Aihe: Golfyhtiön kausipelioikeuksien myynti - Golfpiste.com

9.–16.8. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[18][29]
KilpailuaSuomalaista

Golfyhtiön kausipelioikeuksien myynti

Etusivu Foorumit Yleistä Golfyhtiön kausipelioikeuksien myynti

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 41)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #1056893 Ilmoita asiaton viesti

  Kun golfyhtiön pelaavien osakkaiden määrä vähenee ja osakkeiden kysyntä hiipuu niin seurauksena on kausipelioikeuksien lisääntyvä tarjonta vuokramarkkinoilla. Kun tarjonta ylittää kysynnän niin vapaassa kilpailutilanteessa pelioikeuksien hinnat väistämättä putoavat.

  Golfyhtiö omistaa kentän (tai useamman). Kuitenkaan yhtiön hallussa ei yleensä ole rajattomien kausipelioikeuksien myynti yhtiön kentille. Yhtiö myy vain kertapelioikeuksia. Kausipelioikeuksia myyvät yksittäiset yhtiön osakkaat eri markkinapaikoilla vapaasti määräytyvin hinnoin.

  Eikö olisi luontevampaa ja järkevämpää kaikkien osapuolten kannalta, että yhtiö hoitaa pääosiltaan myös kausipelioikeuksien myynnin (ja jalostamisen!) keskitetysti yhtiökokouksessa vuosittain vahvistettavin kiintein taksoin? Kuten kertapelioikeudetkin.

  Käytännössä asian voisi järjestää niin, että kun osakas ei itse käytä pelioikeuttaan niin hän ilmoittaa sen olevan yhtiön käytettävissä. Yhtiö myy ne edelleen periaatteella ”first in–first out” eli siinä järjestyksessä kun pelioikeuden siirrosta yhtiölle on tehty ilmoitus. Kun osakkaan pelioikeus vuokrataan eteenpäin niin hän vapautuu hoitovastikkeen maksusta. Ellei pelioikeudelle ilmaannu ottajaa niin osakas vastaa hoitovastikkeesta.

  Jos osakas haluaa itse vuokrata pelioikeutensa, niin hän voi sen tehdä vapaasti ostajan ja myyjän kesken sovittavalla hinnalla. Silloin hän vastaa aina hoitovastikkeen maksusta.

  Tässä toimintamallissa olisi ainakin kolme hyvää pointtia:
  1) Kausipelioikeuksien alennusmyynti loppuisi pääosiltaan, kun niitä olisi yhtiön kautta saatavilla vain kiinteällä taksalla;
  2) Osakkaan ei tarvitse itse etsiä ostajaa, ja hintakilpailun vähetessä hän voi välttyä myymästä kausipelioikeuttaan tappiolla;
  3) Kuten kerta- niin myös kausipelioikeuksien myynti golfyhtiön omistamille kentille siirtyisi pääosiltaan yhtiön omaan hoitoon.

  Edellä mainittu toimintamalli olisi kevyempi vaihtoehto sille, että osakas vapautuisi automaattisesti hoitovastikkeen maksusta jättäessään pelioikeutensa lepäämään. Myös tämän mallin käyttöönotto vaatii muutoksia yhtiöjärjestykseen.

  #1056904 Ilmoita asiaton viesti

  Eikö tämä ole vuokrapooli, joka on käytössä esim. Hyvinkäällä?
  Se ero tässä mallissa lepuuttamisen sijaan on, että tässä riski jää osakkaalle. Mutta esim. Hyvinkäällä tämä on käsittääkseni toiminut hyvin.

  #1056940 Ilmoita asiaton viesti

  Hyvinkäällä ei liene käytössä osakkaiden yhteisesti vahvistamia kiinteitä taksoja, eikä yhtiö millään tavoin jalosta vapaina olevia pelioikeuksia erilaisiksi myyntituotteiksi. Muitakin eroja saattaa olla?

  #1056941 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Tuota vaan ei voi toteuttaa niin että hinta päätettäisiin tuolla tavoin, eli ketään ei voida pakottaa antamaan pelioikeutensa tuonne vuokrattavaksi.

  Hyvinkään mallissa ei ole fi-fo periaatetta, vaan pooliin kertynyt potti jaetaan tasan vuokraajien kesken. Käytännössä siis pooliin jättäneiltä vastiketta ei kauden alussa peritä ja jos pooli jää miinukselle, tulee tuosta osuudesta lasku sitten syksyllä.

  Ainoa huono puoli Hyvinkään poolissa on se, että tuottoa ei jaeta, vaan maksettava summa rajoittuu vastikkeen määrään. Siksi iso osa edelleen mieluummin antaa pelioikeuden ulos vapailla markkinoilla, koska sieltä saa pienen tuotonkin.

  #1056942 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Tuota vaan ei voi toteuttaa niin että hinta päätettäisiin tuolla tavoin, eli ketään ei voida pakottaa antamaan pelioikeutensa tuonne vuokrattavaksi.

  Hyvinkään mallissa ei ole fi-fo periaatetta, vaan pooliin kertynyt potti jaetaan tasan vuokraajien kesken. Käytännössä siis pooliin jättäneiltä vastiketta ei kauden alussa peritä ja jos pooli jää miinukselle, tulee tuosta osuudesta lasku sitten syksyllä.

  Ainoa huono puoli Hyvinkään poolissa on se, että tuottoa ei jaeta, vaan maksettava summa rajoittuu vastikkeen määrään. Siksi iso osa edelleen mieluummin antaa pelioikeuden ulos vapailla markkinoilla, koska sieltä saa pienen tuotonkin

  #1056943 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Calex
  eikä yhtiö millään tavoin jalosta vapaina olevia pelioikeuksia erilaisiksi myyntituotteiksi.

  Lue se Golflehden juttu ja perehdy Hyvinkään klubimaksuun. Kyllä se on ainoa paikka jossa todella on jalostamista tapahtunut

  #1056944 Ilmoita asiaton viesti

  Mallissani ei ketään pakoteta vuokraamaan pelioikeuttaan yhtiön kautta, vaan siihen annetaan mahdollisuus. Hintaa ei tietenkään voi määrätä kiinteäksi ilman yhtiöjärjestyksen muutosta.

  #1056960 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Calex
  Mallissani ei ketään pakoteta vuokraamaan pelioikeuttaan yhtiön kautta, vaan siihen annetaan mahdollisuus. Hintaa ei tietenkään voi määrätä kiinteäksi ilman yhtiöjärjestyksen muutosta.

  Eikää mitenkään muutenkaan, eli jokaisella on oltava edelleen oikeus vuokrata pelioikeutensa ulos haluamallaan hinnalla.

  Muilta osinhan tuo mallisi ei tuo mitään uutta mikä ei olisi jo käytössä. Ei muuta myöskään sitä perustetta, että kaiken taustalla on oltava pelioikeuksien kysynnän kasvattaminen, joka poistaa käytännössä kaikki ongelmat

  #1056963 Ilmoita asiaton viesti

  Mallissani uutta on nimenomaan tuo kausipelioikeuksien kiinteä hinta yhtiön kautta vuokrattaessa samaan tapaan kuin kertapelioikeuksillakin on kiinteä hinta.

  Normaalitapauksessa osakkaalle olisi aina edullista käyttää tätä yhtiön kautta tapahtuvaa vuokrausta. Poikkeuksen muodostavat vain vuokraukset kavereille ja sukulaisille ’asevelihintaan’.

  #1056994 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Calex
  Mallissani uutta on nimenomaan tuo kausipelioikeuksien kiinteä hinta yhtiön kautta vuokrattaessa samaan tapaan kuin kertapelioikeuksillakin on kiinteä hinta.

  Normaalitapauksessa osakkaalle olisi aina edullista käyttää tätä yhtiön kautta tapahtuvaa vuokrausta. Poikkeuksen muodostavat vain vuokraukset kavereille ja sukulaisille ’asevelihintaan’.

  Näistä vaan puuttuu jatkuvasti logiikka jostain syystä näistä sun kirjotuksista, tai sitten tietopohja on vaan kovin ohut.

  Ensinnäkään ei ole mitään uutta tuossa kiinteässä hinnassa. Se on tainnut olla Hyvinkäällä käytössä kohta kymmenisen vuotta.

  Epäloogisin juttu on tuo, että olisi aina edullisinta antaa se vuokralle tuolla kiinteällä hinnalla. Ei ole, koska se hinta voi olla liian alas asetettu ja vapailta markkinoilta saa paremman tuoton. Tämä taas siinä vaiheessa kun kysyntä kasvaa nopealla käyrällä.

  Entäs sitten tuo fi-fo? Mitäs kun ne kaikki eivät menekään kaupaksi ja 10 viimeisenä vuokralle jättäneistä jää nuolemaan näppejään? Mitä ko. poolille tapahtuu seuraavana vuonna? Kilpajuoksu kuka ehtii ekana tarjoamaan? Ja sen jälkeen edelleen kymmenen viimeistä jää nollille, niin mitä seuraavana vuonna? Kukaan ei enää uskalla sinne jättää mitään.

  #1057135 Ilmoita asiaton viesti
  pjs

  Esimerkiksi ERG:ssä (pelikausimaksu) vuokrapooliin pitää ilmoittautua 31.12.201X mennessä. Vuokrapoolin tuotot jaetaan tasan ilmoittautuneiden kesken. Yhtiön ja osakkeenomistajien kannalta parempi malli nähdäkseni olisi se, että vuokrapooliin voisi jättää osakkeen myös myöhemmin, mutta tällöin saatu korvaus pienenisi suhteessa aikaisemmin pooliin jättäneisiin osakkeenomistajiin, esimerkiksi:

  31.12.2015: 100 %
  1.3.2016: 80 %
  1.5.2016: 60 %
  1.7.2016: 30 %

  Kaikkien etu lienee nimittäin se, että osakkeenomistajat eivät ensin yritä julkisesti kaupata pelioikeuksia ja sen epäonnistuttua (tai hintojen laskettua ylitarjonnan vuoksi) ilmoittaa osakkeensa pooliin ja saada siitä täyden korvauksen. Toisaalta tulisi olla myös mahdollista ilmoittaa osake myöhemmin siksi, että tällä vältetään vuokrapelioikeuksien avoimilla markkinoilla tapahtunut dumppaushinnoittelu.

  Eli on nähdäkseni hyvä kannustaa aikaisempaan pooliin ilmoittamiseen, mutta myöhässä ilmoittamistakaan ei tulisi täysin torjua, koska siitäkin seuraa yhtiön ja osakkeenomistajien kannalta haitallisia seurauksia.

  #1057150 Ilmoita asiaton viesti
  MOD Q8
  Moderaattori

  Olisi ehkä parasta, että ei näkisi nimimerkkejä ollenkaan. Voisi asiat ottaa asioina eikä värillisten lasien läpi.

  #1057272 Ilmoita asiaton viesti

  Nythän jo monilla kentillä myydään kausipelioikeuksia yhtiön toimesta, jotka eivät ole mitenkään sidoksissa osakkeisiin. Samoin myydään pelilippuja ja eripituisia pelioikeuksia.
  Myös pelilippuja myydään pörssissä kentille, vaikka ko. osakesarjan lippuja ei edes voi vaihtaa yhtiöjärjestyksen mukaan pelilipuiksi.

  #1057409 Ilmoita asiaton viesti
  EFC

  Aika nopeesti tää ketju meni kirjoittajien väliseen väittelyyn, mutta kuten ts totesi, niin Golflehdessä on juttu HyGin mallista ja tuossa linkissä on mainittu maksut ja se mitä niillä saa.

  HyG

  #1057450 Ilmoita asiaton viesti
  KL

  Ei aukea EFC:n linkki. Onko siihen jokin kikka?

  Joku muukin laittoi linkin vähän aikaa sitten eikä sekään auennut.

  #1057472 Ilmoita asiaton viesti
  EFC
  #1058068 Ilmoita asiaton viesti

  Minä lupaan olla vähintään tämän viikon kirjoittelematta mitään negatiivista!

  #1058234 Ilmoita asiaton viesti

  Samaa mieltä TB COMBON kanssa.

  #1058247 Ilmoita asiaton viesti

  Oletko TB Combo oikeasti sitä mieltä, että ts:n kirjoittelu on netiketin ja hyvien tapojen mukaista?

  MINUN mielipiteeni on, ettei ole.

  Tässä on yritetty ratakiskosta, rautalangasta ja kaikkea siltä väliltä selkein sanakääntein ohjata toverillisesti (tulikin hauska mielleyhtymä tuosta) että tajua nyt hyvä ihminen. Poistetussa kommentissani lukitussa ketjussa yritin sanoa asian täysin suoraan. Jos ei haluta ottaa onkeen niin sitten ei oteta.

  Tuo kun se toinen aloitti logiikka on netiketin ja forkan sääntöjen vastaista. Kaksi väärää ei tee yhtä oikeata.

  Myöskään se, että ts:n IRL henkilöllisyyden tietävät kaikki, ei oikeuta netiketin ja forkan sääntöjen rikkomiseen.

  Sinänsä muutamien nimimerkkien ts:ää herjaavat viestit ovat järkyttäviä ja sääntöjen vastaisia kuin ts:nkin.

  Tämäkin viesti on täysin offtopic. Mutta kun ts aloitti tämän juupas eipäs kinastelun, niin tämä viesti on oikeutettu. Eikös se logiikka mene niin.

  P.s tänne varmaan pystyisi postaamaan lapsipornolinkkejä eikä ylläpitoa voisi vähempää kiinnostaa, on tämä niin villiä meininkiä.

  #1058260 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Golfinvihollinen39
  Oletko TB Combo oikeasti sitä mieltä, että ts:n kirjoittelu on netiketin ja hyvien tapojen mukaista?

  MINUN mielipiteeni on, ettei ole.

  Oletko sitä mieltä että itse kirjoitat nyt ketjun aiheesta foorumin sääntöjen mukaan? Tai kuinka usein itse kirjoitat ylipäätään aiheesta ja asiallisesti?

  Ja montako kertaa olet vastaavalla tavalla hyökännyt noiden varsinaisten herjaajien kimppuun, jotka itsekin mainitset viestissäsi? Siis kirjoittajien joiden ainoa anti foorumille ovat henkilökohtaiset hyökkäykset ja törkeä valehtelu vieläpä. Monenko heidän suuntaan olet kritiikkisi osoittanut?

  Vai onko se juurikin niin, että kun joku on nimimerkin takana piilossa ja huutelee puskista, mutta jos omalla persoonallaan avoimesti sitä arvostelee, onkin päästään vialla.. logiikkaa tuokin toki 😉

  #1058277 Ilmoita asiaton viesti

  Sinänsä muutamien nimimerkkien ts:ää herjaavat viestit ovat järkyttäviä ja sääntöjen vastaisia kuin ts:nkin.

  Tämäkin viesti on täysin offtopic.

  Kaikella rakkaudella, lue ts viestit kokonaisuudessaan.
  Lainaukset oli muuten ihan perseellään, kun olet siitä joskus muille huomautellut.

  Jos tässä softassa olisi ilmianna-toiminto, niin kyllä olisin sitä käyttänyt sinun+muutaman vakioherjaajasi viesteihin.

  BWT, tämäkin ketju on suurimmaksi osaksi offtopic/trollaamista/provoilua, siitä ei ole epäilystäkään.

  #1058295 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Golfinvihollinen39
  Sinänsä muutamien nimimerkkien ts:ää herjaavat viestit ovat järkyttäviä ja sääntöjen vastaisia kuin ts:nkin.

  Tämäkin viesti on täysin offtopic.

  Kaikella rakkaudella, lue ts viestit kokonaisuudessaan.
  Lainaukset oli muuten ihan perseellään, kun olet siitä joskus muille huomautellut.

  En muista siitä huomauttaneeni sinulle, todennut pikemminkin softan sekoilevan siinäkin.

  Ja juu… mukava että sivulauseessa yhdessä viestissä mainitset tuonkin. Sikäli toki hassua edelleen, että noiden määrä on vähintään kymmenkertainen ja sisältö satakertainen siihen nähden mistä minua syytät. Mutta nehän ovat vain nimimerkkejä… ei niihin kannata ottaa kantaa…

  Eli luin kyllä kokonaan. Lue sinä tuo TP Combon viesti myös huolella. Siinä oli melkoisen hyvin kiteytetty asia ja esim se, miten sinäkin luet tekstiäni värillisten lasien läpi. Alun viestissäni loogisuuden puutteesta ei ollut mitään henkilökohtaista eikä väärää, se oli aivan puhtaasti asiaan kohdistuva ja toimintamalliin, jossa unohdetaan olennaisia asioita ja sen kautta looginen kokonaisuus hajoaa. Ei sellaisen kirjoittaja ole tyhmä tai ymmärtämätön kuten joku voisi tulkita, häneltä on vaan siinä päättelyketjussa jäänyt asioita huomioimatta

  #1058309 Ilmoita asiaton viesti

  Ylläpito heräsi, ketjussa on muuten vielä ainakin 5-7 offtopic viestiä, tehkää työ
  loppuun saakka, hop hop hop.

  Ihan kokeiluna tuli todettua, että olet tosi helppo ts. Sinut saisi ja saa vastaamaan ja jankkaamaan offtopicia ilman mitään ponnisteluja.

  #1058332 Ilmoita asiaton viesti
  ts

  Golfinvihollinen39

  Ihan kokeiluna tuli todettua, että olet tosi helppo ts. Sinut saisi ja saa vastaamaan ja jankkaamaan offtopicia ilman mitään ponnisteluja.

  Niin näytät vastaavan 😉

  No toivottavasti nämä todellakin lähtevät molemmat ja monta muutakin eri ketjuista. Siivoamista tapahtuu muussakin muodossa kuin viestien osalta varmasti

  #1058341 Ilmoita asiaton viesti

  ts

  “Golfinvihollinen39
  Ihan kokeiluna tuli todettua, että olet tosi helppo ts. Sinut saisi ja saa vastaamaan ja jankkaamaan offtopicia ilman mitään ponnisteluja.

  Niin näytät vastaavan ?

  No toivottavasti nämä todellakin lähtevät molemmat ja monta muutakin eri ketjuista. Siivoamista tapahtuu muussakin muodossa kuin viestien osalta varmasti

  Et malttanut olla tähänkään vastaamatta. Shakki ja matti, hyvää kesää kaikille.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 41)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfyhtiön kausipelioikeuksien myynti