Aihe: Honda-miehiä kentille - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][3]
KilpailuaSuomalaista

Honda-miehiä kentille

Etusivu Foorumit Yleistä Honda-miehiä kentille

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Leppävuori puhui pyhän kaukopelaajavihan sijaan kerrankin asiaa Golf-lehdessä.Mistä ihmeestä on tullut käsitys että miesten pitää pelata keltaiselta tiiltä händäristä riippumatta? Löytyykö enemmän peliä hidastavaa ryhmää kuin 4 nuorehkoa kaverusta, 1-2 pienehköllä, loput isolla (yli 25)tasoituksella pelaavaa.Voimaa ja ainakin uhoa kaikilla kuin yrjökaksoisweellä, mehän ei akkojen tiiltä avata.Ja lähes jokaiselta par 4 ja 5-väylältä löytyy 1-2 palloa, loppuja haeskellaankin sitten vähintään se luvallinen 5 minuuttia.Vaatiihan se kyllä kieltämättä keskimääräistä suurenpää itseluottamusta ilmoittaa pelikavereille nauttivansa enemmän lyödä toinen lyönti väylältä kuin kuusen alta, näitä mainoksen hondamiehiä on valitettavan harvassa. Veikkaan että kenttien tukkeutuessä muutkin kuin Katinkulta joutuvat määräämään isolla händärillä pelaavat taitojensa edellyttämälle avauspaikalle.Katinkullassahan heinäkuussa kun kenttä on tosissaan; aikuisten tosissaan, tukossa, 36 tai yli tasoituksella pelaavat avaavat mustilta ( ei miehetkään edes punaisilta) ja käytäntö laajentunee koskemaan koko kautta. Ja siellä sentään metsäpallot löytyy, päin vastoin kuin täältä etelän lehtometsistä.Mutta jos kierrosajat alkavat säännöllisesti ylittää 5 tuntia, on yhteisen edun ajettava yksilön ylpeyden ohi, vaikka miten draivi onnistuessaan, joka kolmas kerta, lentäisikin vain vähän slaissaten yli 200 metriä.

  Itse en usko, että keltaisilta punaisille siirtyminen merkittävästi nopeuttaisi mainitsemiesi tosimiesten peliä. Punaisille siirtyminenhän käytännössä tarkoittaisi sitä, että koko ajan pitää jo tiillä odottaa griinin vapautumista. Kyllähän se draivi sinne voi ylettää… ainakin kerran kesässä myötätuuleen. Tiin vaihdon yhteydessä pitäisi osata muuttaa pelitaktiikkaakin, mutta jos ei sitä keltaisilta ymmärrä tehdä, niin kuinka sitten punaisilta?

  Itse pelailen satunnaisesti myös punaisilta ja silloin yleensä jätän puut kokonaan bägistä pois, jotta kykenen parantamaan rautapeliäni, eikä edes tulisi mieleen alkamaan pelaamaan par nelosia kolmosina.

  Siperia opettaa toivottavasti, eli mutuna epäilen, että useimmat tuosta porukasta on pelannut sen verran vähän aikaa, ettei pelin luonne ole yksinkertaiseen päähän vielä uponnut.

  Miksi draivi lähtisi yhtään suorempaan sieltä punaisilta tiiltä?

  Metsään pääsee helposti mistä tahansa jos osaa lyödä hyvän slaissin.

  Nimetön

  Suomesta kun puuttuu lahes kokonaan kentan valvonnat (marshalls) ja lahettajat (caddie-masters), niin meno on valilla kun asemaravintolassa! eihan se mikaan ihme ole. Laji on Suomessa viela niin nuori, etta siita sitten vaki valilla karsii.

  Itse aanestaisin tuossa tapauksessa jaloillani ja menisin pelaamaan kentille, joilla hommat toimii. Tai sitten lahettaisin klubille emailia (jos ei uskalla menna toimistoon asiasta puhumaan).

  -Jaa, tässä on 300-metrinen parnelonen, millä ajattelitte avata?

  Hondamies: ’Viime kiekalla avasin kyllä raiverilla…’

  Muut: ’Raiverilla, raiverilla toki, kyllä tosimies raiveria käyttää!’

  Hondamies: ’…mutta vedinkin sikaslaissin pöpelikköön, palloa etsittiin 5 minsaa ja kun en lyönyt varapalloa, piti palata lyömään uusi pallo. Nii, että ajattelin avata rautakolmosella.’

  -Hondamies avaa rautakolmosella, milläs muut?

  Muut : ’Sainoinksmä raiverilla, raudallahan mä tarkoitin. Raudalla, raudalla. Meillähän koko suku avaa kreikkalaisilla raudoilla…’

  Mun mielestä ruuhka-aikoina pitäisi ilman muuta vaan puttailla eli väylä aloitettaisiin greenin reunalta, jos ei ihan niin ruhkaista niin sitten forelta. Pysyisi väylätkin paljon paremmin kunnossa.

  Siten ei kukaan enää ottaisi hernettä nenään siitä, että joku ottaa lajin urheiluna ja lyö tosissaan täysillä täten myös etsien pallojaan metsistä (aivan liian urheiluliista arvon lajiin).

  Ne, jotka pelaa singelin händäreillä voisi aloittaa pitchietäisyydeltä.

  Kyllä täällä palstalla on aikamoisia neitejä liikkeellä, ei voi muuta sanoa. Pelatkaa korttia, niin helpottaa.

  Meikä ajaa Accordilla ja avaan aina 300m:set nelloset draiverilla!!!

  Kaikki poistettavat jalkaväkimiinat golfkenttien metsiin joo! Pysyvät nuoret kuninkaat kiltisti poissa metsistä. Pois on hyvä. Menkää pois ja pysykääkin pois-sa…

  Se onkin oikein, jos pysyt väylällä. Me pököttimiehet kun lyömme raiverilla järkiään slaissia mehtään, ja raudoillakin päästään kahdella riinille. Lyhyt väylälle haidastaa peliä vähemmän kuin pitkä mehtään.

  Minäkin draivaan parnelosilla ja…

  … jos jollakin on varaston nurkassa puoli-ilmainen ’70-luvun lopun CB 125 T (siis ehdottomasti T ja mieluusti pinnavanteilla), jolla voi draivata edes 300 metriä, pitää siis lähtä käyntiin ja kulkea, niin …

  Lue lisää: Honda CB 125 T

  Nimetön

  Minä olen kyllä sitä mieltä, että eniten nuorilla miehillä, jotka ovat pelin vasta aloittaneet tulee lyöntejä lähipelissä. Enpä usko pelin juurikaan nopeutuvan, jos kaksi alemmalla tasoituksella pelaavaa avaa keltaisilta ja toiset kaksi punaisilta. Yleensä nuorilla miehillä ei lyöntipituudet ole ongelmana.

  Oikeesti. Luulen, että DR:n pointti oli se, että olisi meillä itse kullakin kanttia pelata taitojemme mukaan. Ei se välttämättä ole pelkästään tiin väristä kiinni. Ei minun kannatta hampaat irvessä raiverilla lyödä, jos kaksi avausta kolmesta menee mehtään. Mieluummin vaikka sitten kolmella päälle raudoilla.

  Ja tosimies ei riisikupeilla ajele!!!

  Nimetön

  Olisi kiva tietää minkä pituiset lyönnit ovat ’ongelmallisia’.

  250+50 m, 150+150 m ja 100+100+100 m antavat saman lopputuloksen. Nopeimmin ja varmimmin taidettaisiin pelata tuolla viimeiselle strategialla eli naiset.

  Jonkun kerran olen pelannut punaisilta ja onhan sillä puolensa tälläisen ehkä keskimääräistä hiukan lyhytlyöntisemmän näkökulmasta. Silti väittäisin, että händärin pudottaminen on keltaisilta helpompaa.

  Autonmerkki+driverin lyöntpituudet = tosimies. Heh, heh, ettei ihan buaah..

  Nimetön

  Monesti kuulee tuon saman väittämän, että aloittelijan olisi järkevämpää par-4:lla yrittää lyödä mieluummin esim. 3 lyhyttä rautalyöntiä kuin draivin ja wedgen. Minä kuitenkin väitän, että aloittelija onnistuu erittäin harvoin lyömään 3 onnistunutta rautalyöntiä putkeen.

  Nopean pelaamisen idea on nopeassa kävelemisessä, jos olet aina ryhmästäsi 10 metriä muita edellä, niin et todennäköisesti ole Se hidas pelaaja.

  Avaus outtiin, kolmas toppina 50 metriä ja kaksi rautalyöntiä antaa huonomman tuloksen kuin kolme sadan metrin rautalyöntiä.

  Tosimies ei pelaa punaisilta eikä raiveria säästele. Prkkl.

  Nimetön

  Niin, jos kolme 100 metrin rautalyöntiä onnistuvat. Miksi oletuksena tuntuu aina olevan, että sadan metrin lyönnit onnistuvat, mutta epäonnistunut draivi on aina outissa tai metsässä. Tosin sinä kerroit lyöväsi 2/3 draiveista metsään, joten silloin on todellakin paikallaan avata jollakin muulla kuin draiverilla.

  Millä autolla tulee ajaa mikäli haluaa 300m ajaa…

  Kuiteskii ainoo aika jolloin kaikki venaa sua on se kun lyöt ei se kun kävelet…

  Siis on kävelykin tärkeetä mutta ryhmän nopeuteen vaikuttaa vain se hitain. Taas lyöntisuorituksen kautta pääsee kaikki vaikuttamaan.

  Availen spoonilla, mittaa melkein yhtä paljon kuin raiverilla, mutta pysyvät väylällä.

  Olen samaa mieltä kuin EnoAntsa, että driverilla on ihan yhtä vaikea onnistua kuin muilla mailoilla, ei sen vaikeampaa kuitenkaan. Olen tuupparipeluri ja millä tahansa mailalla keskimäärin joka kolmas lyöntini on hyvä, joka kolmas välttävä ja joka kolmas huono. Ei driverin pois jättäminen tälläisessä tapauksessa nopeuta peliä pätkääkään. Esimerkiksi viimeisimmällä kierroksellani löin kolme kertaa outtiin: w1:llä, i4:lla ja i5:lla kerran kullakin. Ainoa maila, millä en ole vielä lyönyt outtiin tai hukannut palloa, on putteri. Sen verran macho olen kuitenkin, että sillä en kehtaa avata edes punaisilta. Joten minun varmaan pitäisi tyytyä minigolfiin siihen asti kun tuo LOD:n ehdottama sääntö astuu voimaan.

  Ihan toinen juttu sitten on tuo punaisilta pelaaminen. Itse olen tänä kesänä pelannut monta kertaa punaisilta vaimoni ja/tai poikani kanssa, ja oikein kivaa on ollut.

  Olen onnistunut lyömään putterilla outtiin, greeniltä ja normaalilla putilla. Kyllä kaikki on mahdollista.

  Nimetön

  Tuolla Kytäjän kiertäjät -ketjussa on ollut puhetta samasta asiasta mistä Leppävuori pääkirjoituksensa ansiokkaassa viimeisessä kappaleessa puhuu.

  Väitänkin, että näiltä halveksituilta punaisilta pelaten on kaikkein vaikein tiputtaa händäriään. Siitä pitää armoton slope huolen.

  Muuan tuntemani juniori joka kesällä pelasi kisaa poikani ryhmässä (pojat 12 vee) tuskitteli tätä pakollista punaisilta pelaamista.

  Kun kysyin, että mikäs slouppi sulla sitten tässä on, vastasi harmistunut nuori mies: – No ykkönen…

  Nimetön

  Muutamia kierroksia on pelattu punaisilta ja 35 p on paras tulos, tasoitus on pudonnut keltaisilta pelattaessa. Eilen kierroksen tauolla jutusteltiin eri värisistä tiistä. Vilkaisin huvikseni mitä bäkäriltä saisi eteen, peräti 2 lyöntiä enemmän.

  Ilman laajempaa otantaa epäilisin, että haarukka isompi, koska eilisellä kentällä valkoiset eivät kovin kaukana olleet bogeypelaajan silmin.

Esillä 24 viestiä, 1 - 24 (kaikkiaan 24)
Vastaa aiheeseen: Honda-miehiä kentille

Etusivu Foorumit Yleistä Honda-miehiä kentille