Aihe: Haaste: Uppoaako putti? - Golfpiste.com

20.–27.9. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[13][25]
KilpailuaSuomalaista

Haaste: Uppoaako putti?

Etusivu Foorumit Yleistä Haaste: Uppoaako putti?

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 86)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183066 Ilmoita asiaton viesti

  Golf Monthlyssä oli juttu kaverista joka upotti 136 puttia peräkkäin 10 jalan päästä. Maailmanennätys-ukkeli siis. Itse treenasin tänään Kivenlahdessa 6 jalan päästä ja upotin parhaalla sarjalla 22 peräkkäin. Talvikauden iloksi haastan siis teidät kaikki: Upottakaa pidempi putki kuuden jalan päästä.

  #358705 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jos haluaa muuttaa metreiksi, niin linkin takana onnistuu

  Lue lisää: muunna

  #358706 Ilmoita asiaton viesti

  Onko toi Kivenlahti joku sisahalli ja keinonurmi?

  #358707 Ilmoita asiaton viesti

  Jotakin sen suuntaista juu. Kaksitasogreeni, jossa vähän sellaisen muovisen ’ovimaton’ tapainen alusta on hiekoitettu. Ei tietenklään mikään oikeaa greeniä vastaava, mutta ihan erinlainen kuitenkin kuin ’biljardipöytämäinen verka’.

  Nopea kuin Clintonin mielikuvitus ja kunto kuin entinen Datsun 100A:ni, mutta silti mielestäni ylivoimaisesti mielekkäin puttitreenipaikka, missä olen talvella käynyt. Siis Suomessa.

  #358708 Ilmoita asiaton viesti

  Niin ja itse aiheeseenkin:

  Antin kanssa oli viimetalvena kova puttikisa. Kaksi kuukautta treenattiin kotona puttimatolla ja käytiin sitten Testikkelibeissä ottamassa miehistä mittaa.

  Itsellä oli kotona matkaa reilut kuusi jalkaa, eli kaksi metriä. Tekee Jamasan linkittämän ’muuntimen’ mukaan himppasen päälle kuusi ja puoli jalkaa. Tein sadan sarjoja, mutta en peräkkäisiä laskenut. Viimeiset kolme harjoitetta oli 97/100 ja sitten kyllästyni, kun arvelin etten enää paljon parempaa tulosta saa.

  Tietysti kilpailuhenkinen kun olen, niin pitää kaiketi kaivaa matto ja Two Ball esiin ja koettaa. Palataan asiaan.

  BTW: Kokeilemattakin tiedän, että tuo 22 on kyllä aika kova tulos.

  Jatkuu ensi numerossa…

  #358709 Ilmoita asiaton viesti

  Minulla on kotona puttimatto, jota pidin kaksimetrisenä. Tarkistusmittaus osoitti, että se onkin vain kuusijalkainen.

  Viime talvena ylitin kahdesti sata peräkkäisten puttien sisäänmeneossa. Jälkimmäisellä kerralla lopetin 111 jälkeen. Silloin tuntui, että tätä voisi jatkaa aamuun asti. Mattoni on aika kapea, mikä helpottaa tähtäämistä. Lisäsin mattoon pituutta tuplaten. Vajaita viisimetrisiä sain sisään vain 9 peräkkäin. Jatkomattoni ei vain tahdo pysyä tasaisena, vaan käpristelee, joten en ole sitäkään enää käyttänyt.

  Kivenlahdessa olen ahkerasti käyttänyt erillistä lavaa. Siinä saa pituutta vajaat viisi metriä. Eilen pistin uutena ennätyksenä seitsemän peräkkäin sisään.

  Tiedä häntä sitten onko tuossa mieltä putata täsmälleen samasta ja asennosta paikasta sarjoja. Kivenlahdessa kun muuten harjoittelen puttia, niin vaihdan tavallisesti hieman paikkaa joka putin jälkeen.

  #358710 Ilmoita asiaton viesti

  Oletko muuten hyva puttaaja, eli luotatko puttiin sen verran, etta kun olet griinilla 10 jalan sisapuolella, niin se on aikalailla gimme?

  Eli voitko, kaikesta tuosta treenista ja kovista tuloksista paatellen, vieda nuo tuloksesi suoraan kentalle ja turnauksiin? Montako puttia kaytat keskimaarin per kierros?

  Mulla kun se on lahinna niin, etta kun treenaan (ja treenaan 2-3 kertaa viikossa yli tunnin kerrallaan), niin menee aika kivasti ja rytmi loytyy. Sitten kun olen pelaamassa, niin varsinkin etaisyyden kanssa on vaikeuksia (se rytmi, se rytmi) ja lahes aina se puttimaara nousee sinne 32-33een. Aika harvoin paasee alle 30n 🙁 Treeneissa hairitsee eniten se, etta ei pysty keskittymaan ’taysilla’

  #358711 Ilmoita asiaton viesti

  Puttasin Kivenlahden pienellä verkalavalla, en isolla griinillä. Isolla griinillä reiän ympärykset ovat joka suuntaan notkollaan, joten upotuksia ei voi laskea.

  #358712 Ilmoita asiaton viesti

  Henkan kanssa vuosi sitten ottamassamme kisassa oli trakoitus putata 8 jalan päästä. Nuo mitat ite kisassa kylläkin piteni ollen vähintään 10 jalkaa.

  Unkon kuitenkin jotta henkka täräyttää kevyesti 6 jalan päästä yli 22 kertaa sisään.

  Ite testaan tänään montako menee.

  #358713 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Loistava haaste! Lisää tällaisia. Motivoi kummasti harjoittelemaan. nimim. ottaisiko putterin käteen ensimmäisen kerran sitten marraskuun. Palaan asiaan.

  #358714 Ilmoita asiaton viesti

  Kolme vuotta sitten pidettiin firmassa talvella puttikisat.

  Puttaus tehtiin puttausmatolla, jossa on korotettu reikä jonkinlaisen laatikon päällä. Puttusreitin kaltevuutta voitiin säätää reiän tuntumassa.

  Laitteita kauppasi mm. Classik-golf.

  Puttausmatka on n. 2.5 metriä.

  Sillä treenatessa löin kerran 67 peräkkäistä puttia sisään 10 pallon erissä.

  Ko. matolla harjoittelu ei juuri vastaa todellista tilannetta griinillä. Matto sallii liian suuren hajonnan eikä näytä pientä systemaattista virhettä.

  Parempi putata maalina toinen pallo mahdollisimman suoralla alaustalla n 1.5-2 metristä ja yritää osua 10 kertaa peräkkäin tehden aina kaikki puttirutiinit linjauksineen. Ainakin oppii puttaamaan suoraan.

  #358715 Ilmoita asiaton viesti

  Pitkään on ollut ajatuksena puttimaton hankinta, mutta nyt tämä ’kisa’ jotenkin sysäsi ajatusta hieman eteenpäin.

  Osaisiko joku kertoa mistä löytyisi hyvä puttimatto pääkaupunkiseudulta?

  #358716 Ilmoita asiaton viesti

  Mä aattelin kans metsästää jonkinlaista puttimattoa tänä keväänä. Oliskohan tuolla messuilla mitään tarjolla?

  #358717 Ilmoita asiaton viesti

  Jos haluatte harjoitella kotona muitakin kuin suoria putteja, niin linkin alta löytyy oiva väline. Itse ja perheemme parempi golfari harjoittelemme tuolla talvisin ja täytyy todeta, että on aika metka väline, vaikka ei ihan maailman nopein alusta olekkaan.

  Lue lisää: Linksputt

  #358718 Ilmoita asiaton viesti

  ite puttasin viime vuonna ozo golfissa 4m päästä 287 peräkkäin… mutta griini oli tasainen, ja jo alle sadan putin jälkeen griiniin tuli pieni kouru jota pitkin pallo meni eikä tarvinnut kun laittaa pallo pyörii niin se pysyi linjassa. 😉 288:s putti jäi pari senttiä lyhkäseks

  #358719 Ilmoita asiaton viesti

  Sain muutama vuosi sitten joulupukilta hienon puttimaton. Se oli vähän kalliimpi versio, joten se kelpaa tavalliseksi matoksi lattialle ja sitä se myös on. Se on 10 jalkaa pitkä ja se on vihreän sävyinen, mutta siinä on erilaisia kuvioita ja värejä, jotka tekevät siitä normaalia vihreäämattoa miellyttävämmän silmälle. Vaimo ei varmaan antaisi pitää vihreää puttimattoa aina olohuoneen lattialla. Joka tapauksessa, puttailin sillä ensimmäisenä talvena lähes päivittäin 3:n sarjoja ja lopetin siihen, että sain 96 puttia sisään peräkkäin 10:stä jalasta. Sen rikkominen alkoi tuntui liian aikaa vievältä, mutta kyllä siitä jotain hyötyä tietenkin on. Varsinkin simulaattoriin. Ennätyskierroksellani, kun pelasin simulaattorissa 59, putteja oli 20.

  #358720 Ilmoita asiaton viesti

  Edellistalvena harjoittelin hieman enemmän, kun piti saada uusi puttityyli ’ajettua lihasmuistiin’. Puttailin hieman vajaita kolmen metrin putteja (siis 3 metrin matolla) Pisin jakso, jolloin kaikki putit upposi kesti n. kaksi viikkoa. En laskenut yksittäisiä putteja, mutta paljon niitä oli.

  Ei näitä mattoputteja voi verrata normaaleihin greeniputteihin. Ehkä joku vajaan metrin putti oikealla greenillä, vastaa matolta putattua kolmemetristä.

  Sinällään harjoituksella oli parantavaa vaikutusta puttipeliin. Silti pitää harjoitella paljon myös oikealla greenillä. Meikäläisellä on tavoitteena että pystyy pelaamaan yli 50% kierroksista ilman yhtään 3 putin greeniä.

  #358721 Ilmoita asiaton viesti

  50% kierroksista ilman kolmen putin kerniä on kova haaste. Vähintään yksi niitä tuppaa tulemaan joka kerta. Tosin ei kyllä paljoa enempääkään. Johtunee siitä etten oo käyny ulkomailla putailemasa.

  #358722 Ilmoita asiaton viesti

  ’Oletko muuten hyva puttaaja, eli luotatko puttiin sen verran, etta kun olet griinilla 10 jalan sisapuolella, niin se on aikalailla gimme?’

  Hehe, tuon oli pakko olla huono provo 😉 Kaikilla lajin harrastajilla varmaankin on oma luontainen hyvä osa-alueensa, joka vaan tuntuu muuta helpommalta. Rehellisyyden nimissä minulle se kyllä on puttaamien ja lähipeli alle 10 m forelta, vaikka se ei tuloksissa näykkään 🙂 Mutta se vaan tuntuu helpolta. Varmaankin jos jaksaisi treenata, se olisi minun vahvuuteni. Viime talvena kun tuli enemmän tylsää puttaamista treenattua, niin kyllähän se keväällä hyvin kulki. Kymmenestä jalasta en puhu mitään, mutta sellaiset kuusijalkaiset alkoi olemaan jo mielessä sisällä. Harmi vaan, että useaa urheilulajia harrastaneena, olen kovasti ihmetellyt, miksi golfissa harjoittelun tulos ei pysy yllä pelaamisella. Jos jalkapallossa pääsee treenaamalla esim. tekniikkaa tietylle tasolle, kyllä pelaaminen pitää tuota taitoa yllä. Minulla taas talven ahkera puttitreeni katosi jo ennen heinäkuuta, kun en sitä treenannut 🙁

  ’Eli voitko, kaikesta tuosta treenista ja kovista tuloksista paatellen, vieda nuo tuloksesi suoraan kentalle ja turnauksiin?’

  🙂 Jaahas ja provot jatkuu… Valitettavasti näin ei ole. Jostakin syystä pystyn treeniolosuhteissa varsin hyviin suorituksiin, mutta kentällä taas en. Johtuuko sitten heikosta greeninluvusta, paineensietokyvystä, vai kokemuksen puutteesta, tiedä häntä, mutta näin vaan valitettavasti on.

  ’Montako puttia kaytat keskimaarin per kierros?’

  30-32. Mielestäni puttikeskiarvo, ei kuitenkaan loppujenlopuksi kerro puttitaidoista oikeastaan yhtään mitään. Surkeallakin kierroksella pääsen tuohon kolmeenkymmeneen kahteen, mutta se johtuu käytännössä siitä, että pääsee greenin vähän missattuani chippaamaan läheltä ja puttamaan paria, ja bogia. Oikeastaan kun pelaa ja ehkä jopa puttaa hyvin, silloinhan se puttikeskiarvo helposti nousee. Kun pelaa hyvin, sillon joutuu puttamaan kauempaa.

  ’Mulla kun se on lahinna niin, etta kun treenaan (ja treenaan 2-3 kertaa viikossa yli tunnin kerrallaan)’

  🙂 Jaha, lisää provoja…

  ’ niin menee aika kivasti ja rytmi loytyy. Sitten kun olen pelaamassa, niin varsinkin etaisyyden kanssa on vaikeuksia (se rytmi, se rytmi) ja lahes aina se puttimaara nousee sinne 32-33een. Aika harvoin paasee alle 30n 🙁 Treeneissa hairitsee eniten se, etta ei pysty keskittymaan ’taysilla’

  Juu, näinhän se on. Treenissä on helppo kupittaa mitä vaan, kun saa tehdä toistoja samasta suuntaa muutaman sekunnin välein, mutta kentällä putteja tulee keskimäärin kahdeksan minuutin välein. Säilytä siinä sitten rytmi 🙂 Treenatessahan tämä tietysti pitäisi jo huomioida. Niin jos jaksaisi treenata. Itseasiassa olen sitä mieltä että puttaaminen pitäisi poistaa säännöistä kokonaan. Hommattaisi greenille sellainen kaksi metriä halkaisijaltaan oleva verkko, johon saisi pitsailla ja chippailla. Puttaamien on ihan kivaa, mutta sen treenaaminen on ihan hanurista 🙂

  #358723 Ilmoita asiaton viesti

  En kylla tieda mista sina provot loysit, mutta pahasti menit metsaan. Tarinasi perusteella luulin sinun olevan hyvakin puttaaja ja tietavan asiasta jotain. Olisin vaan mielellani kuullut mielipiteitasi asiasta.

  Harmi kun menikin lekkeriksi. Taas kerran.

  #358724 Ilmoita asiaton viesti

  Höpöhöpö. Huulenahan minä nuo heitin. Ei Minua saa ottaa liian vakavasti 🙂

  Otetaas homma uusiksi:

  ’Oletko muuten hyva puttaaja, eli luotatko puttiin sen verran, etta kun olet griinilla 10 jalan sisapuolella, niin se on aikalailla gimme?’

  Hehe, tuon oli pakko olla huono provo 😉

  Tuo nyt oli vaan huonoa huumoria, joka tarkoitti sitä, että kymmenjalkaiset ei minulle _tosiaankaan_ ole gimmejä.

  ’Eli voitko, kaikesta tuosta treenista ja kovista tuloksista paatellen, vieda nuo tuloksesi suoraan kentalle ja turnauksiin?’

  🙂 Jaahas ja provot jatkuu…

  Edelleen näköjään huonoa huumoria, joka tarkoittaa että en tosiaankaan.

  ’Mulla kun se on lahinna niin, etta kun treenaan (ja treenaan 2-3 kertaa viikossa yli tunnin kerrallaan)’

  🙂 Jaha, lisää provoja…

  Minä en treenaa 😉

  Elä Golfinn ota minua kovinkaan vakavasti. Minä en näitä provojuttuja juurikaan arvosta ja vastasin vain kysymykseesi ilman mitään piruiluja. Juttujasi kun olen lueskellut, niin arvostan niitä kovasti, eikä tarkoitus ollut pahoittaa mieltäsi. Luulin kirjoittaneeni itseeni kohdistuvan pilkan riittävän selvästi. Missään tapauksessa se ei kohdistunut Sinuun, kuten huomaat jos luet tekstin uudelleen. Siitä ilmenee vain, että en ole hyvä puttaaja.

  Pahoitteluni, jos tahtomattani loukkasin Sinua. Se ei kuulu tapoihini. Hyvää jatkoa 🙂

  #358725 Ilmoita asiaton viesti

  1. Parti 22

  #358726 Ilmoita asiaton viesti

  Työpaikan kuuden jalan puttiradalla eilen töiden lomassa tulos 12.

  22 on mielestäni kova tulos mutta yritetään vielä.

  Päivittäisestä kuuden jalan päästä harjoittelusta on mielestäni selkeää hyötyä oikellakin kentällä. Ehkä eniten auttaa mielikuva siitä miten varmasti osaa upottaa nuo kaksimetriset putit. Hyvillä griineillä onnistuu joskus kaikkien alle 2m puttien upotus, viikko sitten Ranskassa puolikierroksella tuli 13 puttia (hcp 19).

  #358727 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Sorry Parti!! 199 on enkka.

  Tehty tosin Tammikuussa.

  #358728 Ilmoita asiaton viesti

  Tässä ei nyt vanhat meriitit auta. Ei riitä jos kerran saanu Turuus 😉

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 86)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Haaste: Uppoaako putti?