23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][12]
KilpailuaSuomalaista

huonoin ennätystulos hcp nähden

Etusivu Foorumit Yleistä huonoin ennätystulos hcp nähden

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Jatketaan näitä mielenkiintoisia ennätysthreadeja. Nyt ois siis tarkoitus kirjoittaa se oma ennätys 18 reiällä. Voittaja on se jonka ennätys on huonoin tasoitukseen nähden. Oma panos tähän kisaan on ennätys 91 lyöntiä (Ringside), hcp 22.

    Kyllä, golfmatematiikka on mielenkiintoista.

    Paras hcp koskaan 18,3, tällä hetkellä varmaankin 18,5. Tasoitus tipahti reilummasti juhannuksena Kalajoella, par 73, CR 73.0, slope 127.

    Ennätystulos: 91 Paltamo 2003, 91 Siikajoki 2004.

    Kun sun tulosta katsoo, niin mikä huono tulos toi muka on????

    Kauden avauskierros 107 lyöntiä ja hcp 12,2. 19bp. (Meri-Teijo)

    Siiskö vain lyöntipelitulos noteerataan? Hetkinen… toissa keväänä 192 lyöntiä / 18 reikää Peltolassa, par 70. Händäri tuolloin 54. Slope antoi 53. Eli netto 139. Siis +69.

    Mä voitin =D

    Eikun hitsi vieköön, mistä me kisattiinkaan? =D

    Netto +69 on kyllä niin kovaa kamaa, että siihen ei voi pystyä kukaan muu. Ei edes 4-päiväisessä kisassa.

    Eikä yhtään birdietä koko kesänä :-(((

    Minä taisin ymmärtää kysymyksen eri tavalla kuin muut – tuo huonomman pään ennätys on toki muuta kuin 91 🙂

    Tänä kesänä Kytäjällä rankkasateessa 116 (66+50, keli kuivui loppua kohden), hcp silloin 18,3.

    Huonoin ikikuunapäivänä? Jotain 140 lyönnin paikkeilla.

    Tuolla tuloksella 90 Katinkullassa elokuun puolivälissä tasoitus tippui 17,8:aan, josta se on sitten noussut kolme kymmenystä.

    Em. tietysti normaalilla par 72-kentillä, lyhyemmillä on (joskus) mennyt vähemmän lyöntejä.

    Ei tällä pärjää, kun tuo kierros pudotti tasoitusta.

    Jahans, siis par 72 kenttä ja normaalikin vielä. No siinä tapauksessa ennätyslyönnit on 123 Nordcenterin friimillä händärillä 35.5.

    No itseasiassa tarkoitus tässä ketjussa oli kyllä tarkastella sitä omaa, parasta ennätystä. Ja se, jolla on huonoin ennätys tasoitukseensa nähden, voittaa :). Eli mahdollisimman lähellä omaa tasoitusta pitäisi tuo ennätys olla. Singelipelaajat luultavasti eivät pärjää koska ovat joskus ehkä pelanneet paariin tai noin +2:n. Jos tasoitus on 6-7 niin paariin pelanneilla on 6-7 askelta tasoitusta parempi.

    Eli kun mulla on ennätys 91 ja kentän par oli 73 (slopea ei huomioida), niin ennätykseni on vain 4 askelta tasoitustani parempi. Luulin, että se ei ole kovin hyvin (eli että sillä pärjäisi tässä kisassa), mutta nähtävästi ainakin Hekkanen pisti paremmaksi (myös 91, tasoitus jotain 18 ja risat).

    Tuntuu olevan hieman epäselvyyttä millaista tilastoa olet laatimassa. Siis onko kyseessä

    a) suurin lyöntimäärä tasoitukseen verrattuna (jolloin tuo Antin +69 taitaa olla aika kovaa valuuttaa) vai

    b) ennätystulos brutto (par 72-kentällä), joka on huonoin suhteessa tämän hetken tasoitukseen (tämän luvunhan pitäisi olla miinusmerkkinen, koska ennätystulos ei kai voi olla korkeampi kuin tasoitus (paitsi, jos huomioidaan slope) vai

    c) jokin muu laskentatapa ?

    Joka tapauksessa omat vastaukseni ovat:

    a) +48

    b) -0,1

    c) ?

    ’Eli kun mulla on ennätys 91 ja kentän par oli 73 (slopea ei huomioida), niin ennätykseni on vain 4 askelta (+18) tasoitustani (22) parempi. Luulin, että se ei ole kovin hyvin (eli että sillä pärjäisi tässä kisassa:), mutta nähtävästi ainakin Hekkanen pisti paremmaksi (myös 91, tasoitus jotain 18 ja risat).’

    Minäkin ymmärsin kysymyksen oikein…kai.

    Omani on siis 73/9,5. Pelattu pelkillä raudoilla Kontiolahdella. Ei ilmeisesti mitään jakoja tässä kisassa 🙁

    Bronski on kuitenkin kysymyksellään hyvän asian perässä. Pistebogijärjestelmä vääristää tasoitussysteemiä melko paljon. Kyllä ns. oikean tasoituksen (<36) omaavan pelaajan pitäisi pystyä pelaamaan lyöntipelitulos joka vastaa hänen tasoitustaan. Kuinka moni alle kahdenkympin händärillä pelaava pelaaja ei ikinä ole kyennyt alittamaan 90:tä par72 kentällä? Ja sitten vielä porukat ihmettelee, mistä näitä 'liian' alhaisella tasoituksella pelaavia veijareita ilmestyy jotka ei koskaan pääse lp-kisassa lähellekkään händäriä ja miksi jatkuvasti etsitään kaikkitaieimitään pelaajien boltseja metsistä…

    Kiitos paksupekka että ymmärsit pointtini rivien välistä ;).

    Jahans, kaikki asianhaarat huomioiden mun ennätys on siis 13.3 enemmän kuin mitä mun pitäisi kenttään nähden pelata. Pistebogivääristymän vuoksi miulla on siis aivan turhaan ’oikea’ händäri.

    Pitäiskö mun pystyä pelaamaan 109? Teoriassa kevyesti kyllä. Käytännössä ei. Kaikin puolin.

    Minulla ennätys on 88 (+16). Tällä hetkellä tasoitus tasan 17, joten lienen hyvä esimerkki tästä pb-järjestelmän problematiikasta (johon paksupekka viittasi). Tänä kesänä pb-tulokset ovat enimmäkseen varmaan pyörineet jossain välillä 25-30, mutta onnistumiset (kumma kyllä) sattuneet tasoituskierroksille.

    Niin, ja alle 90 lyönnin olen koko kauden aikana päässyt tasan kaksi kertaa.

    Taidan olla aika kärjessä. Peuramaa Vanha Peura (Hcp 71) 89 lyöntiä, jolloin tasoitus putosi 19.2:een. Nyt se on 19.3. Olen pelannut tänä vuonna varmaankin 20 kierrosta 90 tienoille ja aina jokin mätti. Mahdollisuuksia olisi mielestäni ollut, jos edes likipitäen kaikki olisi onnistunut ,miltei 10 lyöntiä parempaan tulokseen, mutta ei tullut. Eli ei tuohon niukkaan eroon mitään huijausta tarvita.

    Vaikka tässä kisassa tällä ei pärjääkkään, niin pistetään nyt kuitenkin kun oli niin mukava kierros:

    Vanha Peura 11 boksua ja 7 paria =81

    81 – 17 (17,8) = 64 (-7)

    Huonoin, vaikka sitä ei kyllä kysyttykkään, alkukaudesta Vihdissä Brutto 74. Muuten ihan hyvä, mutta kun etuysillä tuli vielä +48 niin luulisin että koko ’urani’ aikana huonoin score on juuri tuo 122 (+31). Myös Lohjalla tuli läiskittyä sateessa 114. Muita yli sadan ei taida sitten juuri ollakkaan ?

    Loppumaisillaan olevan kauden yhteenvetona voikin vetää, että viimekesästä tasoitus ei ole juurikaan tippunut (0,3), mutta kierroskeskiarvo on siinnä 95 paikkeilla, eli tänä kesänä olen alkanut pelaamaan tasoitustani vastaavalla tasolla. Arviolta 70 % kierroksista bufferissa.

    Jospa ensitalven treenit laskisivat sitten vuoroltaan tasoitusta. Jos ei, niin väliäkö sillä. Kyllä tuollakin jo seurassa pärjää.

    Tän vuoden saldoa

    Huonoin keimola A+C par 72, 115 lyöntiä +18 hcp 27.5

    Paras Lakisto par 70, 88 lyöntiä -8 hcp 21.2

    Että silleen…

    Nimetön

    Mun ennätystulos on 97 lyöntiä ja tasoitus oli silloin 25,1 ja tolla se tippui 23,1. Slope oli 30 eli meidän kentällä saa aika paljon lyöntejä eteen. Tolla sai 41 pogipistettä. Ton jälkeen mulla on tippunut vielä tasoitus yseillä 19,9. Kotikenttä kun sattuu olemaan 9 väyläinen vielä toistaiseksi ja millään ei meinaa keritä kiertämään kahta lenkkiä valoisan aikaan, kun työpaikallakin pitää käydä näitä juttuja lukemassa.

    Eli olisko mulla nuo lukemat 97/19,9

    Tuo pistepogi järjestelmä ei tosiaankaan oikein kuvasta tollaiseen lyöntipeliin verrattavaa tulosta kunnolla. Siitä voisi kertoa esimerkin kun pelasin tossa yhtäreikää lukuunottamatta hienon ysin, eli sain 48 lyönnillä 24 pogipistettä, tämä johtui siitä että löin yhdelle par4 12 lyöntiä, mm kolme kertaa vesiesteeseen. Mutta kun muut sattui menemään hienosti mm. kaksi birdietä niin pisteitä tulee ja tasoitus tippuu. Olen kyllä pyrkinyt pelaamaan noita 18 väylän tuloksia ja nimenomaan lyöntipelituloksia, mutta kaverit väittää heti händärihuijariksi jos ei jätä noitakin kortteja, vaikka ekaa kesää pelailinkin.

    Olen samaa mieltä kanssanne, pitäisi pystyä pelaamaan suunnilleen tasoituksensa mukaan. Mutta mitäs sanotte kaudestani:

    alkukausi juhannukseen asti, tulokset 92-95 lyöntiä tasoituksella 21 eli ei voi tasaisemmin pelata !

    heinäkuussa jossain pimahti, tulokset 99-109

    elokuussa sitten pelasin tuon ennätyskierrokseni 90, jossa korkean slopen ansiosta tasoitukseni tippui alle 18, ja sen jälkeen vielä muutaman kohtuukierroksen (n. 95), kunnes syyskuun alussa 114 ??? Ja mailat varastoon odottamaan ensi kevättä !

    PS Taidan muuten olla kisan kärjessä tulos 90 – par 72 = 18 ja tasoitukseni on 18,1. Eipä taida voida enää tarkmmin pelata.

    Olen Ironin kanssa samaa mieltä. Ei ole pelaajan vika, jos systeemi vaatii laskemaan bogipisteitä. Itsekin pitäisin mielelläni händäriä yllä todellisen lyöntipelitasoni mukaan.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 45)
Vastaa aiheeseen: huonoin ennätystulos hcp nähden

Etusivu Foorumit Yleistä huonoin ennätystulos hcp nähden