23.4.–30.4. - Live Scoring - Seuraa suomalaisten menestystä

[11][15]
KilpailuaSuomalaista

Golfliitto/Seurat (?)

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliitto/Seurat (?)

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
  • Julkaisija
    Artikkelit
  • Nimetön

    Tämä kysymys olisi pitänyt ehkä osoittaa suoraan Osmo Saariselle tai Suomelalle. (Golfliitto) Olen Talin jäsen. Käyn harjoittelemassa Paloheinän rangella lähes päivittäin, jota pidän kaikin puolin mielekkäänä harjoituspaikkana, taitaa olla stadin paras range, jossa väkeä riittää aamuin illoin. Useampi ystäväni on Helsinki City Golf Ry:n jäsen ja toistaiseksi he ovat vailla golfliiton jäsenyyttä. Kysymykseni kuuluu Saariselle ja Suomelalle, että miksi on näin? Ymmärtääkseni golfliitto tarvitsee uusia seuroja/kenttiä/jäseniä? Paloheinä tekee upeaa työtä erityisesti Junior-, vammais- ja eläkeläisgolfareiden eduksi. Säännölliset green-gard kurssit pyörivät viikosta viikkoon ja jos joku epäilee sanomisiani, niin käykää itse katsomassa paikkaa, jossa satoja ’uusia’ golfareita ottaa tuntumaa uuden lajin pariin. Minun mielestäni Paloheinän jokamieskenttä on loistava kohtaamispaikka uuden ja vanhan polven golfareille ja tämmöinen ’uniikki-seura’ tekee vain pelkästään hyvää koko suomen golfille.. Helsinki City Golf Ry/Paloheinän golfkenttä täyttää kaikki golfliiton kriteerit, joten pitäisin erikoisena sitä, että Golfliitto eväisi heiltä pääsyn golfliiton jäseneksi. Toivottavasti saamme kuulla Suomelan ja Saarisen raportin lähipäivinä, jolloin lopulliset päätökset tehdään puolesta tai vastaan. Lue lisää: Paloheinä-Tapaus

    Olet oikeassa. Jos haluaa saada vastauksen kysymykseen, on parempi esittää se suoraan niille, jollta vastauksen haluaa, eikä kätkeä kysymystään epämääräisen otsikon alle epävirallisen keskustelupalstan syövereihin.

    Onko jollekin koitunut jotain haittaa siitä, että asiaan liittyviä vaikeita periaatteellisia kysymyksiä on mietitty vähän pidempään ja koitettu saada aikaan sovintoratkaisu eikä runnottu väkisin päätöksiä, joiden pitkäaikaisia seurauksia on vaikea ellei mahdotonta arvioida ennakolta?

    Asiallista tekstiä vieraspelaaja. Kuulemma puolella HCG:n jäsenistä on tuplajäsenyys, joten he pääsevät halutessaan muualle pelamaan muualle. Olettaisin, että Paloheinän vakiokentäkseen valinneiden pelitaidot ja -kokemukset eivät ehkä riitä vielä pitemmillä kentillä? Mistään järisyttävästä ongelmasta ei ole kysymys.

    Tuskinpa Suomela ja Saarinen enää lisävalistusta kaipaavat, eiköhän asiaa ole jouduttu pohtimaan joka kantilta ja kuultu moneen kertaan osapuolten näkemykset.

    Mikä on neuvosi vanhan seuran jäsenille, kun ilmeisesti asioista juurikaan tietämättä liputat innokkaasti uuden seuran puolesta, ehkäpä vähän tämän paikan paikallissääntöjen vastaisesti 😉 ?

    Omasta mielestäni Taliin voitaisiin perustaa uusi seura ja arpoa uudet jäsenet sinne, koska kaikki halukkaat eivät taatusti mahtuisi. Taitaisi olla melkoinen piristysruiske kentälle.

    Nimetön

    Vai että Osmolta vastausta pyydätte heh heh!

    HIH

    Bhuahahhh…..

    Onnea van teillekkin siinähän on oikea tietäjä….

    Onpas naurettavaa nähdä tällaisia onnettomia painostusyrityksiä, kun päätöspäivät lähenevät (kokoushan taisi olla tänään). Niitä on nähtävissä täällä sekä Paloheinän nettisivuilla. Jos minä olisin liitossa päättävässä elimessä, niin jättäisin asian muhimaan ainakin kesän yli ihan piruuttaan…

    Totta on, että kaikki kriteerit täytetään, mutta vanhan seuran ulos heittotapa lienee yksi ratkaiseva tekijä. Noh, toivottavasti päätöksentekijöillä on ratkaisu, joka tyydyttää kaikkia golfin pelaajia.

    Eiköhän nyt pikkuhiljaa kannattaisi kaikkien osapuolien oppia tässä tapauksessa mitä neuvottelut tarkoittavat, eikä vaan yritetä (puolin sun toisin) sanella ehtoja… Rahastahan tässä vaan loppujen lopuksi on kyse.

    Pikkuisen minäkin ihmettelen uuden seuran (yhtiön) olematonta kynnystä turvautua juristeihin ongelmien lähes ensimmäisenä ratkaisuna?

    Periaatteessa olisi mukavaa tietää kuinka monella kenttäyhtiöllä on tarve kiinteältä näyttäviin juristisuhteisiin ja miksi? Ymmärrän juristien tarpeen yhtiöjärjestyksen laadinnassa ja merkittävissä sopimusasioissa, mutta ne hoituvat erillisinä toimeksiantoina.

    Vappuna kuulin rangella sivullisena juttelua Paloheinän slopen säilymisestä ja joku keskustelijoista tokaisi kovaan ääneen, että raastupaan mennään, jos slope ei säily. Itse en ymmärrä miksei säilyisi, jos mitat riittävät.

    Toivotaan, että Golfliitto päätöksillään näyttää, ettei häntä heiluttele koiraa.

    Nimetön

    Mielestäni Helsinki City Golf Ry:n tulisi saada jäsenyys siinä missä muutkin seurat ovat sen anoessaan saaneet. Olisi aika erikoislaatuista, että tämmöiset Itä-Helsingin golfseurat ja muut kentättömät seurat pidetään täysvaltaisena jäsenenä, mutta aktiivinen ja toimiva 500 jäsenen seura jätettäisiin liiton ulkopuolelle?

    Mikäli HCG Ry saa hylkäävän päätöksen, niin kehotan seuran toiminnanjohtajaa ottamaan yhteyttä Opetusministeriöön ja tahoihin jotka jakavat valtionavustuksia golfliitolle. Varmasti valtion virkamiehillä ja ’rahanjakajilla’ on oma näkemys siitä, että pitäisikö Junior-, vammais- ja eläkeläisgolfia kehittävän jokamieskenttäseuran saada golfliiton jäsenyys vai ei, varsinkaan kuin hylkäämisperusteena ei voi olla muuta syytä, kuin henkilökemioihin viittaavat näkemyserot.

    Jäsenyyden evämiseen ei ainakaan heti tule mieleen mitään järkisyytä, näin sivusta seuranneena.

    Mitähän päätöksiä on tehty vai eikö mitään?

    T.Harjulalle: enpä tiedä miten tarkkaan olet P-prosessia seurannut, mutta moneen otteeseen on todettu, että kysymys on isoista periaatteellisista kysymyksistä, joita on turha alkaa jälleen vatvomaan, ei pelkästään yhden muodollisesti ehdot täyttävän seuran jäsenyydestä.

    Nimetön

    Voisitko Hans Simon tarkentaa, millaista ’upeaa työtä’ Paloheinä Golf tekee eläkeläisten, vammaisten ja junnujen hyväksi? Kun tässä myöhemmin Mikael Carlson kirjoittelee kursseista lapsille jotka tuskin ovat ilmaisia… Että selvyyden vuoksi olisi hyvä tarkentaa tätä uniikkia työtä, onko tämä pyyteetöntä golfin edeistämistä vai kylmää bisnestä? Mainirsemistasi Green Card-kursseistahan joutuu käsittääkseni maksamaan kuitenkin 180 E ja 30 E kokeesta. Tarkista asia vielä Paloheinän nettisivulta.

    Kai tällaista ’hyväntekeväisyyttä’ tekevät myös muut yhtiöt ja seurat Suomessa.

    Nimetön

    Nimimerkillä ’Keijo’ tuntuu olevan varsin yksioikoinen käsitys golfyhtiöiden harjoittamasta ’kylmästä busineksesta’. Paloheinän talousasioita hoitavana voin nimimerkille todeta, että varsin laajan kurssitoiminnan hoitaminen myös maksaa yhtiölle ja sitoo henkilöstöresursseja. Mitä tulee eläkeläisgolfiin Paloheinä voi jokamieskenttänä tarjota edulliset pelimahdollisuudet päiväsaikaan. Vammaisgolfin osalta Paloheinä on eräs harvoista kentistä Suomessa, jolla on sopimus vammaisgolfia edistävien järjestöjen kanssa. Vammaisgolf-toimintaa voidaan siksi täydellä syyllä pitää pyyteettömänä golfharrastuksen edistämisenä. Paloheinän harjoittaman uusien golfareiden – myös junioreiden – kurssitoiminnan saama suosio on selvä osoitus siitä, että yhtiö tekee omalta osaltaan työtä suomalaisen golfin edistämiseksi – ja erityisesti nuorten saamiseksi mukaan golfharrastuksen pariin.

    Olisit mainospläjäyksen lisäksi voinut valistaa meitä uteliaita ja tietämättömiä eilisen kokouksen annista. Siellä piti kuulemma käsitellä P-asioita?

    Lisäksi voidaan todeta, että nuo mainitut positiiviset asiat on käynnistetty jo vanhan seuran ja edellisten oy:n aikana. Nyt luodaan mielikuvaa ikäänkuin ne olisivat muka syntyneet nykyisen oy:n ja HCG:n aloitteesta. Vammaisgolfin primus motor on ollut Matti Hara. Hauska kuulla, että niihin on edelleen sitouduttu. Samoin hauska kuulla, että junioritoimintaa aletaan käynnistämään. Aikaisempi vanhan seuran vilkas junioritoiminta ajettiin oy:n toimenpitein alas (seuran pro ei saanut valmentaa Paloheinän rangella). Muutama PHG:n entinen junnu taitaa olla edistynyt jonnekin 2-3 tasoituksen tuntumaan.

    Nimetön

    Kiitos tiedoista Mikael! Voitko vielä vastata mikä on viime kesänä suuren suosion saaneen Firmaliigan tilanne.

    Yritin laittaa mailia caddiemasterinne toimistoon, yrityspuolelle sekä Hanna Teerijoelle siinä kuitenkaan onnistumatta. Eli kysynkin sitä tässä, milloin Firmaliiga alkaa taas pyöriä ja milloin siihen ilmoittaudutaan jne. infoa?

    Nimetön

    Ritarille: olen käsitellyt mm. koulutustoimintaa yhtiön kannalta, en seuran HCG:n junioritoimintaa. jonka hoitavat seuran jäsenten valitsemat henkilöt. Paloheinän jokamieskentän merkitys nuorten saamiseksi golfharrastuksen pariin konkretisoituu hyvin kun esim. tänään on katsonut täynnä ollutta lyöntirangea ja sen käyttäjäkuntaa. Yhtiön tarjoamat puitteet ja golfin peruskoulutus nuorille ja myös vanhoille on osa golfharrastuksen edistämistä. Seurojen harjoittama junioritoiminta on toinen puoli ’kakusta’ jolla toivottavasti nostetaan suomalainen juniorgolf eurooppalaiselle – mahdollisesti kansainvälisellekin tasolle.

    Olen yrittänyt vältellä näitä PH-keskusteluja mutta nyt tuli niin hassuja väitteitä, että en voinut.

    Onko junioripitoinen range siis mielestäsi junioritoimintaa. Tällä perusteella löytyisi helposti uusia jäseniä golfliittoon, esim. Leppävaaran ja Suomenojan ranget (pitäisikö perustaa rangejaosto ?).

    Toisaalta mainitsit, että yhtiö harjoittaa tätä junioritoimintaa. Miten tämä asia liittyy siihen, että seuran pitäisi päästä golfliiton jäseneksi ?

    Näkyy olevan puurot ja vellit sekaisin ja näinhän ne on olleet alunpitäen kun seuran perustajana oli oy eikä yksityiset ihmiset. Voisihan sitä yrittää erottaa golfbisneksen ja seuratoiminnan edes näön vuoksi. Paloheinä taitaa olla elävä (ja varoittava?) esimerkki oy:n ja seuran suoranaisesta symbioosista.

    HCG anomus jäi 10.5. edelleen Golfliiton hallituksen pöydällä.

    Paloheinäkeissi jäi pöydälle, koska phg ry, sireniuksen johdolla ei ollut halukas yhteistoimintaan, jonka liitto oli jo siunannut. Liitto miettii miten heille nyt tehdään. hcg todettiin jäsenyysehdot täyttäväksi.

    Selventäistkö mitä arvoituksellinen lauseesi: ’ Liitto miettii miten heille nyt tehdään.’ -oikein tarkoittaa?

    ’heille’ – tarkoittaako se molempia seuroja vai mahdollisesti toista? ’miten’ pitäisi olla kait ’mitä’?

    Oliko seurojen edustajia paikalla kokouksessa?

    Nimetön

    Alkaa menemään asiat jo sekaisin…

    Siis Paloheinän isännän uusi seura sai jäsenyyden liittoon ja vanhan renkiseuran asia jäi pöydälle?

    Miksei ratkaisu vanhan seuran osalta voisi olla, että hyväksytään golfista kiinnostuneet ry:t liiton jäseniksi, jolloin mahdollisillä muilla rengillä on jotain turvaa tulevaisuudesta. Näin menetellen esim. TeeOffista tulisi todennäköisesti seura ja miksei heille sitä suotais. Näytti heidän toimintannassa olevan muitankin aktiviteettia kuin pelkkä edullinen pelaaminen. Tulevaisuusessa varmasti syntyisi muitakin ’puulaaki’ -seuroja, joiden ensisijainen tarkoitus on keskinäinen kisailu ja hauskanpito. Esim. omassa kaveripiirissä on monia eri seurojen jäseniä ja eri kenttien pelioikeuksien omistajia. Jos uusi seura perustettaisiin kaveriporun ympärille, niin seura olisi minulle tod. näköisesti kakkos-seura. Puoliskolle ym. muille vähemmän pelaaville jopa tasoitusta pitävä seura.

    Suurella osalla kentistä ja seuroista asiat taitaa olla kuitenkin kunnossa.

    Vanhan seuran asiat ovat kaiketi kunnossa kolmeksi vuodeksi jäsenyyttä myöten. Jos sinä aikana kenttäasia ei järjesty, vanha seura eroaa Golfliitosta/lopettaa toimintansa. (Tosin seuran toiminta on ollut keväällä niin uneliasta, että homma taitaa lopahtaa omia aikojaan.).

    Itsellä on taskussa PHG ryn tasoitus-/jäsenkortti vuodelle 2004 ja niin on monilla pelikavereilla, joten tässä kohtaan mitään epäselvyyttä ei liene.

    Karille on ilmeisesti karahtanut Liiton yritys sulauttaa seurat ensi tai seuraavana kautena. Tiettävästi tällä kertaa vanha seura olisi jokseenkin haluton yhteistoimintaan kentän nykyisten isäntien kanssa. Voihan siihen olla joku perusteltu syy? Selvinnee seuran sääntömääärisessä kevätkokouksessa.

Esillä 20 viestiä, 1 - 20 (kaikkiaan 20)
Vastaa aiheeseen: Golfliitto/Seurat (?)

Etusivu Foorumit Yleistä Golfliitto/Seurat (?)