Aihe: Golfyhtiöiden/seurojen talous nousuun - Golfpiste.com

27.9.–4.10. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[10][18]
KilpailuaSuomalaista

Golfyhtiöiden/seurojen talous nousuun

Etusivu Foorumit Yleistä Golfyhtiöiden/seurojen talous nousuun

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • #183507 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Suuri Range ja kesän Non-Stop Green-Card kurssit ovat rahasampoja. Siinä menestyksen avaimet seuroille/kenttäyhtiöille. Green Fee hintojen korotukset eivät ole ratkaisu tuloksen parantamiseen.

  #366028 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Pro-Shop voi menestyä, jos Shop myy edullisia tuotteita joita asiakkaat todella haluavat ostaa. Harva aloittelija ostaa esim. 1500 euron välineet kurssin päätteeksi.

  #366029 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Vieraspelaajien gf maksuja korottamalla ei osakkeenomistajien vastikkeet pienene, mutta epäilemättä tällä menettelyllä tulee tyhjää tilaa kentälle, jos se on seurajohdon tavoite.

  #366030 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Oy:n ja ry:n taloudet ovat kaksi eri asiaa. Epäilenpä, että gf-maksujen radikaali tarkistaminen johtaa samaan kierteeseen kuin esim. pääkaupunkiseudulla YTV:n hintapolitiikkaa. Vähentyneiden tulojen vuoksi korotetaan hintoja reippaasti yli inflaation ja taas porukka vähenee ja taas on tarvetta nostaa maksuja.

  Hölmöläisten touhua, sama kuin pidentäisi peittoa leikkaamalla lisäkappaleen peiton alapäästä.

  #366031 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  18-reikäisten kenttien pitäisi sopia keskenään käytännöstä, että näiden (täysimittaisten) kenttien jäsenet pääsisivät vieraspelaamaan toisille 18-reikäisille kentille esimerkiksi 25€ hintaan. Eräänlainen ’golf-pooli’ ja etu vain niille jäsenille, joiden seuralla on täysimittainen golfkenttä.

  Green Fee tarjous olisi voimassa arkipäivisin, jotta jäsenet pelaisivat viikonloppuisin pääsääntöisesti omilla kotikentillään.

  Näin pelaajat voisivat tutustua edullisesti muihin vastaaviin kenttiin ja ruuhkahuippuja ei todennäköisesti syntyisi millekään yksittäiselle kentälle.

  Tämän uuden ’Golfpoolin’ ulkopuolelle jäisivät luonnollisesti kaikki ne pelaajat, jotka ovat jäseninä (etä)seuroissa jossa ei ole 18-reikäistä kotikenttää tai kenttää lainkaan.

  #366032 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Voisiko joku vielä vääntää rautalangasta miksi 9-reikäisiä kenttiä hallinnoivien seurojen jäseniä tulee kohdella eri tavalla kuin muiden seurojen. Tämä lienee sama kysymys kuin ’mitä tarkoittaa etäpelaamisongelma’.

  Pyydän selkokielisiä vastauksia, Näissä keskusteluissa on tähän ’etäpelaamisongelmaan’ viitattu epäsuorasti usein, kuitenkin kertomatta mikä ongelma on.

  #366033 Ilmoita asiaton viesti

  Tanskassa on 2 – 4 lähikentän ryhmittymiä, joilla ryhmään kuuluvien kenttien jäsenet pääsevät pelaamaan 50 % alennuksella. Vastaavaa poolia on mahdollista soveltaa myös Suomessa, jos vain tahtoa löytyy. Ero on vain siinä, että eri kentillä gf-maksujen osuus tulonmuodostuksesta on eri tasoa.

  #366034 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  IlkkaL

  ’Voisiko joku vielä vääntää rautalangasta miksi 9-reikäisiä kenttiä hallinnoivien seurojen jäseniä tulee kohdella eri tavalla kuin muiden seurojen?’

  Sen vuoksi, että kustannukset 18-reikäisillä kentillä ja niiden ylläpidossa ovat toistaluokkaa kuin esimerkiksi kentättömillä etäseuroilla. Valitettavasti monet Uudenmaanläänin pelaajat ovat jo jäseninä etäseuroissa, koska saavat sieltä sen tärkeän tasoituskortin muutamia kymmeniä euroja halvemmalla. Kuitenkin he vaativat edullista pelioikeutta lippujen tms. muodossa omalla asuinalueellaan. Kentille on tärkeä saada vakaa talous, jolloin kassavirtaa syntyy jo ennen kauden alkua ja tämä raha tulee jäseniltä.

  Tämä jäsenyysasia on varmasti vaikea kokonaiskysymys, johon tuskin yhtä oikeaa ratkaisumallia on edes olemassa. Raja olisi kuitenkin vedettävä johonkin suuntaan.

  Siinä ei lienee ole mitään vääryyttä tai epäoikeudenmukaisuutta, jos 18-reikäiset golfkentät ympäri suomen antavat normaali GF maksusta ALENNUKSEN, niille pelaajille jotka ovat jäseniä ja myös isommalla taloudellisella panoksella tukemassa täysimittaisia golfkenttiä? Varmasti moni aktiivipelaaja miettisi silloin tarkemmin, että missä seurassa kannattaa olla jäsenenä.

  #366035 Ilmoita asiaton viesti
  dog

  Miksi joku keski-Suomen 18-reikäisen kentän ylläpitäjä antaisi alennuksia etelän kenttien jäsenille, kun loma-aikaan kenttä on muutenkin tupaten täynnä pelaajia, jotka maksavat käyvän hinnan gf-maksuna? Minun logiikkani ei riitä, valitettavasti.

  #366036 Ilmoita asiaton viesti

  Nyt en oikein ymmärrä, miten 18 reikäisen kentän jäsen voisi saada kierroksensa halvemmalla kuin 9 reikäisen? Kuinka paljon enemmän vuokrapelioikeuden haltija n 500-700 euron vuosimaksulla tukee kenttien ylläpitoa kuin 20 kierrosta pelaava 40 euron gf-maksulla? Aletaanko kohta kysellä osakekirjoja ja kaupparekisterinotteita caddiemasterin toimistossa. Monilla suomalaisilla kentillä on jo olemassa sopimuksia muutamien kenttien kanssa edullisesta vaihtopelioikeudesta alennetuin reenfeemaksuin.

  Mutta onko tämä aihe n yt niin merkittävä että siitä kannattaa jauhaa,

  #366037 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Monet kentät miettivät parhaillaan ns. vastavuoroisuuteen perustuvaa vaihtopelaamista keskenään.Tämä olisi erittäin hyvä asia.Silloin pääsisi hyvinkin halvalla pelaamaan lukemattomille vieraskentille hiljaisina aikoina,eikä tarvitsisi takoa samaa kenttää.

  Samalla kentät saisivat greenfeemaksuja ja voisivat jopa laskea vastikkeita.

  Osakkeenomistajat saisivat samalla katetta maksamilleen vastikkeille,kun pelaaminen olisi vastavuoroisuusperiaatteella halpaa vieraskentillä.

  Kentät täyttyisivät myös mukavasti.

  Lisätuloja tulisi myös siitä,kun greenfeemaksuja voitaisiin korottaa poolin ulkopuolisilta pelaajilta,koska näitten pelaajien tulot eivät enää olisi niin välttämättömiä.

  Tällä konstilla päästäisiin myös eroon näistä etäjäsenistä ja 9 reiän ritareista.

  Näille greenfeemaksu voisi ihan hyvin olla 70-90 euroa.Jos joku tulee tällä hinnalla,niin lisätuloahan sekin olisi.

  Monien kenttien syyskokouksissa ko. asioista on laajasti keskusteltu.

  #366038 Ilmoita asiaton viesti

  Keskinäiset sopimukset ovat ok, mutta ei niillä etäjäsenistä päästä eroon eikä mainisemistasi 9 reiän kentistä. Varamasti jotain alennuksia tulee naapurikentille. Ei poolin ulkopuolisten gf:n korottamisella saada etäjäseniä pois. Gf:n korottaminen hyödytää vain pelilippukauppiaita, jotka surutta myyvät parempaan hintaa pelilippuja etäjäsenille. Gf:n korotuksien sijaan suuntaisin huomion peliajan varausoikeuteen. Ruotsin malli on ok, eli osakkaat 4 vkr ja muut 2 vrk.

  En usko, että mitään suurta poolia pääsee tulemaan. Jokainen kenttä on oma yksilönsä ja esim. Hesan kentillä on eri primetimet kuin muualla Suomessa ja toiset kentät ovat suositumpi kuin toiset.

  Ensikesänä ollaan viisaampia. Saa nähdä lähdetäänkö pelaamisen aloittamista vaikeuttamaan vain helpottamaan.

  Tämä etäjäsenkeskustelu on nykyään tälläistä saman asian lätinää. Keskustelua ei muutoin palstalle synny :-).

  #366039 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olet oikeassa,ettei tämän palstan keskusteluilla ole mitään virkaa,mitä yhtiöissä päätetään.

  Oleellista onkin ,mitä asioista on keskusteltu eri yhtiöiden syyskokouksissa.

  Nämä peliliput ei ole mikään ongelma,koska niiden käyttöä voidaan tehokkaasti rajoittaa.

  Eivät käy muutoin kuin arkisin ja vain aamupäivisin.

  Muut vieraspelaajat ovat tietysti tervetulleita,kun maksavat greenfeemaksunsa.

  #366040 Ilmoita asiaton viesti

  ’Monet kentät miettivät parhaillaan ns. vastavuoroisuuteen perustuvaa vaihtopelaamista keskenään.Tämä olisi erittäin hyvä asia.Silloin pääsisi hyvinkin halvalla pelaamaan lukemattomille vieraskentille hiljaisina aikoina,eikä tarvitsisi takoa samaa kenttää.’

  miten niin hiljaisina aikoina, eikös nämä etäjäsenet täytä ja ruuhkauta kenttiä?

  ’Lisätuloja tulisi myös siitä,kun greenfeemaksuja voitaisiin korottaa poolin ulkopuolisilta pelaajilta,koska näitten pelaajien tulot eivät enää olisi niin välttämättömiä.’

  jep. ehkä jonain päivänä ne lisätulot kattaisivat sen menetyksen, jonka nämä poolin pelaajat aiheuttavat maksamalla vain sen halvemman greenfeen. veikkaan että kenttä ruuhkautuu aivan samalla tavalla kuin muutenkin, tosin nyt vain noista poolityypeistä

  ’Tällä konstilla päästäisiin myös eroon näistä etäjäsenistä ja 9 reiän ritareista.’

  miksi niistä pitäisi päästä eroon? fyrkka on fyrkkaa, eikä se siitä miksikään muutu.

  ’Näille greenfeemaksu voisi ihan hyvin olla 70-90 euroa.Jos joku tulee tällä hinnalla,niin lisätuloahan sekin olisi.’

  aivan. kandee kokeilla. kandee myös kertoa sitten jälkikäteen paljonko kausimaksuja joutui nostamaan kun siellä kilahtaa kassaan tasaisen 40-50 euron sijaan tasaiset 25 euroa/pelaaja.

  #366041 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Näistä jaksavat jauhaa eniten ne, jotka pelkäävät (tietävät) ostaneensa ylihintaisen osakkeen jollekin kentälle ja huomaavat, että samalle kentälle saa pörssistä parilla-kolmella kybällä lippuja.

  #366042 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Jatkuvasti törmää luuloihin/väitteisiin, että etäjäsenet vaatisivat halpoja tai muita edullisempia gf-hintoja. Olisi mukava, kun joku edes kerran osoittaisi väitteen todeksi. Missä näin on vaadittu? Eihän koko etäjäsenporukkaa olisi syntynyt, jos etäpelaajien raha olisi kelvannut etelän seuroille. Kun kylkiäisenä oli monien kalliiksi mieltämä pelioikeus (kalleus riippuu tietysti kierrosmääristä), hankittiin jäsenyys jostain muualta.

  Katselin Talman vuosikertomusta (2003) jokin aika sitten ja vieraspelikierroksia oli ollut hiukan alle 10.000. Siitä jokainen voi laskeskella onko vieraspelaamisella merkitystä vai ei Oy:lle ja osakkaille.

  Valmiiden kenttien ylläpitoon jotkut etiäiset osallistuvat vuosittain itse asiassa huomattavasti isommilla euromäärillä kuin osakkaat, puhumattakaan niistä jotka myyvät pelilippunsa.

  Palkoista puhuttaessa puhutaan miesten ja naisten eurosta. Golfhiekkalaatikossa näyttäisi olevan osakkaan ja etiäisen euro joidenkin mielestä.

  Sinänsä huvittavaa, että jotkut ilmiselvästi haluavat kangistaa normaalin markkinatalouden toimintaa golfbisneksessä.

  #366043 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Mitähän ihmettä täällä hierotaan?

  Jokainen kenttä tehköön omat päätöksensä, mitä hiton väliä sillä on mitä ne päättää.

  Jos on fyrkahommat kohillaan, ni voihan sitä pyytää vaikka pari hunttii feestä.

  Ne menee kellä on käypästä lämiskässä, toiset mestat on vann kalliimpia kuin toiset.

  Jos täällä sovittais joku sopiva hintataso, ja sitä noudatettaisiin niin olisihan sa lainvastaista noudattaa jotain kartelli hinoittelua.

  Hitto! antakaa jo olla, aina jossain on halvempaa ja feen hinnat on aina ennekin noussut samassa suhteessa kuin osakkeiden hinnat.

  Sit osakkeet romahtaa niin voitte olla varmoja et feetkin tulee alas.

  Tää on meinaan ihan sama, kun yrittäis tarjota kuolleelle laastaria.

  #366044 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Ritari -> ’Jatkuvasti törmää luuloihin/väitteisiin, että etäjäsenet vaatisivat halpoja tai muita edullisempia gf-hintoja..’

  Sinä olet nurissut yhtiöiden asettamista hinnoista jatkuvasti. Esimerkiksi surkuhupaisassa Paloheinä-Casessä, oli kai kysymys rahasta? ja olit henkeen ja vereen sitä vastaan, että kentän omistajat myyvät jäsenilleen pelioikeuden. Näin myös kävi ja halukkaat uudet jäsenet ostivat koko kauden pelioikeuden k.o kentälle. Markkinatalous toimi ja myyjä/ostaja kohtasivat toisensa, myös Paloheinässä.

  Jos 18-reikäiset golfkentät haluavat perustaa suljetun golfpoolin keskenään, niin siitä vaan. Golfpooli toimii, mikäli myyjät ja ostajat pääsevät sopimukseen. Siitä lienee kysymys?

  Oletko ritari kenties itse kentättömän seuran jäsenenä vaihteeksi vastustamassa tai purnaamassa 18-reikäisten kenttien poolisuunnitelmia? Eiköhän se markkinatalous ratkaisee tämänkin asian!

  #366045 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Dokumentoipa yksi esimerkki missä olen ’nurissut’ yhtiöiden asettamia hintoja vastaan? Hintanurisijaksi leimaaminen on sitäkin oudompaa, kun perheemme on kolme kautta pelannut sillä kalleimmalla tavalla eli green feellä. Kierroksia on ollut 120-130/vuosi (n. 75+45 kpl/vuosi). Vaikka laskisi kierroksen keskihinnaksi 20 euroa, aika monta pelioikeutta gf-maksuilla olisi ostanut.Itse olen aina korostanut, että gf-pelaamisessa on kysymys ihan normaalista kaupankäynnistä, jossa molemmat osapuolet hyväksyvät maksun ja tarjotun palvelun.

  Paloheinä – casessa hinta ja laatu eivät kohdanneet, jos jonkun toisen mielestä kohtasi, asia ei kuulu minulle. Pelioikeuden pakollisuudesta olin samaa mieltä kuin enemmistö.

  On tietysti oma golfkenttien asia miten moniportaisia hintajärjestelmiä ne tekevät, mutta kait niiden järkevyyden perään saa kysellä.

  #366046 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Olisiko suuri riski sinulle, jos jätettäisiin taloudenhoito kunkin klubin omalle vastuulle?

  Sinulla ei kuitenkaan näytä olevan mitään annettavaa talouden kohennukseksi.

  Lisäksi suuri osa klubeista ei pyri voiton maksimointiin, vaan rahoittamaan toiminnan ja siihen liittyvät mahdolliset kehityshankkeet.

  #366047 Ilmoita asiaton viesti

  Pakko ottaa kantaa.

  Ritari, kirjoitit > ’Paloheinä – casessa hinta ja laatu eivät kohdanneet, jos jonkun toisen mielestä kohtasi, asia ei kuulu minulle’

  Miten ihmeessä jaksoit siis vaahdota koko viime talven asiasta, jonka ei pitänyt sinulle edes kuulua?

  Etkö enää muista, että koko viimen talven olit vaatimassa Paloheinään kahta hallinnoivaa seuraa, maksuvaihtoehtoja pelilippujen muodossa jne. Panit henkeen ja vereen vastaan uusien yrittäjien uudistuksille ja investoinneille, vaikka sinulla itselläsi ei ole lantin lanttia kiinni Paloheinän golfkentässä tai sen toiminnassa. Parhaasi mukaan kuitenkin yritit sosialisoida muiden ihmisten omaisuutta ja yritystoimintaa.

  Joka päivä saimme lukea uusia tyhjänpäiväisiä ruinausvirsiä paloheinästä, jonka allekirjoittajana oli useinmiten ritari.

  Että semmoinen tapaus nti ritari.

  #366048 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  EI SAAKELI PALOHEINÄ TULEE TAAS!!!!

  #366049 Ilmoita asiaton viesti
  Nimetön

  Valitan ja pyydän anteeksi muilta jatkaessani turhia Pöllöheinä -muisteluita. Pakko ottaa kantaa.

  Kun ainoa mikä Moilasen Ellin jorinassa pitää paikkansa on, että ehdotin erilaisia jäsenyys- ja pelioikeuksia. Tilaa (pelioikeuksia) yhtiön seurassa kotisivujen mukaan olisi edelleen, joten ehkeivät ne vaihtoehtoiset jäsenyydet olisi olleet ihan huono vaihtoehto. Hauska nähdä, että jossain suunnassa esim. Hattulassa ollaan näkemyksellisiä ja kerätään kaikki irtonainen raha oy:lle.

  PHG oy:n asioihin otin kantaa vain sen noudattamaan politiikkaan seuroihin nähden. Kentän kunnon kohentamiselle ja lisämaalle olen tukeni antanut täällä ja eräillä muillakin palstoilla.

  Toivottavasti aiheeseen ei enää tarvitse palata.

Esillä 23 viestiä, 1 - 23 (kaikkiaan 23)
 • Sinun täytyy olla kirjautunut vastataksesi tähän aiheeseen.

Etusivu Foorumit Yleistä Golfyhtiöiden/seurojen talous nousuun