllä ennen lyöntiä pitää päästää kaikki turhat paineet pois…

    Jaan suuren ongelmasi herkällä mielellä.

    Minä olen kehittänyt lihaksistoni niin, että pystyn pikkuhiljaa svingin tahdissa suhauttamaan kaasun taivaalle. Lisäksi käytän hieman löysiä housuja, jotta pieru jäisi tavallaan leijumaan niiden sisälle.

    Sitten pikkuhiljaa lyönnin kälkeen karistan kaasun kankuistani kavereitteni kolvien kiusaksi.

    No nyt päästiin asiaan!

    Itse päästän varmasti yhden kuumailmapallollisen metaania ilmakehään yhden kierroksen aikana, joten joskus on kyllä turahdus karannut lyönninkin yhteydessä. Omassa kaveripiirissä tämä ei aiheuta enää hämmennystä, mutta ’vieraat’ saattavat tämän jälkeen ottaa muutaman askeleen enemmän etäisyyttä… 😉

    Itse hoidan ’tyhjennykset’ hiimailemalla hieman sivummalla väylien ajan. Tämä onnistuu aivan luonnostaan omaa palloa seuraten. Näin on muutama mukava minuutti aikaa käydä draivaamassa uusi väylä alkuun ja taas hiimailemaan… 😉

    Hymiöillä tai ilman, tämä asia ei ole leikin asia..

    kohtalotoverit, onko parempia kikkoja?

    Ps. Ruoka- / dieettiohjeet kyllä hallussa

    piereskelen niinku huvittaa ei tuu maha kipeeks

    Veli hyvä, veikkaampa, että asia korjaantuu helposti ruokavaliota muuttamalla! Tuntia ennen kierrosta on hyvä syödä tukevasti esim. pizza: Quatro Staggione tuplajuustolla on oivallinen ateria joka ikäänkuin tukkii suoliston ja näin ehkäisee ilmavirtauksia. Tai sitten ei. Pääasia on ettet juo vettä vesiesteestä tai edes Lakistossa lähteestä, sillä kolibakteeri on väijymässä ja pakki on sekaisin! Siis olutta ennen, aikana ja jälkeen.

    Lisäksi täytyy toimia herrasmiehen tavoin kuten Tetsan kaverit ja esittaa pahoittelut jos jää kiinni vieraiden läsnä ollessa. Näinhän käy jos sprägäri on äänekäs! Veikkaanpa kuitenkin, että Tetsan kaverit yrittävät naama pokerina tuijottaa häntä ikäänkuin hän olisi vikapää kentällä leijuvaan lemuun. Vaatii kovaa luontoa ja portsarin tiukkaa katsetta.

    Jos kuitenkin ns huonot pääsevät housuun, kuvittelen sen vain rentouttavan peliä, sillä nythän ei enää ole mitään pidäteltävää. Svingi varmaan vapautuu ja lyönti pitenee jne. Täytyy vain muistaa katsoa muita pelaajia tiukasti silmiin ja olla luonteva. Viimeistään seuran pikkujouluissa tapahtuneelle jo voi vähän naureskellakin…

    Aina jos meinaan lyöntiasennossa pierettää, otan takaaskelen ja zoomailen mukamas linjoja ja päästän. toivottavasti, äänettömän tuhnun. Omassa porukassa nostan kannikkaan reippaasti ja päästän pierun ilmoille fore huudoin :-).

    Mutta entäpä jos oikein myllertää ja on tulossa vartta pierun mukana, niin siinäpä sitä on ihmettelemistä, varsinkin jos pelaa peltokentällä missä ei ole puita suojana. Siinäpä sitä saa katsella vieraskentällä mistä löytyisi lähin vessa tahi pusikko minne voi neekeri lapsen synnyttää.

    Olen eräällä par 5 onnistunut tekemään ihannetuloksen (metsikköön) tässä niin ennen vanhaan tutussa kyykyasennossa. Onneksi oli paperia mukana.

    Tähän ei taidan löytyä sääntöpykälää edes Brittien Saarilta. Sen verran voin kokemuksesta kertoa, että pelasin kerran erään engelsmannin kanssa ja kaveri töräytti semmosen leijan, että meinas oravat tulla puusta alas – totesin sitten rauhallisesti ’Terrible winds today’

    Aihetta sivuten…

    Itse olen patologinen hikoilija. Vähänkin lämpöä kentällä ja jo on paidanselkämys märkä. Ei liene kovin esteettistä…

    Mutta sitten kun hikoaa tuo kankkujen välikin ja vallankin jos vähän tuhnuttelee, niin johan hiertyy! Takapuoli on punainen kuin paviaanilla. Yritä siinä sitten rentoa swingiä :-/

    Lahkeelliset pehmoiset alushousut hieman auttavat, samoin taivepaikkojen rasvaus ennen kierrosta. Onkohan muilla samaa ongelmaa tahi vinkkejä asian korjaamiseksi.

    Ratkaisu ongelmaasi on talkki. Tätä kamaa hierotaan kavereiden kanssa ahteriin / nivusiin ns. huolella kun on lämmintä. (Siis kukin itsekseen tykönänsä… :o)

    Samoin jos on tiedossa useampi kierros vaikka pitkän viikonlopun aikana niin talkki auttaa. Ei punoita pakarat kovinkaan pahasti.

    Vanha sananlaskukin sen jo paljastaa:

    Joka pieruansa pihtaa, siinä on muutakin vilppiä.

    Kerrankin asiallinen viestiketju vaikkakin on saanut lukea viestejä veret silimissä :-).

    Kantapäähän tähtää, nenään osuu. Mikä se on?

    tietenkin pieru.

    Suomalaisten halvin huvi? Pieru ja nauru sen päälle.

    Mutta asiaan, itse yritän päästellä tuhnuja kierroksen aikana yleensä, niin että siitä ei kanssapelaajat kärsi tai oma svingi. Käyttänyt samaa konstia kuin moni varmaankin, otetaan lyönti uusiksi ja tiiraillaan linjoja ja pieraistaan. Sitten eiku lyömään. Tosin jos vatsa on kuralla ei aina temppu onnistu niinkään helposti vaan vaatii tarkkaa säännöstelyä.

    Olen suuresti hämmästynyt, ettei (vielä) kukaan ole löytänyt piereskelyn ja hitaan pelin korrelaatiota. Siis laskelmia, joissa todistetaan, että 10 sekunnin pieru joka lyöntipaikalla on ainakin puolitoistatuntia kierrosajassa. Puhumattakaan vieraspelaajien kuvottavista paukuista. Loistavaa!!

    Erittäin asiallisia vinkkejä on kyllä tullut paljon.

    Töräyttelemisiin,

    Kyllä tätä kaasuongelmaa on jonkin verran ihan tieteellisesti tutkittukin ja on löydetty konsti ainakin hajuhaittojen vähentäiseksi. En tiedä sitten miten tuollainen Toot Trapper pelin aikana istuisi, vai kiertyisikö tuo swingin aikana väärälle puolelle. Keskusteluketjuun viitaten kannattaisi aikaansa seuraavien Pro Shopien moinen väline valikoimiinsa ottaa.

    Seuraava lainaus:

    Flatus hajuttomaksi

    Suomen Lääkärilehti

    1998;53(25):2693

    Heikki Arvilommi

    Lehdistöreferaatti

    Suolikaasut ovat olleet suhteellisen harvoin tutkimuksen kohteena.

    Kaasupäästöjä esiintyy yleisesti, mutta niitä koskevia artikkeleita tuskin

    tapaa muitten lääkärilehtien sivuilta. Arvostettu brittilehti on nyt julkaissut

    tutkimuksen, jossa selvitettiin pahanhajuisten päästöjen koostumusta ja

    hajuhaittojen ehkäisemistä.

    Amerikkalaistutkijat toteavat ensin, että flatuksen sosiaalisen merkityksen

    ratkaisee pikemminkin haju kuin tilavuus. Siksi he keskittyivät sen

    analyysiin. Tutkittavina oli 16 tervettä henkilöä, joille päästöjen lisäämiseksi

    syötettiin papuja. Flatusnäytteet kerättiin rektaaliputkella pussiin ja

    analysoitiin sekä laitteilla että kahden kokeneen hajutuomarin toimesta.

    Yhden päästön tilavuus oli miehillä vähän yli, ja naisilla vähän alle desilitran.

    Analyysit paljastivat, että rikkivety oli kaasu, joka selvimmin liittyi pahaan

    hajuun. Myös muut rikkipitoiset kaasut, metaanitioli ja dimetyylisulfidi, olivat

    osana hajua. Ihan kokonaan ei haju selittynyt kuitenkaan rikkikaasuilla.

    Vastoin odotuksia naisten päästöt olivat väkevämpiä kuin miesten. Tosin

    kokonaisvaikutus oli samankaltainen, koska miehet korvasivat määrällä

    laadun. Pavuttoman dieetin aikaisin kontrollinäyttein osoitettiin, että

    hajukaasut eivät olleet pelkästään pavuista peräisin.

    Kiintoisa oli tutkijoiden selvitys hajun poiston mahdollisuuksista. Siihen

    käytettiin aktiivihiiltä sisältävää istuintyynyä, joka on Yhdysvalloissa

    markkinoilla (Toot Trapper eli vapaasti suomennettuna tööttipyydys). Tyyny

    sijoitettiin kaasutiiviisiin housuihin, jotta analysoitava näyte ei pääsisi

    karkaamaan. Pyydys osoittautui tehokkaaksi, sillä 90 % hajusta jäi

    suodattimeen.

    Joihinkin tauteihin liittyy runsas suolikaasun muodostus ja erityisen

    pahanhajuinen flatus. Istuintyyny voi tuoda ongelmaisille apua konttorissa tai

    kotona. Filtterihousuja seisomatyöläisille ei kuitenkaan vielä ole. Jäämme

    niitä odottamaan, kuten myös äänenvaimentajaa. (Heikki Arvilommi)

    Suarez FL, Springfield J, Levitt MD. Identification of gases

    responsible for the odour of human flatus and evaluation of a device

    purported to reduce this odour. Gut 1998;43:100-104.

    Heikki Arvilommi

    [98252693.001]

    Nimetön

    Kyllä on ens vuoden kisoissa monta tarkasti seuraavaa silmäparia.. Varsinkin kun joku ottaa linjoja uusiksi tai gripin ottaminen kestää eriskummallisen kauan ^_*

    Mainio ketju..

    Hyvä vinkki pikaisesta tarpeesta olikin tuo tahallaan metsään lyöminen ja sopivan puskan löytäminen. ( täytynee opetella slaissi driverilla), ainakin jos on ’lokkina’ Flightissa. Veikkaisin sellaisten 20 s pikapuristuksen auttavan jo aika monta väylää eteenpäin ja jäi vielä yli 4 minsaa pallon etsimiseen ( hätätilanteessahan sen voi löytää taskussa olleen reiän pohjalta). Paperia kannattaa olla ilmeisesti aina taskussa.

    Tuo talkkijuttu oli muuten viimekesänä aika tarpeellinen, varsinkin viikonloppukierroksilla. Ihmeesti nuo tuhahduksetkin olivat keskimäärin märempiä, mikä myöhemmin aiheutti vaikeuksia siirtymätaipaleilla… pahempi, kuin uudet puristavat golf-kengät. Kortisonivoide on myös ihan ok.. ja sitä paperia taskussa.

    Vesiesteen lähistöllä voi muuten sanoa asiantuntevasti, kuinka tuo viherlevä haisee voimakkasti näin lämpimällä ilmalla…

    Onko vinkkiä siihen, kuinka selvitä yllättävästä ngeatiivisesta kulauksesta?

    Miehet…

    Esimerkin innoittamana aloin kyttää noita energiajuomia pelin pitämiseksi tasaisena läpi kisan. Huomasin energiajuomien ainakin nelinkertaistavan kaasujen määrän joten siirryin takaisin veteen ja olo helpotti. Kuumana päivän ripaus suolaa veteen ja kaikki on ok.

    Eräs businestuttavani Hollannissa kuului kerhoon joka pyrki edistämään piereskelyn vapauttamista häveliäisyyden kahleista. Vaivaannuin kyllä hänen seuraansa. Vaikka sanotaan, että rikkiammuttu pieru ei haise.

    Älä vaihda golfia ainakaan uppopalloon…

    Kyllä vaseliinia (hae kuitenkin apteekista, älä autotallista) ei mikään voita.

    aikani pohdittua suosittelen pilliä……. rectaaliin.

    sopivasti valittu esim. sorsastajien suosima metsästyspilli saa ’töräyksen’ kuullostamaan aivan normaalilta sorsan soidin huudolta…. jolleivat sattumat eli päästön kiinteät ainesosat ole tukkineet pilliä.

    Kyllä tässä asiassa haitta muille pelaajille on samaa luokkaa tai pienempi kuin tupakoinnissa. Tahko aikanaan piti tupakointia seurueessa lupana muille piereskellä.

    Ongelmahan on vain hänellä, jolla vatsa on rauhaton, ja ongelma on korvien välissä. Uskoakseni muillekin olisi vähintään yhtä noloa huomauttaa toiselle ilmavaivoista, kuin itse piereskely.

    Eihän ole kuin kaksi ratkaisua. WC visiitti yleensä auttaa ja jos se ei ole mahdollinen, sitten antaa vaan palaa, kukin omalla tyylillään.

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #509868 kohteessaIlmavaivat..

Etusivu Foorumit Yleistä Ilmavaivat..