Aihe: Hattulan konsepti - Golfpiste.com

4.–11.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[12][19]
KilpailuaSuomalaista

Hattulan konsepti

Etusivu Foorumit Yleistä Hattulan konsepti

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183510 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Kiitokset Teemu Tyrylle Hattula-kolumnista etusivulla!

  #366060 Ilmoita asiaton viesti

  Jep, asiallinen kirjoitus.

  #366061 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pari faktaa olisi kuitenkin hyvä muistaa. Ensinnäkin Ruotsissa on tuplasti väestöä Suomeen verrattuna. Lisäksi valtaosa väestöstä asuu alueella, jossa pelikausi on pidempi kuin parhailla alueilla Suomessa.

  Toinen seikka on pääkaupunkiseutu. Mistä löytyy tilaa ja liki ilmaista maata kenttiä varten? Kyllä nämä tyhjät toiveet ovat jonkin testamenttilahjoituksen varassa, siis lähinnä teoreettisia. Jossakin Salpausselän takana tilanne on toinen.

  Eikä tilanne ole täälläkään niin huono – firmojen peliliput ja YSG ja vastaavat huolehtivat pelaamismahdollisuuksista täällä.

  #366062 Ilmoita asiaton viesti

  Tyryllä hyvin mielenkiintoisia kolumneja. Sitähän alkaa ottaa Tyryn kirjoituksia yhtä suurin odotuksien, mitä KM: n pääkirjoituksia golf-lehdessä. Toimittajalla pitää olla omat mielipiteet, suhtautua asioihin kriittisesti ja herättää keskustelua. Jatka saamaan malliin Teemu ja ota rohkeasti vaan niitä vieraita myös sinne kisastudioon. Keskustelua on paljon mielenkiintoisempi seurata kuin yksinpuhelua. Vieraat voivat olla myös yhteistyökumppaneita, jollei tuotetta liikaa tuputeta katsojille.

  Itse otsikkoon… Nähtävästi Linna Golfissa on tajuttu, että parasta osakkeiden myynnille on lisätä potentiaalista asiakaskuntaa. Toisaalla asia on nähty toisin ja osakkeiden myyntiä yritetään piristää vähentämällä pelimahdollisuuksia. Kynnys golfin aloittamiseen suuri, jos pitää satsata välineiden, kurssin ym. lisäksi peliokeuteen. Pelkästään 500 e vuokrapelioikeuden hankita tuntuu aloittelijasta suurelta investoinnilta, kun ei ole varma kannattaako pallon läiskinnästä niin paljon maksaa. Muutama prosentti aloittelijoista jää koukkuu ja hankkii ajan myötä osakkeen.

  Pitäisikö vähentää kenttiä vai lisätä golffareita, jotta golfosakkeiden kysyntä elpyisi. Kumman luulet olevan helpompaa…

  #366063 Ilmoita asiaton viesti

  juu kaikki kunnia Tyrylle. tietää varmasti mistä puhuu ja kirjoittaa!

  mutta kun lukee molemmat kolumnit peräkkäin niin tuntuu että jossain mättää. ensimmäisessä haukutaan rivien välissä (riveilläkin…) etäjäsenet alimpaan helvettiin ja toisessa ylistetään Hattulaa ( joka on muuten oikeasti hyvä 9-reikäinen…) johon on mahdollista mennä etäjäseneksi!

  mutta mukava huomata että myös tämän palvelun ylläpito / editorit joskus lukevat keskustelupalstoja!

  #366064 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Voi myös olla, että Linnagolfissa on tajuttu kassavirran tarpeellisuus… Hattulan Golf taisi tulla Linnagolfille osakevaihtona.

  #366065 Ilmoita asiaton viesti

  Konseptihan alkaa kokoajan tuntumaan paremalle. Linna golfilla on karvalakki puoli ja salonki puoli ja molempien hoidossa pystytään käyttämään linnagolfin ja Hattulan osaaminen sekä kalusto hyväksi. Hattula kouluttaa pelaajia ja tarjoaa edullisen mahdollisuuden aloittaa ja luksusta pääse nauttimaan Vanajanlinnalla.

  Herääkin kysymys, miten suuria golfyhtiöden pitäisi olla, että homma pyörisi järkevällä tavalla. Esim. Pickalassa luulisi ylläpidossa säästävän, kun sama yhtiö pyörittää 3 eri kenttää. Luukki ja Lakisto pärjäävät todennäköisesti huomattavasti paremmin yhden yhtiön alla kuin, että molemmilla kentillä olisi omat yhtiöt hoitamassa hommia.

  #366066 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olet oivaltanut mielestäni asian loistavasti. Kytäjällä esim. sen sijaan vauhditetaan osakemyyntiä mieluummin tarjontaa pihistämällä, onnea vaan yritykselle. (Silti kaikki kunnia projektille ja kentille ja toivon kaikkea hyvää hankkeelle)

  #366067 Ilmoita asiaton viesti

  Siteerataanpa nyt Kytäjän toimitusjohtajaa:

  ’-Meillä oli noin 22.000 kierrosta joista uudella kentällä 2700. Lyhytkin ajanjakso kertoi sen, että uudesta tuli osakkaiden suosikki, se on ehkä hivenen ’softimpi’, helpompi kiertää, Hakkarainen jatkaa.’

  Tämän mukaan SE-kentällä pelattiin n. 19.300 pelikierrosta. Olosuhteisiin (lyhyt ja sateinen kesä) nähden erinomainen käyttöaste, tuskin siinä paljon greenfee-pelaamista pihdattiin.

  Veikkaisin että sama meininki jatkuu ensikesänä, vieraat ovat aina tervetulleita Kytäjälle. Edullinen greenfee helpottaa kenttiin tutustumista. Se on samalla myös osakkeiden markkinointia, kenenkään ei tarvitse ostaa ’sikaa säkissä’.

  #366068 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Kenttiä pääsääntöisesti kehutaan ja siitä olemme kiitollisia. Vieraspelaajilta tulee palautetta että peliaikoja on vaikeaa saada.’

  ’Parhaamme teemme aikarajoitusten puitteissa, mutta toivomme tietysti tämän haasteen kääntyvän entistä enemmän myös osakekaupoiksi, Hakkarainen lopettaa.’

  Edellä sitaatit, joiden perusteella ainakin minä ymmärrän, että pienillä rajoituksilla ja ’pihtaamisella’mitä vieraspelaamiseen tulee, yritetään vauhdittaa osakekauppaa. Toki se joka maksaa, valitsee strategian. Toivottavasti valittu strategia vauhdittaa osakemyyntiä, muuten alkaa osakkailla olla suolaiset vastikkeet. Ja oleellista on, että Kytäjän projekti kaikenkaikkiaan on hieno lisä Suomen golfille.

  #366069 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  ’Muille kuin osakkaille ja heidän vierailleen ei uutta kenttää vielä tarjottukaan pelattavaksi, sama tarina saattaa jatkua myös kaudella 2005.’

  Jäi tämä vielä sitaateista pois liittyen tuohon pihtausosastoon…

  #366070 Ilmoita asiaton viesti

  Juuri näinhän se on.

  Lähes 20.000 pelikierrosta viime kesänä Kytäjän SE-kentällä tarkoittaa sitä ettei siellä ollut juurikaan vapaita aikoja.

  Hyvä niin, kunhan vaan osakkaille löytyy helposti peliaikoja. Viime kesän suhteen varaustilanne oli vielä O.K. Ensi kaudella saattaisi olla hyvä idea pitää vuorotellen (esim. viikottain) jompi kumpi kentistä vain jäsenten varattavissa.

  Eiköhän molemmilla kentillä ole GF-pelaaminen mahdollista ensikaudella, vaikka osakkaiden pelimahdollisuudet halutaankin pitää reilusti etusijalla.

Esillä 12 viestiä, 1 - 12 (kaikkiaan 12)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Hattulan konsepti