Aihe: Golfosakkeet ja sijoittaminen - Golfpiste.com

6.12.–13.12. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[5][6]
KilpailuaSuomalaista

Golfosakkeet ja sijoittaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Golfosakkeet ja sijoittaminen

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
 • Julkaisija
  Artikkelit
 • Näkyi Arvopaperi-lehdessä olevan juttu sijoittamisesta golfosakkeisiin. Mitäs mieltä tämän foorumin asiantuntijat ovat näistä sijoituskohteina, mitkä osakkeet(kentät) nousevat, mitkä laskevat?

  Nimetön

  Oletko kuullut mikä oli testitulos, kun pörssiasiantuntija ja älykäs simpanssi pantiin kumpikin kompuuterin ääreen tekemään osakesijoituksia?

  Vastaus:

  Pitkän päälle simpanssin sijoitukset tuottivat yhtä hyvin kuin asiantuntijan!

  Siksipä en ajatellut kysyä sijoitusneuvojilta 🙂

  Näinhän se on.

  Tärkeintä että tekee sijoituksia – vain pelaamalla voi voittaa.

  Sanoisin että monilla kentillä osakkeiden hinnat ovat tulleet alas viime vuosina. Ensi keväälle voisi taas odottaa pientä hinnan nousua, riippuen siitä miten talousnäkymät yleisesti kehittyy.

  Kannattaa ostaa osake kentältä jossa pääsee hyvin pelaamaan (vähän pelioikeuksia jaettu), ja missä on laadukkaat puitteet. Sijaintikin merkitsee paljon.

  Mutta en ole varsinaiseti asiantuntija.

  Nimetön

  Vain pelaamalla voi voittaa l. ostamalla osakkeen pelaamistaan varten. Siihen kategoriaan löytyy vielä pääkaupunkiseudultakin edullisia vaihtoehtoja.

  Muutoin olen skeptinen lähivuosien näkymistä. Uusia kenttiä tulee paljon ja pahin ’golfhuuma’ näyttäisi taittuvan, joten en suosittele runsasta golfosakkeiden osuutta sijoitussalkkuun.

  Sijoituskohteena golf-osakkeessa ei ole paljon järkeä, niissä kun yleensä osinko on negatiivinen (hoitomaksu). Mutta ei kai golfiin harrastajat kovin järjellä suhtaudukaan…

  Nimetön

  Tällä sinun periaatteella kiinteistöihinkin sijoittaminen olisi järjetöntä.Niissäkin on hoitomaksu.Pösssissäkin on osakkeita vaikka kuinka paljon,jotka eivät ole osinkoa ikinä maksaneet ja kauppa käy.Kyllä golfosake on ollut hyvä sijoitus etelä-suomessa,jos niitä älysi viisi vuotta sitten ostaa.Hinnat jopa kolminkertaistuneet.Kentillä on myös paljon sijoitusosakkeita,joista ei tarvitse maksaa vastiketta,jos niitä ei ota käyttöön.

  gar

  Olen enemmän kuin tyytyväinen siihen, että älysin osallistua tänä sekä viime vuonna uusien golfkenttien osakeanteihin. Olen hankkinut osakkeen sekä Vanajanlinnasta että pari myös Pärnu Beach&Golf Resortista. Kummankin kentän osakkeet ovat nousseet hyvin ja uskon, että nousevat vieläkin reippaammin kenttien auettua.

  Uskoisin, että tällä hetkellä suurimpina nousijoina ovat uudet ja hyvätasoiset kentät, jotka voivat tarjota osakkailleen muutakin, kuin tavallisen pelioikeuden. Esim. Vanajanlinnalaiset voivat pelata maksutta muilla PGA European tour kentillä.

  Myös suunnittelijalla on merkitystä kentän ja golfosakkeen arvostuksessa.

  n.s. tavallisten kenttien osakkeet tulevat varmasti myös nousemaan, mutta maltillisemmin. Yhä useampi kenttä alkaa olla jo niin täynnä, että kierros kestää lähes viisi tuntia. Kenttien laajennukset ovat apu tähän pulmaan ja osakkeiden hinta nousee, jos uusia osakkaita ei oteta.

  Lue lisää: Parnu.fi

  Pieni vastakommentti täältä sijoituspuolelta. Nyt yksinkertaistan sairaasti, ettei mene tieteeksi.

  Yleensä sijoituskohteiden valinnassa noudatetaan strategiaa, tavallisesti jonkinlaiseen hajautukseen perustuvaa. Kiinteistöjen osuus salkussa perustuu odotukseen vakaasta tuotosta (vuokratuotto – kulut) ja hitaasta arvonnoususta. Vuokralle antaminen on tuottavaa, jos vuokra on yli yhtiövastikkeen ja tietyn laskennallisen pääomakulun. Näin usein on, koska vuokralainen voi saada tuloa vuokraamassaan tilassa harjoittamastaan toiminnasta, eikä toiminta rajoitu välttämättä vain kalanperkuuseen. Samoin yhtiövastike on kohtuullinen suhteessa sijoituksen arvoon, koska esim. toimistotilan ylläpidon kulut ovat aika pienet.

  Golfosakkeen potentiaalisia käyttäjiä ei houkuttele mahdollisuus omasta tuotannosta vuokrattavalla esineellä tehtävään lisäarvoon, vaan hinta maksetaan pelkästä pelaamisen mahdollisuudesta. Potentiaalisten vuokralleottajien määrä on pieni, eihän kukaan vuokraa osaketta bisnesmielessä (?). Yhdelle peliosakkeelle tuleva hoitokustannus on kentän yhdelle osakkeelle tuottaman pinta-alan takia suuri. Siten: kysyntä vähäistä, kustannukset suuret: harvalla kentällä vuokrataso osakkeesta ylittää vastikkeen ja pienen pääomakustannuksen määrän. Siten ei ole tavatonta, että golfosakkeen omistajan nauttii negatiivista tuottoa, varsinkin jos sijoituksessa on vähänkin velkavipua. Golfosake sijoituskohteena onkin melko puhtaasti arvonnousun odottelua.

  Sijoittaminen kiinteistöihin ei ole kategorisesti yhtä vähän houkuttelevaa, lisäksi kiinteistösijoitus on tietynkokoisella salkun painotuksella likvidimpää kuin samanarvoinen nippu golfosakkeita. Golfmarkkinat ovat paljon ohuemmat kuin kiinteistömarkkinat, ehkäpä vielä nopeammin suhdanteiden mukana heiluvat.

  Eiköhän se ole niin, että sijoittaminen golfosakkeeseen on ennen kaikkea sijoitus omaan hyvinvointiin ja nautintoon siinä missä sijoitus purjeveneeseenkin.

  Jos arvo sattuu nousemaan niin kiva. Mutta juttuhan on sama kun asunnon kanssa. Jos aikoo hyödyntää arvonnousun, pitää se myydä eikä uutta hankita tilalle.

  Jos taas ajattelee ostaa muutaman osakkeen eri tai samalta kentältä, saattaa siinä voittaa jos kohta hävitäkin. En tosin allekirjoita tuolla edellä mainittua negatiivista tuottoa. Useimmalla kentällä vuokrahinta on korkeampi kuin vastike, ei paljoa mutta kuitenkin. Toki siinä hommia joutuu tekemään, että saa osakkeen vuokrattua joten tuntipalkka taitaa olla huono.

  Tyhmempi luulisi, että mitä lähempänä Helsinkiä, sitä suurempi arvonnousu mutta eihän se ihan noin taida mennä.

  En suosittele golfosaketta sijoituskohteena mutta itseen sijoittamista golfosakkeen muodossa suosittelen lämpimästi.

  Nimetön

  Kyllä monet kotitaloudet ovat sijoittaneet esim. asunto-osakkeisiin nimenomaan mielessään turvallinen tuotto noin 5 prosenttia ja sen takia ,että pääoma säilyy.Vertaankin mieluusti golfosaketta asunto-osakkeeseen sijoitusmielessä.Mikäli on hankkinut osakkeen noin 5-6 vuotta sitten esim.5-6 tuhannella eurolla.Arvo tänään noin 12000 euroa.Hoitovastike 600 euroa.Ulos vuokratessa 1000 euroa.Tuotto on 6-7 prosenttia sijoitetulle pääomalle.Toinen asia on sitten kannattaako myydä ja laittaa raha muualle poikimaan.Tuotto nyk. hinnallekin ylittää pankkikoron.Helsingin seudulta löytyy sijoittajia,joilla on tuhoton määrä osakkeita.Mastersissakin pari heppua omistaa yli puolet osakkeista.Monilla kentillä on henkilöitä,joilla on kymmeniä osakkeita hankittu sijoitusmielessä.Ottavat pelilippuina ja myyvät mm, firmoille ja ilmoittelevat golfpörssissäkin.Nurmijärveltä sai 90-luvun alussa osakkeita markalla.Kannatti ostaa.Moni tehnyt hyvän tilin.Minullekaan golfin peluu ei ole pennin hyrrää tullut maksamaan.

  Näkisin että tällä hetkellä golfosakkeista saatava vuokratuotto ei vastaa osakkeen oikeaa tuottovaadetta. Tarkoittaa että on vuokraajan markkinat. Jatkossa joko vuokrat nousevat tai osakkeiden hinnat laskevat jos muut olosuhteet pysyvät samoina.

  ’Oikea vuokra’ on se, jonka vuokralainen suostuu maksamaan ja jolla omitaja luopuu pelioikeudesta. Ohjehintoja ei ole, mutta väärällä vuokralla ei synny kauppoja, kun toinen osapuoli ei suostu siihen mitä toinen ehdottaa. Myyjän kulut eivät oikeata hintaa määrää, vaan kysyntä. Osakkeen omistajan riski on siinä, että ’oikealla hinnalla’ vuokrattaessa tuotto voi tuotto jäädä pieneksi tai voi tulla jopa tappiota. Jos ei usko, iso joukko entisiä pankinjohtajia voi kertoa omasta kokemuksesta.

  Onko mielestäsi tällä hetkellä tilanne sellainen, että osakkeenomistajat kieltäytyvät ottamasta vuokralaisilta vastaan heidän tyrkyttämäänsä korkeampaa vuokraa?

  Nimetön

  Golfosakkeen vuokraaminen on ihan normaalia vuokraustoimintaa.Tässä maassavuokrataan yhtä sun toista,mökkejä,autoja,asuntoja,jne.Katso hesarista ,mitä vuokralle tarjotaan.Kyn kysyntä ja tarjonta kohtaa,syntyy kaupat.Tänä vuonna,kun seuraa golfpörssin pelilippujen tarjontaa,voi vetää määrätyiltä kentiltä johtopäätöksen,ettei pelioikeuden vuokraaminen ole onnistunut.Silloin pelioikeus otetaan pelilippuina ja myydään ne,ettei tulot mene nollille.Monet ovat myös laittaneet ylimääräiset osakkeensa myyntiin,kun ajattelevat,että niiden hinta tippuu.Normaalia suluissa pörssikauppaa.Näinhän pörssikin toimii.Vinkiksi muuten,eräs taksikuski kertoi,että golfosakkeiden hinta tippuu tänä ja ensi vuonna.Oli kuullut sen eräältä meklarilta,joka oli taasen perustanut tietonsa erääseen sisäpiiritietoon.Nyt ylimääräiset osakkeet myyntiin.Helpoin tapahan on hävitä rahansa ,kun sijoittaa hevosiin,mukavin tapa.kun sijoittaa naisiin,mutta varmin tapa,kun sijoittaa soneran osakkeisiin.Näin sanottiin muutama vuosi sitten ja paikkansa on pitänyt.

  ….ihan reippaastikin viimeisen vuoden aikana, siis keskimäärin. Tulevaisuudesta en sano mitään varmaa, mutta luulen laskun jatkuvan.

  Itse ajattelin myydä omani huomattavan halvalla ostetun golfosakkeen syksyllä, kotiuttaa voitot, vähentää voiton (osake)tappiosta, ja ostaa osakkeen takaisin keväällä….halvemmalla!

  Mikä strategia!

  Golf osaketta samoin kuin esim. autoa ostaessaan ihminen ei juurikaan toimi rationaalisesti, vaikka niin itselleen ja muille yrittää todistaakin. Kyllä päätös tehdään tunteella ns. ’alapäällä’.

  Jos hankinta tuottaa sinulle mielihyvää, ei rasita kohtuuttomasti omaa tai perheesi taloutta, eikä muutenkaan loukkaa ketään, niin siitä vaan.

  Hanki se joka mukavimmalta tuntuu, ei se businesta ole.

  Olisi tietenkin mukavaa että vuokrataso olisi sellaisella tasolla mikä rohkaisisi ihmisiä vuokraamaan osakkeitaan sellaisille ihmisille jotka eivät niitä jostain syystä halua omistaa. Ja kyllä, osakkeella on olemassa oikea vuokrataso riippuen mm osakkeen riskistä ja vaihtoehtoiskustannuksesta.

  Ilmeisesti ’oikean hinnan’ laskemiseen on olemassa jokin matemaattinen kaava. Oletko koittanut esittää sitä vuokralaisellesi? Onko hän sen nähtyään heti ymmärtänyt, miksi sinun osakkeestasi on ihan oikein maksaa vuokraa muutaman sata euroa enemmän kuin mitä muille saman kentän osakkeen vuokraajat pyytävät? Ettet vaan olisi osaketta ostaessasi arvioinut tulevat tuotot väärin ja maksanut siitä liikaa?

  Tiesitkö, että sosialistinen talousteoria ei kykene selittämään, miten on mahdollista, että tavarasta ei joskus markkinoilla makseta edes raaka-ainekustannuksia, työläisten palkoista puhumattakaan?

  En, mutta tarjonta ainakin loppuu kyseisiltä markkinoilta

  Vaikea uskoa että tarjonta loppuisi. Sijoittajat vuokraavat aikansa pelioikeuksia tappiolla, kunnes kyllästyvät ja myyvät osakkeet pois halvemmalla. Kun hankintahinta putoaa, entinen vuokra kelpaa seuraavalle sijoittajalle paremmin.

  Golfosakesijoittajien kuvitelma ikuisesta arvon ja tuoton noususta on vähintään arveluttava. Golfosakeyhtiön on vaikea kuvitella valtaavan minkään sortin maailmanmarkkinoita, koska myytävää ei ole määrättömästi. Jos yhden pelioikeuden osakkeen arvo jostain käsittämättömästä syystä nousisi esim. 100.000 euroon, pelioikeudestä pitäisi saada vuokraa noin 5.000 euroa, että sijoitetulle pääomalle saisi 5% tuoton. Siihen päälle tulee tietysti vielä yhtiövastike 400 euroa..

  Vuokrataan ensi kesän pelioikeus 5.400 euroa, onko halukkaita?

  Vaikea kyllä uskoa, että Suomessa kannattaisi sijoitusmielessä golf-osaketta ostaa, sen enempää kuin autoakaan. Molempia tarvitaan ihan muuhun kuin rahan tekemiseen.

  Ostin SHG:n osakkeen 90-luvun vaihteessa hintaan 10.000 FIM (n. 1700 EUR).

  Vuosikymmenen puolivälissä osakkeen hinta tippui noin 5000 markkaan. Tällä hetkellä yhtiö myy osakkeita hintaan 8000 EUR ja golfpörssissä pyynnöt ovat olleet välillä 6500-8100.

  Huonoimmillaankin osakkeen myydessäni tällä hetkellä olisi tuottoni siis n. 5000 euroa 1700 euron sijoituksesta.

  Lisäksi olen tämän 15 vuoden aikana maksanut peleistäni kotikentilläni noin 7000 eur, vuokralainen olisi varmasti maksanut enemmän. Eli jos tarkkoja ollaan, voisi tuosta ’säästöstä’ vielä arvioida lisätuottoja.

  En pidä tätä huonona sijoituksena. On kuitenkin muistettava, ettei aiempi kurssikehitys ole tae tulevaisuuden kurssikehityksestä.

  dog

  Jos myisit osakkeesi nyt päivän hintaan, paljonko verottaja ottaisi myyntivoiton veroa? Onko se sama kuin muussakin myyntivoitossa?

  Totta onkin, että 90-luvun alkupuolella ostettu golfosake on tuottanut hyvin, mutta tänään ostettu osake on sijoitusmielessä niin epävarma, että parempia sijoitusvaihtoehtoja pienemmällä riskillä on kosolti tarjolla.

  Arvon aiempi kehitys ei kuvaa arvon tulevaa kehitystä. Jotain tuollaista lukee pienellä erilaisten pankkiiriliikkeiden myyntiesitteissä.

  Se, että 10 vuotta sitten on ostanut osakkeen edullisesti ja sen arvon on sittemmin noussut, ei käsittääkseni millään tavalla korreloi osakkeen hinnan tulevaan käyttäytymiseen.

  Tämän päiväisillä myyntihinnoilla ja osakkeesta saatavilla vuokratuotoilla, en millään muotoa kykenisi itselleni selittämään sijoittamisen taloudellista kannattavuutta.

  Golfpörssissä tuntuu olevan jatkuvasti sekä myynnissä että vuokralla samat pelioikeudet. Johtopäätöksenä tästä: a. tarjoajilla on useampia pelioikeuksia jobattavana tai b. pyynnöt ovat niin suolaisia, että ne eivät mene kaupaksi. Itse epäilen vahvasti jälkimmäistä.

Esillä 25 viestiä, 1 - 25 (kaikkiaan 29)
Vastaa aiheeseen: Golfosakkeet ja sijoittaminen

Etusivu Foorumit Yleistä Golfosakkeet ja sijoittaminen