Aihe: Help-hyviä harjoitteita taakseviennin parantamiseen - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Help-hyviä harjoitteita taakseviennin parantamiseen

Etusivu Foorumit Yleistä Help-hyviä harjoitteita taakseviennin parantamiseen

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183065 Ilmoita asiaton viesti

  Katselin taas kerran videolta svingiäni. Samat vanhat virheet pysyvät näköjään aina ja ihankaikkisesti. Taakseviennissä oikea jalka pettää eli jalan kulma ei pysy. Kun kädet ovat vaakatasossa ja maila pystyssä niin oikea lantio on siirtynyt 5- 6 cm oikealle eli olen nousemassa oikean jalan päälle joka suoristuu. Samalla pää on noussut n. 5 cm. Mikä siinä on ettei sitä näytä koskaan oppivan kiertymään oikeaa jalkaa vasten? Aina kun koittaa muuttaa taaksevientiä tuntee, että se menee oikein. Mutta videolta voi taas havaita, ettei mikään ole muuttunut. Hyviä harjoitteita!!! Varmaan en ole yksin tämän ongelman kanssa. Joku voi olla keksinyt siihen jonkun hyvän treenikeinon. Help!?

  #358698 Ilmoita asiaton viesti

  aseta pallo / sateenvarjon pää tai laudanpätkä puoliksi oikean jalan alle. Laita oikea jalka hieman kouokkuun ja paina polvea hiukan sisäänpäin. Kun nyt aloitat taakseviennin, pyri pitämään paino oikean jalan isonvarpaan puolella. Oikean jalan sisäreidessä pitää tuntua kiristystä ja joka vastustaa hartioiden kiertoa. Jos paino ei pysy oikean jalan sisäsyrjällä, tunnet sen varmasti. Jos kiristystä ei tunnu, se voi johtua vain siitä, että olet oikaissut oikean polven.

  #358699 Ilmoita asiaton viesti

  Silloin kun otin sen mun ensimmaisen pro-tunnin, niin kyseessa oli juuri tuo sama vika: lanne heilui taakseviennissa. Nais-pro laittoi oikean jalan viereen, sen ulkopuolelle, rautamailan varren (ilman siis lapaa) pystyyn maahan, niin etta se oli maahan upotettuna, jalassa melkein kiinni.

  Nain tunsin heti, jos lantio lahti paikaltaan ’heijjaamaan’ ja pystyin keskittymaan sen paikalla pitamiseen ja vartalon kunnolliseen kiertymiseen.

  Mielestani halpa ja hyva keino omaan oppimiseen ilman, etta pro:ta tarvitsee maksaa siihen viereen katselemaan ja samaa asiaa kertomaan.

  Paan nousemiseen koittasin sen nostamista (josko se vahan roikkuu sulla jo stanssissa??) jo set-upissa. Asento ikaan kuin hieman ’ryhdikkaammaksi’. Leuka hieman ylos, niin, etta vasemmalla olkapaalla on tilaa kiertya.

  Ja sitten vaan puolikkaalla tai 3/4 backswingilla treenaamaan…

  #358700 Ilmoita asiaton viesti

  En tiedä kuinka hyvin auttaa, mutta testaappa lyödä vasemmalla jalalla, niin siinä ei oikeen kannata siirtyä oikealla.

  #358701 Ilmoita asiaton viesti

  Eilen kärsin kierroksella draivien puskemisesta ja välillä pullihuukeista.

  Kierroksen jälkeen rangella katsoin kun pelikaveri näytti jotenkin hyppivän yhdellä jalalla lyönnin loppuasennossa. Menin kysymään mitä kaveri oikeen touhuaa. Sitten hän näytti lyöntejä yhdellä jalalla seisten.

  Itselläni ei rohkeus riittänyt moiseen, mutta löin tusinan verran draiveja siten että kantapäiden etäisyys toistaan oli ehkä alle 20 cm.

  Olin todella yllättynyt miten hyvin draivit lähtivät. Ei todellakaan ollut puutetta lyönnin mitassa eikä suunnassa. Ylävartalon ja eritysesti käsien toiminna merkitys korostui tuossa swingissä hyvin. Sain hyvän vinkin harjoituksesta siitä että tällä hetkellä draivia aika ajoin tuhoava liike tulee juuri sivuttaissuuntaista lantion liikkeeestä.

  Kannattanee koeilla myös sellaista ajatusta että yrittää ikäänkuin vastustaa lantion kääntymistä.

  Itselläni toimi hyvin Ben Hoganin oppi taakeviennin rytmittämisestä että:

  -kädet (händs)

  -käsivarret (arms)

  -selkä

  -lantio

  Jos taaksevienti lähtee passiivisilla käsillä vain selkää kääntäen, niin ainakin mulla menee lyönit tuolloin pieleen.

  Tuo katkenneet mailan tai muun kepin käyttö lantion tuntumassa varmasti auttaa.

  Itse olen kokeillut monta kertaa oppikirja-ajatusta että ’käänny oikean kantapään varaan’. En ole ikinä oikeen saanut tuota fiilistä kohdalleen.

  Ja ennen mitään ihmeempiä kikkailuja, kannattaa tarkastaa jalkaterien suunta lyönneissä.

  Oikealta lyvällä pelaajalla takimmainen jalka kello 12 tuntiviisari. etummainen 11:15 tuntiviisari , kun lyönni suunta on kello 9 tuntiviisari. Näin siis Hoganin Benin oppeja mukaillen.

  Five Lessons: The Modern Fundamentals of Golf

  Erinomainen kirja.

  #358702 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Tee taaksevienti sillä fiiliksellä, että kun olet lähdössä alas kykenisit vasemmalla (oikea kätiset) olkapäällä tekemään jalkapallosta tutun taklauksen, jolla työntäiset kaverin pois.

  #358703 Ilmoita asiaton viesti

  Itselläni auttoi seuraava Poron antama vinkki;

  Ennen lyöntiä siirrän oikean kengän kärkeä hieman vasemmalle (about 1-2cm). Tällöin backsvingin aikana tapahtuva kropan ’ylikierto’ vaimenee ja lyöntiin tulee lisää potkua…

  #358704 Ilmoita asiaton viesti

  Lähes kaikilla oli joku hyvä vinkki taaksevientiin.

  Vieraspelaajan neovo laudanpätkästä oikean jalan ulkoreunan alla auttaa pitämään jalkaa pönkänä, joka vastustaa kiertoa. Tuntemus painon virtaamisesta oikean reiden sisäsyrjälle on myös hyvä neuvo.

  Golffin´n analyysi liian kumarasta alkuasennosta oli myös oikea aavistus. Ryhdin parantaminen ja leuan nosto antaa tilaa vasemmalle olkapäälle kiertyä. Vanha mailan varsi stopparina on myös hyvä harjoite (taitaa olla Swingipetterin videollakin)

  Perimmäinen syy pään nousuun ja lantion sveijaamiseen oli se, että taakseviennin alussa kädet lähtivät viemään mailaa ulos eli vasen käsivarsi irtosi vasemmasta rintalihaksesta. Puolisvingissä takaa lyöntisuuntaan katsottaessa mailan varren ollessa pystyssä kämmenet olivat lähes vartalon ulkopuolella. Olisi pitänyt olla keskellä rintakehää.

  Vertaamalla alla olevan linkin svingiä omaani huomasin tämän.

  Kädet irtosivat jotenkin vartalosta ja ainoa tapa jatkaa taaksevientiä oli nostaa ’spine angelia ’ ja nousta oiken jalan päälle.

  Nyt sisäkuvuksen perusteella alkaa näyttämään aika paljon paremmalta. Pitäisi päästä lyömään palloja halliin.

  Olisi muuten hieno homma, jos jonnekin voisi laittaa svingejä kommentoitavaksi. Kotiproiden analyyseistä on aina apua toisille kotiproille.

  Lue lisää: Hyvä kuvaus taakseviennistä

Esillä 8 viestiä, 1 - 8 (kaikkiaan 8)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Help-hyviä harjoitteita taakseviennin parantamiseen