14.–21.7. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[8][7]
KilpailuaSuomalaista

Haussa uusi kotikenttä

Etusivu Foorumit Yleistä Haussa uusi kotikenttä

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #191027 Ilmoita asiaton viesti

  Olisin omakohtaisten kokemukseen perustuvien näkemysten tarpeessa, jotta saisin haarukoitua löytyykö Suomesta kenttää joka vastaisi tarvettani? Kentälle aivan ehdottomat reunaehdot: – etäisyys autolla Helsingin Kampista korkeintaan 30min – ruuhkattomuus – alhainen käyttöaste Irtopisteitä kenttälle annan -Oikeasti hyvätasoisesta ravintolasta jossa voisi poiketa syömässä ravintolaruokaa ( ei siis lounaspöydästä tai hampurilaisia) muutenkin kuin golfkierroksen yhteydessä – golfautoja saatavilla runsaasti Työni puolesta minulle on harvinaista luksusta jos voin varata lähtöajan edellisenä päivänä, joten mahdollisuus ajanvaraamiseen samalle päivälle 1 – 4 hengen porukalle lyhyellä varoitusajalla olisi yksi keskeisistä kriteereistä. Ehkä paras kuvaus tarpeelleni olisi Nordcenter siirrettynä jonnekin kehä-kolmosen sisäpuolelle, täysin epärealistinen toive, mutta tuleeko yksikään kenttä edes lähelle tuota? Olen itse ajatellut että kenttä voisi olla jokin näistä, mutta kuinka ne todellisuudessa vastaavat noita toiveistani? Ja kuinka mielikuvani vastaavat noiden kenttien todellisuutta. – Sarfvik, ei ajanvarausta pelaaminen palloränillä. Mutta kuinka täyttä siellä oikeasti on? – Hirsala, bussiness henkinen, vain yksi kenttä. – Masteri, kiva mutta liian suosittu? – Tapiola, tällä hetkellä väljähkö? Mutta tavoitteena nostaa käyttöaste tulevaisuudessa hyvin korkeaksi – peuramaa, todella edullinen vaihtoehto, mutta käyttöaste on ilmeisesti jotain joka sulkee sen pois vaihtoehdoista? – jokin muu kenttä jota en en ole tuossa maininnut.

  #530144 Ilmoita asiaton viesti

  Ota kenttäopas käteen. Tee lista niistä kentistä jotka omasta mielestäsi voisivat olla sopivia. Käy pelaamassa ja kysele samalla cm:ltä kentästä, käyttöasteesta jne. hän yleisimmin kertoo auliisti asioista, Muodosta oma mielikuva joka on ainut jolle voit päätöksesi rakentaa. Hyviä pelejä, hyviä valintoja.

  #530145 Ilmoita asiaton viesti

  Kytäjä golf

  …muualla et sitten haluakkaan enää pelata =)

  #530146 Ilmoita asiaton viesti

  Tingi hieman tuosta 30min – kytäjälle on 45 min, mutta täyttää muuten kaikki nuo kriteerit ja kun ilmeisesti olet autogolfari, Kytäjä on todellinen vaihtoehto (osakkaalle edullinen autofee) ja autolla pääsee etenemään nopeasti 1-2 porukassa. Jos tulet lähemmäs Hesaa, kentät ovat väistämättä ruuhkaisempia.

  #530147 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Sarfvikissa on aina tilaa. Käyttöastekin on taatusti alhaisin mainitsemistasi kentistä.

  #530148 Ilmoita asiaton viesti

  Mieti vähän että. Alhainen käyttöaste ja asikkaita tarvitseva ravintola.Onko mahdollinen yhtälö?

  #530149 Ilmoita asiaton viesti

  Valitettavasti kytäjä on täysin poissuljettu vaihtoehto.

  Se vaikuttaisi monella tapaa hyvältä valinnalta, mutta valitettavasti etäisyys kotioveltani on 65km ja omakohtaisen kokemuksen mukaan ajoaika on ruuhkien ulkopuolella tunti ja ruuhka-aikaan reilusti enemmän.
  Kamppi ->Ruskeasuo->Hämeenlinnan moottoritie yhdistelmän liikenneruuhkista johtuen.

  Mutta eikö kenelläkään ole kommentoitavaa noista mainitsemistani kentistä?

  #530150 Ilmoita asiaton viesti

  Adam kirjoitti: (3.9.2014 15:43:54)
  Kytäjä golf

  Luin speksilistan ja ajattelin ettei mikään kenttä pääse edes lähelle, mutta…

  Jos tuosta 30 min-vaatimuksesta tinkii sen 15-30 min niin Kytäjä on aika ehdoton valinta.

  #530151 Ilmoita asiaton viesti

  KL kirjoitti: (3.9.2014 16:28:46)
  Sarfvikissa on aina tilaa. Käyttöastekin on taatusti alhaisin mainitsemistasi kentistä.

  Näin haluaisin uskoa, mutta kun kaivelin tietoa sarfvikista törmäsin info postiin jonka sisältö oli tiivistettynä ”ruuhkaisimpina aikoina 1.teellä on startteri jonka tehtävänä on pyrkiä vähentämään ruuhkia”

  Meinasin jo ostaa osakeen, mutta jotenkin tuo lause jäi kummittelemaan alitajuntaani ja päätin laittaa hankinnan takaisin mietintämyssyyn.

  Kuinka usein noita tilanteita on ja kuinka ruuhkaisia ovat nuo hetket kun startteri on tarpeellinen.
  Mikä on sarfvikiläisten käsitys ruuhkista?
  Osakkeita siellä on n.600 ja jäsenistön määrä vaihtelee välillä 1000-1200 joten jäin miettimään onko se sittenkään niin väljä kuin julkisuuskuva antaa ymmärtää?

  #530152 Ilmoita asiaton viesti

  Hirsalassa ei ole kilpailuja eli yleensä aina pääsee pelaamaan. Arkisin jonkin verran yritystapahtumia. Ei koskaan viikonloppuisin.

  Itse ajan Ullanlinnasta 25 minuuttia. Hyvä ravintola, iso pukuhuone, paljon suihkuja, iso sauna.

  vesa

  #530153 Ilmoita asiaton viesti

  mako_shark kirjoitti: (3.9.2014 16:54:30)
  Mikä on sarfvikiläisten käsitys ruuhkista?

  No, riippuu varmaankin sarfikilaisesta. Eräs osakas vaati taannoin yhtiökokouksessa, että asialle pitäisi tehdä jotakin, koska hän kerran joutui vieraittensa kanssa jonottamaan ykköstiillä 15 minuuttia :).
  Selväähän luonnollisesti on, että koska kummatkin kentät toimivat pallorännisysteemillä, niin lähtijöitä saattaa joskus olla jonoksi asti. Harvemmin kuitenkin.
  Pelikierroksia Sarfvikissa kahdella kentällä yhteensä on n. 25 000/v.
  Btw. itse en viimeisten 30 v. aikana ole kuullut starterista Sarfvikissa; Players Assistant tuolla kyllä pyörii; enemmän kyllä muissa kuin esittämäsi lainauksen merkeissä.
  Mutta, tekisin kyllä itse tilanteessasi kuten täällä on neuvottu, ja menisin paikan päälle katsomaan. Pitkä matkahan tuonne ei ole, eikä käynnin jälkeen tarvitsisi nojautua pelkästään hevosmiesten tietotoimiston uutisiin.

  #530154 Ilmoita asiaton viesti

  Koska ilmeisesti pelaamisen kustannukset eivät olleet olennainen asia sinulle, on Sarfik täysin omassa kastissaan.

  Ravintolaruokailusta kommentoisin, että kun asut/työskentelet keskustassa niin ehkä kannattaa suosiolla keskittää ’muuten kuin golfkierrosten yhteydessä’ ruokailut sinne, niin ylivoimaisesti paremmat mahdollisuudet ravintolaruokailuun siellä on, ja voithan aina halutessasi mennä ihan mille tahansa golfklubille syömään jos siihen joku erityinen syy on.

  #530155 Ilmoita asiaton viesti

  Alkuun kiitos kaikille saamastani informaatiosta, joka on ollut hyvin hyödyllistä.

  mzungu kirjoitti: (3.9.2014 17:37:13)
  Selväähän luonnollisesti on, että koska kummatkin kentät toimivat pallorännisysteemillä, niin lähtijöitä saattaa joskus olla jonoksi asti. Harvemmin kuitenkin.
  Pelikierroksia Sarfvikissa kahdella kentällä yhteensä on n. 25 000/v.

  Tuo oikeastaan tiivistää kannaltani kaikkein oleellisimman, pelikierroksen määrästä voisi vetää johtopäätöksen että kun tilaisuus pelata golfia ilmaantuu on todennäköistä että sen pystyy sarfvikissä hyödyntämään.

  Hirsalakaan ei tunnu pahalta ajatukselta, vaikka yksi kenttä on hieman arveluttava seikka.

  Täytynee ihan aluksi käydä tutustumassa molempiin muutaman kierroksen verran ja haistella sen jälkeen ilmapiiriä yhden kauden vuokralaisena.

  haamu kirjoitti: (3.9.2014 17:37:20)
  Koska ilmeisesti pelaamisen kustannukset eivät olleet olennainen asia sinulle, on Sarfik täysin omassa kastissaan.

  Toki pelaamisen kustannukset painavat vaakakupissani, varsinkin kun yhtenä tarkasteltavana vaihtoehtona on jotain minkä hinta on samassa suuruusluokassa kuin keskiarvo Suomalaisten vuoden bruttoansioista. mutta lähestyn asiaa hieman eritavalla kuin moni muu.

  Moni määrittelee ensin sen mikä on haluttu kustannustaso, tutkii sen jälkeen miltä sillä saa ja lopulta hankkii jotain johon he ovat pitkällä aikavälillä tyytymättömiä.

  Itse yritän aina toimia niin että määrittelen ensin oman tarpeeni, sen jälkeen arvioin onko se resurssieni rajoissa, jos se ei ole ulottuvissani unohdan koko asian.

  #530156 Ilmoita asiaton viesti

  Kolmen kentän Pickala täyttää kriteerisi, ja Lauttasaaresta sinne ajaa kyllä 30 minuutissa, Kampista vähän kauemmin.

  #530157 Ilmoita asiaton viesti

  Tapiola, ehdottomasti. Osakemäärä pidettäneen 600:ssa, käyttöastetta miettiessä on hyvä tietää, että ajanvaraus on jäsenille mahdollista kuukautta aikaisemmin, jonka lisäksi päivittäin on yksi lähtö tunnissa varattu jäsenille ja varattavissa vain caddie masterilta. Suurin osa varauksista tulee saman päivän aikana, kenttä on siis onnistunut myymään itsensä ’kierros tai puolikas töiden jälkeen’-kenttänä, joka on ainoastaan positiivista ja hyödyntää myös jäseniä.
  Kenttä on monipuolinen, kiinnostava ja osin palkitseva. Tuuli tuo oman vaihtelunsa kierrokseen. Kenttää nyt runsaan yhden kesän ajan sahanneena voin sitä suositella, monen muun tavoin – siihen ei kyllästy! Ensi vuonna saadaan vihdoin klubirakennus ja alue on valmis. Eikä näytä juuri valmistuneelta.

  #530158 Ilmoita asiaton viesti

  Ballmarker kirjoitti: (3.9.2014 21:24:53)
  Kolmen kentän Pickala täyttää kriteerisi, ja Lauttasaaresta sinne ajaa kyllä 30 minuutissa, Kampista vähän kauemmin.

  Täydennän vielä tuota:

  Monesti tänä kesänä mitattu ajoaika Ruoholahdesta Pickalaan on 33-35 minuuttia. Pelioikeuksia saa kohtuuhinnalla, varsinkin vuokrapelioikeuksia. Käytettävissä on kolme kenttää, joista yhdellä aina palloränni. Jollain kentällä on arkisin aina tilaa ilman ajanvaraustakin. Golfautoja on runsaasti, harjoitusalueet tasokkaat, samoin klubiravintola ja GolfBalancen proshop. Rangen vieressä Piltz Golf Academy.

  #530159 Ilmoita asiaton viesti

  Eihän noihin kriteereihin oikeasti osu kuin Sarfvik ja Master. Masteriinkin saattaa ruuhkassa ajaa kampista yli 30 min.

  #530160 Ilmoita asiaton viesti

  + Erittäin pitkä pelikausi
  + Kampista 11-15min omakohtaisen kokemuksen perusteella ja jos säilyttää bägia klubilla niin julkisillakin pääse tarvittaessa.
  + Nopea pelata, pallotkin pysyy pelissä hyvin
  + Hyvät osakasedut
  – Ravintoatarjona suppea mutta varsin laadukas – uusi klubi tulossa. Helsinkin keskustan ravintolat vartin päässä

  #530161 Ilmoita asiaton viesti

  Ehdottomat reunaehdot täyttyvät kaikki. Ei siis ole ruuhkainen ollenkaan. Plussaa lisäksi nopeista kierroksista, tänä vuonna ei yhtään 4 tunnin tai yli kierrosta.

  Irtopisteissä on hiljaisempaa. Ravintola on ollut aika kurja tänä vuonna. Golfautoja on saatavilla, mutta ei mitenkään runsaasti. Tosin aina saanee, sillä niitä ei paljoa käytetä.

  #530162 Ilmoita asiaton viesti

  Jos pelaamiseen liittyy merkittävästi asiakaskontaktien ylläpitoa ja hankintaa Kytäjä on erittäin hyvä vaihtoehto. Siellä osakkaat ja heidän vieraansa saavat todella asialliset palvelut sekä parhaat primetime peliajat. Käy lukemassa yhtiön sivuilta mitä kuuluu osakkaiden palvelusettiin. Senkin olen vuosien varrelle huomannut että poikkeuksetta golfia harrastavat henkilöt (mahdolliset Asiakkaat,poliitikot, media-/yritysjohtajat jne.) löytävät välittömästi vapaata kalenteristaan kun tarjoat pelikierrosta Kytäjälle. Ja vanhoille ystäville joka kesäisestä vierailusta muodostuu traditio joka johtaa aina vastavuoroisiin kutsuihin/reissuihin ulkomaisia kumppaneita myöten.

  Onhan niitä muitakin vaihtoehtoja mutta osakkaan näkökulmasta ajatellen en ole löytänyt parempaa kotimaista vaihtoehtoa. Tukholmasta voi suositella Brohof’ia joka tarjoaa hyvätasoisia tasoisia kenttiä ja palveluita osakkailleen sekä heidän vierailleen. Sielläkin toiminnan fokus kohdistuu nimen omaan osakkaille varatuihin palveluihin.

  Parhaiten asiat selkiää kun käy kokeilemassa pelaamista eri kentillä. Kaikissa niissä on omat hyvät puolensa. Käy myös haastattelemassa toimareita jne. ja kysele mihin käyttäjäryhmään ko. yhtiössä toiminnan idea kohdistuu? Miten siellä arvostetaan osakkaiden pelaamista ja heidän palveluitaan. Yllättävästi löytyy eroja.

  Mutta, ihmiset ja heidän tarpeensa ovat erilaisia ja jokainen tulkoot onnelliseksi omien valintojensa myötä.

  #530163 Ilmoita asiaton viesti

  Vaikka Kytäjä ei täytäkään ehtojasi, muutamat kuitenkin näköjään suosittelevat sitä. Varoituksen sana; Kytäjä on oikeasti ruuhkainen! Yrfitystapahtumia ja muita kissanristiäisiä on niin paljon, että jäsenten on hankala mahtua sekaan, eikä taatusti mahdu jos yrittää saada aikaa samalle päivälle tai huomiselle. Lisäksi kierrosajat Kytäjällä ovat luvattoman pitkiä; viimeeksi lopetin SE:n puoliväliin koska taukokioskilla & kympillä oli yhteensä NELJÄ ryhmää. (Jos kuitenkin Kytäjään päädyt, mä voin myydä järkihintaan kaksi osaketta – juuri em. syistä…)
  Sarfvikissa en ole koskaan nähnyt startteria, taitaa olla terassilegendaa tuo juttu. Viimeisen 12 vuoden aikana mulle on tasan kerran käynyt niin että en päässyt Srfvikissa pelaamaan alle puolessa tunnissa paikalle saapumisesta ja sekin johtui siitä, että olin unohtanut klubin suosituimman kisan, joka varaa molemmat kentät yhdeksi päiväksi kerran vuodessa. Muuten on aina päässyt pelaamaan milloin haluaa.
  Sarfvikin osalta kannattaa varmistaa tuo golfautojen määrä – jotenkin olen ymmärtänyt että niitä ei ole niin paljon kuin tarvittaisiin, johtuen rajallisesta säilytyskapasiteetista.

  J-P Salakari

  #530164 Ilmoita asiaton viesti

  J-PS; arvostelukykyysi ja yleiseen kompetenssiisi luottaen, mikä on henkilökohtainen arvotuksesi näiden kahden kentän, Kytäjän ja Sarfvikin, suhteen? Kenttien pelattavuus, kiinnostavuus, hoitotaso, yleinen kunto; faciliteetit, viihtyvyys etc?
  Kiinnostaisi alan miehen ja kummatkin kentät tuntevan henkilön näkemys, koska itse en tunne kuin noista toisen. Täällä kuitenkin aiemmin on Kytäjä useammaltakin taholta nostettu Suomen ykköskentäksi. Erittäin hyvä sen sitten pitää olla, koska ainakaan itse en Sarfvikistakaan isompaa moitteen sijaa löydä.

Esillä 22 viestiä, 1 - 22 (kaikkiaan 22)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Haussa uusi kotikenttä