26.3.–2.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[6][5]
KilpailuaSuomalaista

Hidas peli. Syyt ja parannusehdotukset klubeille

Etusivu Foorumit Yleistä Hidas peli. Syyt ja parannusehdotukset klubeille

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 179)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Kotikenttääni Paraista on jo useamman vuoden vaivannut ruuhka-aikoina erittäin hidas peli. Tähän topicciin voisi alkaa keräämään hyviä keinoja hitaan pelin syistä ja parannusehdotuksia kierrosten nopeuttamiseksi. Toivottavasti joku kenttien vastuuhenkilöistä lukee tätä palstaa ja ottaa neuvoista vaarin. Itse olen mm. viime syksynä pelannut yksin 18 reikää aikaan 5h 35 min, kierrostuloksella 88. Yksinpelaajaahan ei tarvitse päästää ohitse. 1. Ryhmätastoitusrajoista pidetään kiinni. Viikonloppuna kaksi aloittelijakaveriani menivät kahdestaan pelaamaan, koska toinen oli saanut pudotettua tasoituksen 44:än ja siten he mahtuivat juuri samaan fleettiin ryhmätasoitusrajan ollessa 100. Poikien suureksi yllätykseksi caddiemaster oli buukannut kaksi muutakin vasta-alkajaa samaan ryhmää, joista toinen oli vielä erittäin huonosti liikkuva yli 70v. pappa. Ryhmätasoitukseksi nousi hulppeat 206 ja voitte arvata oliko porukka tukkeena kentällä. Lähtöhetkellä kentänvalvojana kierrelleen toiminnanjohtajan mielestä ryhmä oli ihan ok starttaamaan kierroksensa.

    Eikö tämä hidas ryhmä osannut/halunnut päästää muita ohitse?

    Hitaaseen peliin puututaan (henkilökunnan toimesta) useinkin haluttomasti ja silloinkin liian myöhään. Viime kesänä oli usein yli 5 tunnin kierroksia vaikka lähtöaikani oli klo 7-7.30. Luulisi olevan helppo selvittää kuka pelaa hitaasti koska kovinkaan monta ryhmää ei ole kentällä. Jos jo aamulla peli on hidasta, lienee lähes mahdotonta korjata asiaa koko päivän aikana.

    Taas tämä aihe… No ei se mitään. Lohjalla sattui mielenkiintoinen tapaus eräänä päivänä: Kalkki Petteri oli palloränninä ja porukkaa aika paljon. Tukkeeksi osoittautui neljän äijän porukka joilla tiiaamiseenkin meni jo 5 minuuttia. Huomautettiin valvojalle että voisi käydä hiukan tuota porukkaa hoputtamassa kun tyhjuä väyliä oli jo varmaan 2 heidän edessään. Kuutosen tiiauspaikalta sitten seurasimme kun valvoja hurautti seiskan griinille (joka on siinä vieressä) näille sankareille juttelemmaan. Kuulumisia siinä vaihdettiin aika pitkän kaavan mukaan, naureskeltiin elämälle, nautittiin ilmasta ja kenttä seisoi… Valvoja tuli takaisin ja sanoi: Se on neljän hengen ryhmä ja menee suunnilleen siinä ajassa kun pitääkin. Kierrettiin etu 9 noin 2,5 tuntia…

    No ainahan tästä puhutaan. Viime kesänä kirjoittelin aiheesta sormet kipeinä kilpailevaan foorumiin. Kerrotaan sitten vaikka omia kokemuksia hidastelusta.

    2. Pelaajien oma vastuu

    Usein monet pelaajat keskittyvät vain omaan/oman ryhmän peliin ja unohtavat, että kentällä on muitakin golffaajia. Kertaillaan tiillä edellisen väylän tapahtumia, kävellään omalle pallolle vasta kun muut ovat lyöneet, jätetään bägit griinin väärällä puolelle ja puttauksen jälkeen menee aikaa niiden hakemiseen, jäädään griinille laskemaan lyöntejä, kävellään verkkaisesti, puhutaan puhelimeen jne. Kaikki sinänsä ihan hyväksyttäviä asioita, mutta todella raivostuttavia jos odottelet lyöntitilan vapautumista samalla väylällä.

    Keimolassa on aika tavallisia tällaiset 2,5 tunnin ysit. Käyvät kyllä hermoon, kun pitäisi muutakin ehtiä tekemään, kuin nojailemaan mailan varteen. suurin syy on varmaankin paikkansa pitämättömät tasoitukset, jonka seurauksena ryhmän yhteinen tasoitus on liian matala todellisiin taitoihin nähden. Pallon voisi joskus myös laittaa taskuun. Tietysti sanktiona voisi olla se, että jos kenttä vetää huonosti, kaikki kävelisivät läpi niin monta väylää, että ollaan jonkinmoisessa aikataulussa tai jos eteen on tullut tyhjä väylä, on jätettävä se väliin ja käveltävä seuraavan tiiauspaikalle.

    Lyöntiheilautus kestää vain muutaman sekunnin. Näin ollen ryhmätasoituksen ollessa 100 tai 200 ei lyönteihin kulutetun kokonaisajan ero todellisuudessa ole kuin muutama minuutti (2-300 sek.).

    Tärkeintä olisi opettaa aloittelijoille muun toiminnan ripeys. Ole valmiina, kun on sinun vuorosi ! Älä laahusta kentällä vaan liiku sopivaa vauhtia ! Anna ripeämpien ohittaa, jos jäät jälkeen edellisestä ryhmästä ! Pelaa pistebogia ja nosta pallo, kun olet lyönyt (esimerkiksi) 5 yli parin !

    Edellä muutama esimerkki. Lisää löytyy varmaan paljon.

    Ja tässä yksi sääntö lisää Paynen listaan:

    3. Pallojen etsiminen outista on kiellettävä !

    Kesä ja täydet kentät edessä. Joskus tuntuu että liput laitetaan tahallaan juuri siihen kaikkein kaltevimpaan piakkaan. Tai kaikkein kauimmas taakse. Tai juuri vesiesteen viereen.

    3. Reiät helpompiin paikkoihin.

    Ainakin silloin kun tiedetään että kenttä tulee olemaan taynnä.

    Olisiko pääsyynä noin hitaille kierroksille juuri se jutustelu, kuulumisienvaihdot ja lyöntitekniikasta ja sen sellaisesta paasaaminen, mihin tuolla jäljempänä viestissä viittaatkin. Mikäli tuollaisella asenteella mennään ’pelaamaan’ golfia, ei asiasta huomauttavan pelitoverin ehdotuksia juurikaan loukkaantumatta kuunnella, saati sitten että asialle tehtäisiin jotain.

    Minusta pelin sujuvuudesta huolehtiminen kuuluu seuran/yhtiön organisaatiolle silloin kun tilanne on noinkin paha (5 h 35 min/kierros). Mikäli etiketti on päässyt unohtumaan, on siitä huomautettava.

    Kenttähenkilökunnalla on aina kuitenkin sen verran auktoriteettia, että ystävällisestä huomautuksesta otetaan vaari.

    Aloittelijat ovat hieman eri juttu, heillähän pelaaminen kestää vaikka ei pukahtaisi sen siunaamaa sanaa koko kierroksen aikana 😉

    Kokeneempien pelaajien esimerkki ja rauhallinen asenne pelaamiseen kuitenkin lienee paras opettaja.

    Esimerkkitapauksen kentänvalvoja ei näytä olevan aivan tehtäviensä tasalla.

    Mutta eihän siitäkään mitään tule, että väylien laidoilla pusikoissa väijytään koko kesä kiikaroimassa ’rikkureita’.

    Mikäli tilaa kentälle halutaan niin lähtöaikoihin vaan reilusti väljyyttä, yritystilaisuuksia ja kilpailuja vähemmän ja niin edelleen. Kyllä keinot ovat kaikkien tiedossa. Kierroksia ja rahaa kun lähdetään ahnehtimaan niin kakkainen loppuhan sellaisesta helposti tulee.

    Vihaisen aika ei kulu koskaan !!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Ihmettelen sitä, että kun kilpailuryhmissä 14- 15 reiän kohdalla usein kilapilussa aika huonosti pelanneet rupeavat melkein aina taiavaastelemaan aikaa – menee 5h. – 5,5 h.

    Luultavasti häntäpäässä eli P.M. lähtevillä aikaa kuluu melkein
    aina ainakin neljän hengen ryhmänä 5 – 5,5 H. Ja jos kenttä on aurinko sunnuntaisin täynnä sama pätee sielläkin ilman kilpailuja.

    Jos olet espoolainen – asut omakotitalossa puistoaluuella ja käyt mejän Stadissa duunissa – seisot ruuhkassa montakymmenytäminuuttia ees sun taasun päivittäin penteleen penteli-liikenteessä. raivostuttaa ku pystys ajaaa kalliiilla uutella piiliillä perkhelen lujaa- mut ku toikin HCP 947 sammuu liikennevaloihin !!!!??

    Taas sinne jenekkilään, missä opin kolohvin- vertaa murtsika hiihto. Onks ne jenkit meitä mettäsuomalisia tiskuteeravempia !?`?

    Se saatan Golden baer oli hitas ja mittas putin neljäntuulenlakin kaa joka suunnasta – se onkin maailman paras kolohvaari toistaiseksi vielä. Locke kin kiusasi hitaalla
    pelillä .

    Me ollaan vähän eri tempperamenttisia soomalaisekkii .

    Mut jos kierroksella olis muutakin arvoa kuin aina se paras tulos juuri tällä kierroksella- ja ku nyt sais pitää vauhtia ettei hiki kuivuis ku on puti-into päällä . ku sais painaa kaasuu ja ajaa noiden toheloiden läpi liikenteessä.

    Jos sen kolohvikaverin kaa vaihtas paria sanaa – mutt emmä voii se häirittee mun keskittymistä –

    ITEE ASIASSA KAIKKI HÄIRITTEE MUN KESKITTYMISTÄ ……

    jaa -a miksi pelaan …. niin usein … tai harvoin….
    milloin olen viimeksi nauttinut … kolohvista -… tai niinkuin Matti Nykänen kysyy ..milloin elämä on viimeksi ollu leiffiii ???????

    Väylä numero 12+. Paikka jossa lähes joka toisesta ryhmästä vähintään yksi pelaaja sössii pallonsa paikkaan josta sitä on hankala löytää (syitä piisaa: raffissa on apilaa, metsä on perkaamatta). Paikka on sellainen että ohittaminen on hankalaa.

    Aluksi ryhmä jonka takana peli on hieman ruuhkautunut etsii palloaan vaivaiset 3 minuuttia ja jatkaa sitten.

    Koko takana tuleva nippu venttaa. Seuraava ryhmä toistaa. Ja taas. Välillä ei. Mutta se ei enää auta. Kenttä on puuroontunut ja jokainen 3 minuuttia on lisää kaikkien takana tulijoiden peliaikaan.

    Jos joka toinen ryhmä käyttää tässä yhdessä kohdassa 3 minuuttia niin 20 ryhmää aina ykköstiille asti hassaa aikaansa 30 minuuttia. Jos käytetään viisi minuuttia menee aikaa melkein tunti.

    Monilla kentillä on vakiopaikkoja johon palloja häviää ja jotka on vaikeita ohituspaikkoja. Noihin kohtiin pitäisi tehdä jotain muutoksia. Tietysti sitten vastaava puuroutuminen tapahtuisi muualla pullonkaulateorian mukaisesti, mutta pari kolme pahinta kohtaa jos saataisiin perattua voisi peli nopeutua jo paljon.

    Peräänkuuluttaisin metsien ja vesiesteiden siistimistä. Varsinkin paikoissa joista on huono näkyvyys tiille. Onkohan vähän nuukuutta asenteissa siellä täällä koska kyllähän metsien siistinä pitäminen maksaa…

    En nyt kerkiä enempää hakemaan, mutta eikös tästä asiasta ollut viime vuonna joku kansainvälinen huippututkimus, missä oli analysoitu niitä syitä ja listattu parannustoimenpiteet. Olikohan niitä pääsyitä n. 6-7 kappaletta, joista loppupäästä löytyi pelaajien toimenpiteet. Tärkeimpinä tekijöinä oli lähtöaikojen välit, kentän layoutti ja kentän hoito, jne.

    Joku varmaan löytää tähän sen artikkelin, joka oli ainakin golflehdessä. Se oli hyvin mielenkiintoinen.

    3. Varapallot

    Tiistai-iltana Porvoossa 3 hengen porukka seisotti koko kenttää. Ohi eivät halunneet tai osanneet päästää. Paras esimerkki porukan asenteesta oli 12. reikä, jolle koko kolmikko palasi lyömään uudet avaukset etsittyään ensimmäisiä palloja turhaan. Ei pälähtänyt päähän lyödä varapalloja.

    Jos ykkönen löytyy, ei se varapallon poiminta väylältä montaa hetkeä vie.

    4. Valmiina lyömään

    Kun vuoro tulee, pitäisi olla pallon takana maila kädessä eikä miettimissä mailavalintaa. Viheriöllä puttaa se, joka on valmina.

    5. Keskity rauhassa

    Jotkut pelaajat keskittyvät hetken, toiset tekevät gripin holellisesti, sihtailevat linjat, vetävät pari harjoitusswingiä. Lyöntiasennon hakukin saattaa kestää pitkään jonkun mielestä. Tämän tyyppiset pelaajat eivät minun kokemukseni mukaan hidasta peliä, koska tuloksena on useimmiten hyvä lyönti. Kun aletaan kiirehtiä, heiltä rytmi katoaa ja sen 150 metrin sijaan tulee 3 kpl 50 metrin tussua.

    Nimetön

    Kentät voivat tehdä täällä mainittuja toimenpiteitä. Kun keskusteluun on tullut mukaan myös pelaajien vaikutuspiiriin kuuluvat asiat, täytyy eilisen kierroksen innoittamana mainita yleensä vasta Siperiaan matkalla olevien synti, joka on Yleinen Epämääräinen Haahuilu. Takana seisoskellessa alkaa paine nousta, kun mitään ei tapahdu vaikka reitti edessä olisi selvä. ja sitten kun joku päättää aloittaa seremoniat, niitä piisaa. Ja hei, puttilinjoja voi tsiigailla eri suunnista, mutta on aika turhaa, jos pituuskontrolli on 100-200% pielessä. Jos sivusuunnassa tekee metrin virheen, mutta pituussuunnassa 7 metrin niin siitä voisi vetää johtopäätöksiä.

    Toinen vähän pelanneiden ongelma on paniikinomainen hössötys ja sekoilu. Koko ajan on kiire jonnekin, mutta ei eteenpäin.

    Rutinoituneet klubituupparit sen tietävät: If you´re gonna miss it, miss it fast ja matka jatkuu…

    PS kiitos, että päästitte ohi ’ jo’ 7. väylällä!

    Kävelyvauhti kentällä on usein todella hiodasta jopa nuorillakin henkilöillä. Vauhti on kuin kuolemansairaan viimeinen kävely omaan hautaansa. Ei uskoisi parikymppisten tai allekin olevan niin huonossa kunnossa että pitäisi hiihtää jalkoja vetämällä esim. greeniltä pois lyöntien alta.

    On vuosittainen keskustelun aihe.Jotenkin tuntuu,ettei ainakaan vähentynyt ole tuo hidas pelaaminen.

    Tiedän kenttiä,joilla on keskikesällä yli 6 tunnin kierroksia.

    Tiedän myös kenttiä joilla peliaika on lähes aina

    4 tunnin kahta puolta.

    Lääkkeitä on ollut tarjolla.Valvontahan on ehdottomasti tehokkain tapa.

    Valvojien pitäisi olla tinkimättömiä.

    Näin ei valitettavasti ole.

    On ilmeistä,että nuo ylipitkät kierrosajat ovat vuosi vuoden jälkeen samoilta kentiltä.

    Pitäisikö niiden nimiä kertoa esim tällä palstalla ?

    Tuota starttiväliä sopisi mielestäni säätää aika tarkastikin. Tuskin 10 minuuttia on mikään Taivaasta annettu optimi joka kentälle. Jo minuutin väljennys vähentää aika ratkaisevasti edellisessä postauksessa mainitsemaani pullonkaulailmiötä.

    Ja vielä matikkaa 10sek/lyönti*100lyöntiä/henkilö*4henkilöä=4000sekkaa=yli tunti. Eli 10 sekunnin ripeytys lyöntiin valmistautumisessa= tunti peliajassa. Kyllä sekin vaikuttaa. Täytyy tietysti muistaa että moni valmistautuu lyöntiin ripeästi silloin kun edessä on tilaa mikä onkin mielestäni suositeltavaa. Mutta jotkut on pedanttisia ’mulla-on-tää-mun-rutiini-jonka-mä-aina-vedän-läpi-samalla-tavalla’ pelaajia. Aika monessa henkisen valmentautumisen ohjeessa sponssataan tuon tyyppistä ajattelua. Olen aiemmissa viestiketjuissa maininnut saman ilmiön ’tasoitushuijauksen’ yhteydessä. Jos joka harkkarundin pelaa otsasuonet pullollaan niin mistä se venyminen kisassa sitten tulee?

    Totta kyllä sekin että parempi hyvä lyönti huolellisesti valmistautuen kuin huono ja nopea mutta en itse näe suurtakaan korrelaatiota näiden asioiden välillä. Uskon että jos on TOTTUNUT tekemään pitkät rutiinit, on vaikea ryhtyä hosumaan kesken kiekan. Ihmisten jotka tekevät paljon harjoitussvingejä pitäisi käyttää aikaa rangella nopean valmistautumisen opetteluun. Greencard kursseilla voisi jo mahdollisimman varhain puuttua tuohon.

    Tuo pedanttisuus valmistautumisessa vaan on yleensä yhteydessä tiettyyn uppiniskaisuuteen…

    Nimetön

    Kyllä, ja sitä uppiniskaista hierojaa löytyyvalitettavasti myös ns. hyvien pelaajien joukosta, ehkäpä jopa eniten. Itsekin tunnen pari ja yritän välttää heidän peliseuraansa kuin ruttoa. Sääli, sillä muuten on aina kivaa pelata pelimiesten kanssa.

    Nimetön

    1. Hidas peli ja korkea tasoitus eivät välttämättä kulje käsi kädessä.

    Aloitimme ystävieni kanssa golfin peluun noin neljä vuotta sitten ja silloin yhteinen tasoitus tiillä oli lähellä kahta sataa. Olimmeko hitaita pelaajia? Emme. Mistä tämä johtui? Vaikka löimme paljon niin: (1) siirtymiset pallolle olivat ripeitä, (2) lyöntitapahtuma nopea, (3) kadonnutta palloa ei etsitty kauaa ja (4) greeneille ei jääty makaamaan. Ryhmämme tasoitukset ovat tällä hetkellä 10-24 ja edelleenkin pelaamme erittäin ripeästi. Noudattaen näitä neljää edellä mainittua periaatetta.

    2. Singelit ja hidas pelaaminen.

    Yleensä (ei koska kaikkia) ryhmä jossa on esimerkiksi neljä singeliä on erittäin hidas, vaikka lyöntimäärät ovat pieniä ja lyönnit pitkiä. Mistä tämä taas johtuu? (1) Lyöntitapahtuma ja lyöntiin valmistautuminen on hidasta, (2) siirtymät hitaita, (3) lyönnin jälkeen jäädään kiillottamaan mailaa ja (4) griineillä katsotaan puttilinjaa joka ikisestä ilmansuunnasta useampaan kertaan, tämän jälkeen putataan metrin päähän jossa sama rumba uudestaan.

    3. Johtopäätös

    Tuntuu, että tämä ainainen keskustelu hitaasta pelaamisesta ei lopu koskaan. Voitaisiinko asian eteen tehdä jotain? Varmasti voitaisiin. Pidennetään lähtöjen väliä vaikka 15 minuuttiin. Tällainen ratkaisu toisaalta ei taloudellisesti ole mahdollinen monellekaan kentälle. Asioita joihin ME kaikki voimme vaikuttaa:

    – Ajoissa ykköstiillä

    – Valmistautuminen lyöntiin ripeämmäksi

    – Siirtyminen pallolle ripeämmäksi

    – Kadonnutta palloa ei etsitä kauaa

    – Griineille ei jäädä makaamaan

    – Nautitaan pelistä

    Jos jollekin muodostuu ylipääsemättömiä ongelmia pelinopeuden kanssa niin silloin suosittelen seuraavia vaihtoehtoja:

    – varaa aamun ensimmäinen aika

    – pelaa viikonloppuina niin myöhään kuin mahdollista

    – vältä pelaamista heinäkuussa

    – pelaa ruuhkattomilla kentillä

    Nimetön

    Suosittelitko aikaisia ja myöhäisiä startteja ym hitaaille pelaajille vai niille jotka haluavat edetä ripeästi? meinaan, ettei tule yhteentörmäystä!

    Kentistä voin mainita nimimerkin turvin Paraisen. Ruuhkaisuuden takia lähtövälejä on pidennetty 10 minuuttiin ja silti tökkii vuosi vuodelta enemmän.

    Tähän näkisin suurimpana syynä pelaajien rakenteen:

    -Laajennuksen jälkeen seura on haalinut paljon uusia pelaajia –> runsaasti aloittelijoita, jotka eivät rutiininomaisesti vielä kävele nopeasti omalle palloleen, mieti mailaa valmiiksi jne.

    -Toinen suuri ryhmä on paikalliset pelaajat, jotka pitävät kenttää omanaan ja olettavat kaikkien muiden sopeutuvan heidän pelirytmiinsä. ’Kun ei meilläkään ole kiire, ei voi muillakaan olla’

    -Em. ryhmään kuuluvat usein 4 naispelaajan ryhmät, joille seurustelu ja maisemien katselu menee helposti pelaamisen edelle.

    -Nuoret miehet, jotka eivät ole enää aloittelijoitta, mutta lyönti saattaa vielä olla hakusessa. Ts. lyövät palloa pirun kovaa suoraan metsään –> etsiminen kestää.

    Paraisilla TODELLISELLA tasoituksella 0-20 pelaa vain n. 10% jäsenistä. Tämä on ehkä suurin yksittäinen taustalla oleva syy hitaaseen peliin.

    Älkää etsikö palloja outeista ja vesiesteistä jos on edessä tilaa jatkaa välittömästi. Tuloksen teon kannalta on usein järkevää unohtaa myös etsintätoimet ryteiköistä jos varapallo on mukavasti pelissä.

    Ja se 5 minuuttia, mikä pallon etsintään on suotu, on muuten yllättävän lyhyt aika.

    Ihanteellista tietysti olisi, jos ihmiset omalla toiminnallaan saisivat kentät vetämään. Ehkä asenteiden lannistumattomalla parantamisella saadaan nopeampaa Peliä(siis etenemistä kentällä) aikaan, mutta nopeata korjausta ei tilanteeseen saada ilman todellisia seuraamuksia kentän tukkijoille, jotka seuraamukset ainakin Keimolassa ovat harvinaisia. Toisaalta kentällä on useita paikkoja, joissa ei ole harvinaista, että kolme neljästä lyö karheikkoon, josta pallo löytyy tai ei löydy. Jos tällaisia paikkoja on kentällä 2/9 reikää (ei muutoinkaan mikään peltokenttä), on varmaa, että peli hidastuu. Yksi vaihtoehto olisi mailarajoitus, joka joillain väylillä tarkoittaisi ajurin käyttökieltoa.

    Itse asiassa lähes jokaisen mielipide näyttää siltä,

    että suurin vika on valvonnassa.

    Kahdella korjausliikkeellä asia tulisi kuntoon

    Lähtöaikojen väli 10 min ja tehokas valvonta.

    Olen pelannut kentällä(ei Suomessa) jossa jo toisella väylällä tultiin huomauttamaaan liian hitaasta pelistä.Seuraava kerta oli väylällä neljä.

    Väylällä kuusi ryhmä ohjattiin ulos kentältä.

    Saivat rahansa takaisin.

    Kyseisellä kentällä tavoiteaika oli 4 tuntia 20 minuuttia.

    Kyllä kierroksen pitäisi sujua täydelläkin kentällä alle 4,5 tunnin.

    Lyöntipelikilpailut ovat asia erikseen

    Ajurikielto joillain väylillä??!! Ja vesiesteisiin ja outtiin ’ehkä’ menneitä palloja ei saisi etsiä??!!

    Loistavia ideoita!!!

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 179)
Vastaa aiheeseen: Vastaus #376121 kohteessaHidas peli. Syyt ja parannusehdotukset klubeille

Etusivu Foorumit Yleistä Hidas peli. Syyt ja parannusehdotukset klubeille