-
JulkaisijaArtikkelit
-
Mikä on suurin ero hybridimailan ja väyläpuun välillä,käytännössä? Otetaan esimerkiksi 19 asteinen hybridi ja joku suht pieninuppinen puu5, onko mailoilla muka eri käyttötarkoitus? Hybridejä mainostetaan pitkienrautojen korvaajina, mutta mitäpä muuta nuo väyläpuutkaan ovat. Asia joka ei täysin ole minulle avautunut on myös se, että hybridi/utility-mailoja hankitaan, koska sanotaan että niillä on hyvä lyödä raffista. Kuinkahan moni klubipelaaja hyötyy siitä, että _yrittää_ kiskaista pallonsa _raffista_ suoraan greenille vajaan 200m päästä?
Suurin ero on se että yksi tykkää pitkästä raudasta toinen väyläpuusta ja kolmas hybridistä.
Hyöty on kaupallinen: lisää vaihtoehtoja= lisää myyntiä.
Ei sillä etteikö hybridi voisi olla ihan hyvä jollekin. On kaikkein tärkeintä että maila sopii korvien väliin.
NimetönHybrideissä on lyhyempi varsi kuin väyläpuissa ja aika moni klubipelaaja hyötyy nimenomaan lyhyemmästä varresta tarkkuden muodossa.
’Asia joka ei täysin ole minulle avautunut on myös se, että hybridi/utility-mailoja hankitaan, koska sanotaan että niillä on hyvä lyödä raffista. Kuinkahan moni klubipelaaja hyötyy siitä, että _yrittää_ kiskaista pallonsa _raffista_ suoraan greenille vajaan 200m päästä?’
Kuinka moni klubipelaaja hyötyy siitä, että yrittää kiskaista raudalla (tai väyläpuulla) raffista suoraan greenille (miksi sanojen väliin muuten pitää pistää alaviivoja?) 200 metrin päästä? Helpommin se hybtidillä nousee kuin raudalla ja vaikkei greenille saisikaan niin helposti kuitenkin vaikkapa 50 metrin päähän.
Mulla eri puumailojen lyöntimitat ovat kohtuullisen lähellä toisiaan – draivit ovat max 220 metriä, puuviitonen menee sellaiset 180. Puukolmosen katson olevan itselleni liian vaikea lyötäväksi väylältä, hyöty otettuun riskiin nähden on liian pieni.
Kauden avauskierroksella mulla oli vallan epätavallinen maila-arsenaali mukana. Draiveri, 5w (19 asteinen), 19-asteinen utility wood (tuuma vähemmän vartta kuin tuossa 5w:ssa), 3i-pw, 52, 56 + putteri.
Tikun nokasta tuo 5w toimi erittäin hyvin niillä parilla väylällä missä sitä tarvittiin. Quick Strike lepäsi tiiboxeissa… Väylältä lyötynä 5w toimi riittävän hyvin, vähintään odotusten mukaisesti mutta heti kun mentiin raffin puolelle, niin tuo lyhyempi, painavampi utility oli ykkösvalinta. Syvästäkin raffista sillä sai poikkeuksetta pallon kohtuuhyvin eteenpäin ja semiraffista vielä paremmin. Puumailojen kanssa niihin syvimpiin paikkoihin ei ollut mitään asiaa, ei myöskään pitkien rautojen. Molemmat mailat olivat tuolla kierroksella tarpeen. Käyttöä ei kuitenkaan ollut kovin paljoa kummallekaan, taisivat olla käytössä vain parviitosten kakkoslyönneissä, 5w:lla tuli lisäksi pari avausta ja yksi lähestyminen jostain 190 metristä.
Kentillä, jossa on paikka paikoin tarpeen lyödä raffista kauas, on tuollainen utility wood käyttökelpoinen, muuten en itselleni löydä sille pahemmin käyttöä. Lyöntimitoissa eroa noilla minun 5w:llani ja utilityllani on 15-20 metriä eli aika sopivasti.
Vastaus alkuperäiseen kysymykseen? En minä tiedä. Kannattaa miettiä käyttötarkoituksen (tikun nokka, pituutta väylältä vai pituutta raffista) ja nykyisten mailojen mukaisten distance gappien mukaisesti.
Juu, tuo varren mitta on monelle varmasti asia joka vaikuttaa. Toisaalta jos on näprääjän vikaa niin voihan siihen väyläpuuhunkin säätää haluamaansa sw:n vähän lyhyemmälläkin varrella.
Pointti olikin juuri se, että sieltä 200m päästä ei ole monestikaan rotia lähteä yrittämään päälle millään mailalla. Ja jos ja kun sillä hybridillään sieltä raffista repäisee niin, se että se on 50m päässä greeniltä on varmasti todennäköistä, mutta se onko lyönti väylällä tai edes pelattavassa paikassa onkin jo toinen juttu.
Zori Antsa jos _alleviivaukset_ häiritsivät.
Tekstiä joka ei liity mitenkään hyprideihin tai väyläpuihin. Eikä itseasiassa edes golfiin 🙂
(miksi sanojen väliin muuten pitää pistää alaviivoja?)
Tämä sanojen ympärille asetetut _-merkit ovat perujaan jo kaukaisilta Internet-ajoilta jolloin ei vielä ollut esim. webbiä. Silloin viestinnässä käytettiin pelkästään tekstiä ilman sen ihmeellisempiä tekstin muotoiluja kuten italic, bold tai alleviivaus. Silloin em. muotoilut suoritettiin seuraavilla tavoilla.
_-merkit sanan ympärillä kuvaa alleviivausta ja *-merkillä kuvataan boldia.
Eli mikäli täällä halutaan käyttää näitä ’uudempia’ muotoiluja, niin silloin tyyliteltävän sanan ympärille: italikkia, boldia. Alleviivaus on parempi jättää mainitsematta ettei sekoitu linkiksi.
Yllättäen nuo esimerkit missä kerrottiin nuo tyylittelyt lopussa ei toiminut vaan nekin parsittiin, mutta google auttaa mikäli asia jäi kiinnostamaan 🙂
NimetönItselläni on 25 asteinen hybridi (vastaa rauta-4:sta, lyön onnistuessa noin 175 metriä) ja toimii ihan hyvin. Väylältä en sitä juuri koskaan käytä, paitsi silloin, jos pitää lyödä korkea lyönti. (Hybridillä lyön korkeammalle kuin rauta-4:lla). Raffissa erinomainen maila. Käytän yleensä raffista, kun griinille 160-200 metriä. 200 metristä tiedän etten pääse griinille, mutta en pääsisi muullakaan mailalla, joten tyydyn siihen, että pääsen vaikkapa 30 metrin päähän. Matalaprofiilisella väyläpuullani lyön usein pallon alle raffissa, mutta hybridillä ei ongelmaa. (Tietysti jos kevyt raffi ja pallo makaa hyvin, tilanne on toinen). Toinen missä hybridi on hyvä, on väyläbunkkerit. Ei duffaa helposti.
Millä saat tehtyä tuon Boldin ja Italicin tähän vastaukseen. Normaali HTML ei näytä toimivan ainakaan esikatselussa.
Itse tykkään hybridistä nimenomaan raffissa.teräsvarsi antaa vapauden tempaista palloa oikein voimalla,ja vaikkei osuisikaan hyvin niin menee silti jäniksentappopallona 150m eteenpäin.onnistuessaan 180-190.
ehkä uusi integran hybridi alkaa toimia tiiltäkin,ennen käytin rauta kakkosta tikun nokasta.
niin ja vaikka kaikki eivät pääsisi päälle 200 metristä,on mukavampi lyödä seuraavaa 50 kuin 150 metristä duffatun sponen tai i3:n jälkeen
Jos haluaisin hankkia yhden hybridin niihin tilanteisiin, joihin nyt käytän etäisyydestä riippuen w4:ää, r5:ta ja vähän lähempää (väylältäkin) w7:aa, niin mikähän olisi sopiva nostokulma kattamaan raffi- ja muutkin lyönnit 150-180 metristä? Olen aika lyhytlyöntinen noin yleensä.
Bägissä ei ole seiskaa suurempaa rautaa. Kaksi hybridiä ja kaksi väyläpuuta. Minusta hybrideillä ja väyläpuilla on yksikertaisesti helpompi pelata, antavat kait enemmän anteeksi kuin pitemmät raudat. Tosin pituuserot eivät tälläisella lyhytlyöntisellä tuupparilla ole kovin suuria. Mitä mailaa käytän väylällä, riippuu paljon pallon asemasta. Jos lepää sopivasti tupsun päällä, käteen w5 tai syvässä raffissa, niin sitten 25 asteen hybridi.
Juuri tällä hetkellä Driveri ja Spooni ovat komeron nurkassa, kun käyttäytyivät niin huonosti ensimmäisillä kierroksilla.
Kyllä nuo normaalit html tägit toimivat tässä viestin kirjoituskentässä, eli mm. B, I, STRONG, EM tägit joiden ympärillä nuo pienempikuin ja suurempikuin merkit. Linkkejä ei kannata tähän sekaan asettaa sillä ne rikkovat sen viestin jotenkin.
Korvasin raudat 5 ja 4 sekä puu 5 hybrideillä. Toimii mulla ihan bueno. Näyttää tyrkkäävän samoja pituuksia, mutta korkeampia kaaria kuin entisillä. Kunhan muistaa lyödä rauhallisesti. Väyläbunkkereista sekä lyhyestä rahvista hyvät.
Toiset tykkää hybrideistä, toisten mielestä ne ei sovi alle 65v golffarille. Itse pelaan pitkillä raudoilla 3&4 ja puu3 & 5:llä ja jos ne ei toimi, niin miehessä vika. 200m päästä raffista lähdetään puu5:llä kohti greeniä, lopputuloksesta en aina niin tiedä.
ps. Kyllä html toimii, mutta linkit ei kuten aiemmin jo mainittiin. ”alleviivattu” ja kun hipsut jättää pois niin alleviivattu. Sama toimii siis myös lihavoiduilla ja kursivuiduilla (bold/italic) (u:n tilalle b tai i)
Niin jotta mikä se on se sun hybridisi lofti?
19-, 24- ja 27-asteiset
Hybridit, meikäläisen lempimailat wekkejen ja rautaseiskan ohella.
Vaikka tempaisinkin lauantaina n. 230 metrin draivin, draiveri makaa meikäläisellä komeron nurkassa. En vaan pysty luottamaan mailaan. Ja lähipelaaminen on tän kesän teema näin olen päättänyt.
Joten nyt mulla on bägissä ainoastaan puu-3 (tai se draiveri, vaikka en sillä lyökkään, no yhden kerran kuussa), jota käytän hyvin vähän. Varsinaisesti pelaamiseen käytän 16,19 ja 22 asteisia hybridejä rautojen, wedgejen ja putterin lisäksi. Hybridit korvaavat raudat 2-4. 19-asteisesta on tullut oikea luottomaila, jolla palloa lyödään tiiltä, väylältä ja raffista. Nyt kun mailat ovat klubilla parin sadan kilometrin päässä settiin on kuulunut ko. hyridin lisäksi rauta seiska, pari wedgeä ja putteri. Ja bufferiin olen pelannut, jopa alle oman tasoitukseni.
16-asteisen hankin juuri, mutta kyllä silläkin pallo lähtee, en käytä sitä kuitenkaan yhtä usein, ainakaan vielä. 22-asteisella sitten lyödään lyhyempiä lähestymisiä tai jos pallo makaa huonosti (tai tiiltä tietenkin, jos pituus täsmää). Mutta lähes kaikki par neloset ja vitoset avaan tuolla 19-asteisella.
Itse voin varauksetta suositella hyridejä väyläpuiden korvaajaksi, ellei tarvita pitkien varsien tuomaa lisäpituutta. Itselläni ainakin toimii paremmin, varmemmin ja tarkemmin.
Kiitti…jos siis yhdellä aloittais niin ehkä toi 24 ois sopivin.
Itsellä on ..P3 P5 HY R5 R6.. jossa hybridillä on 22astetta. Hyvin toimii kokonaisuutena ja henkilökohtaisesti katsottuna. Sen verran hyvin että voi suositella muillekin: 22astetta = apaut rauta kolmonen.
T. Anton hcp 21 ja risat
PS. Voiko itseään kutsua vielä Kaukoksi vaikka juuri S. Vilénimäisesti ja epähuomiossa hankki itselleen golfosakkeen?!
Se, että omistat golfosakkeen, ei tee susta vielä välttämättä edes golfaria… Ainahan sen pelioikeuden voi vuokrata jollekin muulle ja itse olla vaik Kauko (tai Pasi) 😉
Juu, kyllä itsellä on vain ja ainoastaan hyviä kokemuksia hybrideistä parin viikon kokemusten jälkeen. Tulivat korvaamaan mulla rauta 3:sta ja 4:sta, joiden viimekin kaudella huomasin juuttuneen suht käyttämättömiks bägiin.
Ja koko muukin malmiosasto bägissä on suht isolapasta ja anteeksantavaa sorttia……täälläkin joku on verrannu sitä fillarin ajoon apupyörien kanssa… . ..so what, jokainen taplaa tavallaan ja hyvä niin.
Juu, kyllä itsellä on vain ja ainoastaan hyviä kokemuksia hybrideistä parin viikon kokemusten jälkeen. Tulivat korvaamaan mulla rauta 3:sta ja 4:sta, joiden viimekin kaudella huomasin juuttuneen suht käyttämättömiks bägiin.
Ja koko muukin malmiosasto bägissä on suht isolapasta ja anteeksantavaa sorttia……täälläkin joku on verrannu sitä fillarin ajoon apupyörien kanssa… . ..so what, jokainen taplaa tavallaan ja hyvä niin.
Juu, kyllä itsellä on vain ja ainoastaan hyviä kokemuksia hybrideistä parin viikon kokemusten jälkeen. Tulivat korvaamaan mulla rauta 3:sta ja 4:sta, joiden viimekin kaudella huomasin juuttuneen suht käyttämättömiks bägiin.
Ja koko muukin malmiosasto bägissä on suht isolapasta ja anteeksantavaa sorttia……täälläkin joku on verrannu sitä fillarin ajoon apupyörien kanssa… . ..so what, jokainen taplaa tavallaan ja hyvä niin.
Juu, kyllä itsellä on vain ja ainoastaan hyviä kokemuksia hybrideistä parin viikon kokemusten jälkeen. Tulivat korvaamaan mulla rauta 3:sta ja 4:sta, joiden viimekin kaudella huomasin juuttuneen suht käyttämättömiks bägiin.
Ja koko muukin malmiosasto bägissä on suht isolapasta ja anteeksantavaa sorttia……täälläkin joku on verrannu sitä fillarin ajoon apupyörien kanssa… . ..so what, jokainen taplaa tavallaan ja hyvä niin.
-
JulkaisijaArtikkelit