26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

HUKKIA KAIKILLE

Etusivu Foorumit Yleistä HUKKIA KAIKILLE

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • #183349 Vastaa Ilmoita asiaton viesti
    Nimetön

    Onko jollain muulla käynyt niin, että golfin alkutaipaleen jäätävä slaissi on pikkuhiljaa suoristunut, kääntynyt kauniiksi drawksi ja sitten, en tiedä miksi, aivan oksettavaksi hookiksi. Varsinkin puilla lyötäessä, lyönti on 80 m pitkä ja 150 leveä, oikea pikahukkien äiti. Pallo kyllä lähtee suoraan kohteeseen mutta kaartaa nopeasti vasuriin maata viistäen. Mielestäni se kertoo siitä, että lapa on osumahetkellä suljettu. Mikä ihme minun päässäni kaskee sulkea sitä lapaa. Back svingissä tunnen miten väännän lavan kiinni. En saa sitä pysymaan suorana. Onko jollain vastaavaa kokemusta. Mikä auttaa.??

    #364019 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Luulisin, että useimmille innokkaille harrastajille ja harjoittelijoille on käynyt juuri samalla tavalla. Et ole mikään poikkeus.

    Mistä se draw/hook sitten johtuukin ? lienee yksilöllistä. Näkemättä ei osaa sanoa. Ranteiden käyttö (vapauttamisen sijasta) lienee yksi syy ?, suljettu stannssi ja lapa tulee inside-out toinen ?, puumailalla lyöt etkä pyyhkäise kolmas? muitakin mahdollisuuksia löytyy. Jos puumailassasi on suljettu lapa, niin se vain korostaa ongelmaa. Mitäs näitä arvailemaan – kannattaisi käväistä pro’n pakeilla nyt talvella, korjata virheensä sekä kerätä riittävästi itseluottamusta kevääseen mennessä. Kyllä se siitä.

    #364020 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Lisäämpä tähän vielä ne kaksi yleisintä syytä; ovat ongelman oireet sitten ihan mitkä hyvänsä: väärä grippi ja väärä pallon paikka. Pro kyllä jo muutaman lyönnin katsottuaan kertoo mistä ongelma saa alkunsa. Suosittelen käyntiä, harkitse edes.

    #364021 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kuulostaa aivan liiankin tutulta. Mulla ongelma johtui siitä että svingirata pysyi samana kuin slaissia lyödessä, mutta opin sulkemaan lavan. Lapa tuli siis edelleen ulkoa sisälle (oikealta vasemmalle oikeakätiselle) lähetti pallon valmiiksi vasemmalle ja siihen huukkikierre päälle niin soppa on valmis.

    Kun lapa on kiinni osumassa (ihan hyvä) niin pallon pitää lähteä aluksi oikealla ja palata sieltä stanssilinjalle lipunjuureen.

    Omalla kohdalla ei mitkään pikkufiksauksset auttanet löytämään oikeaa svingirataa vaan jouduin muuttamaan montaa asiaa mielikuvatasolta saakka. On vaatinut paljon työtä ja jatkuu edelleen.

    Lisäporkkana: oikea svingirata tuo lisää pituutta!

    #364022 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mulle on käyny samoin kuin Partille. Slaissi swingillä saa tosiaankin aikaiseksi juuri tuon matalan sikahuukin kun vaan sulkee lapaa tarpeeksi.

    Mulla esiinty kun koittin lyödä liian lujaa. Backswingin huipulta jos lähtee repimään hartiat edellä ei paluuta enää ole.

    Korjaukseksi mulla riitti aloittaa downswing pehmeästi lantion käännöllä ja painon siirrolla.

    #364023 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Mä olin lahjakas heti aloittelijana ja siirryin suoraan sikahukkiin:-).

    #364024 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Hook on siitä kiva tauti, että siitä pääsee kyllä jossain vaiheessa eroon ja hookilla pallo sentään lentää. Päinvastoin kuin korkealla slaissilla, joka aina hiipii omaan lyöntiini jossain kauden vaiheessa vähäksi aikaa.

    Joku pro sanoi lohduttavasti, että kaikki hyvät pelaajat ovat joskus kärsineet hook-ongelmasta.

    Kateellisena, J.J., slaissari.

    #364025 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Itselleni auttoi taakseviennin aloittaminen vasemman käden johdolla, jolloin rannerotaatio toimii luonnollisesti.Tarkistuspisteenä toimii mailan ollessa vyötärön korkeudella lapa pitää osoittaa ylöspäin.

    #364026 Vastaa Ilmoita asiaton viesti

    Kokemusta on matalasta voimakkaasti hookkaavasta löynnistä (hallitsemattomasta sellaisesta nimittäin)…

    Allekirjoittaneelle pro kertoi, että backsvingi on liian matala ts liikaa vaakatasossa. Tehtiin sving-planesta pystympi (backsvingissä kädet on hartioitten kanssa samalla pystylinjalla) ja se helpotti, kun vaan tottui liikkeeseen.

    Samalle piti totutella suljetumpaan lapaan ja grippiä heikennettiin vähän.

Esillä 9 viestiä, 1 - 9 (kaikkiaan 9)
Vastaa aiheeseen: HUKKIA KAIKILLE

Etusivu Foorumit Yleistä HUKKIA KAIKILLE