26.9.–3.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][18]
KilpailuaSuomalaista

Huonot pelaajat pois kentiltä

Etusivu Foorumit Yleistä Huonot pelaajat pois kentiltä

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 342)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Paljon on kirjoitettu golfin nykytilasta ja ennakoitu tulevaa. Yksi oleellinen asia on jäänyt vähäiselle huomiolle. Tämä asia on pelaajien alhainen taitotaso. Valtaosa pelaajista on oikeasti huonoja. Vaikkei pelinopeudesta ’saakaan’ erikseen kirjoittaa, totean, että suurin syy hitaaseen pelaamiseen on pelaajien alhainen taitotaso. Kun ei osata, niin homma tökkii. Näin keväällä kun vain innokkaimmat ja enemmän pelaavat ovat kentällä, ei ongelmia juurikaan esiinny. Kun massat tulevat myöhemmin kesällä, niin johan alkaa tökkimään. Alhainen taitotaso johtuu vähäisestä pelaamisesta ja olemattomasta harjoittelusta. Jokainen kierros on ikään kuin elämän ensimmäinen kierros. Ja kun ei pelata tarpeeksi, ei kannata myöskään ostaa pelioikeutta osakkeesta puhumattakaan. Kun ei osata, ei myöskään olla innostuneita panostamaan harrastukseen. Käydään muutama kerta kavereiden kanssa ulkoilemassa ja se on siinä. Syitä vähäiiselle pelaamiselle on varmaan useita. Joka tapauksessa näitä vähän pelaavia on tullut lajin pariin paljon. Liian paljon. Nostetaan aloitusrimaa edellyttämällä nykyistä parempaa taitotasoa jo alkuvaiheessa. Samalla pelaamisen hintaa pitää nostaa tasolle, jonka kenttien ylläpito edellyttää. Näin lajin pariin tulevat joutuvat alkuvaiheessa miettimään mihin ryhtyvät. Ja sitoutuvat nykyistä enemmän. Jos sitoutuvat.

  höpö höpö. yleensä singelipelaajat ovat kaikista hitaimpia kun hierovat jokaista lyöntiä minuutin ajan. lisäksi naiset ovat usein pirun hitaita. siinä ne kentän tukkijat.

  Jos luokitellaan pelaajia hyviin ja huonoihin niin . . .

  Minkä tasoiset pelaajat ovat kelvollisia pelaamaan – määrittely?

  Mikä on Golfin harrastamisen realistinen tulevaisuus?

  Ketkä maksavat kenttien infran tänään ja entä huomenna?

  Annetaanko kaikkien kukkien kukkia vai kenen lompakko toimii niittokoneena?

  KL

  jeajea. kirjoitti: (22.5.2014 20:11:36)
  höpö höpö. yleensä singelipelaajat ovat kaikista hitaimpia kun hierovat jokaista lyöntiä minuutin ajan. lisäksi naiset ovat usein pirun hitaita. siinä ne kentän tukkijat.

  Tukkijoita on monenlaisia, mutta oletko ikinä edes miettinyt miksi naiset kenties ovat hitaita?

  Useimmat naiset lyövät lyhyitä lyöntejä ja useimmilla on myös korkea tasoitus. Mitä useampi lyönti lyödään, sitä useammin pelaaja tekee rutiininsa ja sitä kauemmin kierros kestää. Ja kääntäen: mitä vähemmän lyöntejä, sitä vähemmän kuluu aikaa.

  Lisäksi kävelynopeus vaikuttaa, joten vahvasti yleistäen voisi sanoa iäkkäiden tai muuten hitaasti liikkuvien pelaajien tukkivan kenttää. Lisäksi iäkkäät ihmiset ovat varsin usein sosiaalisia ja pelaavat ryhmissä, mikä entisestään hidastaa heidän etenemistään.

  Mutta kukas tällaisia asioita lähtisi yleistämään, kun yksilöistä on kyse..?

  hot

  Joopa joo.

  Lyhyt yhteenveto tämän keskustelun viesteistä:
  – naiset pois
  – iäkkäät ja vajaakuntoiset pois
  – juuri lajin aloittaneet pois
  – singelipelaajat pois

  Jäljelle jää hyväkuntoiset miehet hcp 10-36.
  Tämän jälkeen kentiltä varmasti löytyy tilaa,
  mutta odottamaan voi silti joutua.
  Toiset vain pelaavat nopeammin kuin toiset,
  vaikka olisivat samalla tasoituksella pelaavia miehiäkin.

  Olen miettinyt: Omasta mielestä naisilla vaan tahtoo olla hitaamman puoleinen kävelyvauhti ja tuijottavat minuuttikaupalla palloa ennen lyöntiä, siinä mielessä ymmärrän perustelusi rutiineista. Lisäksi bägien sijoittelu greenien lähettyvillä tahtoo naisväellä olla turhan paistikasta. Toisaalta pysyvät aina väylällä (pallojen etsimiseen ei mene aikaa). Kuitenkin myös senioreilla tuppaa tulemaan reilummin lyöntejä, mutta eivät ainakaan meillä päin ole hitaita ollenkaan, päin vastoin. Lisäksi jos lyöntien lukumäärällä olisi merkittävää vaikutusta, voitaisiin luonnollisesti sanoa, että ammattimiehet menevät nopeiten, mutta kuten todettua asia ei näin mene. Eräs seuran singeli totesi saatuaan varoituksen kilpailussa, että ’lyön kuitenkin 20 kertaa vähemmän kuin muut eli olen salettiin nopeampi.’ Hohhoijakkaa.

  Hotille vastaus: Toki sen yhteenvedon voi noinkin tehdä jos sopivasti yhdistelee kaikkien kommentteja.

  Ihan hyvä avaus, tuo singeli nyt vaan vähän on pielessä, toki niitä hierojiakin joskus näkee. Meillä on yleensä ryhmässä kaksi singeliä, oli ne kaksi muuta ketä tahansa niin en muista kierrosta jossa ei oltaisi jouduttu odottelemaan jopa erittäin pitkiä aikoja, parhaat tuolla 15 min ennenkuin pääsee avaamaan.

  Ilokseni olen huomannut, että esim Peuramaan Porkkalassa pisin kierros täyteen kenttään on mennyt 4h 10 min (ihanneaika 4h 20min) ja siinä on ollut odottelua jo ainakin meidän ryhmällä jotain 40-50min. Tyhjään kenttään vedettiin neljän ryhmässä yhteistasoituksella noin 70 3h 30 min eikä ollut mikään kiire missään vaiheessa. ne pari muuta oli siis noin 30 händärisiä ja naisia, mutta oikein täyttyi heitä kiittää siitä, että toimivat kentällä oikein esimerkillisesti ja järkevästi kaikessa suhteessa, joka vaikuttaa pelinopeuteen. Ei se händäri ja lyöntien lukumäärä ole todellakaan aina syy vaan se toiminta kentällä. Ihania naisia olivat kaikin puolin muutenkin :).

  Suurin syy ihanne pelinopeudenn ylittäämiseen on ollut se ettei tajuta päästää ohi nopeampia ryhmiä oli niitä sitten 1-4 ryhmässä ja järkevästi sekin pelaten siten, että ohitus tapahtuu vaikka 5-7:n ryhmässä kaikkein avatessa samaan aikaan, noin se menee joustavasti ilman turhaa odottelua.

  Viime kesänä kun sesonkiaikaan pelattiin huonoin kierrosaika oli jotain 5h 20 min ja se oli kyllä ihan karmeeta katseltavaa mitä siellä edellä tehtiin (kursilla varmaan opetettu että kaikkien pitää aina olla lyöjän takkana vaikka pallot hujan hajan ympäri kentää), syksyllä huonoissa olosuhteissa ei yli 4h tunnin kierroksia ollut yhtään ke4ntän ollessa täynnä, kun vain aika alhaisen händärin (alle 15)omaavia oli kentällä.

  …ja huonot kirjoittajat/ajattelijat pois foorumista. Tuntuu jotenkin siltä, että herra Klubipelaaja on aloittanut lajin suoraan huipulta. Moinen ahdasmielisyys ja omaan napaansa tuijottelu hävettää. Syvää myötähäpeää. Ole ystävällinen ja säästä meidät jatkossa näiltä väläyksiltäsi.

  Hyvä ja järkevä vastaus Rauskilta. Mun mielestä singeleillä tahtoo olla vaan niin turhan tarkkaa sääntöjen osalta se peli, joka sitten hidastaa sitä touhua (esim. etsiskellään palloa 5min metsässä ja luetaan puttilinjoja puoli tuntia). Oon sillä kannalla, että gc-kursseilla ei painoteta tarpeeksi sujuvaa peliä. Juuri tuo ohittamisen vaikeus on yksi ongelma. Jos alkaa heinäkuussa kierros kestää 4h 30min-5h niin taitaa olla jotakin hämminkiä.

  Yksi ryhmä ei saa kenttää tukkoon, vaikka olisi mimmoisia vehtaajia.

  Ongelman muodostavat ryhmät, jotka eivät suostu ohittamaan hitaampiaan. Viime viikonloppuna edessä pelasi 4 ryhmä, jonka yhteistasoitus oli selvästi yli 100 ja peli sujui hitaasti. Tässä ei olisi ollut ongelmaa, mutta kun perässä tuli 2 ryhmä joka ei suostunut ohittamaan eikä toisaalta antanut ohituslupaa takanatulijoillekaan (koska olivat heti edellisryhmän perässä). Ongelman siis aiheutti tosiasiassa se 2 ryhmä, joka ei suostunut ohittamaan hidasta 4 ryhmää.

  Ohittaminen pitäisi tehdä pakolliseksi: Jos ryhmän edessä on vapaa väylä, takana olevalle on annettava ohituslupa – ja takana olevan ryhmän on myös ohitettava (eikä auta selitykset, että ilma on kaunis tai oma peli menee sekaisin tms).

  Putti-Possu kirjoitti: (22.5.2014 23:12:07)
  Yksi ryhmä ei saa kenttää tukkoon, vaikka olisi mimmoisia vehtaajia.

  Tuosta oon täysin eri mieltä, yks porukka voi tukkia helposti koko kentän.

  P-P on asian ytimessä. Ohittamisen pitää ehdottomasti olla pakollista, mikäli kentällä on ryhmä muiden tukkeena. Jos jostain syystä et halua ohittaa tukkivaa ryhmää, olet velvollinen päästämään jokaisen takanasi odottavan ryhmän ohitsesi. Yritän oman mielenterveyteni säilyttämiseksi mahdollisimman paljon nauraa toivottoman hitaille kierroksille ja sille, että valvojista huolimatta pelihitaudelle ei jostain käsittämättömästä syystä pystytä tekemään mitään. Vielä en ole golfurani aikana nähnyt Suomessa sellaista valvojaa, joka oikeasti puuttuisi hitaaseen pelaamiseen miehekkäällä otteella.

  springler kirjoitti: (22.5.2014 22:53:32)
  …ja huonot kirjoittajat/ajattelijat pois foorumista. Tuntuu jotenkin siltä, että herra Klubipelaaja on aloittanut lajin suoraan huipulta. Moinen ahdasmielisyys ja omaan napaansa tuijottelu hävettää. Syvää myötähäpeää. Ole ystävällinen ja säästä meidät jatkossa näiltä väläyksiltäsi.

  Oikeassa olet springler. Suvaitsevaisuutta kehiin, please!

  Suotavaa olisi, että Suomessakin golfkentät alkaisivat profiloitua erilaisille lajin harrastajaprofiileille soveltuviksi. Varmasti näin tulevaisuudessa tapahtuukin. Silloin tiedetään etukäteen, että nuo kentät (ns. championship-taso) on tarkoitettu lähinnä lajia pidempään harrastaneille pelaajille, nuo pelkästään osakkaille ja heidän kutsuvierailleen, noille pääsevät taas ketkä tahansa, jne.

  Hieno päänavaus oikeaan suuntaan on Vantaan Petikkoon tuleva 18-reikäinen jokamieskenttä, jonne pääsee pelaamaan kuka tahansa ilman minkään golfseuran jäsenyyttä.

  Mielestäni hitauteen kentällä vaikuttaa eniten kävelynopeus ja se, miten toimitaan silloin kun ei ole oma vuoro lyödä. Greencard-kokeessakin nykyään suurempi painotus on pelin etenemisessä kuin lyöntitaidoissa.

  Älkää nyt hyvät ihmiset lähtekö tämmöseen vedätykseen mukaan. Aloitukseen on koplattu kaikki klassikot:
  – pelinopeus
  – singeleillä kestää, HCP +20 on aivan paskoja
  – naiset on pääsääntöisesti kaikki huonoja, hitaita, rumia ja tyhmiä
  – lisäboostina saadaan yllä oleva kytkettyä omistussuhteisiin (’lokeilla’ kestää, ku niitä ei kiinnosta tarpeeks sitoutuakseen ja oppiakseen)

  Oliko se matemaattinen lopetus MOT. Vai VMP?

  Aivan turha aloitus, tehkää ihmiset jotain muuta. Puolet rangelle opettelemaan ja puolet istuskelemaan klubin terassille ja nauttimaan seurahengestä.

  Klubipelaaja kirjoitti: (22.5.2014 18:51:27)

  Alhainen taitotaso johtuu vähäisestä pelaamisesta ja olemattomasta harjoittelusta. Jokainen kierros on ikään kuin elämän ensimmäinen kierros. Ja kun ei pelata tarpeeksi, ei kannata myöskään ostaa pelioikeutta osakkeesta puhumattakaan.

  Kun ei osata, ei myöskään olla innostuneita panostamaan harrastukseen. Käydään muutama kerta kavereiden kanssa ulkoilemassa ja se on siinä.

  …..

  Nostetaan aloitusrimaa edellyttämällä nykyistä parempaa taitotasoa jo alkuvaiheessa. Samalla pelaamisen hintaa pitää nostaa tasolle, jonka kenttien ylläpito edellyttää. Näin lajin pariin tulevat joutuvat alkuvaiheessa miettimään mihin ryhtyvät. Ja sitoutuvat nykyistä enemmän. Jos sitoutuvat.

  Miten olisi jos alkeiskoulutusta paranettaisiin, auttaisiko se innostamaan omaan harjoitteluun.

  Ihan perusasiat – grippi (you hit as you grip), alkuasento. yms.. sekä ihan perusasiaa ! Alastulojäljen paikkauskaan ei onnistu, etiketistä puhumattakaan.. ei pitäisi olla liian vaikea posti kenellekään.

  Khelde kirjoitti: (22.5.2014 23:33:00)Suomessa sellaista valvojaa, joka oikeasti puuttuisi hitaaseen pelaamiseen miehekkäällä otteella.

  Vierumäellä on valvojilla tapana (tai oli ainakin ennen) jakaa hidas 4-ryhmä kahtia. Tämä nopeuttaa kierrosnopeutta kummasti koko takana olevalle porukalle

  On monia seikkoja, jotka aiheuttavat hidasta pelaamista, mutta yleisesti ottaen ongelmia aiheuttavat ne, jotka eivät lyö suoria keskimittaisia lyöntejä väylille.

  Tästä johtuen monesti tukkeen aiheuttaa porukka pitkälyöntisiä (usemmiten junioreita, koska muilla lyönnit eivät tarpeeksi pitkiä), jotka eivät halua pelata takatiiltä. Tämä aiheuttaa sen, että monen kentän par4 täytyy odottaa että edellinen porukka on greenillä asti tai joskus jopa sieltä poistuneet, ennen kuin lyödä +300m avauksia. Pitkillä avauksilla muuttuu moni väylä sokkoväyläksi, jolloin on pakko varmistaa, ettei kaukana olevassa notkossa ole enää ketään. Tilannetta vielä pahentaa pitkäksi jätetty raffi, jolloin sokkoavausta täytyy etsiä kohtuuttoman pitkään. Tämä ilmiö on tyypillinen nimenomaan Suomessa, jossa kentät ovat ainakin osittain metsäisiä ja mäkisiä.

  Kentät ovat osasyyllisiä tähän ongelmaan ja mielestäni kenttien pitäisi korjata muutama kohta:
  – poistaa turhat rajoitteet takatiin käytöstä (monella kentällä vain singelit pääsee takatiille)
  – pyrkiä mahdollisuuksien mukaan vähentämään sokkopaikkoja mm. puita karsimalla
  – leikata ja raivat reuna-alueet niin siisteiksi, että pallot löytyy
  – sokkopaikoissa panostaa erityisesti siihen, että pallot löytyy (mm. rakentamalla isoja bunkkereita)

  Miksi ei aina voi olla perjantaiiiiii.

  Nostetaan aloitusrimaa edellyttämällä nykyistä parempaa taitotasoa jo alkuvaiheessa. Samalla pelaamisen hintaa pitää nostaa tasolle, jonka kenttien ylläpito edellyttää. Näin lajin pariin tulevat joutuvat alkuvaiheessa miettimään mihin ryhtyvät. Ja sitoutuvat nykyistä enemmän. Jos sitoutuvat.

  Paras ehdotus Suomigolfin pelastamiseksi pitkään aikaan. Tunarit pois kentiltä+vain hevipelaajiksi motivoituneet ja siihen rahaa (paljon) sijoittavat ovat tervetulleita kentille. Osakekauppa alkaa rullaamaan ja muutkin ongelmat poistuvat.

  P.s Kyllähän minä odotin, että pian tulee valitusketju hitaasta pelaamisesta, mutta klubipelaajan avautuminen yllätti ja paljon.

  P.ss Ja kun ei pelata tarpeeksi, ei kannata myöskään ostaa pelioikeutta osakkeesta puhumattakaan Myöhäistä tämän kauden osalta. Ajatuksena on parantaa peli kentän puolella pelaamalla aikaresurssien rajoissa. Oikeat golfarit, vihatkaa minua.

  Koko ajan on pyritty väittämään että golf EI ole elistinen laji ? Kumpaako golf on elistinen tai ei elistinen ?

  MOD Q8
  Moderaattori

  killinki kirjoitti: (23.5.2014 10:49:25)
  Koko ajan on pyritty väittämään että golf EI ole elistinen laji ? Kumpaako golf on elistinen tai ei elistinen ?

  Se on Elastinen!

  Eiku se on Kimmo.

  Mun kokemuksen mukaan HCP tai sukupuoli ei vaikuta pelinopeuteen juuri sitä eikä tätä, no ehkä yli 40 HCP on vähän hitaampia… Naiset pelaa pääsääntöisesti nopeammin kuin miehet koska palloja ei tarvitse etsiä.

  Se mikä vaikuttaa eniten on ne monet pienet asiat mitkä tehdään silloin kun ei itse olla lyöntivuorossa:

  – silloin kun kävellään niin kävellään reippaasti
  – kun ollaan tulossa omalle pallolle niin mietitään valmiiksi mikä maila ja otetaan se käteen jo kävellessä
  – kärry laitetaan kerralla siihen missä se voi olla lyönnin ajan.
  – Jos haluaa useita harkkasvingejä niin ne voi vetää sillä aikaa kun muut lyövät.
  – kun tullaan griinille niin kärryt viedään heti sinne minne griiniltä jatketaan; jos ei tiedetä (vieraskentällä) niin kysytään muilta flaitissa
  – puttilinjat zoomaillaan sillä aikaa kun muut puttaavat ja vain yhdestä suunnasta. Jos pelissä on auto tai kivitalo niin saa katsoa kahdesta suunnasta 🙂
  – tulokset merkitään kortteihin vasta seuraavan väylän tiiboksissa
  – Syvälle metsään menneet avaukset hylätään muitta mutkitta – varapalloksi voi silti ristiä seuraavan pallon – jospa ykkönen onkin ihmeen kaupalla pompannut väylälle…

  KL kirjoitti: (22.5.2014 22:06:31)

  jeajea. kirjoitti: (22.5.2014 20:11:36)
  höpö höpö. yleensä singelipelaajat ovat kaikista hitaimpia kun hierovat jokaista lyöntiä minuutin ajan. lisäksi naiset ovat usein pirun hitaita. siinä ne kentän tukkijat.

  Tukkijoita on monenlaisia, mutta oletko ikinä edes miettinyt miksi naiset kenties ovat hitaita?

  Useimmat naiset lyövät lyhyitä lyöntejä ja useimmilla on myös korkea tasoitus. Mitä useampi lyönti lyödään, sitä useammin pelaaja tekee rutiininsa ja sitä kauemmin kierros kestää. Ja kääntäen: mitä vähemmän lyöntejä, sitä vähemmän kuluu aikaa.

  Lisäksi kävelynopeus vaikuttaa, joten vahvasti yleistäen voisi sanoa iäkkäiden tai muuten hitaasti liikkuvien pelaajien tukkivan kenttää. Lisäksi iäkkäät ihmiset ovat varsin usein sosiaalisia ja pelaavat ryhmissä, mikä entisestään hidastaa heidän etenemistään.

  Mutta kukas tällaisia asioita lähtisi yleistämään, kun yksilöistä on kyse..?

  Pääasiassa täyttä roskaa nää jutut. Singelipelaajat eivät ole hitaita. Iällä ei ole mitään korrelaatiota hitauden kanssa. Hitaat ovat hitaita iästä ja tasoituksesta riippumatta.

  Viimeksi pelatulla kierroksella meitä oli hyvin sosiaalisia senioreita kolme kappaletta nuorinkin reilusti yli kuusikymppinen ja joskus oli hieman jutut kesken kun olisi pitänyt lyödä, niinpä kierros kestikin tällä kertaa kaksi tuntia ja viisikymmentä minuuttia parilla ohituksella ja muutamalla odotuksella.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 342)
Vastaa aiheeseen: Huonot pelaajat pois kentiltä

Etusivu Foorumit Yleistä Huonot pelaajat pois kentiltä