Aihe: Hiekkaharju Golf "kohti tuhon tietäkö " ? - Golfpiste.com

29.11.–6.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[7][3]
KilpailuaSuomalaista

Hiekkaharju Golf "kohti tuhon tietäkö " ?

Etusivu Foorumit Yleistä Hiekkaharju Golf "kohti tuhon tietäkö " ?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 212)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1178779 Ilmoita asiaton viesti

  Hiekkaharjussakin ( HIEG ) kausi lähestyy loppuaan, uudet omistajat aloittivat innolla ja hienoilla puheilla tulevasta kaudesta 2017. Me osakkaatkin ja muut pelaajat olimme tietysti innoissamme ja mietimme ”no nyt ” lähtee kehitys eteenpäin. On Super-golf mahdollisuuksia ja vaikka mitä ja uutta kenttääkin uudet omistajat rakentavat Vantaan golf puistoon. Hieno homma , mutta kuinkas kävikään….
  Alkoivat huhut kiertää, kentän kunto heikkeni, kentän hoito ulkoistettiin, no ei siinä sinänsä mitään, mutta alkoi ”huhu” kiertää että HIEG ei ollut maksanut kentän hoidosta kolmeen kuukauteen, eli käytännössä koko kesästä. Kausi eteni ja nyt kun eletään yli syyskuun puoliväliä kenttä on hurjan huonossa kunnossa, ruoho, kasvanut jo niin, että väylältäkin palloja joutuu etsimään, sieniä kasvaa griinillä, bunkkerit huonontuneet entisestään eli kovat ja saviset , muodostunut uusi käsite ”vesi-bunkkeri ” On ikävä entistä aikaa ja entistä omistajaa, kuri oli tiukkaa, mutta tuloksia tuli kuitenkin pikku hiljaa ja talous oli kunnossa ja pelaajilla hyvä mieli. Moni on jo vaihtanut kenttää ja vieraita ei missään nimessä kehtaa kentälle tuoda, syy ei kuitenkaan ole kentänhoito yhtiössä vaan mielestäni hallituksessa ja yhtiön johdossa, eli osakkaana mielestäni omaisuuttani on hoidettu huonosti, kentällä on kuitenkin pelaajien keskuudessa erittäin hyvä fiilis ja todella mukavia golffareita ja olemme seurana pelaajien kautta saavuttaneet suurtakin menestystä alue- toureilla, eli taitoa ja omistautumista on. Onko mahdollista, että ns. business meininki on tullut myös golf kenttä yhteisöön, koska johtajia on monta, eri omistussuhteita ja vastuualueita, usein kuuleekin kun esittää asioita jotka liittyvät kentän kuntoon tai parannusehdotuksiin ” kenelle tämä kuluu ” ja otetaan puhelin käteen soitellen sinne sun tänne…tehdään ns. Pläni eli suunnitelma kentän hoidosta tietämättömien päättämänä, eli ei kuunnella kenttämestaria ja ammattihenkilö kuntaa, eli suunnitelma saattaa pettää, kun esim.. ilmastollinen olosuhde muuttuu ja sade estää tekemisen, ei siis osata katsoa ikkunasta ulos vaan pysytään ns. suunnitelmassa ( plänissä ) kuten sanonta kuuluu. Perustetaan kentänhoito toimikuntia, joilla ei oikeasti ole muuta mahdollisuutta kuin ehdottaa parannuksia, toki ne kirjataan, mutta toteutus on toista luokkaa, budjetoidakin voidaan ja siirtää tuleville kausille yms. kirjataan ylös. Eletään pelaajien keskuudessa illuusiossa, että no niin, nyt homma etenee. Karu totuus paljastuu kun : Kentänhoitohenkilökuntaa ei enään kentällä näy ja hoitokoneiden ihana hurina ja pärinä on kentältä poistunut, jäljelle jää vaan vastuuta pakoilevat vastuu henkilöt ja ne pelaaja parat , jotka luulivat että kun nyt on business golf ammattilaisia uudessa johdossa, niin ei voikukat ja apilat kentällä juhli, toisin valitettavasti on käynyt.
  Odotankin suurella mielenkiinnolla seuraavaa kokousta, jossa osakkailla on mahdollisuus tiedustella asiaa hallitukselta, mihin ovat rahat hävinneet ? Kuka tai ketkä ovat vastuussa, miten asia korjataan, tuleeko taas täysimääräinen lasku seuraavalle kaudelle ?
  Ymmärrän tätä kautta hyvin ne golffarit, jotka eivät sitoudu osakkaana kehitykseen ja omistamiseen, kun hurjimmillaan tilanne ajautuu tähän. Löytyykö osakkaissa voimaa ja yhteishenkeä haastamalla hallituksen työskentelyn ja seuraavalle kaudelle miksi maksamme varsin isoa laskua ja tällaista saamme ?

  #1178871 Ilmoita asiaton viesti

  Eiköhän omistajat/enemmistöosakkaat ole jo olleet yhteydessä Vantaan kaavoittajiin! Mainio paikka asuntorakentamiseen!

  #1178942 Ilmoita asiaton viesti

  Siinä on sangen hankala alkaa rakentaa muiden omistamille vuokramaille… Mutta olihan tyhjentävä ja karu kertomus Hiekkaharjun nyky meiningistä. Suuren johtajan Kekkosen sanoin:”Saatanan tunarit…”

  #1178946 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Persimonni
  Moderaattori

  Lainaus forumin säännöistä:”Kenttäyhtiöiden, seurojen ja muiden golftoimijoiden sisäisten ja/tai hallinnollisten asioiden käsittelyssä kannattaa noudattaa hyvin maanläheistä maalaisjärkeä.”

  Pyydän että keskustelijat pitävät sääntöjen idean kirkkaana mielessäään tämän ketjun kohdalla. Kannatan ehdottomasti avointa keskustelua asioista, mutta tällainen avoin forum ei välttämättä ole paras paikka kenttäyhtiön sisäisten asioiden perkaamiseen. Suorempiakin reittejä toivottavasti on.

  #1178951 Ilmoita asiaton viesti

  Kentän ja United Golf Groupin toimitusjohtaja Ville Nurmi ei ole vastannut yhteenkään hänelle lähetettyyn viestiin koko kesän aikana. Hän on antanut ympäripyöreitä, poliitikkomaisia vastauksia kasvotusten, eli vastaillut tavalla josta kukaan ei saa mitään kiinni. Ainoa mihin hän on vastannut on tämän foorumin aiempi kirjoittelu, tosin sekin vastaus oli täysin puuta heinää. Ja onhan tämä hyvää infoa golf-väelle miten tässä maassa asioita hoidetaan. Näitä esimerkkejä voisi tuoda esiin enemmänkin ongelmakentiltä.

  #1178981 Ilmoita asiaton viesti

  Kuten Predator totesi, kentän kunto on surkea. Usean vuoden ajan kotikenttänäni pitämäni Hiekkaharju on siinä pisteessä, että minä äänestän jaloillani ja siirryn hoidetun kentän asiakkaaksi. Onneksi en ostanut Hiekkaharjun osaketta, lähellä oli muutama vuosi sitten.

  #1178987 Ilmoita asiaton viesti

  Älkäähän nyt syyllistäkö vain toista osapuolta ”huhuista huolimatta”. Kovasti ihmetyttää tuollainen meininki. Mikä ”tavaran/palveluntoimittaja” tekee töitä kolme kuukautta ilman että niistä maksetaan sovitut maksut. Kyllä maksujen seuranta ja karhuaminen pitää hoitaa toimittajankin taholta.

  Olisiko syytä katsastaa miten ko palveluntarjoavassa yhtiössä toimitaan. Sotkuissa on yleensä kaksi osapuolta. Yleensä ”joku” on aina tietävä ja toinen ”joku” on syyllinen vallitsevaan tlanteeeseen.

  ps Ei mitään tekemistä kummankaan yhteisön kanssa, joten ei oma lehmä ojassa.

  #1179001 Ilmoita asiaton viesti

  Kentän hoidosta vastaava ulkopuolinen toimija Suomen Golfkentänhoito Oy ei ole tänä kesänä hoitanut kenttää juuri lainkaan juurikin maksamattomien laskujen takia. Jotain pientä on räävitty sieltä ja täältä aina silloin tällöin. Mutta kaikelta tältä ikävältä miekkailulta olisi vältytty, jos UGG:n yhtiön johto ja varsinkin toimitusjohtaja Ville Nurmi olisi tullut ajoissa ulos ja kertonut todelliset syyt kentän surkeaan hoitoon. Mutta salailu ja suoranainen valehtelu on tuonut asiat tähän pisteeseen. Todella surullinen tilanne kun toiveet paremmasta tulevaisuudesta oli korkealla viime syksynä.

  #1179350 Ilmoita asiaton viesti

  ”Pelaajaosakkeiden” vaihtoarvo on ilmeisesti tällä hetkellä 0 €. Niin kuin aika monella muullakin Suomen golfkentällä.
  Äänivallan enemmistö on muilla kuin ”pelaajaosakkeilla”, joten yhtiökokokoukset ovat lähinnä tiedotustilaisuuksia.
  Maat ovat vuokramaita, kaavoituksen nykytilannetta en tiedä. Maanomistajat varmastikin haluaisivat kaavoitettaviksi asuinalueiksi.

  #1179566 Ilmoita asiaton viesti
  KL1

  Eiköhän tuohon asuntoja tule. On aivan liian keskeinen alue Vantaan kaupunginhallituksen sallia käytettäväksi hyväosaisten pellehousuharrastuksiin.

  #1179691 Ilmoita asiaton viesti

  Jos luitte tuolta ylempää, niin ei tule ainakaan ennen isoja kaavamuutoksia ja muuta byrokratiaa. Maat omistaa Vantaan Seurakuntayhtymä ja yksi yksityinen maanomistaja, joka ei tarvitse enempää rahaa, lue ”hänellä on sitä siis tarpeeksi…”

  Eli tapahtumat Hiekkaharjussa ja United Golf Groupin sisäiset ongelmat eivät kiteydy visioon maakaupoista ja äkkirikastumisesta.

  Tällä viikolla Hiekkaharjussa on tapahtunut enemmän kuin koko kesänä ja samalla United Golf Group on laittamassa omia rivejään ruotuun.

  Paljon hyviä asioita on siis ilmassa…

  #1229022 Ilmoita asiaton viesti

  Siirretäänpä tänne Vantaan Golfpuiston alla käytävää Hiekkaharju -keskustelua.

  Nyt ei mielestäni olla enää ”kohti tuhon tietä” vaan enemmänkin valoa kohti. Kenttä on tosiaan huomattavasti paremmassa kunnossa kuin viime syksynä, ilmaiset junnuharkat vetävät väkeä, Green Card -kurssit ovat olleet täysiä jne. Pidempää historiaa en kentältä tiedä, mutta nyt tuntuu olevan ihan eri tekemisen meininki, kuin viime kauden lopulla.

  Ainoa parannusta kaipaava systeemi on mielestäni Golfboxin tasoitusseuranta. Olen ennen käyttänyt Nexgolfia ja se on omasta mielestäni huomattavasti parempi. Tuntuu, että Hiekkaharjussa golfboxin kierrosten hyväksynnät kestävät välillä ikuisuuden.

  #1229179 Ilmoita asiaton viesti

  Joo samaa mieltä, Kenttä jopa yllättävän hyvässä kunnossa vuoden aikaa nähden.

  Kursseille niin paljon porukkaa ettei harjoitus alueille mahdu…

  #1244415 Ilmoita asiaton viesti

  Asioista tietävät varsinaisella nikillä (tai kakkosnikillä 😀 ) voivat kertoa, että jos pelaisi irtokierroksia HieGissa, niin menevätkö rahat UGG:lle vai auttaisiko osakaspoloisten tilannetta ja kentän hoitoa.

  #1244586 Ilmoita asiaton viesti

  Tietääkseni UGG on maksanut tähän saakka kentänhoitajille palkkaa.
  Jos maksaa pelikierroksen caddylle, mennee raha UGG:lle. Osakkaat myyvät pelilippujaan esim. Golfpisteen Pörssissä.
  Golfseura näyttää tekevän osaksi Oy:lle kuuluvia töitä talkoohengellä.

  #1244598 Ilmoita asiaton viesti

  Jokainen Hiekkaharju Golfin kassan kautta kulkeva lantti menee UGG:n tilille.
  Tieädän kokemuksesta, koska olen maksanut rahalla kassalle ja tarkastanut saajan tilin kuitista.

  #1260455 Ilmoita asiaton viesti

  Kyllä tilanne olikin heikompi kuin olisi luullut. Kassa on aika tyhjä ja kun kesän liikevaihto loppuu niin hankalaahan tuota toimintaa on jatkaa . Velkojia yhtiöllä paljon enemmän kuin on varallisuutta. Suurin ongelma on se että Kenttä toimii vuokramaalla ja siinä suurin ero moneen muuhun kenttään verrattuna. Esim Ringsidella on osaketta kohti varallisuutta 5tEur-15tEur vähän maan hinnasta riippuen, eli vaihtelee paljon. Hiekkaharju on vuokramaalla ja osakkaille tulee ”lisää” maksettavaa siitä johtuen yht. 32tEur-55tEur joka vuosi. Se pitää yhtiövastikkeen korkeana joka tapauksessa.

  Tämä siis pääpiirteittäin n. 1 tunti sitten toiminnanjohdon infossa esille tulleena seikkana.

  #1260471 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä missä tilaisuudessa olet ollut, tai miten valikoiva kuulo sulla on, mutta Tikkurilan Golfkeskus Oy:llä ei ole velkojia, eikä se ole konkurssissa. Tarkoitat varmaan United Golf Groupia? Niiden laulut on laulettu jo ajat sitten. Hiekkaharjussa on hommat vielä kohtalaisen hyvin hanskassa, yhtiöllä on talous kunnossa ja omaisuutta riittävästi. Hiekkaharjua pyöritettiin ennen UGG:tä 30 vuotta hyvällä menestyksellä, nyt vaan UGG tuli ja ryssi kaiken, tosin ihan omasta toimestaan. Nyt konkurssipesän hoitaja etsii uutta kotia UGG:n osakkeille ja kohtuullisen varmaa on, että se myös löytyy vielä ennen lumien tuloa. Ja vaikka uutta omistajaa ei löytyisikään, niin Hiekkaharju jatkaa omin voimin.

  #1260473 Ilmoita asiaton viesti

  ”omaisuutta riittävästi” Mitä omaisuutta?

  #1260712 Ilmoita asiaton viesti

  Vaikuttaa kyllä hankalalta paikalta kentän toiminnan kannalta… Joo tuo onkin ongelma kentillä jotka toimii vuokraamalla maata. Jos HieGilläkin vuokranantaja ei syystä tai toisesta jatkaisikaan sopimusta niin investoinnit menisi hukkaan. Käytännön omaisuus on näin ollen vain klubitalo vuokratontilla. Ja vuokratontilla olevat kiinteistöjen arvo vain puolet normaalista. Ja velkoja taisi olla yhtiökokoouksen mukaan 50tEur. Niin lähes mahdottomalta vaikuttaa että monikaan olisi kiinnostunut ostamaan konkurssiin menneen UGG.n osakkeet. Osakkeiden nimellinen arvo kun voi olla negatiivinen. Kaikki tapahtui vaan parissa vuodessa.

  #1260739 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt kyllä ukot puhuu ihan puuta ja heinää siihen päälle! Tikkurilan Golfkeskus Oy:n liiketoiminta on ollut +merkkistä lähes 30 vuotta. Ja ennen UGG:ta, CGW Service Oy, joka on siis nykyisin UGG, teki mahtavaa tulosta. Se että UGG tuli ja ryssi kaiken, johtuu muista syistä, kuin liiketoiminnasta Hiekkaharjussa. Vantaan Golfpuiston tarina kaiken taustalla. Hiekkaharjun maanvuokra sopimukset jatkuu kaikkien osapuolten kanssa, tämä on siis tieto, ei veikkaus, tai oletus. Vantaan Kaupunki ja Golfliitto tukee myös toimintaa ja tämäkin kertoo omaa kieltään. Yhtiöllä ei ole ennakkotiedoista poiketen ole velkoja ja oma pääoma lähes puolen miljoonan luokkaa. Hiekkaharju elää hyvin kävi konkkapesän kanssa miten tahansa. Ja kiinnostuneita ostajia UGG:n osakkeille on useampi, ei vähäisimpänä Hiekkaharjun osakkaat itse.

  #1260749 Ilmoita asiaton viesti

  Maanvuokrat Hiegillä on yli 50 tEur per vuosi, Rinsidella se on 0 Eur per vuosi. Tässä se suurin ero tulee. Lisäksi Rinsiden maista on tarjottu aikanaa yli 10 milj Eur. Jos yhtiön osakkaat olisi myyneet kentän ja maan.

  Huomenna pitäisi osakkaille tulla sähköpostia jossa pyydetään vastausta toiminnan jatkamisesta tai alas ajosta. Mielipiteitä on puolesta ja vastaan…

  #1260750 Ilmoita asiaton viesti

  No kenttähän ei varmaan katoa kävi äänestyksessä miten päin vaan ja eiköhän uusi omistaja kuitenkin jatka toimintaa. Ehkä jopa Vantaan kaupunki ostaa sen asukkaileen peli ja vapaa-ajan vietto paikaksi ja tällöin se palvelisi vielä nykyistäkin suurempaa asukaskuntaa… Ja pelaminen vois jatkua vaikka yhtiö ajettaisiinkin alas.

  #1260769 Ilmoita asiaton viesti

  PekkaPe88
  Maanvuokrat Hiegillä on yli 50 tEur per vuosi, Rinsidella se on 0 Eur per vuosi. Tässä se suurin ero tulee. Lisäksi Rinsiden maista on tarjottu aikanaa yli 10 milj Eur. Jos yhtiön osakkaat olisi myyneet kentän ja maan.

  Muutenhan se menikin hyvin, mutta kun kaavamuutos ei onnistu asuinalueeksi,. niin tuo 10 miljoonaakin on haaveellista leikkirahaa omistajien mielessä 🙂

  #1260799 Ilmoita asiaton viesti

  MarX:

  Muutenhan se menikin hyvin, mutta kun kaavamuutos ei onnistu asuinalueeksi,. niin tuo 10 miljoonaakin on haaveellista leikkirahaa omistajien mielessä 🙂

  Tieto perustuu, mihin? Näin on tiedotettu:

  ”Niipperissä toimiva golf-kenttä on kaavassa merkitty asuinrakentamisen (A2) ja virkistyksen sekoittuneeksi alueeksi, jolle asuinrakentaminen on mahdollista sen jälkeen, kun muu toiminta on päättynyt.”

  Toiminnan päättäminen lienee osakkaiden päätettävissä oleva asia.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 212)
 • Aiheeseen ‘Hiekkaharju Golf "kohti tuhon tietäkö " ?’ ei voi kirjoittaa uusia vastauksia.

Etusivu Foorumit Yleistä Hiekkaharju Golf "kohti tuhon tietäkö " ?