23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Halliharjoittelun hinta ihmetyttää?

Etusivu Foorumit Yleistä Halliharjoittelun hinta ihmetyttää?

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Pelaat kesällä golfkierroksen, joka kestää esimerkiksi 4 tuntia. Maksat GF esimerkiksi 40 euroa. Maksat siis pelaamisesta 10 euroa tunti ja loistavissa puitteissa. Golfkentän ylläpito on kallista ja hinta usein hyvin perusteltua. Talvella joudut tyytymään kylmään epäviihtyisään kuplahalliin, jossa nyhvätään vielä tuntihinnan lisäksi joka pallokorista erikseen, joten kyllä tunnille tulee hintaa, kun laskee todelliset kulut, eli paikan vuokraamisen+pallot. Kesää odotellaan!

    Nimetön

    Oletko kuullut kysynnän ja tarjonnan laista ? Se on niitä kapitalismin perussääntöjä.

    AAGRH, ajattelepa asiaa siltä kannalta, että sinä olisitkin se halliyrittäjä, joka ensin vuokraa hallin kaupungilta / tai vuokraa tontin, jolle hallin pystyttää. Investoi erinäköisiin kalusteisiin, 8-kulmaisiin mattoihin :o), niihin range-munkkeihin, jne… Sitten hän hankkii sinne puhelimet, tietokoneet, mahdollisesti simulaattorit, maksaa sähkö- ja ne paljon puhutut lämmityskulut. Pitää ottaa huomioon myös se, että hallin käyttöaika on ehkä noin puoli vuotta – josta ajasta suurinosa aktiivigolfareista saattaa pitää pientä taukoa eli innostuvat harjoittelemaan vasta kauden lähestyessä. Yrittäjä tekee todennäköisesti kaupungin kanssa pitkän vuokrasopimuksen ja maksaa vuokraa koko vuodesta. Halli käy tyhjäkäynnillä todennäköisesti vielä marras-joulukuunkin. Käytännössä myös arkisin aamu- ja päiväajat eivät ole yhtä suosittuja kuin ilta-ajat. Henkilökuntaakin pitää olla eli niitä tyttöjä ja poikia vastaamassa puheluihin ja rahastamassa. Ei ole työvoiman palkkaaminen ihan halpaa kaikkine eläkevakuutusmaksuineen ja sosiaalikuluineen Suomessa.

    Kysynkin sinulta, että millä hinnalla olisit valmis per tunti pistämään hallibusineksen pystyyn?

    Nimetön

    Moikka,

    Sarjalippu -lyöntipaikka maksaa halleissa 10-13 euroa / tunti, johon sisältyy 80-120 palloa. Joissain halleissa pallot kuuluvat hintaan. Minulla ei ole mitään valittamista. Kieltämättä viihtyisyydessä on parannettavaa.

    Tästä tulikin mieleen, että mielestäni sen tunnin aikana ei tarvitsekaan lyödä 250 palloa. 80-100 harkittua lyöntiä riittää varsin hyvin.

    Business-maailman lainalaisuudet ymmärrän ja jollain yrittäjien pitää elää. Enkä kyllä itse kuplaa alkaisi pystyttämäänkään.

    Mutta kuluttajan kannalta talviharjoittelu on kyllä sikamaisen kallista! Tarkistin Season Golfin sivuilta, että 10 kpl lippuvihko on 152 egee, siis n. 15 egee/kerta. Jos aiot korjata lyöntiäsi ja/tai treenata tosissaan, edellyttää se 3-4 krt/vko, siis 45-60 egeee/vko = 180-240 egee kuukaudessa. Jos tätä kestäisi kolmekin kuukautta, kokonaiskulut olisivat 540 – 720 egee eli kausivastikkeen verran!

    Kerran viikossa harjoittelu on ajankulua tai ajanhaaskausta tapauksesta riippuen. Tuntuman ehkä häthätää säilyttää, mutta eipä paljon muuta.

    Itse kaipaisin vaikka vähän vaatimattomampaakin harjoituspaikkaa, mutta kohtuullisempaan hintaan. Vanhaa Kivenlahden kaljatehtaan varastoa ja sinne ollutta Anytime-korttia on melkein ikävä….

    Viime lama ei tainnut purra Nipaa millään tavalla

    kun kaipaat vielä sinne Koffin vanhaan kaljavarastoon Kivenlahteen.

    Taidat olla itse vähäsen lamassa.

    Mikäänhän ei estä niitä jotka kaipaavat vaatimattomia harjoittelumahdollisuuksia toteuttamasta niitä.

    Mutta taitaa olla niin että ne jotka niitä kaipaa on

    pihiä juttumiehiä, eikö sellaiset pidä mitään hallia tai golfkenttää pystyssä.

    Se pyydetään mitä ollaan valmiit maksamaan. Niin myös green feessä. Kallistahan se on, jos bisnestä tehdään vain puoli vuotta. Haloo! Eikö talviharjoittelua ja golfkentän pitoa voi yhdistää? Kuplahalli rangen paikalle talveksi. Kenttäyhtiön henkilökunnalle töitä ympäri vuoden, porukkaa pyörimimässä shopissa. Tulisi jäsenyydelle ja osakkeenomistamiselle lisäarvoa, jos saisi vielä kunnon alennukset.

    sehän vain on niin, että bisneksenä pyöritettävässä isossa, vain golfhallikäyttöön varatussa hallissa on melkoisesti kustannuksia. Edellä mainittujen lisäksi kuplahallissa kylminä aikoina lämmityskustannukset ovat erittäin huomattavat (taitaa mennä helposti 10000 litraa öljyä kuussa eli 2-3 paikan tulot menevät pelkkään lämmitykseen…). Että miksiköhän hallit on aamulla kylmiä?

    Itse odottelen kyllä tänne pääkaupunkiseudullekin seurojen ylläpitämää, voittoa tavoittelematonta hallia. Saa nähdä toteutuuko koskaan.

    LEFTSLICElle: Suurkiitos syväanalyysistasi! Nythän tiedän mikä on vikana ja voin nukkua yöni rauhassa. Ja sain neuvosi vielä ILMAISEKSI!!

    Ihmetyttää sekin, että ihmiset maksaa kiltisti jopa 25€ tunnilta tennistunnista tennishallissa talven aikana vaikka kesällä saa pelata 5-10€:n tuntihinnalla paljon mukavimmissa olosuhteissa (tosin ei viime kesänä) ulkokentillä.

    No, oikeesti en ihmettele yhtään… 😉

Esillä 10 viestiä, 1 - 10 (kaikkiaan 10)
Vastaa aiheeseen: Halliharjoittelun hinta ihmetyttää?

Etusivu Foorumit Yleistä Halliharjoittelun hinta ihmetyttää?